Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Slečny chtěly skamrádit své psy. Ti o to ale nestáli.  

 
Čtvrtek 30. dubna 2015
PÁLENÍ KABELÛ - Odpoledne měly dvě osoby pálit v topolové aleji u Řehče kabely. Dle svědků měl být kouř vidět až do Jičína. Na místo okamžitě vyjeli jičínští policisté, kteří ovšem žádné osoby nenašli a nenašli ani místo, kde mělo k pálení kabelů dojít.
 
DLOUHÉ INTERVALY - Před šestnáctou hodinou se obrátil na policii jeden z řidičů s tím, že se mu nelíbí délka intervalů na semaforu v Kbelnici, kde dělníci opravují silnici. Dále uvedl, že od Turnova stojí na "červenou" kolona vozidel a přitom od Jičína žádná vozidla nejezdí. Hlídka na místě zjistila, že zde probíhá oprava vozovky, kdy je provoz sveden do jednoho jízdního pruhu a řízen kyvadlově semafory, jejichž provoz nemohou policisté v žádném případě ovlivnit.
 
158 - V odpoledních hodinách oznámil na linku 158 anonym, že u Milovic stojí ve směru na Hradec Králové vozidlo Ford Mondeo, jehož posádka určitě páchá trestnou činnost. Dále uvedl, že žádá, aby ji policisté okamžitě zkontrolovali. Oznamovatel ale nedokázal uvést, jakou trestnou činnost měla posádka páchat. Nezjistili to ani policisté, protože už nikoho na místě nenašli.
 
NEPRAVDIVÉ OZNÁMENÍ - "Někdo mě chce zabít," tvrdil před osmnáctou hodinou na lince 158 mladík z Libošovic. Nutno zdůraznit, že se jedná o osobu, kterou policisté velmi dobře znají. Mladík je totiž notorickým lhářem, který si neustále něco vymýšlí a oznamuje na policii. I v tomto případě bylo jeho oznámení nepravdivé. Na svoji obhajobu pouze uvedl, že si rád povídá s policisty. Věc byla na místě vyřízena domluvou.
 
UVĚZNĚNÍ SPORTOVCI - Do nepříjemné situace se dostala ve večerních hodinách skupinka sportovců v Jičíně, která se nemohla dostat z areálu sokolovny. Někdo totiž zamkl hlavní bránu a tak se obrátili o pomoc na policii. Po několika minutách se ozvali znovu s tím, že je již brána otevřená.
 
PŘEVRÁCENÁ POPELNICE - Před třiadvacátou hodinou měl notně opilý cyklista převracet v Jičíně na Husově ulici popelnice a navíc měl napadnout ženu, která ho měla napomenout. Na místo vyrazili policisté, kteří zjistili, že se jednalo o dvaapadesátiletého muže, který zvonil na svoji bývalou manželku, a když mu neotevřela, tak jí měl před domem převrátit popelnici. Žena si po jeho odchodu popelnici narovnala a další přítomnost policistů nepožadovala.
 
 
Pátek 1. května 2015
OPILEC SKONČIL NA ZÁCHYTCE - Krátce před jednou hodinou ranní řádil v Jičíně na parkovišti před jedním ze supermarketů na Husově třídě čtyřiadvacetiletý opilý mladík, který zde házel na vozidla kameny. Trefil se i do čelního skla Fordu Transit, které rozbil. Mladík následně odešel směrem do centra města, kde ho policisté vyzvali k prokázání totožnosti. To odmítl a navíc se pokusil utéct. To se mu pochopitelně nepodařilo, policisté ho zajistili a převezli na služebnu, kde ho znovu vyzvali k prokázání totožnosti. Ani zde nechtěl spolupracovat a začal být agresivní. Uklidnil se, až když měl pouta na rukou. Následně se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která u něj prokázala 2,55 promile alkoholu. Pozitivní byl i test na přítomnost omamných a psychotropních látek, a to na cannabis a amfetamin. Z tohoto důvodu ho policisté eskortovali do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové. Případ šetří policisté jako přestupky proti majetku a proti veřejnému pořádku.
 
STRKANICE NA NÁMĚSTÍ - Veselo bylo nad ránem v Jičíně na Valdštejnově náměstí, kde mělo dojít ke "strkanici" mezi dvěma muži ve věku 31 a 34 let. Na místo vyjela hlídka městských strážníků, se kterými ovšem mladší z mužů, který měl roztrhnuté triko, nechtěl komunikovat. Nutno zdůraznit, že těžko komunikoval i s policisty, neboť měl v dechu téměř 2 promile alkoholu. Nakonec uvedl, že se dostaví na policii, až vystřízliví, což do současné doby neudělal.
 
PREVENTIVNÍ OZNÁMENÍ - Před druhou hodinou ranní mělo ve Starém Místě dojít ke rvačce několika mužů. Hlídka ovšem zjistila, že se oznámení nezakládá na pravdě. Oznamovatel se totiž nakonec přiznal, že volal jen z preventivních důvodů. Bál se totiž, aby k napadení nedošlo.
 
OPILÝ MUŽ - Pálení čarodějnic zřejmě nezvládl muž z Horní Nové Vsi, který se měl vlivem vypitého alkoholu povalovat na kopci. Opilý ale zase tolik být nemohl, neboť ještě před příjezdem policistů zvládl odejít domů.
 
NEZNÁMÝ VANDAL - Před čtvrtou hodinou ranní řádil v Lázních Bělohradě neznámý vandal, který na náměstí rozbil dvě vývěsky. Majitel vyčíslil škodu na 500 korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
VOLNĚ POBÍHAJÍCÍ PES - V ranních hodinách měl v obci Bačalky volně pobíhat pes, který měl skákat na projíždějící vozidla. Policisté kontaktovali starostku obce, která uvedla, že věc vyhlásí místním rozhlasem a v případě, že se nikdo o psa nepřihlásí, tak se o něj postará.
 
CHTĚLA JEN PŘESTĚHOVAT - Po třinácté hodině se obrátila na policii žena, která pobývá na jedné z ubytoven v Jičíně s tím, že jí chtějí bezdomovci vykrást pronajatý pokoj. Jak policisté záhy zjistili, byla to ale jen záminka. Žena totiž potřebovala přestěhovat a mylně se domnívala, že ji v tom muži zákona pomohou. Ti ji však vysvětlili, že se musí obrátit na stěhovací firmu. Nakonec s ní přece jen měli co do činění. Zjistili totiž, že je po ní vyhlášeno celostátní pátraní.
 
ŘIDIČ NEMOHL VYJET - V odpoledních hodinách zaměstnal jičínské policisty řidič osobního vozidla Škoda Octavia, který zaparkoval v Tyršově ulici na výjezdu z pozemku, ze kterého nemohl majitel odjet. Řidič, kterého policisté po několika minutách našli, vůz přeparkoval. V tomto případě postačila ze strany mužů zákona domluva.
 
PSI SE NECHTĚLI KAMARÁDIT - Výborný nápad dostaly v odpoledních hodinách dvě slečny v Jičíně, které chtěly skamarádit své psy. Hafani ovšem o žádné sbližování nestáli a jeden z nich dokonce lehce kousl do ruky majitelku druhého psa. Slečna poté vyhledala lékařské ošetření. Věc řešit prostřednictvím policie v žádném případě nechtěly.
 
PARTNERSKÉ NESHODY - Jako gentleman se rozhodně nechoval ve večerních hodinách muž z Jičína, který v Hradecké ulici napadl svoji přítelkyni, kterou udeřil pěstí do obličeje. Hlídka na místě zjistila, že jak muž, tak i žena jsou silně pod vlivem alkoholu. Věc policisté šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Sobota 2. května 2015
POŠKOZENÝ OHRADNÍK - V ranních hodinách vyjeli jičínští policisté do obce Sedličky, kde neznámý vandal poškodil na jednom ze soukromých pozemků elektrický ohradník a přitom zlomil dřevěný kůl. Majitel vyčíslil škodu na 200 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
ZAKOZSNUTÉ SLEPICE - Vlastním očím nemohla uvěřit před polednem majitelka rodinného domu v Sylvárově Újezdu, která na dvoře našla jedenáct usmrcených slepic. Na svědomí je údajně mají dva psi, vlčák a menší hafan nezjištěné rasy. Chovatelka vyčíslila škodu na téměř 2 tisíce korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
NÁLEZ MUNICE - Munici z druhé světové války našel po třinácté hodině mladý muž v_lese u obce Žlunice. Jednalo se o dvě dělostřelecké miny, dvě dělostřelecké tříštivé střely a ruční granát. Na místo vyjeli kopidlenští policisté a pyrotechnik, který nebezpečný nález zajistil a odvezl k likvidaci.
 
PÁD DO SEPTIKU - K velmi nešťastné události došlo před sedmnáctou hodinou v obci Libunec, kde na jednom ze soukromých pozemků spadla do septiku pětiletá dívenka. Naštěstí se dívku podařilo včas ze septiku vytáhnout. Následně byla transportována leteckou záchrannou službou do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.
 
HÁDKA O DŘÍVÍ - Ve večerních hodinách vyjeli jičínští policisté do Čejkovic, kde několik výrostků mělo u mostu házet na bezdomovce kameny. Nakonec se ukázalo, že se oznámení nezakládá až tak na pravdě. Hlídka na místě zkontaktovala oba bezdomovce, kteří byli silně opilí. Shodně uvedli, že je nikdo nenapadl, pouze se prý hádali s nějakými dětmi o dříví, na které si dělaly obě strany nárok.
 
NAPADENÍ V SOBOTCE - Před třiadvacátou hodinou došlo v Sobotce v Jičínské ulici k potyčce mezi čtyřiadvacetiletou ženou a čtyřicetiletým mužem, která vyvrcholila fyzickým napadením. Žena měla nejdříve udeřit muže do obličeje a ten měl do ní na oplátku strčit. Policisté na místě vyzvali ženu k provedení dechové zkoušky, která u ní prokázala 1,6 promile alkoholu. U muže byla dechová zkouška negativní. Co se přesně stalo, zjišťují sobotečtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Neděle 3. května 2015
POŠKOZENÉ VOZIDLO - V ranních hodinách zadokumentovali kopidlenští policisté případ poškozeného vozidla Opel Omega, které bylo zaparkované na dvoře jednoho z rodinných domů ve Vysokém Veselí. Neznámý vandal u vozidla propíchl pneumatiky a ulomil zrcátka. Majitel vyčíslil škodu na 4.500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
VLOUPÁNÍ DO CHALUPY - V odpoledních hodinách vyjeli hořičtí policisté do Starých Smrkovic, kde se neznámý pachatel vloupal do jedné z rekreačních chalup. Dovnitř se dostal dveřmi, které poškodil, ale nic zde neodcizil. I tak majitel vyčíslil škodu na 3 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
OPILÝ CYKLISTA - V pozdních nočních hodinách upozornil anonym na cyklistu, který ležel v příkopě za Bartoušovem a nehýbal se. Na místo okamžitě vyjeli policisté, kteří cyklistu nenašli v příkopě, ale na silnici, po které na kole kličkoval. Byl totiž silně opilý a na výzvu policistů, aby slezl z kola, nejdříve nereagoval, ale nakonec přece jen poslechl a z kola slezl. Jednalo se o devětadvacetiletého muže, který měl v dechu 1,26 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že byl agresivní, policisty častovat vulgárními výrazy a přitom opakovaně vstupoval vrávoravým krokem do vozovky, skončil s pouty na rukou. Uklidnil se až na služebně, odkud byl následně propuštěn a předán do rukou přítelkyně, která se o něj postarala. Tím to ale neskončilo. Za jízdu v opilosti mu hrozí ve správním řízení vysoká pokuta.

nprap. Hana Klečalová
5. května 2015 v 15:10

vytisknout  e-mailem