Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Uplynulý víkend patřil na Jičínsku z pohledu policistů k těm klidnějším. 

Pátek 24. dubna 2015
OPILEC SKONČIL NA ZÁCHYTCE - V dopoledních hodinách zamířili jičínští policisté na autobusové nádraží, kde na zemi vedle lavičky ležel zjevně opilý sedmatřicetiletý muž, který zde budil veřejné pohoršení. Policisté muže vyzvali k provedení dechové zkoušky, která u něj prokázala téměř 3 promile alkoholu. Vzhledem ke svému stavu byl následně převezen do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové.
 
PODEZŘELÍ PRODEJCI - Po poledni obtěžovalo několik cizinců zákazníky před jedním z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží, kterým nabízeli zaručeně kvalitní hodinky. Vzhledem k tomu, že se nikdo z oslovených nenechal „nachytat“, nasedli do vozidla Volkswagen Polo a ještě před příjezdem hlídky odjeli.
 
POŠKOZENÁ SOCHA -  Hořičtí policisté pátrají po neznámém vandalovi, který v Gothardské ulici poškodil sochu „Husité na stráži“. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.
 
UZAVŘENÁ VOZOVKA - „Těžkou hlavu“ s uzavřenou komunikací v Mlázovicích si rozhodně nedělali někteří řidiči, kteří hned vymysleli objízdnou trasu. Na tom by nebylo nic divného, kdyby ovšem nešlo o přilehlé pole. To se pochopitelně nelíbilo jeho majiteli a pole ohraničil tak, aby na něj už nemohli řidiči vjíždět.
 
ZTRACENÝ MOBIL - Smůlu měl mladý muž z Nové Paky, který cestou z místa bydliště do školy v Jičíně ztratil svůj mobilní telefon. Jednalo se Samsung Galaxy S III, který s největší pravděpodobností našel nepoctivý nálezce a ponechal si ho. Možná ani netuší, že se tím dopustil přestupku proti majetku.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - V pozdních nočních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Revoluční ulici osobní vozidlo Škoda Superb, které řídil sedmadvacetiletý řidič. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,2 promile alkoholu. O jeho dalším osudu bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
Sobota 25. dubna 2015
LINKA 158 - Krátce po třetí hodině ranní oznámil na linku 158 silně nedoslýchavý senior z Jičína, že spadl z postele a že potřebuje zvednout. Nutno zdůraznit, že i když s ním byla vzhledem k jeho hendikepu velmi náročná komunikace, přesto se policistům podařilo zjistit, kde bydlí. Hlídka pak na místě hovořila s jeho příbuznou, která uvedla, že je v pořádku.
 
KAM ZMIZELY DŘEVINY ? - Během noci zmizely ze záhonu u kostela v Bystřici dva jehličnaté keře. „Záhadu“ oznámila starostka, která policisty požádala, aby obec častěji v noci kontrolovali.
 
DRZÍ MUŽI - Po poledni vbíhali u Újezdu pod Troskami dva muži snědé pleti do vozovky a nutili tak projíždějící řidiče zastavit. Proč takto riskovali, se nepodařilo zjistit, neboť po příjezdu soboteckých policistů se již na místě nenacházeli.
 
KONTROLA U BÝVALÉHO MLÝNA - Před patnáctou hodinou vyjeli hořičtí policisté do Sobčic, kde u bývalého mlýna měly tři osoby krást pískovce. Hlídka na místě zastihla posádku vozidla Nissan, která tvrdila, že vše má s majitelem pozemku domluvené. Policistům se ovšem nepodařilo tuto informaci ověřit, proto budou majitele pozemku kontaktovat později.
 
Neděle 26. dubna 2015
PARTNERSKÉ NESHODY - Krátce před čtvrtou hodinou ranní zaměstnaly novopacké policisty partnerské neshody. Devětatřicetiletý muž měl pod vlivem alkoholu sprostě nadávat své družce a přitom měl vzbudit jejich malého syna, se kterým chtěl poté z bytu odejít. Policisté muži domluvili a následně ho převezli do jeho druhého bydliště. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
 
PREVENTIVNÍ VOLÁNÍ - Před pátou hodinou ranní se obrátil na linku 158 jeden z návštěvníků diskotéky v Jičíně s tím, že se bojí vyjít ven, neboť zde čekají čtyři muži, kteří ho asi chtějí napadnout. Po několika minutách volal znovu s tím, že již diskotéku zavírají a on musí ven. Po příjezdu hlídky se již ale oznamovatel na místě nenacházel. Policistům, kteří se s ním zkontaktovali telefonicky, řekl, že už jede domů taxíkem. Dále uvedl, že se nic nestalo a že na linku 158 volal jen preventivně a vůbec nečekal, že by skutečně hlídka na místo přijela. 
 
OVCE NA SILNICI - Do velmi nepříjemné situace se dostal v dopoledních hodinách řidič autobusu, kterému u Miletína náhle vběhlo do jízdní dráhy několik ovcí. Řidič naštěstí střetu zabránil a na lince 158 žádal, aby si je majitel zajistil, což také udělal.
 
NEBEZPEČNÁ JÍZDA - V odpoledních hodinách se zaměřili dopravní policisté na řidiče, kteří na železničním přejezdu u Libošovic nerespektovali dopravní značku „Stůj, dej přednost v jízdě“ a plynule ho přejížděli. Přitom se jedná o přejezd, kde v minulosti došlo k několika dopravním nehodám. Během několika minut zde policisté odhalili čtyři hříšníky,tři z nich byly řidičky. 
 
NEPRAVDIVÉ OZNÁMENÍ - V podvečerních hodinách zaměstnal sobotecké policisty muž, který tvrdil, že ve vlaku z Dolního Bousova do Sobotky jede silně opilá žena, která má s sebou dvě malé děti, a žádal, aby jí je policisté odebrali.  Hlídka následně zjistila, že se oznámení nezakládá na pravdě. Žena totiž nebyla opilá, což se ovšem nedá říci o oznamovateli, který byl silně pod vlivem alkoholu. Navíc muži zákona zjistili, že se jedná o partnery, kteří se den předtím pohádali. Nakonec se oba za přítomnosti hlídky domluvili s tím, že již prostřednictvím policie nebudou nic řešit.
 
PARTNERSKÉ NESHODY - Večer vyjeli hořičtí policisté do ulice Sladkovského, kde se měl z bytu ozývat křik a velké rány. Muži zákona na místě zjistili, že šlo pouze o hlučnější výměnu názorů mezi partnery. K žádnému fyzickému útoku nedošlo a ani jeden z aktérů si nepřál, aby se policisté věcí zabývali.
 
UKRADENÝ AUTOMAT - Hořičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který v pozdních nočních hodinách odcizil v Cerekvici nad Bystřicí výherní automat, ve kterém se nacházely kuličky s různými hračkami. Případ policisté šetří jako přestupek proti majetku.
 
nprap. Hana Klečalová
28. dubna 2015 v 14:43

vytisknout  e-mailem