Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Policisty na Jičínsku zaměstnali opilci i neshody mezi partnery.  

Pátek 7. října 2016

DOPRAVNÍ NEHODA - Krátce před druhou hodinou ranní došlo u Ostroměře ke srážce osobního vozidla se srnou, která náhle vběhla řidiči do jízdní dráhy a přitom mu rozbila čelní sklo. Po nárazu zvíře uteklo. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou.

UZAMČENÁ V DOMĚ - Před polednem se obrátila na policii žena z Hořic s tím, že jí zřejmě manžel uzamkl v domě, ona nemá klíče a neví, jak se má dostat ven. Hlídka, která vyjela na místo, oznámení prověřila a následně zajistila zámečníka, který ženě na její náklady dveře otevřel.

PARTNERSKÉ NASCHVÁLY - V podvečerních hodinách oznámil na policii muž z Bílska, že mu bývalá manželka prodala litinovou pilu, kterou měl v dílně. Dále uvedl, že mu odmítá sdělit jméno kupce a peníze z prodeje si prý ponechala pro sebe. Po příjezdu hlídky oznamovatel připustil, že mu možná bývalá manželka jen pilu schovala. Nutno zdůraznit, že se policisté velmi často setkávají se schválnostmi mezi partnery, kteří tak řeší svoje neshody.

POŠKOZENÉ OKNO - Krátce před půlnocí zamířili kopidlenští policisté do Libáně, kde opilý host rozbil okno. Jednalo se o dvaačtyřicetiletého muže, který po příchodu do jedné z restaurací vyvolával konflikty a hádky mezi hosty. Z tohoto důvodu ho obsluhující pracovnice vykázala z restaurace ven. Muž sice odešel, ale venku udeřil do okna, které rozbil. Následně odešel směrem do Lindnerovy ulice, kde ho zastihla policejní hlídka. Muž měl v dechu přes 2 promile alkoholu a vzhledem k tomu, že měl řeznou ránu v obličeji, vyjela na místo i rychlá záchranná služba, která ho ošetřila. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 

Sobota 8. října 2016


OPILÝ CYKLISTA - Po jedné hodině ranní zamířili novopačtí policisté do Lázní Bělohradu, kde mělo dojít k pádu cyklisty, který měl poté lézt po silnici po čtyřech. Hlídka na místě zjistila, že muž na kole nejel, ale že ho pouze vedl. Přitom se zamotal a spadl i s kolem na zem. Policisté následně muže doprovodili domů, kde ho předali rodině.

POTYČKA V JIČÍNĚ - Krátce před čtvrtou hodinou ranní vyjeli jičínští policisté do jedné z pivnic na Valdštejnově náměstí, kde došlo k potyčce. Nejméně čtyři cizinci zde měli mimo jiné poškodit šipkový automat a poté i fyzicky napadat hosty. Čtyřem osobám způsobili lehká zranění, se kterými byly ošetřeny v jičínské nemocnici. Případ šetří jičínští policisté jako přečin výtržnictví, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

FALEŠNÉ TAXI  - Nad ránem se mělo v Jičíně v blízkosti jedné z diskoték nacházet falešné vozidlo TAXI.  Hlídka, která vyjela na místo, ale žádné vozidlo TAXI nenašla. O několik minut později policisté jedno z vozidel TAXI zkontrolovali, ale řidič měl veškeré doklady v naprostém pořádku. 

VOZIDLO V PROTISMĚRU - Před desátou hodinou dopolední údajně jelo  na čtyřpruhu ve směru na Úlibice v protisměru osobní vozidlo Škoda Felicia. Hlídka oznámení prověřila, ale žádné vozidlo v protisměru nezaznamenala. 

KRÁDEŽ KOLA - Novopačtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který ve Valdově odcizil pánské horské kolo Focus, které majitel ponechal neuzamčené před jednou z budov. Jeho hodnota byla vyčíslena na téměř 10 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

UJEL BEZ ZAPLACENÍ - Neskutečně drze si počínal neznámý řidič osobního vozidla Škoda Octavia, který krátce po třinácté hodině natankoval u benzínové čerpací stanice v Milovicích přes 36 litrů benzínu a poté u pokladny uhradil pouze pití, které si zde vybral. Řidič následně odjel směrem na Hradec Králové. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.

 

Neděle 9. října 2016

HLUK NA UBYTOVNĚ - Krátce před jednou hodinou ranní se obrátil na policii muž ze Sobotky s tím, že se „to“ na ubytovně pere. Policisté na místě kontaktovali silně opilého oznamovatele, který tvrdil, že z vedlejšího pokoje slyšel hluk, a protože si myslel, že se tam perou, tak zavolal na policii.  Ve vedlejším pokoji popíjela čtyřiapadesátiletá žena se svým o čtrnáct let mladším přítelem a synem alkohol. Muži se během večera hecovali a stále se o něco sázeli. Díky tomu se také hádali a byli hluční. V žádném případě se ale nenapadali a k žádné rvačce nedošlo. Policisté všem přítomným domluvili a vysvětlili, jak se mají v pozdních nočních hodinách chovat.

HAVÁRIE VOZIDLA - Opilý dvaadvacetiletý řidič boural po třetí hodině s osobním vozidlem Nissan Qashqai ve Štikově, kde v pravotočivé zatáčce vyjel vlevo mimo komunikaci a skončil na kamenném mostku u jednoho z domů. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 1,7 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti mu hrozí až dva roky vězení. 

PODEZŘELÉ BOUCHÁNÍ - Po šesté hodině ranní oznámila na linku 158 žena ze Sobotky, že nějaký muž přelezl plot u jejího domu a bouchá jí na dveře. Po příjezdu hlídky se již muž na místě nenacházel, od oznamovatelky se policisté dozvěděli, že se chtěl jen na něco zeptat. Žena dále uvedla, že na linku 158 volala jen z preventivních důvodů.

OPILÝ CYKLISTA - V odpoledních hodinách si všimla policejní hlídka v Ostroměři muže, který u jedné z restaurací nasedal na jízdní kolo, přičemž jeho styl jízdy odpovídal předchozímu požití alkoholu. Kličkoval totiž v obou jízdních pruzích a vozidla, která tudy projížděla, se mu musela vyhýbat. Z tohoto důvodu policisté cyklistu zastavili a přitom zjistili, že se jedná o devětadvacetiletého muže z Hořic, který měl v dechu 2,47 promile alkoholu.  Během kontroly ho museli policisté podpírat, aby neupadl na zem. Hlídce pouze sdělil, že odpoledne popíjel ve dvou restauracích v Ostroměři a kolo, na kterém se snažil odjet domů, patří jeho otci. Po provedených úkonech policisté kontaktovali jeho matku, která se o něj postarala. 

RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - V pozdních nočních hodinách zamířili novopačtí policisté do jedné z restaurací, kde mělo dojít k rušení nočního klidu. Policisté na místě zjistili, že se oznámení nezakládá na pravdě. V restauraci byli pouze čtyři hosté, kteří nebyli hluční, a ani zde nehrála nahlas žádná hudba.

mjr. Hana Klečalová
11. října 2016 v 13:00

 

 

vytisknout  e-mailem