Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Stěžovala si na bývalého muže. Na záchytku jeli oba 

Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku z pohledu policistů relativní klid. Muži zákona prověřovali několik desítek oznámení, šetřili přestupky a přečiny a v neposlední řadě  je zaměstnal  i opilý pár, který skončil v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové.

 
Pátek 22. března 2013
HAVÁRIE VOZIDLA - V ranních hodinách vyšetřovali dopravní policisté v Kumburském Újezdu  havárii vozidla Ford Transit. Šestadvacetiletý řidič zřejmě dostal na mokré vozovce smyk, který nevyrovnal, a vyjel vlevo mimo silnici, kde narazil do oplocení domu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Alkohol u řidiče byl vyloučen dechovou zkouškou, celková škoda byla vyčíslena na 80 tisíc korun.
 
NATANKOVAL A POTÉ UJEL BEZ ZAPLACENÍ - V odpoledních hodinách natankoval u benzínové čerpací stanice v Ostroměři neznámý řidič do vozidla Ford Escort 6 litrů benzínu v hodnotě 200 korun a poté bez zaplacení ujel. Po drzém řidiči pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
PES U SILNICE - Krátce po čtrnácté hodině ležel vedle silnice mezi Starým Místem a Čejkovicemi pes. Všiml si ho náhodný kolemjdoucí, který vše oznámil na policii. Službu konající policista oznamovatele odkázal na starostu obce, který je v této věci kompetentní.    
 
KRÁDEŽ VĚCÍ Z VOZU - Po patnácté hodině vyjeli policisté do Ostroměře, kde neznámý pachatel odcizil z nezajištěného vozidla Škoda Felicia autorádio, plastovou bednu, autolékárničku, hever a sadu žárovek. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - V  podvečerních hodinách zavítal do jednoho ze supermarketů v Jičíně na autobusovém nádraží asi pětadvacetiletý mladík, který nepřišel nakupovat, ale krást. V oddělení lihovin odcizil čtyři lahve Finské vodky v celkové hodnotě 1.516 korun a poté přes informace utekl z obchodu ven. Po pachateli, kterému za přestupek proti majetku hrozí ve správním řízení bloková pokuta, pátrají jičínští policisté.
 
OPILEC NEZVLÁDL JÍZDU NA KOLE -  Po dvacáté hodině se „koulel“ v Březovicích na silnici podnapilý muž, vedle kterého leželo jízdní kolo. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o místního osmačtyřicetiletého „cyklistu“, který zřejmě vlivem vypitého alkoholu spadl z kola a přitom si poranil ruku. Z tohoto důvodu byl převezen na ošetření do hořické nemocnice.
 
Sobota 23. března 2013
KONTEJNER NA VOZOVCE - Krátce po jedné hodině ranní oznámil na linku 158 mužský hlas, že v Jičíně v Hradecké ulici stojí na silnici kontejner na odpadky. Hlídka, která vyjela na místo, kontejner z vozovky odklidila. To samé ale mohl udělat i oznamovatel, který však raději celou věc oznámil na policii.
 
ZRANÉNÝ CHODEC - Dopravní policisté pátrají po neznámém řidiči, který krátce před pátou hodinou ranní srazil mezi obcí Klenice a odbočkou na Stračov devětačtyřicetiletého chodce. Řidič, aniž by zastavil, z místa nehody ujel. Chodce, který měl v dechu přes 1,1promile alkoholu,  našel další projíždějící řidič, který ho dopravil na benzínovou čerpací stanici do Milovic. Odkud pak byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice.
 
HLADOVÝ ZLODĚJ - Čtyři koblihy s marmeládou, půlka chleba a čtyři  „tmavé“ rohlíky zmizely z dřevěné bedny umístěné před prodejnou potravin v Libáni. Pečivo odcizil zřejmě nějaký hladový zloděj, který svým jednáním způsobil škodu ve výši 60 korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.
 
NEBEZPEČNÝ ŘIDIČ - Silnici se závodní dráhou si zřejmě spletl řidič vozidla Volkswagen Passat, který jel krátce před devátou hodinou ranní od  Nové Paky na Špindlerův Mlýn. Řidič se údajně choval velmi agresivně, nebezpečně předjížděl ostatní vozidla a některá měl dokonce „vybržďovat“. I přes veškerou snahu policejních hlídek se řidiče nepodařilo odhalit.
 
SOUSEDSKÉ NESHODY - V dopoledních hodinách řešili novopačtí policisté sousedské neshody v Lánově. Předmětem sporu byl mimo jiné pes jednoho ze sousedů, který údajně nadměrně štěkal. Hlídka obě strany nejdříve vyslechla a poté jim domluvila.
 
"VRAK" NA SILNICI - Po čtrnácté hodině kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Riegrově ulici dodávku Renault Master, kterou řídil devětatřicetiletý muž. Nutno zdůraznit, že se policisté nestačili divit. Vozidlo totiž nemělo platnou technickou kontrolu, mělo prasklé čelní sklo, poškozené zadní světlo a o nadměrně zkorodované karoserii snad ani není třeba hovořit. Při kontrole navíc řidič nepředložil řidičský průkaz. O jeho dalším osudu bude rozhodovat místně příslušný správní orgán.
 
VANDAL ZNIČIL DOPRAVNÍ ZNAČENÍ - Neznámý vandal řádil v  Jičíně v Hradecké ulici, kde na vyvýšených ostrůvcích poškodil tři plastové středové sloupky žluté barvy, tzv. panenky. Celková škoda byla vyčíslena na 24 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin poškození cizí věci, za což pachateli hrozí až šest let vězení.
 
DVEŘE NEOTEVŘEL ZLODĚL, ALE VÍTR - V odpoledních hodinách se obrátila na policii majitelka rekreační chalupy v Železnici s tím, že její víkendové sídlo asi  navštívil zloděj, neboť má otevřené dveře. Hlídka na místě zjistila, že velmi staré dveře neotevřel zloděj, ale zřejmě vítr. Prohlídkou chalupy pak nezjistili, že by dovnitř vnikl někdo cizí.
 
VYMĚNĚNÝ ZÁMEK - Krátce po patnácté hodině si stěžoval na lince 158 muž z Jičína na svoji matku, která si vyměnila zámek u dveří bytu, a on se nemůže dostat dovnitř. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří zjistili, že muž nemá v bytě trvalé bydliště a jeho matka si nepřeje, aby zde bydlel. A tak mu  nezbylo nic jiného, než víkend strávit na jedné z místních ubytoven.
 
POLICEJNÍ KONTROLA - Červený nápis STOP na policejním voze ukončil v odpoledních hodinách v Oseku jízdu osobního vozidla Škoda 135 Forman, které řídil dvacetiletý mladík. Řidič se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. To se ovšem nedá říci o testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Ten byl naopak pozitivní na cannabis. Za jízdu pod vlivem drog hrozí řidiči ve správním řízení vysoká pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
OPILCI SKONČILI NA ZÁCHYTCE - Po dvacáté hodině se obrátila na policii žena z Drahoraze s tím, že ji napadá bývalý manžel, který je opilý. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se oznámení až tak zcela nezakládá na pravdě. Opilý totiž nebyl jen muž, ale i oznamovatelka.  Oba se vzájemně  před hlídkou uráželi a na jakékoliv domluvy nereagovali. Neustále na sebe křičeli, padali na zem a přitom shazovali věci ze stolu ve snaze  udržet se na nohou. Žena navíc shodila z parapetu na zem květináče, když se snažila odejít oknem ven. Vzhledem k tomu, že se nehodlali uklidnit a naopak jejich agresivita stoupala, skončili oba v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové. To ještě policisté netušili, že  druhý den večer se na místo opět vrátí.
 
Neděle 24. března 2013
POHŘEŠOVANÍ SE NAŠLI - Krátce po jedné hodině ranní oznámil na linku 158 mladík z Podkosti, že postrádá své kamarády, se kterými se v odpoledních hodinách vracel z Trosek. U Pleskot se rozdělili s tím, že se sejdou doma. Vzhledem k tomu, že kamarádi ještě  nedorazili, dostal o ně strach. Policisté provedli šetření a přitom zjistili, že oba muži seděli celý večer v restauraci v Libošovicích.  Krátce po půl druhé ráno pak oba dorazili v pořádku na Podkost.
 
OPILEC SE NEHÝBAL - Na ránem zaměstnal policisty a záchrannou službu notně opilý muž, který několikrát upadl v jedné z hořických restaurací. Vzhledem k tomu, že se nehýbal, přivolal jeden z hostů záchrannou službu. Než ovšem stačil lékař přijet, muž se zvedl a v doprovodu svých kamarádů odešel domů.
 
UVĚZNĚNÝ DANĚK - Po šesté hodině ranní se v Uhlířích zamotal do ohradníků pro krávy daněk, který se zmítal a nemohl se vyprostit. Ještě před příchodem pomoci se mu to ale nakonec podařilo a samou radostí, že je zase volný, vběhl do lesa. 
 
ZABOUCHNUTÝ BYT - V dopoledních hodinách asistovali policisté při otevření bytu v Jičíně v ulici Přátelství, který si majitelka nedopatřením zabouchla. Dovnitř ženě pomohli přivolaní hasiči, kteří dveře bytu otevřeli.
 
SKLO NA SILNICI - Po čtrnácté hodině upozornil na lince 158 jeden z řidičů na velké množství střepů, které ležely na obchvatu Jičína. Policisté informaci předali  na správu a údržbu silnic, která zajistila úklid vozovky.
 
MUŽ NEBYL MRTVÍ, ALE OPILÝ - V podvečerních hodinách se obrátila na policii žena ze Staré Paky s tím, že šla navštívit kamarád a myslí si, že je mrtvý. Oknem prý viděla, že sedí v křesle a nehýbe se. Na místo vyjela policejní hlídka, které se podařilo muže probudit. Vyspával se totiž z opilosti a neslyšel bouchání ženy, která byla rovněž v podnapilém stavu.

NATANKOVAL A POTÉ BEZ ZAPLACENÍ UJEL - Ve večerních hodinách natankoval u benzínové čerpací stanice v Milovicích neznámý řidič do vozidla Renault Mégane 47 litrů benzínu v hodnotě 1.576 korun a poté bez zaplacení ujel. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
POLICISTÉ OSVĚŽILI ŽENĚ PAMĚŤ -  V noci zaměstnala kopidlenské policisty žena z  Drahoraze, kterou den předtím převezla hlídka spolu s jejím bývalým manželem na záchytku do Hradce Králové. Když se žena vrátila domů, zjistila, že má v obývacím pokoji pod oknem povalené květináče. Domnívala se, že jí do bytu vnikl bývalý manžel a snědl jídlo v lednici. Nic takového se ovšem nestalo. Květináče si totiž shodila sama večer předtím, když se opila téměř do němoty a snažila se oknem opustit dům. Policisté jí vše připomněli, a tak ženě nezbylo nic jiného, než se pustit do úklidu.
 
nprap. Hana Klečalová
25. března 2013 v 1

 

vytisknout  e-mailem