Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - V potoce u Bílska ležely mrtvé ovce 

Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku z  pohledu policistů relativní klid. Kromě několika oznámení se muži zákona věnovali běžnému výkonu služby.

 
Pátek 6. ledna 2012
KAMION BLOKOVAL DOPRAVU - Nepříznivé počasí se podepsalo v ranních hodinách na sjízdnosti silnice před Novou Pakou na Babáku, kde v jednom z jízdních pruhů uvízl kamion, který tak blokoval dopravu. Naštěstí ne na dlouho. Po nasazení sněhových řetězů pokračoval v další jízdě.   
 
OVCE LEŽELY V POTOKU - Několik mrtvých ovcí, které byly v různém stadiu rozkladu, našel náhodný kolemjdoucí v potoku u Bílska. Kromě těl ležel ve vodě i černý igelitový pytel s vnitřnostmi zvířat. O likvidaci ovcí, které  na místě ohledal přivolaný zvěrolékař, se postarala starostka obce. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti  pořádku ve státní správě a  proti pořádku v územní samosprávě.
 
OKNO OTEVŔEL VÍTR A NE ZLODĚJ - V podvečerních hodinách se obrátil na policii muž ze Staré Paky s tím, že má u svého bytu otevřené okno a bojí se, že je uvnitř zloděj. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že otevření okna nemá na svědomí zloděj, ale vítr.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Parta mladých lidí měla v  pozdních nočních hodinách rušit v Lázních Bělohradě noční klid. Hlídka na místě zastihla skupinku mladíků, kterým vysvětlila, jak se mají po dvaadvacáté hodině na veřejnosti chovat, aby ostatní nerušili  ve spánku.
 
OPILEC SKONČIL V RUKOU RODIČÛ - Na opilého muže, který ležel na silnici nedaleko Lužan, upozornil před půlnocí na lince 158 anonym. Na místo vyjela policejní hlídka, která zjistila, že se jedná o místního mladíka, kterého předala do rukou rodičů.
 
 
Sobota 7. ledna 2012
POTYČKA NA VLAKOVÉ ZASTÁVCE - Hodinu po půlnoci skupinka mladíků v Nové Pace na vlakové zastávce fyzicky napadnout dva hochy. Muži zákona na místě zjistili, že nedošlo k žádnému fyzickému kontaktu, ale pouze ke slovní rozepři, kterou na místě vyřešili domluvou. Poté se všichni rozešli do svých domovů.
 
VLOUPÁNÍ DO VÝLOHY - Neznámý pachatel poškodil během noci na novopackém náměstí výlohu s komisním zbožím, ze které následně odcizil radiomagnetofon, elektrický nůž, sbíječku a další věci. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 3 tisíce korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
SPORY V DOMĚ S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU - Po poledni řešili muži zákona sousedské neshody v domě s pečovatelskou službou v Jičíně. Důvodem sporu byla židle, kterou někdo odcizil ze společné chodby. Z krádeže měla jedna z obyvatelek osočit svoji sousedku, které se to pochopitelně nelíbilo a začala ženu slovně urážet. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
VOLÁNÍ O POMOC - Ve večerních hodinách se obrátil na policii majitel bytu v Jičíně v  ulici U Trati s tím, že jeho sousedka, která bydlí v bytě pod ním, volá o pomoc. Policisté od ženy zjistili, že má zraněnou nohu a nemůže vstát. Z tohoto důvodu vyjeli na místo i hasiči, kteří byt otevřeli, a záchranná služba, která zraněnou ženu převezla do Oblastní nemocnice v Jičíně.
 
HOST NECHTĚL PLATIT - Problémy s hostem, který nechtěl uhradit útratu, měla krátce před půlnocí obsluha v jedné z restaurací ve Staré Pace. Hlídka, která vyjela na místo,  se od hosta dozvěděla, že nemůže účet zaplatit, protože ztratil peněženku. Nakonec se muž  s obsluhou domluvil na dodatečné úhradě.
 
 
Neděle 8. ledna 2012
MUŽE PŘEVEZLA ZÁCHRANKA - V ranních hodinách upozornil jeden z řidičů na muže, který nehybně ležel na krajnici vozovky  nedaleko Sobotky. Policisté na místě zjistili, že se jedná o čtyřiapadesátiletého muže z Liberecka, který nedokázal uvést, co se mu stalo. Vzhledem k tomu, že byl podchlazený, vyjela na místo i záchranná služba, která muže převezla do Oblastní nemocnice v Jičíně.
 
OPILEC VEZL MALÉ DĚTI - V dopoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Kbelnici osobní vozidlo Peugeot 206, které řídil sedmatřicetiletý muž. Vzhledem k tomu, že byl z jeho dechu silně cítit alkohol, vyzvali ho policisté k provedení dechové zkoušky, která u něj prokázala přes 1,3 promile alkoholu. Nutno zdůraznit, že spolu s  ním ve voze cestovala i jednatřicetiletá žena a dvě nezletilé děti. O osudu řidiče, který se musel na místě rozloučit se svým řidičským oprávnění, teď bude rozhodovat příslušný správní orgán. 
 
nprap. Hana Klečalová
9. ledna 2012 v 15:30

vytisknout  e-mailem