Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO -Divočáci řádili na zahradě 

Uplynulý víkend byl na Jičínsku ve znamení silničních pirátů, kteří svojí bezohlednou a nebezpečnou jízdou měli v několika případech ohrožovat ostatní řidiče. Nutno zdůraznit, že v okamžiku, kdy policisté údajné piráty zastavili, už se k jejich jízdě nechtěli ohrožení řidiči vyjadřovat a naopak se cítili dotčeně, když měli jejich nebezpečnou jízdu popsat.
 
Pátek 9. března 2012
KRÁDEŽ LITINOVÝCH VAN - V ranních hodinách se obrátil na policii muž z malé obce na Jičínsku s tím, že mu někdo v noci odcizil z jeho pozemku v zahrádkářské kolonii dvě litinové vany. Na místo vyjela policejní hlídka, která ve spolupráci s poškozeným zjistila, kdo má krádež na svědomí. Jednalo se o patnáctiletého mladíka, který lup vrátil a navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši 500 korun.
 
ZLODĚJ NA STAVBĚ - Další zloděj řádil tentokrát v Kopidlně, kde z volně přístupného staveniště odcizil tři dvanáctimetrové kanalizační trubky v hodnotě nejméně 12 tisíc korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
PODEZŘELÁ DVOJICE - Na dvojici mužů, která měla po poledni obcházet v Kopidlně domácnosti, upozornil na lince 158 jeden z místních občanů. Uvedl, že se má údajně jednat o pracovníky  ČEZ, kteří si nechávají předkládat výpisy za elektřinu. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o pracovníky RWE, kteří občanům nabízeli levnější odběr elektrické energie.
 
KRÁDEŽ PENĚŽENKY - V odpoledních hodinách úřadoval v Miletíně neznámý pachatel, který v Lhotově ulici odcizil z neuzamčeného vozidla peněženku. Spolu s ní majitel přišel o osobní doklady a několikasetkorunovou hotovost. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
PODEZŘELÁ SMĚNA - Po šestnácté hodině zavítal do jedné z prodejen v Jičíně v Jungmannově ulici muž snědé pleti, který chtěl rozměnit pětitisícovou bankovku. Vzhledem k tomu, že  vypadal podezřele, obsluhující pracovnice mu bankovku nerozměnila a vše raději oznámila na policii. Hlídka, která vyjela na místo, již nikde muže nezastihla.
 
KRÁDEŽ KRMÍTEK - V odpoledních hodinách vyjeli muži zákona do Soběraze, kde neznámý pachatel odcizil v objektu jedné z firem 160 kusů rohových krmných kladek. Celková škoda byla vyčíslena na 160 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až pět let vězení.
 
OPILEC V HOŘICÍCH - Notně opilý muž se povaloval večer v Hořicích v Žižkově ulici. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří zjistili, že se jedná o místního občana, kterého doprovodili  domů.
 
NEPOSLUŠNÁ DCERA - Večer se obrátil na linku 158 zoufalý otec čtrnáctileté slečny, která si dle jeho slov dělá, co chce, neposlouchá, je arogantní, a už si s ní neví rady. Službu konající policista muže odkázal na sociální pracovnici, která mu určitě s výchovou dcery poradí.
 
Sobota 10. března 2012
HLUČNÝ SOUSED - Na hlučného souseda si stěžovala hodinu po půlnoci rodina v Hořicích. Po příjezdu policisté pochopili, proč byl soused hlučný. Byl totiž silně opilý a navíc upadl a přitom si způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Z tohoto důvodu muže převezli na ošetření do místní nemocnice a poté předali do rukou jeho bratra, který se o něj postaral.
 
POTYČKA V JIČÍNĚ - Po třetí hodině ranní mělo dojít před jednou z jičínských diskoték k potyčce mezi dvěma mladíky. Jeden z nich byl nakonec převezen rychlou záchrannou službou na ošetření do nemocnice. Druhý měl několik šrámů v obličeji a odřenou ruku. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
PŘÍLIŠ MNOHO ALKOHOLU - Přemíra vypitého alkoholu natolik zmohla třiadvacetiletou slečnu v Hořicích, až z toho usnula na silnici. V půl páté ráno si ji naštěstí všiml náhodný kolemjdoucí, který vše oznámil na policii. Vzhledem k tomu, že měla v dechu přes 1,5 promile alkoholu, převezli ji policisté domů, kde se o ni rodina postarala.
 
ŽENA LEŽELA NA SILNICI - Podobně dopadla i pětadvacetiletá žena, kterou našel v Janderově ulici projíždějící motorista. Ženu, která ležela na silnici, se snažil postavit na nohy, což se mu moc nedařilo. Jak sám uvedl, byla " totálně ožralá“. Vzhledem k tomu, že se neustále odhalovala, zazvonil na nejbližší dveře, které otevřela její matka a postarala se o ni.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Energii zřejmě potřeboval doplnit dvacetiletý mladík, který po šesté hodině ranní odcizil v jedné z prodejen v Nové Pace energetický nápoj. K jeho smůle ho při krádeži odhalila obsluhující pracovnice, která vše oznámila na policii. A tak místo energie se mladík dočkal blokové pokuty ve výši jeden tisíc korun. 
 
DIVOČÁCI NA ZAHRADĚ - Šest divočáků se prohánělo v ranních hodinách po zahradě v Nové Pace v Krkonošské ulici. Majitel pozemku, který si s divokými prasaty nevěděl rady, se obrátil o pomoc na policii. Nakonec se o stádo postaral hospodář místního mysliveckého sdružení.
 
NESPOKOJENÝ ZÁKAZNÍK - Před polednem se obrátil na linku  158 rozhořčený zákazník s tím, že si v jedné z jičínských prodejen vybral zboží, na kterém byla uvedena cena 20 korun. U pokladny měl ale uhradit 2 tisíce korun, s čím nesouhlasil, a domnívá se, že se  stal obětí úmyslného trestného činu. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že došlo k nedopatření v cenovkách, a přestože  obchodník nabízel kupujícímu  na uvedené zboží slevu, ten s tím nesouhlasil a dále si  trval na svém. Policisté mu vysvětlili, že se nejedná o přestupek ani o trestný čin, ale že věc může řešit občanskoprávní cestou. 
 
NAPADENÍ V JIČÍNĚ - Jako smyslu zbavený se choval v odpoledních hodinách v Jičíně osmadvacetiletý muž, který na parkovišti před jedním z obchodních domů fyzicky napadl o pět let mladšího muže. Poté na jeho vozidlo hodil plnou pivní přepravku. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
CIZINEC PORUŠIL ZÁKAZ POBYTU - Ve večerních hodinách vyjeli novopačtí policisté do Ústí u Staré Paky, kde se měl na jedné z adres zdržovat pětadvacetiletý cizinec. Vzhledem k tomu, že se na uvedené adrese nesmí pět let zdržovat, hrozí mu za porušení zákazu až tři roky vězení. Případ šetří novopačtí policisté jako přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
Neděle 11. března 2012
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU -  Krátce před druhou hodinou ranní vyjeli  novopačtí policisté do Dolní Nové Vsi, kde měla parta mladých lidí rušit noční klid. Hlídka na místě zjistila, že skupina mladých lidí slavila na zahradě rodinného domu narozeniny a přitom byla hlučnější. Policisté všem přítomným domluvili a vysvětlili, jak se mají v nočních hodinách venku chovat. 
 
NEMĚL NA ÚTRATU - Před čtvrtou hodinou ranní se obrátila na policii obsluha baru v Jičíně s tím, že jeden ze zákazníků odmítá uhradit útratu. Hlídka na místě zjistila, že zákazník sice chce zaplatit, ale nemá čím. Nakonec se s obsluhou domluvil, že útratu uhradí později.
 
DIVOČÁCI SE VRÁTILI - Stádo šesti divočáků, které den předtím okupovalo v Nové Pace v Krkonošské ulici zahradu, se opět vrátilo. Majiteli pozemku, který již ztrácel trpělivost, poškodila prasata plot. Nakonec se zvířata umoudřila a pozemek opustila.  
 
MLADÍK CHTĚL PENÍZE - Neobvyklé přání projevil v dopoledních hodinách mladík z Jičína, který žádal, aby k nim domů přijela policejní hlídka a domluvila matce, aby mu dala část peněz, které obdržela poštou. Policisté mladíkovi, který byl zjevně pod vlivem alkoholu, vysvětlili, že si spory ohledně peněz musí s matkou vyřešit sám.
 
ŘIDIČKA SE PRÝ NECHOVALA OHLEDUPLNĚ - V odpoledních hodinách si stěžoval na lince 158 řidič autobusu na řidičku polského fiatu, která ho měla před Sobotkou „vybržďovat“. Hlídka vozidlo zastavila a od řidičky se dozvěděla, že skutečně musela několikrát vlivem provozu snížit rychlost. V žádném případě neměla v úmyslu řidiče autobusu omezovat v jízdě. I přesto policisté ženu poučili o správném způsobu jízdy.
 
"VYBRŽĎOVANÝ" ŘIDIČ NECHTĚL SVĚDČIT - Další řidič, tentokrát terénního vozidla měl údajně v Jičíně v Hradecké ulici „vybržďovat“ řidiče osobního vozu, který vše okamžitě oznámil na linku 158. Hlídka vozidlo  zastavila na autobusovém nádraží a v okamžiku, kdy měl údajně „vybržďovaný“ řidič celou událost popsat, najednou už neměl zájem a s policisty přestal komunikovat.
 
VANDAL POŠKODIL VOZIDLO - Neznámý vandal řádil v Jičíně v Denisově ulici, kde u zaparkovaného vozidla Renault Scénic poškodil zrcátko a anténu. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
CHTĚLI PENÍZE, HLÍDKA JE VYKÁZALA - V odpoledních hodinách vyjeli policisté na autobusové nádraží v Hořicích, kde měli čtyři bezdomovci obtěžovat cestující, po kterých žádali peníze. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o známé firmy, které z  prostoru nádraží vykázala.
 
nprap. Hana Klečalová
12. března 2012 v 13:44

 

vytisknout  e-mailem