Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

Během uplynulého víkendu měli policisté na Jičínsku plné ruce práce  

 

V pátek 8. srpna řešili v ranních hodinách narušení objektu skladu cigaret v Nové Pace. Pachatel byl s největší pravděpodobností vyrušen, neboť uvnitř nic neodcizil.
Dále prováděli šetření ke krádeži nafty z nákladního vozidla zaparkovaného v Lázních Bělohradě a dále přijali oznámení o spadlém stromu přes vozovku u obce Radim. O jeho odklizení se postarali hasiči.
Ve večerních hodinách šetřili tři dopravní nehody, ke kterým došlo v okolí Jičína.

Sobota 9. srpna nebyla z  pohledu policistů tak klidná jako pátek.
Několik minut po půlnoci se velmi nebezpečně pohybovaly na silnici u Nové Paky dvě osoby, které zřejmě stopovaly. Hlídka však na místě už nikoho nezastihla. Zřejmě je stačil někdo svézt.
V Sobotce, v Boleslavské ulici rušili pro změnu dva mladíci noční klid. Oba byli natolik hluční, a tak jim policisté vysvětlili, jak se mají v noci chovat venku. Na cestu ještě oba dostali blokovou pokutu ve výši 300 korun.
Dále muži zákona prováděli šetření ve Staré Pace, kde neznámý pachatel odcizil z objektu jedné z firem několik desítek litrů nafty a ve Štikovské rokli pro změnu někdo odcizil z pojízdného přívěsu manipulační kolečko z oje a krytku se žárovkou obrysového světa.
Velmi zvláštně si počínal řidič vozidla Mitsubishi, který jel v dopoledních hodinách ve směru od Mladé Boleslavi na Jičín. Poté, co před Sobotkou dost nebezpečně předjel kolonu vozidel se zařadil před vozidlo Renault Megane. Po ujetí několika set metrů se však celá kolona zastavila z důvodu vyfrézované vozovky. Z tohoto důvodu musel zastavit i řidič vozidla Mitsubishi, který následně vystoupil a s rozzuřeným výrazem ve tváři přišel k vozidlu Renault Megane. Otevřeným oknem přiložil řidiči ke krku pravděpodobně krátkou střelnou zbraň a přitom mu sprostě nadával. Poté nastoupil zpět do svého vozidla a odjel.


Před třetí hodinou ranní v neděli 10. srpna kontrolovala policejní hlídka ve Vidochově osobní motorové vozidlo Ford Escort, jehož osmadvacetiletý řidič jevil známky opilosti. To také potvrdila orientační dechová zkouška, při které mu policisté naměřili téměř 1 promili alkoholu. Řidič byl po celou dobu velmi arogantní, sprostě nadával a nechtěl s muži zákona spolupracovat. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Na to nereagoval a přes veškerou snahu hlídky z místa přesto odjel.
O hodinu později oznámil na linku 158 anonym, že v Jičíně v Nové ulici ruší parta mladíků noční klid a navíc dává na silnici zátarasy. Hlídka však na místě mladíky nezastihla. Zátarasy, které skutečně na vozovku umístili, policisté odstranili.
Vlastním očím nemohl uvěřit ráno majitel rodinného domu v Libošovicích, který zjistil, že mu během noci nastříkal dosud neznámý vandal stříbrným sprejem na omítku různé nápisy. Škoda v tomto případě byla vyčíslena na 10 tisíc korun.
V dopoledních hodinách vyjeli policisté do Ostroměře, kde dosud neznámý zloděj odcizil ze hřbitova volně přístupný velkoobjemový kontejner v hodnotě 70 tisíc korun.
Na linku 158 oznámila žena ze Sobotky, že jí někdo zabíjí malé králíčky, vyvrhne je a vrátí zpět do králíkárny. Hlídka, která na místo vyjela však zjistila, že v zadní částí králíkárny je díra, kterou zřejmě dovnitř pronikla kuna či krysa a ta pak králíčky hubila.
Další oznámení se týkalo opeřenců. Chovatelka dvou holubů z Trutnovska se dotazovala, zda je trestné, když její holubi létají k sousedovi a sedají si u něj na střechu. On jí totiž tvrdí, že to trestné je a proto po nich hází kameny.
V odpoledních hodinách došlo k Běcharech k požáru strniště, který uhasili přivolaní hasiči. V jednom z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici se pokusil odcizit nepoctivý zákazník zboží za téměř 500 korun. K jeho smůle byl přistižen pracovníky místní ostrahy a přivolaná hlídka s ním pak věc na místě vyřídila blokovou pokutou.
Dva psi, malý a velký, pobíhali v odpoledních hodinách mezi Podhorním Újezdem a Vojicemi. Byli tak pohublí, že se jich zželelo jednomu z řidičů, který je naložil do svého vozidla a odvezl domů.
V noci rušila parta mladých lidí u tenisových kurtů v Hořicích noční klid. Hulákali a přitom měli ničit veřejné osvětlení. Hlídka na místě však nikoho z nich už nezastihla a ani nezjistila žádné poškození..
Po dvaadvacáté hodině ještě „obtěžovali ufoni“ majitelku domu v malé obci v blízkosti Jičína, kdy se měli neoprávněn zdržovat v její stodole. Hlídka s ženou na místě věc probrala a vysvětlila jí, že žádné ufony ani permoníky ve stodole, ani jinde na pozemku nemá.


vytisknout  e-mailem