Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Muž si spletl policii s taxislužbou 

Uplynulý víkend byl na Jičínsku ve znamení zlodějů a  opilých a bezohledných řidičů.
 
Pátek 27. ledna 2012
O MĚĎ JE STÁLE ZÁJEM - V ranních hodinách šetřili kopidlenští policisté krádež měděných okapových svodů, které neznámý pachatel odcizil z budovy zámku. Celková škoda byla vyčíslena na 3 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.  
 
KAMION BLOKOVAL VOZOVKU - Na údajně neoznačený kamion, který stál  v pravém jízdním pruhu za železničním přejezdem v Ostroměři ve směru na Hradec Králové, upozornil před šestou hodinou ranní jeden z projíždějících řidičů. Na místo vyjela policejní hlídka, která  nejenže našela kamion řádně označený, ale navíc se od řidiče dozvěděla, že zde stojí z důvodu poruchy, a že si  již zajistil odtah. Před devátou hodinou dopolední pak byl kamion odtažen a vozovka byla plně průjezdná. 
 
ŘIDIČ ZAPOMNĚL NA TAŠKU  - V dopoledních hodinách zapomněl jeden ze zákazníků na benzínové čerpací stanici v Robousích tašku, ve které měl životně důležité léky. Naštěstí ji našla jedna z obsluhujících pracovnic, která vše oznámila na policii. Než však stačila hlídka dojet na místo, ozvala se žena znovu s tím, že se muž vrátil a tašku si převzal.  
 
POLICEJNÍ VOZIDLO NENÍ TAXI - Po poledni se obrátil na policii prostřednictvím linky 158 muž z Chotče s tím, že byl nakupovat v místním obchodě a nutně potřebuje odvézt do svého bydliště na okraji obce. Službu konající policista muži, který byl podle hlasu a způsobu vyjadřování zřejmě pod vlivem alkoholu, vysvětlil, že pokud potřebuje odvézt domů, aby se obrátil na taxislužbu.
 
KRÁDEŽE V OBCODECH - V odpoledních hodinách přistihl majitel jedné z prodejen v Nové Pace zákazníka při krádeži rybiček a sýra. Na místo vyjela policejní hlídka, která zjistila, že se jedná o padesátiletého muže, který nejenže musel zboží v hodnotě 250 korun vrátit, ale navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši 500 korun.
 
NEPOCTIVÍ ZÁKAZNÍCI - Další nepoctiví zákazníci se vydali do jednoho ze supermarketů v Hořicích, kde kradli  alkohol, uzeniny a kosmetiku. Jednalo se o sedmnáctiletou slečnu, která si dokázala pod bundu a do kalhot schovat „štangle“ salámu a několik lahví alkoholu v celkové hodnotě 1.332 korun. Její o dva roky mladší kamarád zde odcizil kosmetiku a alkohol v hodnotě „pouhých“ 876 korun a nejstarší z party, sedmadvacetiletý muž se zmocnil alkoholu v hodnotě 749 korun. Jejich jednání nemohlo uniknout pozornosti pracovníků místní bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Po příjezdu hlídky došlo na rovnání. Zboží nejdříve putovalo zpět do regálů a poté přišlo na řadu blokové řízení, ve kterém slečna dostala pokutu ve výši 500 korun a její kamarádi každý po tisícovce.
 
NEBEZPEČNÁ JÍZDA ŘIDIČE AUTOBUSU - Na řidiče autobusu, který měl v před sedmnáctou hodinou blokovat ostatní motoristy na čtyřpruhu u Úlibic, si stěžoval jeden z řidičů. Novopačtí policisté následně  autobus zastavili a řidiče napomenuli.
 
PIL A POTOM ŘÍDIL - Po sedmnácté hodině kontrolovala policejní hlídka v Libuni osobní vozidlo Renault Megane, které řídil jednašedesátiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,10 promile alkoholu. Řidič, který se přiznal, že před jízdou vypil dvě skleničky vína, se musel na místě rozloučit s řidičským průkazem. O jeho dalším osudu teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
NENÍ TO PLANÉ OZNÁMENÍ, UPOZORNIL ANONYM - V podvečerních hodinách se obrátil na policii anonym s tím, že řidič tmavého vozidla ohrožuje ve Vysokém Veselí ostatní účastníky silničního  provozu  a přitom nezapomněl dodat, že se nejedná o plané oznámení. Policisté, kteří vyjeli na místo, však žádné podezřené vozidlo nezastihli.
 
NATANKOVAL A UJEL - Platit za benzín se zřejmě nechtělo řidiči osobního vozidla Škoda Felicia, který ve večerních hodinách natankoval u čerpací stanice v Milovicích přes 40 litrů benzínu, a poté bez zaplacení odjel. Po řidiči, který na benzínce dluží 1.406 korun, pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
ŘIDIČI BY SI MĚLI POMÁHAT - Do nepříjemné situace se dostal v pozdních nočních hodinách řidič osobního vozidla Škoda Favorit, kterému za Ostroměří ve směru na Hořice došel benzín. Když si ho konečně přinesl od  nejbližší čerpací stanice, tak ho pro změnu zradila baterie. Vzhledem k tomu, že si nevěděl rady, obrátil se na policii. Nakonec se ozval ještě jednou s tím, že mu ze svízelné situace pomohl jeden z projíždějících řidičů, a tak už pomoc hlídky nežádal.
 
Sobota 28. ledna 2012
SILNIČNÍ KONTROLA - Červený nápis STOP na policejním vozidle ukončil jízdu osmadvacetiletého cizince, který v jednu hodinu ráno projížděl osobním vozidlem Citroën C5 ulicí 17. listopadu v Jičíně. Nutno zdůraznit, že řidič neměl z přítomnosti policistů žádnou radost. A nebylo se co divit. Provedená dechová zkouška totiž u něj prokázala přes 1,1 promile alkoholu. A tak nejenže mu policisté zakázali další jízdu, ale navíc mu zadrželi řidičské oprávnění. Na jak dlouho, o tom bude v nejbližší době rozhodovat příslušný správní orgán.
 
HLUČNÁ ZÁBAVA - Ve dvě hodiny ráno vyjeli muži zákona do jedné z  kluboven v Jičíně v Revoluční ulici, kde se měl konat hlučný večírek. Hlídka všem na místě domluvila  a vysvětlila, co znamená noční klid.
 
VANDAL ROZBIL VÝLOHU - Během noci úřadoval v Libáni na náměstí neznámý vandal, který u jedné z prodejen rozbil výlohu. Majitel vyčíslil škodu na 2 tisíce korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.
 
MLADÍKY VYRUŠIL MAJITEL DOMU - „Jako když střelí“ utíkali po poledni dva mladíci ze dvora rekreační chalupy v Čálovicích, kam si zřejmě přišli pro staré železo. Vzhledem k tomu, že je přímo na pozemku přistihl majitel domu, vzali raději do „zaječích“.
 
OPILEC DOSTAL POKUTU - Notně opilého šestadvacetiletého hosta, který se v jedné z restaurací v Libáni choval velmi agresivně, vyvedla obsluha spolu s dalšími hosty ven. To se pochopitelně muži nelíbilo a jako odplatu rozbil sklo ve vstupních dveřích.  Nakonec svého činu litoval a s majitele restaurace se domluvil na náhradě škody. I tak trestu neunikl a od přivolaných policistů dostal v blokovém řízení pokutu ve výši 400 korun. Snad si bude pro příště pamatovat, jak se má chovat.
 
RVAČKA SE NEKONALA - V pozdních nočních hodinách se obrátil na policii muž z Popovic s tím, že se na chodbě domu, kde bydlí, zřejmě schyluje k rvačce několika opilých osob. Po příjezdu hlídky se všichni uklidnili a následně odešli do svých bytů.
 
Neděle 29. ledna 2012
OPILEC SKONČIL NA ZÁCHTCE - Před  třetí hodinou ranní kontrolovala  policejní hlídka v Jičíně v Šafaříkově ulici nastartované vozidlo Škoda Fabia, ve kterém na místě řidiče seděl zjevně opilý muž. S policisty nejdříve nekomunikoval a snažil se z místa odjet. Z tohoto důvodu hlídka muže vyzvala, aby z vozidla vystoupil. Vzhledem k tomu, že neuposlechl a navíc častoval policisty hrubými výrazy, skončil téměř s 1,6 promile alkoholu v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové.
 
MLADÍK ŽALOVAL NA 158 - V časných ranních hodinách se obrátil na linku 158 muž s tím, že byl ve Starých Smrkovicích bezdůvodně fyzicky napaden. Dále uvedl, že se obává dalších útoků. Policisté, kteří vyjeli na místo, zjistili, že se oznámení nezakládá na pravdě.  Muž se totiž účastnil místní zábavy, a protože po jejím ukončení nechtěl odejít, nezbylo pořadatelům nic jiného, než ho vyvést ven, což se mu nelíbilo.
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - Po poledni se vydal do jednoho ze supermarketů v Hořicích devětadvacetiletý muž, který v oddělení cukrovinek odcizil 3 čokolády v celkové hodnotě téměř 145 korun. Při krádeži ho odhalila jedna z obsluhujících pracovnic, která vše oznámila na policii. A tak kromě toho, že musel sladkosti vrátit, dostal v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
MAJITEL ZAPOMNĚL ZAVŘÍT OKNO - Otevřené okno u vozidla Škoda Fabia, které bylo zaparkované v Jičíně v ulici Na Jihu, upoutalo procházejícího muže, který vše oznámil na policii. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří kontaktovali majitele vozidla s tím, aby si okno zavřel.
 
nprap. Hana Klečalová
30. ledna 2012 v 13:30

vytisknout  e-mailem