Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Notorický útěkář opět na svobodě 

Uplynulý víkend byl na Jičínsku z pohledu policistů nabitý událostmi. Nejvíce je zaměstnali zloději, kteří se vloupali do osobních vozidel a rekreačních chalup. Další kradli zboží v obchodech a naftu z nákladních vozidel.
 
Pátek 1. února 2013
KOUŘÍCÍ KOMÍN - Krátce po desáté hodině dopolední se obrátil na policii muž z Libuně s tím, že je majitelem neobydleného domku, u kterého se kouří z komína. Věc oznámil, neboť se domníval, že by mohl být v domě zloděj. Hlídka, která vyjela na místo, dům řádně zkontrolovala, ale žádného zloděje nenašla.
 
"ENERGETIK" ODEŠEL S PRÁZDNOU - V dopoledních hodinách oslovil v Jinolicích neznámý muž tmavé pleti majitele rodinného domu s tím, že jde zkontroloval elektriku, a dále ho požádal o občanský průkaz. Majitel domu mu duchapřítomně vysvětlil, že o jeho služby nemá zájem, a že mu občanský průkaz předkládat nebude. Muž poté rychle nasedl do vozidla a odjel. Policisté, kterým vše majitel domu oznámil, vyjeli na místo, ale podezřelého muže již nikde nezastihli. V tomto případě si majitel domu zaslouží velkou pochvalu za pohotovou reakci a za to, že muže dovnitř nepustil. Mohlo se totiž jednat o podvodníka, který si už možná „brousil zuby“ na jeho úspory.
 
KRÁDEŽ KANÁLOVÉHO POKLOPU - Neznámý pachatel řádil v Cerekvici nad Bystřicí, kde u železničního přejezdu odcizil víko od kanálu. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
VLOUPÁNÍ DO CHATKY - Před polednem vyjeli hořičtí policisté do Libonic, kde se neznámý pachatel vloupal do zahradní chatky. Uvnitř odcizil zahradní náčiní, nářadí a další věci v celkové hodnotě 2.700 korun. Případ šetří policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - Krátce po sedmnácté hodině zavítal do jednoho ze supermarketů v Jičíně na Husově ulici nepoctivý zákazník, který zde odcizil zboží v hodnotě 1.740 korun. Vše si uložil do přineseného batohu a poté se vydal k pokladně, kde se však choval velmi podezřele. Byl totiž ustrašený a nervózní, a tak ho jedna z obsluhujících pracovnic požádala, aby jí batoh ukázal. Muž ani neprotestoval, a když batoh otevřel, nestačila se žena divit. Našla v něm 21 kuřecích řízků, 8 čokolád, energetický drink a další zboží. Policisté, kteří vyjeli na místo, zjistili, že se jedná o pětadvacetiletého muže, který nejenže o lup přišel, ale navíc ho ve správním řízení čeká vysoká pokuta.
 
NOTORICKÝ ÚTĚKÁŘ - V odpoledních hodinách vypátrali sobotečtí policisté šestnáctiletého chovance, který utekl z výchovného ústavu. Po provedených úkonech si mladíka převzal zaměstnanec ústavu. Mladíkovi se ale zpět evidentně nechtělo, a ještě než stačil nastoupit do vozu „vzal do zaječích“. Pracovník, který se ho snažil neúspěšně najít, se nakonec obrátil na policii. Hlídka pak mladíka našla v nedaleké obci. Napodruhé již do vozidla nastoupil a vrátil se zpět do ústavu, kde ale dlouho nepobyl. Ještě téhož dne totiž opět utekl.
 
VLOUPÁNÍ DO DOMU - Kopidlenští policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do neobydleného domu v Libáni. Uvnitř odcizil sekeru a rádio. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 7.600 korun. Pachateli za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení.
 
HÁDKA OPILCÛ - Před půlnocí se dohadoval v Jičíně na Husově ulici silně opilý muž se stejně opilou přítelkyní, co podniknou. Žena chtěla jít domů, což muž razantně odmítal. Hlídka, která vyjela na místo, již nikde pár nezaznamenala. Asi se přece jen dohodli.
 
Sobota 2. února 2013
OPILÝ MLADÍK ROZBIL OKNA - Krátce po jedné hodině ranní řádil notně opilý jednadvacetiletý mladík na plese ve Valdicích, kde rozbil dvě okna. Mladík, který měl v dechu přes 2,4 promile alkoholu, skončil s poraněnou rukou v jičínské nemocnici, kam byl převezen rychlou záchrannou službou. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.   
 
MUŽ OBTĚŽOVAL HOSTY PODNIKU - O dvě hodiny později vyjeli jičínští policisté do jedné z místních heren, kde opilý muž obtěžoval další hosty. Hlídka na místě opilci domluvila a vysvětlila, jak se má v podniku chovat.
 
NEPRAVDIVÉ NAŘČENÍ - Po třetí hodině ranní se obrátil na policii mladík s tím, že byl na diskotéce v Jičíně neprávem nařčen z obtěžování jedné slečny. Žádal hlídku, aby okamžitě přijela a zakročila. Policisté nakonec zakročovat nemuseli, neboť si mladí vše vyříkali a od mužů zákona již více nepožadovali.
 
MUŽ SPADL ZE STŘECHY - Velmi neopatrně si počínal krátce po poledni majitel rodinného domu v Nové Pace, který na střeše opravoval tašky a přitom spadl z výšky čtyř metrů na zem. Muž utrpěl zranění, se kterým byl převezen do Fakultní nemocnice v Hradci Králové.
 
NEPOCTVÝ ZÁKAZNÍK - Krátce po čtrnácté hodině zavítal do jedné z prodejen v Nové Pace třiapadesátiletý muž, který se zde snažil odcizit čtyři lahve staré myslivecké. Ostražitý pokladní však jeho úmysl „prokoukl“, a tak povedený zákazník raději lahve, které měl zastrčené pod bundou a za kalhotami vrátil zpět do regálu. Vzhledem k tomu, že měl v dechu přes 2,5 promile alkoholu, skončil v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové, kam ho převezla policejní hlídka.
 
MANŽELSKÉ NESHODY - V odpoledních hodinách se obrátil na policii muž z Dobré Vody s tím, že ho napadla bývalá manželka. Policisté věc na místě vyhodnotili jako manželské neshody, které vyřídili domluvou.

 

ZATOULANÉ ŠTĚNĚ - Jičínští policisté pátrali v podvečerních hodinách v Ostružně po štěněti katalánského ovčáka, kterého nemohla majitelka najít. Žena byla velmi zoufalá, neboť se obávala toho, že by psa mohl někdo odcizit. Naštěstí se její obavy nenaplnily a pejska, který se pouze zaběhl, policisté našli a vrátili zpět šťastné majitelce.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Ve večerních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Hradecké ulici osobní vozidlo Alfa Romeo, které řídil pětatřicetiletý muž. Řidič se nejdříve podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní. To se ovšem nedá říci o testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl naopak pozitivní. Za jízdu pod vlivem drog hrozí řidiči ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
Neděle 3. února 2013
"OBĚD" ZÛSTAL V OBCHODĚ - Krátce po jedenácté hodině se  vydala v Hořicích do jednoho ze supermarketů třicetiletá žena, která zde odcizila kuřecí maso. Daleko se však s „obědem“ nedostala. Za pokladní zónou ji zadrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. A tak kromě toho, že musela zboží vrátit, dostala žena v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
VANDAL ŘÁDIL NA HŘBITOVÉ - Hořičtí policisté pátrají po neznámém vandalovi, který řádil na hřbitově v Cerekvici na Bystřicí, kde u dvou hrobů poškodil skleněné výklenky na urny. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku. 
 
TOULAVÍ PSI - V podvečerních hodinách utekli v Březovicích dva vlčáci, kteří pobíhali po okolí.  Policisté věc předali městským strážníkům, kteří by v případě nálezu psy odchytli a předali majiteli.
 
PODEZŘELÉ OSOBY - Před dvacátou hodinou vyjeli jičínští policisté do Foersterovy ulice, kde se měli v jednom z domů pohybovat podezřelé osoby, které si měly svítit baterkou. Hlídka na místě vše zkontrolovala, ale žádné vetřelce nenašla.
 
 
nprap. Hana Klečalová
4. února 2013 v 14:48

vytisknout  e-mailem