Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Mladík, který strašil v aleji, skončil na záchytce  

Uplynulý víkend byl na Jičínsku nabitý událostmi. Policisté prověřovali několik desítek oznámení, řešili rodinné a sousedské neshody a v neposlední řadě je zaměstnali řidiči, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu.
 
Pátek 24. února 2012
POKUS KRÁDEŽE VOZIDLA - V časných ranních hodinách  úřadovali v Nové Pace tři pachatelé, kteří se v ulici U Studénky pokusili odcizit osobní vozidlo Seat Alhambra. V okamžiku, kdy seděli ve vozidle, je vyrušil majitel, a tak na nic nečekali a utekli. Škoda že sousedé, kteří na přítomnost zlodějů majitele upozornili, nevolali hned na linku 158. Tímto žádáme občany, kteří se stanou svědky podobných událostí, aby neotáleli a okamžitě vše oznámili na policii. Jen včasné oznámení totiž může přispět k rychlému dopadení pachatele. Případ šetří novopačtí policisté jako přečin pokusu krádeže, za což pachateli hrozí až pět let vězení.  
 
KRÁDEŽ PENĚZ - Po osmé hodině ranní vyjela policejní hlídka do jedné z jičínských firem, kde neznámý pachatel odcizil v šatně peněženku s  hotovostí. Majitelka vyčíslila škodu na 400 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
POPELNICE ZMĚNILA MAJITELE -V dopoledních hodinách vyšetřovali sobotečtí policisté krádež plastové stodvacetilitrové popelnice, kterou neznámý pachatel odcizil v Jičínské ulici. Navíc z vedle stojící nádoby strhl nálepku firmy, která zajišťuje svoz odpadu. Celková škoda byla vyčíslena na 500 korun. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli několikatisícová pokuta.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - V dopoledních hodinách zavítal do jedné z prodejen v Nové Pace dvaapadesátiletý muž, který zde odcizil lahev vodky. K jeho smůle ho při krádeži odhalila obsluhující pracovnice, která vše oznámila na policii. Kromě toho, že se musel s „lahvinkou“ rozloučit, dostal v blokovém řízení pokutu ve výši 500 korun.
 
ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ JE NUTNÉ CHRÁNIT - Před patnáctou hodinou si stěžoval na lince 158 muž z Dobré Vody na jednu z místních firem, která údajně znečišťuje životní prostředí. Policisté, kteří vyjeli na místo, zjistili, že se již případem zabývá Inspekce životního prostředí z Hradce Králové.
 
RVAČKA NA ULICI - Po šestnácté hodině vyjeli muži zákona v Jičíně na Komenského náměstí, kde mělo dojít k rvačce šesti osob, které se měly vzájemně strkat do vozovky.  Hlídka na místě žádné narušení veřejného pořádku nezjistila, pouze  zastihla skupinku mladých lidí, mezi kterými došlo ke slovní rozepři. V tomto případě postačila ze strany policistů domluva.
 
OPILÝ CESTUJÍCÍ OBTĚŽOVAL OSTATNÍ - Se silně opilým cestujícím si nevěděli rady ve vlaku jedoucím z Hradce Králové do Turnova. Jednalo se o jednapadesátiletého muže, který nakonec vystoupil na vlakovém nádraží v Jičíně, kde už na něj čekali městští strážníci, kteří mu domluvili. Jejich slova si zřejmě moc k srdci nevzal, neboť vzápětí nastoupil do vlaku na Hradec Králové, a to i přes výslovný nesouhlas  vlakvedoucího.
 
VANDALOVÉ PŘEVRACELI POPELNICE - Neznámí vandalové řádili večer v Jičíně na Valdštejnově náměstí, kde převrátili popelnice a kontejner na posypový materiál. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří však už vandaly nikde nezastihli.
 
ALKOHOL ZA VOLANT NEPATŘÍ - V pozdních nočních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Hořicích osobní vozidlo Peugeot 307, které řídil sedmatřicetiletý muž. Vzhledem k tomu, že  byl z jeho dechu cítit alkohol, podrobil se orientační dechové zkoušce, která u něj prokázala přes 0,7 promile alkoholu. A tak nejenže se musel na místě rozloučit se svým řidičským oprávnění, ale navíc mu policisté zakázali další jízdu. Na jak dlouho, o tom teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
SPARŤANÉ ŘÁDILI V JIČÍNĚ - Před půlnocí zaměstnali jičínské policisty fanoušci Sparty Praha, kteří se vrátili z utkání v Hradci Králové a na Husově třídě a Valdštejnově náměstí tropili výtržnosti. Přitom jeden z nich,  sedmnáctiletý mladík  fyzicky napadl stejně starého mladíka, kterého udeřil do obličeje. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití
 
Sobota 25. února 2012
OPILÝ MLADÍK UTEKL Z NEMOCNICE - Krátce po půlnoci vyjela  policejní hlídka v Jičíně do Denisovy ulice, kde před diskotékou ležel silně opilý mladík, se kterým si jeho kamarádi nevěděli rady. Jednalo se o sedmnáctiletého mladíka, kterého převezla rychlá záchranná služba do jičínské nemocnice, odkud měl být převezen do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové. Mladíkovi se zřejmě do Hradce nechtělo, a tak se raději z nemocnice „vypařil“.
 
VLOUPÁNÍ DO CHALUPY - V ranních hodinách vyjeli policisté do Bříšťan, kde se neznámý pachatel vloupal do jedné z rekreačních chalup. Uvnitř odcizil obrazy, ruční nářadí a další věci v celkové hodnotě téměř 29 tisíc korun. Po pachateli pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přečin krádeže a porušování domovní svobody, za což mu hrozí až dva roky vězení.
 
PES KOUSNUL POLICISTU  - Krátce před polednem se obrátil na policiimuž z  Nové Paky s tím, že má problémy se sousedy,  jejichž pes kříženec husky s německým ovčákem mu asi před měsícem roztrhal slepice. I když mu sousedé přislíbili, že škodu uhradí, přesto tak do současné doby neučinili. Z tohoto důvodu se k nim   vydal, aby věc vyřešil. Z domu vyšly dvě ženy, které ho častovaly sprostými výrazy a  navíc po něm házely  cihly a ohrožovaly ho plácačkou na koberce. Stejně se chovaly i po příjezdu hlídky. Neustále zvyšovaly hlas a s policisty odmítly spolupracovat s tím, že nic neudělaly. V té chvíli ještě netušily, jaké překvapení jim chystá jejich další pes, německý špic. Když policejní hlídka odcházela, tak se jednomu z mužů zákona zakousl do nohy, čímž mu způsobil drobné poranění.  Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití a proti majetku.
 
MUŽ LOUDIL O PENÍZE -  Asi třicetiletý muž pobíhal před polednem v Jičíně na autobusovém nádraží a obtěžoval kolemjdoucí, po kterých loudil peníze. Hlídka, která vyjela na místo, již nikde muže nezastihla.
 
ŘIDIČ NATANKOVAL A POTÉ UJEL BEZ ZAPLACENÍ - Po desáté hodině dopolední natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích neznámý řidič do osobního vozidla 28 litrů motorové nafty v hodnotě jeden tisíc korun a poté bez zaplacení ujel. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
POŽÁR TRÁMU U KOMÍNA - V odpoledních hodinách vyjeli sobotečtí policisté do Hřmenína, kde u jednoho z rodinných domů k požáru trámu u komína. Na místě zasahovalo několik hasičských vozů, kterým se podařilo oheň včas uhasit. Věc si na místě převzal vyšetřovatel hasičů.
 
OPILÉHO ŘIDIČE KONTROLOVALA POLICEJNÍ HLÍDKA - Ve večerních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Libáni osobní vozidlo Škoda Octavia, které řídil devatenáctiletý mladík. Policistům se hned svěřil, že není držitelem potřebného řidičského oprávnění a navíc si před jízdou dal dvě piva a čaj s rumem. To také potvrdila dechová zkouška, která u něj prokázala přes 0,4 promile alkoholu. O dalším osudu mladíka teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
POŠKOZENÉ DVEŘE - Neznámý vandal úřadoval v  pozdních nočních hodinách v Jičíně, kde na náměstí Svobody rozbil u jedné z restaurací výplň vchodových dveří. Majitel vyčíslil škodu na jeden tisíc korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
Neděle 26. února 2012
POŠKRÁBANÉ VOZIDLO - V dopoledních hodinách se obrátil na policii muž z Hořic s tím, že mu někdo během noci poškrábal lak na voze Hyundai, které měl zaparkované v Komenského ulici. Po vandalovi pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
PSI POBÍHALI PO CIZÍ ZAHRADĚ - V odpoledních hodinách oznámil na lince 158 muž z Jičíněvsi, že se mu po zahradě prohánějí dva velcí psi a on se bojí vyjít ven. Po několika minutách se ozval znovu s tím, že si pro psy přišla jejich majitelka, která je zahnala na svoji zahradu. Další přítomnost policie již nežádal.
 
STRAŠIDLO ŘÁDILO V LIPÁCH - „Novodobé strašidlo“ řádilo v odpoledních hodinách v lipové aleji v Jičíně. Jednalo se o sedmadvacetiletého muže z Havířova, který se schovával za stromy a číhal na kolemjdoucí, které strašil. Muže zřejmě naváděl „démon“ zvaný alkohol, kterého měl v dechu přes 1,8 promile. Z tohoto důvodu skončil v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové, kde se ho určitě nebáli.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Červený nápis stop na služebním vozidle ukončil v pozdních nočních hodinách jízdu devětatřicetiletého muže, který v Jičíně v Revoluční ulici řídil osobní vozidlo Volkswagen Vento. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,4 promile alkoholu. Řidič s naměřenou hodnotou souhlasil a uvedl, že si dal před jízdou jedno čtrnáctistupňové pivo. Z tohoto důvodu mu policisté zadrželi řidičské oprávnění a zakázali další jízdu. Případem se bude dále zabývat příslušný správní orgán.
 
HAVÁRIE VOZIDLA - Krátce před dvaadvacátou hodinou oznámil na linku 158 řidič osobního vozidla Škoda Felicia, že u obce Dachova najel na zledovatělou vozovku, po které sklouzl do příkopu, kde bokem narazil do stromu. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Na místo vyjeli pracovníci správy a údržby silnic, kteří zledovatělý úsek chemicky ošetřili.
 
nprap. Hana Klečalová
27. února 2012 v 1
6:15 

vytisknout  e-mailem