Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Plastová lahev piva se značně prodražila. 

Pátek 28. března 2014
NAPADENÍ V NOVÉ PACE - Krátce po jedné hodině ranní vyjeli novopačtí policisté do Tyršovy ulice, kde měl osmadvacetiletý muž fyzicky napadnout o šest let mladšího muže. Při incidentu mu způsobil zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Případ šetří muži zákona jako přečiny výtržnictví a rvačky, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
VLOUPÁNÍ DO CHATKY - Před osmou hodinou ranní zamířili novopačtí policisté do Vrchovinské ulice, kde se neznámý pachatel vloupal do zahradní chatky.Uvnitř vše nejdříve prohledal a poté zde odcizil zahradní nářadí a alkohol. Majitel vyčíslil škodu na téměř 5 tisíc korun. Pachateli za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení.
 
NEFUNGUJÍCÍ SVĚTELNÁ SIGNALIZACE - V dopoledních hodinách se obrátila na policii řidička s tím, že na železničním přejezdu mezi obcemi Chvalina a Březovice nefunguje výstražné světelné zařízení a ona se málem střetla s projíždějícím vlakem. Policisté zjistili, že zde probíhá oprava a vlaky v tomto úseku projíždějí sníženou rychlostí.
 
OBTĚŽUJÍCÍ SMS - Před desátou hodinou dopolední oznámila na policii v Jičíně žena, že ji prostřednictvím mobilního telefonu obtěžuje bývalý manžel, který neustále volá a píše SMS zprávy. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - Krátce před jedenáctou hodinou dopolední zavítal do jednoho ze supermarketů v Jičíně devatenáctiletý mladík, který v oddělení s drogistickým zbožím odcizil 16 balení ústních vod v hodnotě 1.526 korun. Lup si uložil do batohu a poté se vydal k pokladně, kterou prošel bez zaplacení. Za pokladní zónou ho zadrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
ZAPÁLENÉ ČARODĚJNICE - Pálení čarodějnic se zřejmě nemohl dočkat neznámý žhář, který v odpoledních hodinách zapálil mezi obcemi Chloumek a Březovice roští určené právě na čarodějnice. Na místo vyjeli hasiči, kteří požár uhasili.
 
NEBEZPEČNÝ CHODEC - Na muže, který se měl v odpoledních hodinách velmi nebezpečně pohybovat na obchvatu Jičína, upozornil na lince 158 jeden z projíždějících řidičů. Hlídka, která vyjela na místo, již ale nikde muže nezastihla.
 
KONTEJNER PŘILÁKAL SBĚRATELE - Na muže snědé pleti, který se měl v Kopidlně pokoušet dostat do kontejneru na elektroodpad, upozornila náhodná svědkyně. Nakonec se ukázalo, že šlo o dvě ženy snědé pleti, které pouze nahlížely vrchním otvorem dovnitř. K poškození kontejneru nedošlo, policisté věc vyřídili na místě domluvou.
 
MRTVÝ PONÍK - Mrtvého poníka se velmi zvláštním způsobem zbavil neznámý chovatel. Mrtvého koně odhodil na hnojné plato nedaleko Ketně. Policisté vyrozuměli starostu obce, který přislíbil zajištění kafilerního vozu na odvoz mrtvéhozvířete.
 
POHŘEŠOVANÁ ŽENA - Ve večerních hodinách se obrátil na policii muž s tím, že postrádá přítelkyni, která se ztratila v Prachovských skalách. Žena sice byla dostupná na mobilním telefonu, ale nebyla schopna udatpolohu, kde se přesně nachází. Nakonec ji po téměř hodinovém pátrání našli hasiči. Žena se údajně pohádala s přítelem a sama se pak vydala na cestu do Prachovských skal, kde zabloudila.
 
NÁLEZ VOZIDLA - Krátce před jednadvacátou hodinou našla policejní hlídka v Sekeřicích odstavené vozidlo Volkswagen Transporter, které v noci na středu 26. března odcizil neznámý pachatel v Hradci Králové. Policisté vozidlo ohledali a následně předali majiteli.
 
Sobota 29. března 2014
POŠKOZENÉ PNEUMATIKY  - Krátce před jednou hodinou ranní vyjeli jičínští policisté do Husovy ulice, kde se neznámý mladík pokusil vypustit u vozidla Volkswagen Passat pneumatiku. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o dvaadvacetiletého mladíka, který měl rozepři s majitelem vozu, a tímto se mu chtěl pomstít. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
ŠARVÁTKA NA UBYTOVNĚ - Před jednou hodinou ranní došlo na ubytovně v obci Mladějov k roztržce mezi ubytovanými cizinci, při které osmatřicetiletý muž dostal od svého spolubydlícího ránu do hlavy. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
ODCIZENÉ OKAPY - Neznámý zloděj úřadoval během noci v Kbelnici, kde "očesal" jeden z rodinných domů. Odcizil z něj měděné okapy, čímž jeho majiteli způsobil škodu ve výši nejméně 3 tisíce korun. Kdo má krádež na svědomí a kde okapy skončily, teď zjišťují jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
VLOUPÁNÍ DO VOZIDLA - Po poledni vnikl neznámý pachatel v Dětenicích do neuzamčeného vozidla Škoda Felicia, ze kterého odcizil autorádio, doklady od vozu a další písemnosti, vše v celkové hodnotě 900 Kč. Po pachateli pátrají kopidlenští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.

PRODRAŽENÁ LAHEV OD PIVA - Před čtrnáctou hodinou zamířili jičínští policisté do jednoho ze supermarketů v Hradecké ulici, kde pracovníci ostrahy zadrželi nepoctivého zákazníka, který zde odcizil plastovou lahev piva. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o dvaačtyřicetiletého muže, který se choval velmi arogantně. Odmítl se lupu vzdát a neustále opakoval, že nutně potřebuje na toaletu. Nutno zdůraznit, že byl totálně opilý, což nakonec potvrdila i provedená dechová zkouška, která u něj prokázala přes 2,9promile alkoholu. Z tohoto důvodu muž skončil nejdříve na služebně, kde vydal lup, a poté v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové. Za krádež v obchodě dostal pokutu ve výši jeden tisíc korun a levný nebyl ani pobyt na záchytce, který ho vyšel na dva tisíce korun.
 
POKAŽENÝ POCHOD - V odpoledních hodinách upozornil na lince 158 jeden z účastníků pochodu za Rumcajsem na opilou mládež, která měla vulgárně pokřikovat na ostatní účastníky pochodu, a dále na skupinu opilých mladíků, kteří se údajně povalovali u hřbitova v Holíně. Nakonec uvedl, že mu tato nepříjemná událost zkazila celý den.
 
NEKRADLO SE - "Veselo" bylo po šestnácté hodině v Drahorazi, kde policistům dobře známý pár nařkl sousedy z krádeže dřeva. Spor na místě řešili kopidlenští policisté, kteří zjistili, že k žádné krádeži nedošlo, a věc s povedenou dvojicí, která byla silně opilá, vyřešili domluvou.
 
ODVÁŽNÁ KORELA - Krátce po sedmnácté hodině se obrátila na policii žena s tím, že u Holína létá přes silnici korela, která tak ohrožuje účastníky silničního provozu. Službu konající policista ženě vysvětlil, že se policie nezabývá odchytem zvířat. Tuto činnost provádějí strážníci městské policie nebo pracovníci různých záchranných stanic. Oznamovatelka následně uvedla, že se korela usadila na stromě a v případě potřeby se obrátí na ornitologickou stanici.
 
KRÁDEŽ KOLA - V podvečerních hodinách se obrátil na policii muž z Jičína s tím, že mu někdo odcizil jízdní kolo, které měl na dvoře ubytovny, kdebydlí. Hodnotu kola vyčíslil na jeden tisíc korun. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.
 
OPILÝ ŘIDIČ - V pozdních nočních hodinách kontrolovali hořičtí policisté  v Maixnerově ulici osobní vozidlo Škoda Felicia, které řídil osmnáctiletý mladík. Nutno zdůraznit, že i když má řidičské oprávnění jen několik měsíců, už zřejmě zapomněl vše, co v autoškole probírali. Hlavně to, že se nesmí řídit pod vlivem alkoholu. Jinak by totiž nemohl "nadýchat" přes 0,9 promile. Za jízdu v opilosti mu ve správním řízení hrozí vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
Neděle 30. března 2014
POŠKOZENÉ PNEU - V noci řádil v Hořicích v Jablonského ulici neznámý vandal, který u tří zaparkovaných vozidel poškodil pneumatiky. Jednalo se o vozidla Škoda 136 L, Ford Escort a Mitsubishi. Celková škoda, kterou svým jednáním způsobil, byla vyčíslena na 4 tisíce korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
NEODBYTNÁ NÁVŠTĚVA - Před polednem se obrátila na policii žena z Jičína s tím, že se v jejím bytě zdržuje bývalý manžel a teď nechce odejít. Muž nakonec před příjezdem hlídky z bytu odešel, ale jakmile policisté odjeli, už bylzase zpátky. A tak se policisté vrátili a věc vyřídili na místě domluvou.
 
VLOUPÁNÍ DO KLUBOVNY - Po poledni vyjeli sobotečtí policisté do Libošovic, kde se neznámý pachatel vloupal do jedné z kluboven. Uvnitř vše prohledal, ale nakonec zde nic neodcizil. I tak svým jednáním způsobil škodu ve výši téměř 2 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přečin pokusu krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
ZLODĚJ SI ODNESL POLIČKU - V odpoledních hodinách vyjeli hořičtí policisté do Bašnic, kde se neznámý pachatel vloupal do klubovny. Uvnitř odcizil dřevěnou poličku. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 2 tisíce korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
ROZBITÉ OKNO - Po patnácté hodině úřadoval na Prachově neznámý vandal, který u zaparkovaného vozidla BMW rozbil boční okno. Majitel vyčíslil škodu na téměř 3 tisíce korun. Po pachateli pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
STAROST O SESTŘENICI BYLA ZBYTEČNÁ - V pozdních nočních hodinách přijali kopidlenští policisté oznámení od ženy, která se bála o svoji sestřenici. Údajně nezvedala telefon a žena si myslela, že se jí něco stalo. Policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že je její sestřenice v naprostém pořádku, pouze neslyšela vyzvánění telefonu.
 
nprap. Hana Klečalová
1. dubna 2014 v 15:45

 

vytisknout  e-mailem