Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Údajně odcizená zvířata se spokojeně pásla 

Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku z pohledu policistů relativní klid. Muži zákona prověřovali několik oznámení, která se týkala hlavně opilců, kteří rušili noční klid. Pozadu nezůstali  ani řidiči, kteří opilí drze usedali za volant.

 
Pátek 3. srpna 2012
STROM PŘES CESTU - V ranních hodinách  oznámil na linku 158 řidič osobního vozidla,  že u Dětenic leží přes silnici několik stromů, které brání v průjezdu. Na místo okamžitě vyjeli pracovníci správy a údržby silnic, kteří překážky z vozovky odstranili.  
 
BYL TO ZLODĚJ ? - Nad ránem zavítal  do kempu v Podůlší zřejmě neznámý zloděj, který  vnikl do neuzamčené chatky. Uvnitř si svítil baterkou a v okamžiku, kdy kužel světla probudil spícího muže, vetřelec utekl. Naštěstí měl tak naspěch, že si ani nic nestačil odnést.  Venku pak nasedl do vozidla a rychle z místa odjel.
 
KONĚ NA SILNICI - V dopoledních hodinách pobíhali po silnici mezi Rakovem a Batínem tři koně, kteří tak ohrožovali  účastníky silničního provozu. Policisté prostřednictvím starosty obce vyrozuměli jejich majitele, který se o ně postaral.
 
ŘIDIČ MĚL "JASNO" - Krátce po čtrnácté hodině se obrátil na policii řidič s tím, že mu skupinka mladíků odcizila v Nové Pace z neuzamčeného vozidla peněženku. Dále uvedl, že má i svědky, kteří měli údajně vše vidět. O několik minut později se muž ozval znovu s tím, že mu peněženku nikdo neodcizil, ale že ji zapomněl v zaměstnání. Když ji totiž nenašel v autě, tak „zazmatkoval“ a bez rozmyšlení okamžitě vytočil číslo 158.
 
OPILCE NEBAVILO ŽÍT - „Už mě nebaví žít,“ oznámil po osmnácté hodině na lince 158 muž ze Starého Místa. Na místo okamžitě vyjeli policisté, kteří se nestačili divit. Muž byl totiž totálně opilý. Nejenže  mu nebylo rozumět, ale navíc stál stěží na nohou. Na základě rozhodnutí přivolaného lékaře a provedené dechové zkoušky, která u něj prokázala přes 2,7 promile alkoholu, skončil v protialkoholní záchytné stanici v Pardubicích, kde strávil noc.  
 
PES SKONČIL V PŘÍKOPU - Zcela nepochopitelným způsobem se zbavil majitel svého bílého psa, kterého před devatenáctou hodinou vyhodil u  Slatin z osobního vozidla Škoda Superb. Naštěstí si zvířete všimla náhodně projíždějící cyklistka, která si nepříjemný zážitek nenechala pro sebe. Vyděšené zvíře pak zaběhlo do lesa, kde se ho místní snažili marně odchytnout. Policisté teď pátrají po řidiči vozidla, který bude mít co vysvětlovat.
 
HLUČNÍ HOSTÉ - Na hlučnou skupinku hostů, která popíjela a hrála na kytaru před jednou z novopackých restaurací, upozornil v nočních hodinách anonym. Hlídka, která vyjela na místo, hosty napomenula s tím, aby se ztišili a v další zábavě pokračovali v restauraci, což také učinili.
Rozjaření hosté řádili krátce před půlnocí  i v jedné z libáňských restaurací. Údajně byli hluční a na žádost obsluhy odmítli podnik opustit. Nakonec se umoudřili a z restaurace odešli. 
Hlučno bylo také  v Jinolicích, kde se asi padesátka rekreantů posilňovala u stánku alkoholem. Hlídka věc vyřídila na místě domluvou.
 
Sobota 4. srpna 2012
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Krátce před jednou hodinou ranní vyjeli kopidlenští policisté do Jičíněvse, kde si místní stěžovali na hlasitou hudbu, která vycházela z oken jednoho z rodinných domů. Policisté, kteří vyjeli na místo, majiteli domluvili s tím, aby hudbu ztišil, což také učinil.  
 
KRÁDEŽ KOLA - V dopoledních hodinách vyšetřovali muži zákona v Libonicích krádež horského kola Pells červeno-bílo-šedé barvy, které během noci odcizil neznámý pachatel ze dvora rodinného domu. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 16 tisíc korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přečin krádeže a porušování domovní svobody, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
SPOKOJENÁ ZVÍŘATA - Po deváté hodině dopolední oznámil na linku 158 muž z malé obce na Kopidlensku, že mu někdo v noci  odcizil prase, kuřata a tele. Hlídka, která vyjela na místo nejdříve prohlédla stáje i přilehlé pozemky. Na nich se údajně odcizená zvířata  spokojeně pásla.  
 
NATANKOVAL A POTÉ BEZ ZAPLACENÍ UJEL - V odpoledních hodinách natankoval u benzínové čerpací stanice v Kopidlně neznámý řidič vozidla Ford Transit do kanystru 10 litrů benzínu a poté bez zaplacení ujel. Zůstal po něm dluh ve výši 373 korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.
 
MLADÍ VANDALOVÉ - Ve večerních hodinách kontrolovali sobotečtí policisté bývalou benzínovou čerpací stanici a přitom zjistili, že jsou rozbité vstupní dveře. Po vandalech ani nemuseli dlouho pátrat, skrývali se totiž v nedalekém křoví. Jednalo se o dvě slečny ve věku 16 a 17 let a čtrnáctiletého hocha, kteří se ke všemu přiznali. Shodně uvedli, že se chtěli jen podívat dovnitř, což už ale nestihli. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
PROBLÉMY NA UBYTOVNĚ - Po dvacáté hodině se obrátila na policii žena s tím, že má problémy na   sobotecké ubytovně, a že asi nebude mít kde spát. Nakonec se za přítomnosti hlídky se svými  spolubydlícími domluvila, a tak nemusela hledat nocleh jinde.
 
DIVOKÁ NOC - Po dvaadvacáté hodině řešili muži zákona jedno rušení nočního klidu za druhým. Nejdříve vyjeli do Butovse, kde si majitel bytu nahlas pouštěl hudbu a tím rušil sousedy. Dále zasahovali v Jičíně, kde několik hostů hulákalo na zahrádce před restaurací na Lidickém náměstí. Další parta mladých lidí rušila při oslavě narozenin  noční klid na Novém Městě. Ve všech případech postačila za strany policistů domluva.
 
Neděle 5. srpna 2012
ŘIDIČKA PŘED JÍZDOU "PILA" - Krátce po druhé hodině ranní kontrolovala policejní hlídka v Dřevěnicích  osobní vozidlo Ford Fiesta, které řídila sedmatřicetiletá žena. Policisté řidičku vyzvali k provedení dechové zkoušky, která u ní prokázala přes 0,8 promile alkoholu. Z tohoto důvodu policisté ženě zadrželi řidičské oprávnění a zakázali další jízdu. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
HOST "ZAPOMNĚL" ZAPLATIT - Dluh ve výši 8 tisíc korun  po sobě nechal  v jednom z jičínských hotelů host,  který odešel bez zaplacení pobytu. V tomto případě policisté zjistili, že se jedná o občanskoprávní spor. 
 
DRAHÉ PARKOVNÉ - Krátce po čtrnácté hodině se obrátil na policii rozhořčený návštěvník Prachovských skal s tím, že se mu nezdá oprávněnost výběru peněz za parkování na silnici vedoucí k parkovišti do skal. Policisté na místě zjistili, že se jedná o soukromý pozemek, na jehož začátku je výběr za parkovného řádně označen.   
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Krátce po jednadvacáté hodině kontrolovali policisté v Nové Pace v Lomnické ulici osobní vozidlo Škoda Felicia, které řídil třiašedesátiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 1,4 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti ho čeká ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
PODEZŘELÝ POHYB - Před půlnocí upozornila na lince 158 žena z Jičína na vozidlo, které vjelo do objektu jedné z firem na Holínském Předměstí. Policisté na místě zjistili, že se jedná o  majitele bezpečnostní agentury, který přijel zkontrolovat zaměstnance, jak vykonávají svoji činnost.
 
nprap. Hana Klečalová
6. srpna 2012 v 14:35

 

vytisknout  e-mailem