Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Kvůli krádeži neváhal vylézt na sloup 

Během uplynulého víkendu přijali policisté na lince 158 několik desítek oznámení, prováděli šetření přestupků i přečinů a v neposlední řadě je zaměstnali i opilci.
 
Pátek 25. ledna 2013
KRÁDEŽ V BĚCHARECH - Krátce po třetí hodině ranní vylezl neznámý pachatel v Běcharech na betonový sloup, kde se téměř ve čtyřech metrech nad zemí vloupal do rozvodné skříně, ze které odcizil elektronické zařízení k bezdrátovému přenosu dat. Celková škoda byla vyčíslena na 16 tisíc korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
POCHYBNÁ KRÁDEŽ - Po poledni se obrátila na policii žena z Jičína s tím, že jí známý na ubytovně odcizil jízdní kolo a její kamarádce tisícikorunu. Po příjezdu hlídky žena „obrátila“ a sdělila, že si muž její kolo pouze půjčil a tisícikorunu kamarádce také neodcizil. Proč své původní oznámení změnila, žena policistům nevysvětlila. 
 
KRÁDEŽ PNEUMATIK - V odpoledních hodinách vyšetřovali jičínští policisté krádeže čtyř plechových disků s letními pneumatikami Barum Brilantis, které neznámý pachatel odcizil z nezajištěné garáže v ulici U Trati. Majitel vyčíslil škodu na 3 tisíce korun. Pachateli za přestupek proti majetku hrozí ve správním řízení vysoká pokuta.
 
ZBYTEČNÉ OBAVY - Krátce po devatenácté hodině vyjeli novopačtí policisté do Suchardovy ulice, kde majitel jednoho z domů běhal po chodbě a přitom měl do všeho bouchat. Vzhledem k tomu, že se nájemníci báli, aby je nenapadl, raději vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že majitel pouze obcházel jednotlivé byty, kde zapisoval stav vodoměrů. K žádnému napadení nájemníků nedošlo.
 
OPILÝ MLADÍK - Před půlnocí se kopidlenští policisté marně snažili kontaktovat ve Vysokém Veselí matku patnáctiletého mladíka, který se v Praze tak silně opil, že musel být hospitalizován v jedné z tamních nemocnic. Přes počáteční neúspěch se nakonec podařilo matku o stavu jejího syna vyrozumět.
 
Sobota 26. ledna 2013
ZTRACENÝ MOBIL - Krátce po druhé hodině ranní se obrátil na policii mladík z Lázní Bělohradu s tím, že mu někdo v herně odcizil mobilní telefon. Hlídka se na místě od mladíka, který byl silně pod vlivem alkoholu, dozvěděla, že svůj mobilní telefon asi někde ztratil, ale neví kde. V tomto případě mu policisté doporučili, aby nejdříve vystřízlivěl, a poté ho šel hledat.
 
OPILÁ ŘIDIČKA - V časných ranních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v ulici Sv. Čecha osobní vozidlo Ford Mondeo, které řídila jednadvacetiletá žena. Vzhledem k tomu, že byla přehnaně upovídaná, měla zarudlé oči a z jejího dechu byl cítit alkohol, vyzvali ji policisté k provedení dechové zkoušky, která u ní prokázala přes 0,5 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti čeká mladou ženu ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel. 
 
OPILEC OBTĚŽOVAL NÁJEMNICI - V odpoledních hodinách se obrátila na linku 158 žena z Jičína s tím, že jí jistý opilý muž neustále bouchá na dveře bytu a tím ji obtěžuje. Hlídka, která vyjela na místo, muži domluvila a ten poté dům opustil.
 
NATANKOVAL A PAK UJEL - V podvečerních hodinách natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích neznámý řidič do osobního vozidla Jeep Grand Cherokee tmavě modré metalízy přes 8 litrů motorové nafty v hodnotě 299 korun a poté bez zaplacení ujel. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
LIŠKA NA SILNICI - Před devatenáctou hodinou oznámil na linku 158 řidič, že u Ohařic pobíhá po silnici nějaké zvíře, asi liška. Po příjezdu policistů se už pochopitelně žádné zvíře na silnici nevyskytovalo.
 
OPILÝ MUŽ LEŽEL NA KRUHOVÉM OBJEZDU - V Nové Pace sice neběhala po silnici liška, zato na kruhovém objezdu ležel silně opilý muž. Hlídka zjistila, že se jedná o místního občana, kterého probudila. Ten se nakonec zvedl a odešel směrem k domovu.
 
MAJITEL DOMU TOPIL, ČÍM SE DALO - Velmi nešetrně se choval k životnímu prostředí majitel rodinného domu v Libáni, který zřejmě topil, čím se dalo. Z jeho komína totiž vycházel hustý štiplavý kouř, kterým obtěžoval sousedy. Hlídka věc vyřídila na místě domluvou.
 
Neděle 27. ledna 2013
HLUČNÉ VOZIDLO - Před druhou hodinou ranní zamířili kopidlenští policisté do Běchar, kde měla posádka bílého vozidla Škoda Favorit obtěžovat ostatní obyvatele nadměrným hlukem. Vozidlo se zřejmě jen v obci otočilo, neboť po příjezdu hlídky, už byl naprostý klid.
 
PŘEDČASNÉ OBAVY - V časných ranních hodinách upozornil na lince 158 anonym na dvě skupiny podnapilých mladíků, které se vydaly z plesu v Železnici směrem na Lomnici nad Popelkou. Anonym měl obavu, aby mezi nimi nedošlo k potyčce. Policisté uvedený úsek zkontrolovali, ale ani jednu ze skupin nenašli.
 
MLADÍCI KOPALI DO DVEŘÍ - Další opilí mladíci měli kopat do dveří u jednoho z panelových domů v Jičíně v ulici Na Jihu. Ani v tomto případě hlídka nikoho nezastihla.
 
ODCIZENÉ DŘEVO - Pocity vzteku a bezmoci zažíval majitel rodinného domu ve Staré Pace, který zjistil, že mu někdo chodí na dřevo. Z nařezané hromady převážně smrkového dřeva mu za domem zůstala jen malá hromádka. Špalky zřejmě odcizil někdo, kdo se na zemu připravil nedostatečně, nebo spíše vůbec. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku
 
MLADÍK ŘÍDIL BEZ ŘIDIČSKÉHO OPRÁVNĚNÍ - V odpoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka ve Vysokém Veselí osobní vozidlo Hyundai Accent, které řídil devatenáctiletý mladík. Během kontroly policisté zjistili, že nemá za volantem co dělat, neboť není držitelem potřebného řidičského oprávnění. Za přestupek proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu hrozí mladíkovi ve správní řízení pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
nprap. Hana Klečalová
28. ledna 2013 v 15:58

vytisknout  e-mailem