Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Hlasitou hudbu neztlumil, nakonec dostal pouta  

Během uplynulého víkendu řešili policisté bezpočet stížností na rušení nočního klidu. Teplé večery lákaly ke grilování a tak mnozí neodolali a trávili čas venku. Hlučnější zábava se pak mnohdy nelíbila sousedům, kteří vše oznamovali na linku tísňového volání 158.
 
V pátek 12. července krátce po třetí hodině ranní vyjeli muži zákona do Popovic, kde si rodina stěžovala na hlasitou hudbu, která se vycházela z vedlejšího domu. Policisté majiteli domluvili s tím, aby okamžitě hudbu ztišil. Ten souhlasil a slíbil, že již bude naprostý klid. Klid sice byl, ale jen chvilku. Jakmile policisté odjeli, přidal muž na decibelech a navíc kopal do dveří sousedů. Z tohoto důvodu se hlídka vrátila a vyzvala ho, aby se uklidnil a hudbu ztišil. Vzhledem k tomu, že tak neučinil, skončil s pouty na rukou v policejním voze a poté na služebně, odkud byl po výslechu propuštěn domů. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Velmi neopatrně si počínal v odpoledních hodinách mladý muž v Jičíně, který krátce po šestnácté hodině spadl z lešení v ulici 17. listopadu. Pádem ze tří metrů si přivodil naštěstí "jen" lehké zranění.
 
V pozdních nočních hodinách ztropil třiadvacetiletý mladík žárlivou scénu své bývalé přítelkyni v Železnici, kde na ni před jejím domem křičel, aby okamžitě poslala toho chlapa pryč. Žena se ho snažila uklidnit a přitom mu ukázala, že na dvoře nikdo není. To ale mladíkovi nestačilo, nenechal si to vysvětlit a když odcházel, tak kopl do vchodových dveří. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
V sobotu 13. července krátce před jednou hodinou ranní vyjeli novopačtí policisté do Lázní Bělohradu, kde řešili napadení partnerky, kterou měl její druh chytit pod krkem a přitom jí vyhrožovat. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Mezi druhou a čtvrtou hodinou ranní odcizil neznámý pachatel v Jičíně na Valdštejnově náměstí dámské kolo Author Pasadena fialové barvy, které bylo spolu s cyklistickou přilbou Bell uzamčené lankovým zámkem. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 3 tisíce korun. Po pachateli pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
Po páté hodině ranní neudržel nervy na uzdě muž v Lískovicích, který po předchozí slovní rozepři dal své manželce facku. Po příjezdu hlídky si oba vše vyříkali a další přítomnost policistů nežádali.
 
Další kdo nezvládl své chování, byl třicetiletý muž v Kozojedech, který po předchozí slovní rozepři rozbil své bývalé přítelkyni kamenem okno u kuchyně. Žena vyčíslila škodu na 500 korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupky proti majetku a občanskému soužití.
 
V ranních hodinách vyšetřovali jičínští policisté krádež 40 kilogramů česneku, který během noci zmizel ze záhonu v zahrádkářské kolonii na Čeřovce. Majitelka vyčíslila škodu na 4.800 korun. Pachateli za přestupek proti majetku hrozí bloková pokuta.
 
V odpoledních hodinách si stěžovala na lince 158 žena z Psinic na rychlou jízdu motocyklů, které projížděly obcí. Nakonec se ukázalo, že se jedná o akci místních hasičů tzv. Babetiádu, která byla řádně povolena.
 
Rušno bylo v podvečerních hodinách v Sobotce, kde si v Novoměstské ulici "vjeli do vlasů" členové jedné rodiny, ke kterým se přidal i jejich soused. Vzhledem k tomu, že měli na vzájemné soužití rozdílné názory, snažil se jeden druhého ukřičet. Hluk, který se nesl celou ulicí, se pochopitelně nelíbil dalším sousedům, kteří vše oznámili na policii. Hlídka věc vyřídila na místě domluvou.
 
Krátce po osmnácté hodině se obrátila na policii rodina z Lázní Bělohradu, která si stěžovala na sousedy. Měl by jim prý někdo vysvětlit, jak mají vychovávat své děti, které si klidně kopou míčem na ulici. Policisté, kteří vyjeli na místo, oběma stranám domluvili a dětem vysvětlili, že ulice není hřiště.
 
Po dvacáté hodině vyrazila do jednoho ze supermarketů v Jičíně v Hradecké ulici čtrnáctiletá slečna se svým o čtyři roky starším kamarádem. Po vzájemné domluvě jí dal mladík do kabelky půllitrovou lahev vodky, kterou měla vynést bez placení z prodejny. To se jí ale nepodařilo, neboť ji za pokladnou zastavil pracovník bezpečnostní služby, který vše oznámil na policii. Hlídka na místě vyzvala slečnu k provedení dechové zkoušky, která u ní prokázala přes 0,8 promile alkoholu. Na dotaz, kdo jí alkohol poskytl, slečna uvedla, že její kamarád, se kterým byla v prodejně. Ten se teď bude zpovídat z podávání alkoholu mladistvým.
 
"Fikaně" si počínal osmnáctiletý mladík v Sobotce, který v objektu sběrného dvora odcizil 50 kg železného šrotu a ten pak vzápětí prodal v nedaleké sběrně druhotných surovin na 250 korun. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
Na silně opilého muže, který ležel před jedním z domů v  Jičíně v Dlouhé ulici, upozornili na lince 158 kolemjdoucí. Hlídka muže probudila a nasměrovala k domovu.
 
Neznámý vandal řádil v Nové Pace v Achátové ulici, kde v suterénu jednoho z bytových domů poškodil u kočárkárny, kolárny a sklepa dveře. Celková škoda byla vyčíslena na 2 tisíce korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přečin porušování domovní svobody, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
Ve večerních hodinách řešili policisté hádku podnapilých partnerů v Nové Pace. Agresivní slečna, která pro vulgární výrazy nešla daleko, nakonec skončila na ubytovně. Poté byl v domě naprostý klid.
 
Po třiadvacáté hodině se mělo v Jičíně v ulici Kosmonautů rvát před prodejnou pět mladíků. Policisté však na místě žádné protiprávní jednání nezaznamenali.
 
Na hluk vycházející ze zahrady restaurace v Jičíně v ulici M. Koněva si před půlnocí stěžoval na lince 158 jeden ze sousedů. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o svatební hostinu. Po domluvě se svatebčané postupně přesunuli z venkovních prostor dovnitř. Poté již byl naprostý klid.
 
Na nesnesitelný hluk si stěžovala v neděli 14. července krátce po jedné hodině ranní žena z Libuně. Hlídka na místě zjistila, že hluční nejsou v Libuni, ale v nedalekém Újezdu pod Troskami, kde se konaly oslavy. Poté, co byly ukončeny, byl již v obou obcích klid.
 
Krátce po druhé hodině ranní se zřejmě nudil mladík z Nové Paky, který opakovaně volal na linku 158. Nic konkrétního oznámit nechtěl, pouze policisty hrubě urážel. Službu konající policista mu vysvětlil, že linka 158 slouží pouze pro tísňové volání a tím, že ji blokuje, znemožňuje ostatním se dovolat. Mladík poté přestal a víc už nevolal.
 
Facky létaly po čtvrté hodině ranní v Jičíně v Revoluční ulici, kde mladík napadl svoji sestru a jejího přítele. Po příjezdu hlídky se všichni shodli, že si svoje problémy urovnají sami mezi sebou.
 
Před osmou hodinou ranní se obrátil na policii muž z Nové Paky s tím, že ho obtěžuje opilá přítelkyně, která mu měla zdemolovat byt. Nutno zdůraznit, že se muž choval arogantně a policisty hrubě urážel. Vzhledem k tomu, že jeho agresivita stoupala, službu konající policista s ním hovor ukončil. Hlídka pak na místě vyzvala ženu k provedení dechové zkoušky, která u ní prokázala přes 2,8 promile alkoholu. Z tohoto důvodu ji policisté převezli do protialkoholní záchytné stanice v Pardubicích, kde zůstala do vystřízlivění.
 
V dopoledních hodinách vyjeli jičínští policisté do Studeňan, kde se neznámý pachatel vloupal do jedné z rekreačních chalup. Uvnitř vše prohledal, ale nakonec nic neodcizil. Majitelka vyčíslila škodu na 200 korun. Případ šetří policisté jako přečiny porušování domovní svobody a pokus krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
Po čtrnácté hodině oznámila na linku tísňového volání 158 žena ze Sobotky, že její sousedé již od předchozího dne pálí nějaký "bordel" a kouřem zamořili celé okolí. Policisté na místě zjistili, že sousedé pálí větvičky ze živého plotu a doporučili jim oheň uhasit, což udělali.
 
Ve večerních hodinách vyjeli v Jičíně policisté spolu se záchrannou službou do Barákovy ulice, kde mělo dojít k fyzickému k napadení třiatřicetiletého muže. Neznámý útočník ho údajně povalil na zem, kde ho měl několikrát kopnout. Po ošetření byl muž převezen do jičínské nemocnice, kde byl hospitalizován. Po útočníkovi pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
 nprap. Hana Klečalová
15. července 2013 v 21:11

vytisknout  e-mailem