Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Během uplynulého víkendu měli policisté na Jičínsku poměrně dost práce. Zvláště je zaměstnali neukáznění řidiči, kteří jezdili v Hořicích pod vlivem alkoholu a drog.  

Pátek 10. června 2016

ODCIZENÝ NÁKUP - Páteční den nezačal zrovna nejlépe pro staršího muže z Jičínska. Ráno se vydal nakupovat osobním vozidlem Škoda Fabia  do jednoho ze supermarketů v Jičíně na autobusovém nádraží. Nákup v hodnotě 900 korun si poté uložil do zavazadlového prostoru svého vozu a vrátil se zpět do prodejny. Jaké bylo jeho překvapení, když se po několika minutách vrátil a přitom zjistil, že mu někdo nákup z kufru odcizil. Po pachateli pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.

UZAVŘENÁ SILNICE - V dopoledních hodinách zasahovali policisté spolu s hasiči v Jičíně na kruhovém objezdu na autobusovém nádraží, kde došlo k technické závadě na vozidle Citroën, ze kterého vytekla provozní kapalina. Policisté vozovku uzavřeli a hasiči látku odstranili. Po téměř hodinovém zásahu byl úsek opět zcela průjezdný.

KRÁVA NA SILNICI - Po jedenácté hodině se měla u  železničního přejezdu v Hrdoňovicích pohybovat kráva. Po příjezdu hlídky se již žádné zvíře na komunikaci nenacházelo. Pouze dvě krávy postávaly u ohradníku z vnější strany pastviny. Policisté následně kontaktovali majitele skotu, aby se o zvířata postaral a učinil taková opatření, aby nemohla z pastviny utíkat.

PÁD ZE SKÁLY - V odpoledních hodinách došlo v Prachovských skalách  k pádu devatenáctiletého horolezce. Spolu se svým  kamarádem zdolával bez jakéhokoliv jištění skálu v blízkosti Svinčice a přitom se smekl a spadl z výšky šesti metrů. Při pádu utrpěl mladík zranění, se kterým byl  převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice v Jičíně.

STRACH O SYNA - Před šestnáctou hodinou se obrátila na policii starší žena z Hořicka s tím, že její jednačtyřicetiletý syn odjel ve čtvrtek odpoledne na kole do zaměstnání a ještě se nevrátil domů. Policisté na místě zjistili, že syn bývá často mimo domov. Ženě poté vysvětlili, že je dospělý a záleží pouze na něm, kdy se vrátí domů.

SLOVNÍ ROZEPŘE - V podvečerních hodinách mělo dojít v Nové Pace v Krkonošské ulici k slovní rozepři dvou žen.  Spor údajně vznikl ohledně vzájemných pomluv v minulosti. Věc hlídka na místě vyřídila domluvou.

POŠKOZENÁ SVĚTLA - Sobotečtí policisté pátrají po neznámém vandalovi, který na železničním přejezdu u Libuně poškodil světelné výstražné zařízení tím, že dvě krytky bílého světla přestříkal žlutou a černou barvou. Celková škoda byla vyčíslena na nejméně jeden tisíc korun. Případ šetří policisté jako přečin poškození obecně prospěšného zařízení, za což pachateli hrozí až šest let vězení.

158 - Na kouř vycházející z lesa u Dvoreckého rybníka u Robous upozornil po devatenácté hodině na lince 158 anonym. Hlídka na místě zastihla několik mladíků, kteří zde na malém ohni opékali vuřty. Policisté věc na místě vyřídili domluvou. Mladíci poté oheň uhasili.

KRÁDEŽ ZBOŽÍ - Ve večerních hodinách zavítal do jedné z prodejen v Jičíně nepoctivý zákazník, který zde odcizil troje pánské kraťasy v celkové hodnotě 1.500 korun. Policisté následně zjistili, že se jedná o sedmadvacetiletého muže z Kopidlenska, který odcizené zboží vrátil. Tím to ale pro něj neskončilo. Hlídka vyřídila věc na místě blokovou pokutou ve výši dva tisíce korun.

PARTNERSKÉ NESHODY -  - Jako gentleman se rozhodně nechoval čtyřiačtyřicetiletý muž v Jičíně, který na ubytovně na Lidickém náměstí několikrát udeřil pěstí do obličeje svoji družku. Údajně proto, že mu sbalila věci, které následně uložila do skladu ubytovny. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

NAPADENÍ V JIČÍNĚ - Před dvaadvacátou hodinou zamířili jičínští policisté do ulice Pod Koželuhy, kde mělo dojít k roztržce mezi dvěma mladíky. Starší z nich, dvacetiletý, zde měl venčit svého psa a přitom měl nejdříve slovně a poté i fyzicky napadnout o dva roky mladšího známého. Několikrát ho měl udeřit pěstí do hlavy a v okamžiku, kdy se napadený mladík bránil a útočníka povalil na zem, měl co dělat s jeho psem, který začal svého pána bránit a mladíka kousl do nohy a ruky. Ten utrpěl zranění, se kterým byl nucen vyhledat lékařské ošetření. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

OBTĚŽUJÍCÍ ZÁPACH - V noci oznámila na linku 158 žena ze Sobotky, že někdo v Krátké ulici něco pálí a ona nemůže kvůli zápachu spát. Hlídka zjistila, že na nedaleké zahradě opékají majitelé klobásy, které naopak voní. Vzhledem k tomu, že nedošlo k protiprávnímu jednání, více případ policisté neřešili. 

OPILEC SKONČIL V NEMOCNICI - Před půlnocí zaměstnal policisty, a hlavně záchranáře opilý devětapadesátiletý muž, který v Jičíně v ulici U Stadionu upadl na zem a přitom se poranil na hlavě. Z tohoto důvodu byl převezen na ošetření do jičínské nemocnice.

Sobota 11. června 2016

ÚDAJNÉ NAPADENÍ V HOŘICÍCH - V časných ranních hodinách měl v Hořicích napadat opilý muž u jednoho ze supermarketů kolemjdoucí. Po příjezdu hlídky se na místě nacházeli čtyřiapadesátiletý muž, který měl v dechu 2,28 promile alkoholu, a jeho o šest let mladší přítelkyně, která nadýchala „pouze“ 0,58 promile alkoholu. Policisté nezjistili nic, co by nasvědčovalo tomu, že by se muž dopustil protiprávního jednání.

OBTĚŽUJÍCÍ ZÁKAZNÍK - V dopoledních hodinách zavítal do jednoho ze supermarketů v Jičíně opilec, který nechtěl odejít. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o čtyřiačtyřicetiletého muže, který si zde vyměňoval názory s pracovníky ostrahy, kteří chtěli, aby odešel, což odmítl. Nakonec jim vyhověl, ale až poté, co dopil pivo, které si zde koupil.

PÁLENÍ KLESTÍ - O tom, že práce s ohněm může být nebezpečná, se přesvědčil muž na Pecce. U potoka vypaloval klestí a přitom se oheň vymkl kontrole. Přeskočil totiž na kupku sena, která shořela. Oheň následně uhasili přivolaní hasiči.  Naštěstí nebyl nikdo zraněn ani nedošlo ke škodě na majetku.

OPILÁ ŘIDIČKA - V odpoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Hořicích na náměstí Jiřího z Poděbrad osobní vozidlo Ford Focus, které řídila dvacetiletá žena. Provedená dechová zkouška u ní prokázala 1,11 promile alkoholu.  Z tohoto důvodu jí policisté zakázali další jízdu a zadrželi řidičské oprávnění. Za jízdu pod vlivem alkoholu ženě hrozí ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

OPILÝ HOST - Po sedmnácté hodině se v Jičíně vypotácel z restaurace na Lidickém náměstí notně opilý host, který ztratil rovnováhu a upadl na zem. Přitom ho sledovali strážníci městské policie, kteří následně zjistili, že se jedná o místního osmapadesátiletého muže, který měl v dechu 2,09 promile alkoholu.  O několik minut později už nadýchal 2,91 promile. Vzhledem k tomu, že se při pádu udeřil do hlavy, vyjela na místo rychlá záchranná služba, která muže převezla na ošetření do jičínské nemocnice.

PARTNERSKÉ NESHODY - Večer se obrátila na policii třiadvacetiletá žena z malé obce na Jičínsku s tím, že ji zmlátil o tři roky starší partner. Vzápětí nato volal na linku 158 její partner, že ho přítelkyně křivě obvinila. Prý ho provokuje, a dokonce na něj vzala motyku.  Hlídka na místě zjistila, že za sporem měla být údajná nevěra ženy. Věc policisté na místě vyřídili domluvou.

RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Po třiadvacáté hodině došlo v kempu v Jinolicích k rušení nočního klidu. Hlasitá hudba, která vycházela ze stánku, obtěžovala spící rekreanty. Policisté na místě kontaktovali provozovatelku, která uvedla, že má hudební produkci povolenou do půlnoci. I přesto hudbu  ztišila a po půlnoci vypnula. Poté již byl v kempu naprostý klid.  

OSLAVA NA ZAHRADĚ - Na rušení nočního klidu si stěžovali i obyvatelé Zelenecké Lhoty, kterým se nelíbila každodenní party jejich sousedů rekreantů. Hlídka vše prověřila a přitom zjistila, že u sousedů probíhá oslava narozenin. Její účastníci přislíbili, že hudební produkci ztiší tak, aby nerušili okolní domácnosti, což také udělali. Nutno zdůraznit, že ne na dlouho. Po půlnoci se totiž vše opakovalo, a tak policisté věc zadokumentovali jako přestupek proti občanskému soužití.  

HLASITÁ HUDBA - Před půlnocí vyjeli jičínští policisté do Kovače, kde si lidé stěžovali na hlasitou hudbu. Hlídka však na místě žádné rušení nočního klidu nezaznamenala. 

Neděle 12. června 2016

OSLAVA NA PODHRADÍ - Krátce po jedné hodině ranní obtěžovala hlasitá hudba obyvatele Podhradí. Policisté zjistili, že se na jedné ze zahrad koná oslava.  Účastníky upozornili na pokročilou noční dobu a vyzvali je, aby hudbu ztišili, což také udělali.

OVCE U SILNICE - Na ovci, která se měla pást u silnice v Ohavči, upozornil v dopoledních hodinách jeden z projíždějících řidičů. Hlídka oznámení prověřila, ale nikde ovci ani žádné jiné zvíře nenašla.

SILNIČNÍ KONTROLA - Krátce po desáté hodině kontrolovala policejní hlídka v Hořicích v Maixnerově ulici osobní vozidlo Škoda Fabia, které řídil šestačtyřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala 0,82 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu policisté zakázali další jízdu a zadrželi řidičské oprávnění. Navíc mu ve správním řízení hrozí vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

OPILÝ ŘIDIČ - O hodinu později  na stejném místě skončil v policejní síti i pětačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Volkswagen Passat, který měl v dechu rovněž 0,82 promile alkoholu. I on si zřejmě několik měsíců „nesáhne“ na volant.

KONTROLA VOZIDLA - Dalším hříšníkem byla po poledni třicetiletá řidička osobního vozidla Škoda Favorit, která sice nebyla opilá, zato měla pozitivní test na cannabis. I ona se musela rozloučit s řidičským oprávněním. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.

ZDROGOVANÝ A OPILÝ ŘIDIČ - Smůlu měl i dvaatřicetiletý řidič osobního vozidla Škoda Felicia, kterého policisté kontrolovali  krátce po třinácté hodině v Hořicích rovněž v Maixnerově ulici.  Byl opilý a navíc zdrogovaný. V dechu měl 0,24 promile alkoholu a pozitivní test na cannabis. A tak kromě toho, že se musel rozloučit se svým řidičským průkazem, hrozí mu ve správním řízení vysoká pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.

POŠKOZENÝ PLOT - Podivnou zábavu si v odpoledních hodinách vybrali dva mladíci v Lukavci, kteří na kopci manipulovali s balíkem lisovaného sena. Po celou dobu je sledoval majitel nedalekého rodinného domu, který na ně v okamžiku, kdy balík nasměrovali na jeho dům, zavolal, aby to nedělali. Oni prý jako by ho neslyšeli a balík pustili ze svahu přímo proti jeho domu. Ten se zastavil až o jeho oplocení, které tím poškodil. Poté mladíci z místa utekli.  Případ šetří hořičtí policisté jako přestupky proti majetku a občanskému soužití.  

MANŽELSKÉ NESHODY - „Tátu chytil amok, mlátí mámu a vyhazuje ji z bytu,“  zaznělo krátce po čtrnácté hodině na lince 158. K incidentu mělo dojít v jednom z bytů v Jičíně v ulici Přátelství. Hlídka oznámení prověřila a přitom zjistila, že došlo „pouze“ ke slovní rozepři manželů, kteří jsou v rozvodovém řízení. Věc policisté na místě vyřídili domluvou.

SILNIČNÍ KONTROLA - Odpoledne odhalili policisté dalšího zdrogovaného řidiče, který řídil v Hořicích v Maixnerově ulici osobní vozidlo Škoda Felicia. Jednalo se o jednatřicetiletého muže, který měl test na přítomnost omamných a psychotropních látek pozitivní na cannabis. A tak i on přišel o řidičské oprávnění a navíc mu ve správním řízení hrozí vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

por. Hana Klečalová, DiS.
14. června 2016 v 14:07

vytisknout  e-mailem