Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Náboje do pistole skončily na policii  

Pátek 21. června 2013
RUŠENÍ OČNÍHO KLIDU - Po jedné hodině ranní si stěžoval na lince 158 muž z Nové Paky na skupinu hulákajících mladíků, která svými výlevy rušila noční klid. Na místo vyjela policejní hlídka, která už ale nikde žádné narušitele nezastihla.
 
KRÁDEŽ MOBILU - V ranních hodinách vyšetřovali jičínští policisté v hotelu v obci Rybníček krádež mobilního telefonu Nokia Lumia 820 černé barvy, který neznámý pachatel odcizil v jednom z pokojů. Majitel vyčíslil škodu na 11 tisíc korun. Pachateli za přečiny krádeže a porušování domovní svobody hrozí až dva roky vězení.
 
NALEZENÉ NÁBOJE - V dopoledních hodinách vyjeli novopačtí policisté do obce Lány, kde majitel rodinného domku našel ve stodole za trámem 7 nábojů do pistole. Policisté munici zajistili a předali na oddělení zbraní v Jičíně.
 
OTEVŘENÉ OKNO MĚL ZŘEJMĚ A VĚDOMÍ VÍTR - Řešit údajné vloupání do neobydleného domu vyjeli v dopoledních hodinách sobotečtí policisté do Turnovské ulice. Hlídka celý objekt zkontrolovala, ale žádné narušení nezjistila. Našla pouze otevřené okno, které má s největší pravděpodobností na svědomí vítr.
 
OPILÝ SENIOR - Krátce před polednem ležel na chodníku v Nové Pace v Mikulášské ulici silně opilý muž. Policisté zjistili, že se jedná o místního jednaosmdesátiletého důchodce, kterého předali rodině.
 
PES SPADL Z BALKONU - Krátce po poledni vyjeli novopačtí policisté do Školní ulice, kde v jednom z domů vypadl z  balkónu ve třetím patře pes. Naštěstí při pádu uvázl v zábradlí, odkud ho vyprostili přivolaní hasiči. Jeho majitelka nebyla v době zásahu doma a o celé akci se dozvěděla až následně od policistů. S vyděšeným pejskem, kterého si převzala, se okamžitě vydala k veterináři.
 
ŽELEZO NEBYLO KRADENÉ - Po čtrnácté hodině upozornil na lince 158 pohotový občan z Železnice na dva muže, kteří vlekli káru naloženou starým železem. Policisté, kteří vyjeli na místo, oba muže zkontrolovali a přitom se od nich dozvěděli, že železo naložili u potoka a dále v lomu. Vzhledem k tomu, že se jednalo o velmi zkorodované kusy, nebylo o jejich výpovědi pochyb.
 
ZAPLATIL ZA JINÉHO - Večer se obrátila na policii obsluha benzínové čerpací stanice v Milovicích s tím, že řidič dodávkového vozidla uhradil na pokladně pohonné hmoty odebrané z jiného stojanu, než z jakého čerpal. Rozdíl v ceně mezi pohonnými hmotami, které odebral a těmi co uhradil, činí 1.500 korun.
 
 
V sobotu 22. června krátce před jednou hodinou ranní se obrátilo na linku 158 několik občanů z Nové Paky a Hořic, kteří si stěžovali na hluk vycházející z předzahrádek místních heren. Ve všech případech policisté věc vyřídili na místě domluvou.
 
VLOUPÁNÍ DO KÛLNY - Dopoledne vyjeli jičínští policisté na Prachov, kde se neznámý pachatel vloupal u jedné z rekreačních chat do kůlny. Uvnitř odcizil kladivo a kleště. Majitelka vyčíslila škodu na nejméně 2 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přečin krádeže a porušování domovní svobody, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
ZAPOMNĚTLIVÁ ZÁKAZNICE  -  Na svoji neopatrnost doplatila v dopoledních hodinách jedna ze zákaznic samoobslužné prodejny v Miletíně. Při ukládání zakoupeného zboží si zřejmě položila batoh na peněženku a tu zde pak zapomněla. I když se pro ni po chvíli vrátila, už ji nikde nenašla. Po nepoctivém nálezci pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
ZTRÁTA PENĚŽENKY - Další, kdo přišel o svoji peněženku, byl zákazník jednoho ze supermarketů v Jičíně na autobusovém nádraží, který ji zřejmě vytratil na parkovišti. I když ztrátu hned zjistil, přesto již peněženku nikde nenašel. Spolu s ní tak přišel o hotovost, platební karty, osobní doklady a další písemnosti. Případ šetří jičínští policisté jako přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
NATANKOVAL A BEZ APLACENÍ UJEL - Před polednem natankoval řidič u benzínové čerpací stanice v Nové Pace do vozidla Toyota Land Cruiser benzín v hodnotě 6 tisíc korun a poté bez zaplacení ujel. Řidič, kterého následně policisté kontaktovali, se omluvil s tím, že benzín pouze zapomněl uhradit. Poté se vrátil zpět a dluh vyrovnal.
 
SOUSEDSKÉ NESHODY - V odpoledních hodinách vyjeli kopidlenští policisté do Kozojed, kde řešili sousedské neshody. Spor vznikl ohledně bazénu, který jedna z rodin napouštěla vodou ze společné studně. To se pochopitelně nelíbilo druhému majiteli studně, který se obával, že nebude mít dostatečné množství vody pro svoji rodinu. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
OPILCI  KOPIDLNĚ - Dva podnapilí muži se do sebe "pustili" ve večerních hodinách v Kopidlně na náměstí za novinovým stánkem. Jejich pěstní souboj skončil zraněním jednoho z nich, který byl nucen vyhledat lékařské ošetření. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
 
OPILÁ MANŽELKA - Ve večerních hodinách se obrátil na policii muž z Nové Paky s tím, že ho fyzicky napadla opilá manželka, která mu měla navíc vyhrožovat újmou na zdraví. Hlídka, která vyjela na místo, naměřila ženě v dechu téměř 2 promile alkoholu. I v tomto případě policisté věc šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
OPILÝ TEANAGER - Kopidlenští policisté vyjeli v pozdních nočních hodinách do Chyjic, kde v místní klubovně popíjeli mladiství alkohol. Jeden z nich, sedmnáctiletý, neunesl množství vypitých drinků a začal mít zdravotní problémy. Jeho stav se po chvíli zhoršil natolik, že ztratil vědomí. Naštěstí mu ostatní zavolali rychlou záchrannou službu, která mladíka převezla do jičínské nemocnice. Případ šetří policisté jako přestupek na úseku ochrany před alkoholizmem a toxikomanií.
 
 
V neděli 23. června ráno vyjeli jičínští policisté do ulice M. Koněva, kde během noci poškodil neznámý vandal vozidla Hyundai Getz a Ford Escort, u kterých ulomil zpětná zrcátka. Celková škoda byla vyčíslena na 4 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
KRÁDEŽ DRÁTU - V odpoledních hodinách vyšetřovali sobotečtí policisté krádež 110 metrů dlouhého měděného napínacího drátu, který neznámý zloděj odcizil z plotu u jedné z rekreačních chalup. Majitel vyčíslil škodu na jeden tisíc korun. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.
 
ZABOUCHLÝ BYT - Do nepříjemné situace se dostala krátce před šestnáctou hodinou starší žena z Jičína, které se v okamžiku, kdy stála na chodbě domu v pyžamu, zabouchly dveře od bytu. Na místo vyjeli policisté a hasiči, kteří byt otevřeli.
 
SPOR KOPIDLNĚ - V podvečerních hodinách řešili policisté sousedské neshody v Kopidlně. Spor vznikl ohledně větví jabloní, které zasahovaly na pozemek souseda a ten je uřízl. To se pochopitelně nelíbilo majitelce stromů a vše oznámila na policii. Hlídka věc vyřídila na místě domluvou.
 
NEHODA SE SRNCEM - V pozdních nočních hodinách jel devětačtyřicetiletý řidič vozidlem Citroen Jumper ve směru od Jičína na Turnov. Před Libuní mu náhle skočil do jízdní dráhy srnec, do kterého narazil. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Zvíře srážku nepřežilo. Alkohol u řidiče byl vyloučen dechovou zkouškou, celková škoda byla vyčíslena na 28 tisíc korun.
 
nprap. Hana Klečalová
24. června 2013 v 15:00

vytisknout  e-mailem