Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Policisty zaměstnali zloději a opilci.  

Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku relativní klid. Přesto policisty zaměstnali nejen zloději, ale i opilci, kteří usedli za volant nebo „jen“ obtěžovali své okolí.  
 
Pátek 17. října 2014
NESHODY NA UBYTOVNĚ - Krátce před druhou hodinou ranní obrátil na policii muž z Vrchoviny s tím, že ho spolubydlící z ubytovny vyhodil z pokoje, protože prý chrápe. Dále uvedl, že stojí venku a bojí se vrátit zpět do pokoje, aby ho spolubydlící fyzicky nenapadl. Hlídka věc na místě vyřídila domluvou.
 
NEUHRAZENÝ BENZÍN - Před polednem natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích starší řidič do vozidla Mercedes přes 28 litrů benzínu a poté bez zaplacení odjel směrem na Hradec Králové. O několik minut později uvedené vozidlo kontrolovali hořičtí policisté. Šestapadesátiletý řidič uvedl, že prý zapomněl odebrané pohonné hmoty uhradit a slíbil, že to hned napraví, což také udělal a dluh vyrovnal.
 
PŘEKÁŽEJÍCÍ VOZIDLO - Po poledni zamířili novopačtí policisté do Staré Paky, kde před budovou vlakového nádraží stálo neuzamčené vozidlo Renault Laguna, které mělo bránit v provozu vozidel hromadné dopravy. Konkrétně si stěžoval řidič autobusu, který prý nemohl projet. Hlídka ale na místě zjistila, že je vedle renaultu dostatek místa. Řidič autobusu by sice projel, ale musel by hodně točit volantem, což se mu nelíbilo. Policisté následně kontaktovali majitele vozidla, od kterého se dozvěděli, že ho zde zaparkovala manželka, která spěchala na vlak do Ostravy a zřejmě ho i ve zmatku zapomněla zamknout. Muž přislíbil, že se o vozidlo postará, což také udělal.
 
NALEZENÉ ŠTĚNĚ - V odpoledních hodinách bylo v Sobotce u kolbiště nalezeno štěně německého ovčáka. Vzhledem k tomu, že se nepodařilo zjistit jeho majitele, skončil pejsek v místním psím útulku.
 
BLÁTO NA SILNICU - Řepná kampaň a sklizeň zelí se podepsala na stavu vozovky u Hořic, kde byla na silnici velká vrstva bahna, na kterou upozornil jeden z projíždějících řidičů. Nutno zdůraznit, že uvedený úsek byl řádně označen dopravními značkami a navíc zemědělci prováděli průběžný úklid vozovky.
 
OLEJ NA VOZOVCE - Krátce před osmnáctou hodinou došlo na silnici u Samšiny k poškození vany u nákladního vozidla, ze které následně vytekl olej. Na místo vyjeli sobotečtí policisté spolu s hasiči, kteří nebezpečnou látku z vozovky odstranili.  
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - V podvečerních hodinách vyrazil do jednoho ze supermarketů v Jičíně na Husově třídě jednačtyřicetiletý muž, který zde odcizil plastovou lahev vína, tzv. „plasťáka“. Víno ale nakonec ochutnat nestačil. Při odchodu z prodejny ho totiž zadrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka věc na místě vyřídila blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.  
 
NESHODY MEZI PARTNERY - Krátce před dvacátou hodinou se obrátila na linku 158 žena z Ústí u Staré Paky s tím, že jí přítel vzal dítě a odjel zřejmě do Staré Paky. Žena, která po celou dobu hovoru velmi plakala, chtěla, aby tam policisté vyjeli. Ti na místě kontaktovali jejího přítele, který uvedl, že i přes nesouhlas přítelkyně odjel s jejich čtrnáctidenním synem na návštěvu k rodičům. Dále uvedl, že má jeho přítelkyně v poslední době silné výkyvy nálad. Policisté následně novorozence zkontrolovali a zjistili, že je v pořádku, a že je o něj dobře postaráno.
 
ZFETOVANÝ ŘIDIČ - Ve večerních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Libáni osobní vozidlo Audi, které řídil dvaatřicetiletý muž. Policisté řidiče vyzvali k provedení testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na amfetamin a cannabis. Za jízdu pod vlivem drog hrozí řidiči ve správním řízení několikatisícová pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
Sobota 18. října 2014
JÍZDA V PROTISMĚRU - Krátce po druhé hodině ranní projel devětatřicetiletý řidič osobního vozidla Mercedes-Benz Vito v Nové Pace v Pražské ulici kruhový objezd v protisměru. Policisté řidiče zkontrolovali a ten uvedl, že si je vědom přestupku, ale že mu v objíždění kruhového objezdu bránila pohyblivá překážka. Údajně se mělo jednat o nějaké pomalu se pohybující zvíře. Hlídka, která se v daném prostoru pohybovala, však žádné zvíře nezaznamenala. O přestupku tak bude rozhodovat místně příslušný správní orgán.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Před třetí hodinou ranní si stěžoval na lince 158 muž z Jičína na opilce, který před jeho domem hulákal a on nemohl spát. Hlídka zjistila, že se jedná o dvacetiletého mladíka, který se dohadoval se svým známým, který byl v okně, a přitom zřejmě  oznamovatele vzbudili. Policisté věc na místě vyřídili domluvou.
 
HLUK V ŽELEZNICI - Hlasitá hudba rušila nad ránem obyvatele Železnice. Jednalo se o akci, která byla schválená obcí. Pořadatelé přesto hudbu ztlumili a poté již byl klid.   
 
SCHVÁLNOSTI VE VITINĚVSI - V dopoledních hodinách oznámila na policii žena z Vitiněvsi, že ji neznámý pachatel pokácel dva vzrostlé jasany. Z výsledků vyšetřování vyšlo najevo, že stromy schválně pokácel dvaasedmdesátiletý muž, který se s majitelkou pozemku již několik let dohaduje o jeho vlastnictví. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 4 tisíce korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupky proti majetku a občanskému soužití.
 
KRÁDEŽ DŘEVA - Po šestnácté hodině vyjeli novopačtí policisté do obce Brdo, kde měl neznámý pachatel odcizit od jednoho z domů palivové dřevo, které zde měla uložené bývalá nájemkyně domu. Hlídka na místě zjistila, že dřevo nikdo neodcizil. Majitel domu měl totiž ženu několikrát upozornit, aby si dřevo odvezla, když tak neučinila, ponechal ho novým nájemníkům. Ti se nakonec s ženou domluvil na tom, že si dřevo odveze. 
 
OPILÝ ŘIDIČ - V pozdních nočních hodinách projížděl třiadvacetiletý řidič osobním vozidlem Kia Picato Lázněmi Bělohrad. V ulici K. V. Raise ho stavěla policejní hlídka, na jejíž výzvy nereagoval a pokračoval v jízdě dál do Prostřední Nové Vsi, kde zaparkoval před jedním z domů. Policisté hned pochopili, proč se mu nechtělo zastavit. Byl totiž opilý. V dechu mu naměřili přes 1,2 promile alkoholu. Z tohoto důvodu si řidič vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.  
 
Neděle 19. října 2014
HLUK VE ŽLUNICÍCH - Několik minut po půlnoci vyjela kopidlenská policejní hlídka do Žlunic, kde mělo dojít k rušení nočního klidu. Policisté na místě zjistili, že se v jednom z rodinných domů koná party a nahlas puštěná hudba ruší ostatní obyvatele obce. Muži zákona všem přítomným domluvili a vysvětlili, co znamená noční klid.  
 
OPILÝ CYKLISTA - Po jedné hodině ranní se dopravní policisté zaměřili na muže, který vyšel z herny v Hořicích a rovnou si to namířil ke svému jízdnímu kolu. Policisté ho upozornili, že pokud požil alkoholické nápoje, neměl by na kole jel. Muž ovšem nereagoval, na kolo nasedl a odjel směrem do ulice Aloise Hlavatého, kde ho policisté zastavili. Jednalo se o dvaačtyřicetiletého muže, který měl v dechu přes 0,7 promile alkoholu. S naměřenými hodnotami souhlasil s tím, že vypil tři jedenáctistupňová piva. Svého činu velmi litoval a sliboval, že už nikdy opilý na kolo nesedne. Za jízdu v opilosti, byť na jízdním kole, čeká muže ve správním řízení vysoká pokuta.  
 
PĚSTNÍ SOUBOJ - Nad ránem skončil v jičínské nemocnici pětatřicetiletý muž, kterého před jednou z místních diskoték napadl osmadvacetiletý mladík. Ten se údajně domníval, že má muž problémy s jeho známým a tak ho vyzval, aby s ním šel ven, kde ho dvakrát udeřil pěstí do obličeje. Muž utrpěl zranění, se kterým byl ošetřen v nemocnici. Policisté útočníkovi naměřili v dechu 1,4 promile alkoholu a napadenému muži 1,7 promile alkoholu. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
OPILÝ ŘIDIČ - Po páté hodině ranní kontrolovala policejní hlídka v Oseku osobní vozidlo Opel Astra, které řídil dvaatřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala 0,5 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti hrozí řidiči ve správním řízení pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
HOŠI CHTĚLI ZPĚT DO DOMOVA - Před šestou hodinou ranní volal na linku 158 třináctiletý hoch s tím, že je spolu s kamarádem v Hořicích na náměstí, oba prý utekli z dětského domova v Chrudimi a chtějí zpět. Hlídka na místě zjistila, že po nich bylo skutečně vyhlášeno celostátní pátrání. Oba nezletilce policisté následně převezli do diagnostického ústavu v Hradci Králové, kde si je převzal vychovatel.
 
OPILÝ CESTUJÍCÍ - V podvečerních hodinách se obrátil na policii vlakvedoucí s tím, že ve vlaku na Starou Paku cestuje totálně „ožralý“ muž, který nechce ukázat jízdenku. Žádal policii, aby provedla jeho kontrolu. Hlídka zamířila na vlakové nádraží ve Staré Pace, kde již uvedený cestující stál na peróně. Jednalo se o jednatřicetiletého muže z Nové Paky, který prý omylem nastoupil do jiného vlaku.
 
MÝLKA VE VOLANICÍCH - Ve večerních hodinách se pohyboval ve Volanicích silně opilý muž s rozbitou bradou, kterého doprovázel pes. Oba se vraceli z restaurace domů a v okamžiku, kdy je míjelo osobní vozidlo, skočil muž do příkopu a přitom se poranil. Poté pokračoval i se psem domů.  Domníval se, že vozidlo, kvůli kterému skočil do příkopu, řídil majitel domu, ve kterém se svítilo, a hned mu šel vynadat. Muž se z obavy, aby nebyl napaden, obrátil na policii.  Nakonec si oba vše vyjasnili a další přítomnost hlídky nepožadovali.
 
nprap. Hana Klečalová
20. října 2014 v 15:30

 

vytisknout  e-mailem