Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - "Onanista" číhal v lese. 

Uplynulý víkend byl na Jičínsku nabitý událostmi. Policisté vyšetřovali přestupky i přečiny a v neposlední řadě je zaměstnala oznámení, která se týkala rušení nočního klidu. 
 
Pátek 7. srpna 2015
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Krátce před druhou hodinou ranní zamířili jičínští policisté do kempu v Jinolicích, kde pětadvacetiletý mladík rušil noční klid. Ještě před příjezdem hlídky ho zpacifikoval noční recepční, který ho nejdříve upozornil, aby se uklidnil. To zřejmě mladík nechtěl slyšet a pokusil se recepčního napadnout. MTen na nic nečekal, povalil ho na zem, kde ho zalehl. V této poloze pak čekal na příjezd hlídky, která mladíka vyzvala k provedení dechové zkoušky. Ta u něj prokázala 2,52 promile alkoholu. Z tohoto důvodu ho policisté převezli do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové. Tím to ale pro něj neskončilo. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
HAVÁRIE VOZIDLA - Po osmé hodině ranní došlo u Ostroměře k havárii vozidla Citroën Berlingo, které řídila šedesátiletá žena. Údajně jí do vozu vlétly dvě vosy, které se snažila odehnat a přitom vjela vpravo mimo komunikaci, kde narazila do mostku a následně se s vozem přetočila přes střechu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Alkohol u řidičky byl vyloučen dechovou zkouškou, celková škoda byla vyčíslena na 80 tisíc korun.
 
KRÁDEŽ KOLA - Hořičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který v dopoledních hodinách odcizil na náměstí Jiřího z Poděbrad pánské trekingové kolo Scott černé barvy, které stálo uzamčené před jedním z obchodů. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na 4 tisíce korun. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - V dopoledních hodinách zavítal do jednoho ze supermarketů v Jičíně na Husově třídě osmadvacetiletý muž, který ovšem nepřišel nakupovat, ale krást. V oddělení lihovin odcizil dvě vodky a v části s drogistickým zbožím pak ústní vodu a zubní kartáček. Lup v hodnotě 493 korun si schoval do kapes a vydal se k pokladně, kterou prošel bez zaplacení. Dostal se pouze za pokladní zónu, kde ho zadržel pracovník bezpečnostní služby, který vše oznámil na policii. Na místo vyjeli strážníci městské policie, kteří věc vyřídili blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.
 
ONANISTA V LESE - Do nezáviděníhodné situace se dostala v odpoledních hodinách mladá žena u Dřevěnice, která v lese narazila na „onanistu“. Muž ve věku kolem 30 let vyšel na cestu a začal před ní masturbovat. Žena na nic nečekala a okamžitě z místa utekla. Naštěstí ji muž nepronásledoval a ani ji jinak neobtěžoval. K jeho popisu policisté zjistili, že byl asi 180 cm vysoký, hubené postavy, měl delší, mírně kudrnaté vlasy a na sobě měl pruhované modro-bílé triko, modré kalhoty a tmavé trenýrky. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti veřejnému pořádku.
 
NÁLEZ FOTOAPARÁTU - Krátce po šestnácté hodině ležela na zemi u sochy sv. Jana Nepomuckého na Podkosti černá fotobrašna, ve které se nacházel fotoaparát Canon PowerShot. Brašnu naštěstí našel poctivý nálezce, který ji odevzdal na policejní služebně v Sobotce, kde si ji může majitel vyzvednout.
 
DEFEKT NA KOLE TRAKTORU - S neobvyklou prosbou se v odpoledních hodinách obrátil na policisty traktorista, který jel ve směru od Kopidlna na Bystřici. Za obcí Údrnice si všiml závady na pneumatice, která se „vyboulila“, a hrozilo, že by mohla prasknout, čímž by byli ohroženi projíždějící řidiči. Traktorista proto žádal, aby byla vozovka do odstranění závady uzavřena. Nakonec vše dobře dopadlo a závadu se podařilo do několika minut odstranit.
 
NAPADENÍ V NOVÉ PACE - V podvečerních hodinách oznámil na linku 158 muž z Nové Paky, že měl jeho opilou přítelkyni fyzicky napadnout její bývalý přítel. Po příjezdu hlídky se na místě nacházel už jen oznamovatel. Jeho přítelkyně a údajný útočník odešli neznámo kam.
 
RODINNÉ NESHODY - Po devatenácté hodině řešili novopačtí policisté rodinné neshody mezi opilým dvaačtyřicetiletým mužem a jeho matkou, kterou měl slovně urážet. Ještě před příjezdem hlídky muž z domu odešel. Žena uvedla, že prý vše oznámila z preventivních důvodů, neboť se syna bála. Více policistům neuvedla a o jejich další přítomnost nestála.  
 
NAPADENÍ V ČERVENÉ TŘEMEŠNÉ - Ve stejné době zamířili hořičtí policisté do Červené Třemešné, kde řešili napadení mezi manželi. Muž měl hrubě uchopit za ruku svoji manželku, ale ke zranění nedošlo, případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - V pozdních nočních hodinách se obrátil na policii muž z Dolních Rokytňan s tím, že nemůže spát, neboť v obci hraje nahlas hudba. Dále uvedl, že jde ráno do zaměstnání, a žádal, aby policisté okamžitě zjednali nápravu. Hlídka na místě zjistila, že se jednalo o povolenou hudební produkci, která krátce po třiadvacáté hodině skončila.
 
 
 
Sobota 8. srpna 2015
HLASITÁ HUDBA - Krátce před jednou hodinou ranní vyjeli sobotečtí policisté do Předměstské ulice, kde mělo dojít k rušení nočního klidu.   „Rozjetá“ společnost, jak to nazval jeden z místních občanů, zde měla nahlas pouštět hudbu. Po příjezdu  hlídky účastníci akce hudbu ztlumili. I tak jim policisté domluvili a vysvětlili, co znamená noční klid.

KOUPALIŠTĚ V MILETÍNĚ - Před jednou hodinou ranní zamířili hořičtí policisté do Miletína, kde se mělo několik osob koupat v místním koupališti, a to i přesto, že je v noci zavřené a nikdo zde nemá co dělat. Hlídka na místě kontaktovala oznamovatele, který byl zjevně pod vlivem alkoholu.  Policistům nakonec sdělil, že vlastně nikoho na koupališti neviděl, jen slyšel nějaký hluk, a tak se domníval, že se zde určitě někdo koupe. V minulosti prý zde došlo k poškození laviček a dalšího zařízení. Hlídka vše prohlédla, ale nikoho cizího v areálu koupaliště nenašla. Navíc zjistila, že hluk vycházel z přilehlého kempu, kde se bavili rekreanti.
 
LEŽÍCÍ MUŽ - V dopoledních hodinách ležel u silnice v Křešicích muž, který se nehýbal. Na místo vyjeli policisté, kteří zjistili, že se jedná o padesátiletého muže z Libáňska, který byl notně opilý. Mimo to měl i zdravotní problémy, proto byl převezen rychlou záchrannou službou do jičínské nemocnice.
 
OPILÁ ŘIDIČKA - Krátce po desáté hodině dopolední kontrolovala policejní hlídka v Úlibicích osobní vozidlo Škoda Rapid, které řídila devětačtyřicetiletá žena. Provedená dechová zkouška u ní prokázala 0,45 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti hrozí ženě ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
ZMATENÉ OZNÁMENÍ - Před jedenáctou hodinou dopolední se obrátil na policii muž s tím, že mu někdo v supermarketu v Nové Pace odcizil z kapsy mobilní telefon, osobní doklady, peníze a platební kartu. Nakonec se ukázalo, že k žádné krádeži nedošlo. Muž byl totiž zmatený a údajně odcizené věci měl uložené v jiné kapse.
 
BĚŽENCI V SUPERMARKETU - Po poledni mělo navštívit  jeden z jičínských supermarketů na autobusovém nádraží několik „běženců“, kteří údajně vypadali jako muslimové. Nikdo takový se ovšem po příjezdu hlídky na místě nenacházel, a to ani v okolí prodejny.
 
KRÁDEŽ KALHOT - V odpoledních hodinách řádil v kempu v Jinolicích zloděj, který u jednoho ze stánků odcizil pánské tříčtvrteční kalhoty šedé barvy v hodnotě 350 korun. K jeho smůle si ho všiml manžel majitelky stánku, který ho oslovil s tím, aby kalhoty vrátil. Ten se však místo toho snažil muže napadnout, což se mu nepodařilo. Podle popisu hlídka na místě zjistila, že se s největší pravděpodobností jedná o čtyřicetiletého muže z Jičínska, který je podezřelý ze spáchání přestupků proti majetku a občanskému soužití.
 
158 - V poslední době přibývá na lince tísňového volání 158 oznámení na řidiče, kteří svojí agresivní jízdou ohrožují ostatní účastníky silničního provozu. Jedním z nich byl i řidič motocyklu BMW, který údajně v Ostroměři „najížděl“ na vozidla, až dokonce málem způsobil dopravní nehodu. Ani přes veškerou snahu se policistů motorkáře nepodařilo vypátrat.
 
POTYČKA V JIČÍNĚ - Po osmnácté hodině došlo před jedním ze supermarketů v Jičíně na autobusovém nádraží ke sporu mezi sedmadvacetiletým mužem a ostrahou.  Na muže, který seděl na zemi a popíjel pivo, si stěžovali zákazníci, kteří se kvůli němu nemohli dostat k nákupním košíkům. Pracovník ostrahy se ho snažil z uvedeného prostoru vykázat, na což muž, který měl v dechu téměř 2 promile alkoholu, reagoval velmi agresivně. Pracovníka udeřil pěstí do obličeje a přitom mu roztrhl triko. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti veřejnému pořádku.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Tropické noci lákají k  posezení na zahradách a terasách, což ne vždy ocení sousedé, kteří si pak stěžují na hluk a hlasitou hudbu. Jako například na Kosti, kde si žena stěžovala na rušení nočního klidu. Hlídka na místě zjistila, že jedná o svatební hostinu, která byla včas a řádně nahlášena. Další oznámení přišlo z Nové Paky, kde si rodina stěžovala na sousedy, kteří grilovali na zahradě. Policisté věc vyřídili na místě domluvou. Hluk byl i v kempu v Jinolicích, kde si rekreanti nahlas pouštěli hudbu. Zřejmě si neuvědomili, že tím ruší ostatní, kteří chtějí spát. I v tomto případě postačila domluva.
 
Neděle 9. srpna 2015
ZTRACENÝ BATOH - Krátce před jednou hodinou ranní vyjeli jičínští policisté na hráz rybníka Kníže, kde mělo dojít ke krádeži batohu. Nakonec se ukázalo, že k žádné krádeži nedošlo. Oznamovatel, který měl v dechu téměř 2 promile alkoholu, totiž uvedl, že ho zřejmě někde ztratil.
 
HLUČNÍ HOSTÉ - Před jednou hodinou ranní vyjeli novopačtí policisté do ulice V Aleji, kde mělo dojít k rušení nočního klidu. Z jedné z místních restaurací měla vycházet hlasitá hudba, kterou po příjezdu hlídky provozovatel ztišil. Následně policisté zamířili do Lázní Bělohradu, kde si místní občané stěžovali na hluk na náměstí. Skupina asi 30 osob zde seděla na zahrádce před restaurací a bavila se. Hluk ovšem rušil lidi z okolí, a tak skupinka zahrádku opustila a odešla do restaurace. V obou případech postačila ze strany policistů domluva.  
 
ZMATENÝ MUŽ - Zmateného, do půl těla oblečeného muže, který pobíhal v Hořicích v Husově ulici a přitom různě pokřikoval a mával rukama, si před jednou hodinou ranní všimla policejní hlídka. Vzhledem k tomu, že měl v dechu přes 2 promile alkoholu, skončil v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové.
 
MUŽI SE NĚCO ZDÁLO - Před druhou hodinou ranní se obrátil na policii muž ze Sobotky s tím, že ho neustále napadají dva muži, a dokonce uvedl i jejich jména. Po příjezdu hlídky ale vše popřel a tvrdil, že na policii vůbec nevolal. Nakonec připustil, že se mu asi něco zdálo.
 
SRAŽENÁ RNA - Nad ránem došlo u Kumburského Újezdu ke srážce osobního vozidla Dacia Sandero se srnou, která vběhla řidiči nečekaně do jízdní dráhy. O zvíře, které skončilo po srážce v příkopu, se postaral hospodář místního mysliveckého sdružení.
 
SLÁMA NA SILNICI -  odpoledních hodinách upozornil jeden z řidičů na balíky slámy, které ležely na obchvatu Jičína u odbočky na Liberec. Po příjezdu policistů se již na místě nacházel majitel, který balíky odklidil. Uvedl, že mu spadly z káry, a to i přesto, že je měl zajištěné.
 
TRAGICKÁ UDÁLOST - Po osmnácté hodině došlo v Jičíně v rybníku Kníže k nešťastné události, při které zemřel dvaašedesátiletý cizinec. Muž se při koupání začal topit a i když mu okamžitě přispěchal na pomoc jeden z místních rybářů, přesto zemřel. K objasnění příčiny jeho smrti byla nařízena zdravotní pitva.
 
nprap. Hana Klečalová DiS.
11. srpna 2015 v 15:10
 

vytisknout  e-mailem