Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Na silnicích přibývá opilých řidičů.  

Během uplynulého víkendu zaměstnali policisty na Jičínsku hlavně opilí a zfetovaní řidiči, se kterými se na silnicích setkáváme stále častěji.
 
Pátek 7. listopadu 2014
POZORNÝ OBČAN - Krátce před jednou hodinou ranní vyjeli novopačtí policisté na základě oznámení do ulice Na Cihlářce, kde se měl neznámý pachatel vloupat do vozidla BMW. Policisté na místě zjistili, že nešlo o zloděje, ale o majitele vozu, který si šel pouze pro své věci. I tak patří oznamovateli za poskytnutou informaci velké poděkování. Nemohl totiž vědět, že se nejedná o zloděje, ale o majitele vozu.
 
VANDAL V NOVÉ PACE - Nad ránem řádil v Nové Pace neznámý vandal, který v ulici U Studénky poškodil u zaparkovaného vozidla BMW levé zadní dveře. Majitel vyčíslil škodu na téměř 5 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
ZFETOVANÝ ŘIDIČ - Krátce po poledni kontrolovali hořičtí policisté na náměstí osobní vozidlo Fiat Marea, které řídil osmatřicetiletý muž. Policisté vyzvali řidiče k provedení dechové zkoušky, která byla negativní. To se ovšem nedá říci o testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na cannabis. S výsledem testu řidič nesouhlasil a následně se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření. V případě potvrzení výsledku testu hrozí muži ve správním řízení vysoká pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Stejně dopadl o dvě hodiny později šestadvacetiletý řidič osobního vozidla Opel Vectra, kterého policisté zkontrolovali v Prokopově ulici. I u něho odhalil test na přítomnost omamných a psychotropních látek zakázanou látku cannabis. Policisté ho následně vyzvali k lékařskému vyšetření, kterému se dobrovolně podrobil. 
 
OPILÝ ŘIDIČ - Po patnácté hodině kontrolovali jičínští policisté v ulici Na Hrádku osobní vozidlo Seat Toledo, které řídil opilý sedmapadesátiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,4 promile alkoholu. Z tohoto důvodu se musel rozloučit se svým řidičským oprávněním. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
KRÁDEŽ CIGARET - V podvečerních hodinách navštívil jednu z prodejen v Sobotce na náměstí neznámý pachatel, který zde odcizil 11 krabiček cigaret v celkové hodnotě 977 Kč. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
CVIČENÍ HASIČÛ - Ve večerních hodinách zamířili sobotečtí policisté do Markvartic, kde mělo dojít k požáru slámy. Hlídka na místě zjistila, že v obci probíhá cvičení hasičů a uvedený požár byl jeho součástí. 
 
OPILEC ZA VOLANTEM - Krátce po jednadvacáté hodině upozornila obsluha benzínové čerpací stanice na řidiče vozidla Ford Escort, z jehož dechu byl silně cítit alkohol a který měl odjet směrem na Hradec Králové. O několik minut později vůz zastavila hlídka hořických policistů. Za volantem seděl třiačtyřicetiletý muž, který byl skutečně opilý, neboť měl v dechu přes 1,6 promile alkoholu. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Před třiadvacátou hodinou mělo několik mladíků v Jičíně v Revoluční ulici tropit hluk a stavět do vozovky kontejnery. Po celou dobu je sledoval majitel jednoho z domů, který poté, co je okřikl, oznámil vše na policii.  Hlídka na místě našla už jen dva kontejnery, které však nijak nepřekážely provozu.
 
Sobota 8. listopadu 2014
NAPADENÍ V NOVÉ PACE - Krátce před jednou hodinou ranní se obrátil na policii muž z Nové Paky s tím, že byl fyzicky napaden třemi muži. Sotva zavěsil, volal znovu a urgoval příjezd hlídky. Nutno zdůraznit, že byl velmi nepříjemný a choval se arogantně. Policisté, kteří vyjeli na místo, hned pochopili proč. Byl totiž opilý. Nakonec muži zákona zjistili, že k žádném u napadení nedošlo, pouze se jednalo o nedorozumění.
 
VANDAL V HOŘICÍCH - V noci řádil v Hořicích neznámý vandal, který v Haklově ulici rozbil u zaparkovaného vozidla Volkswagen Golf okno. Škoda, kterou svým jednáním způsobil, byla vyčíslena na 1.500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
OTEVŘENÁ PRODEJNA - Před polednem volal na linku 158 muž, který upozornil na nezajištěnou prodejnu v obci Vrchovina. Hlídka na místě zjistila, že nedošlo k vloupání, pouze jeden ze zaměstnanců zapomněl zamknout dveře. Ještěže si otevřených dveří nestačil všimnout žádný zloděj, ten by určitě „nakupoval jak o život“.
 
ANONYMNÍ OZNÁMENÍ - Po čtrnácté hodině se obrátil na policii anonym s tím, že ví, kde se nachází čtyřiadvacetiletý mladík, po kterém má být vyhlášeno pátrání. Muži zákona informaci prověřili a zjistili, že mladík v hledáčku policie není. Co anonyma k oznámení vedlo, již policisté nezjišťovali.  
 
KRÁDEŽ SUDÛ - V odpoledních hodinách vyšetřovali sobotečtí policisté krádež dvou sudů, které neznámý pachatel odcizil z volně přístupné kůlny u jednoho z domů v Čálovicích.  Majitel vyčíslil škodu na 500 korun. Případ policisté šetří jako přestupek proti majetku.
 
OPILÝ CYKLISTA - V podvečerních hodinách se obrátila na policii řidička s tím, že ve směru od Kopidlna na Pševes jede po silnici cyklista, který neustále padá na zem. Dále uvedla, že je určitě opilý. A nemýlila se. Policisté zjistili, že se jedná o místního opilce, který už ale na kole nejel, pouze ho vedl. Naštěstí dbal na svoji bezpečnost a měl na sobě reflexní vestu. Hlídka chtěla muže odvézt domů, ale ten byl tak špinavý, že ho nemohla naložit do služebního vozidla, a tak ho alespoň domů doprovodila.
 
POZOR NA OPILÉ CHODCE - Další opilec se „motal“ po silnici před obcí Ohaveč. V tomto případě se jednalo o místního občana, který šel naštěstí po krajnici a v pořádku došel domů. 
 
RUŠENÍ NIČNÍHO KLIDU - Hlasitě puštěnou hudbou obtěžoval po  dvaadvacáté hodině své sousedy muž v Lázních Bělohradě. Policisté věc na místě vyřídili domluvou.
 
Neděle 9. listopadu 2014
HLUČNÁ RESTAURACE ? - Krátce po jedné hodině ranní se obrátila na policii žena z Hořic s tím, že v Žerotínově ulici vychází z jedné z restaurací hluk a ona nemůže spát. Hlídka na místě zjistila, že ale k žádnému rušení nočního klidu nedochází. Je otázkou, co ženu k tomuto oznámení vedlo.
 
KDE SKONČILA PENĚŽENKA ? - O svoji peněženku přišel nad ránem jeden z hostů diskotéky v Jičíně. Peněženku, ve které měl osobní doklady, peníze, platební kartu a další písemnosti, buď někde ztratil, nebo mu ji odcizil neznámý pachatel. Případ šetří jičínští policisté jako přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
V JIČÍNĚ ŘADIL ZLODĚJ  - V noci řádil v Jičíně neznámý zloděj, který na nábř. Kpt. Jaroše odcizil z kol zaparkovaného vozidla Škoda ozdobné kryty. Majitel vyčíslil škodu na 800 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
VLČÁK NA SILNICI - V podvečerních hodinách upozornil řidič na vlčáka s vodítkem, který měl ležet na silnici u obce Pecka. Hlídka na místě provedla kontrolu, ale žádného psa nenašla.
  
nprap. Hana Klečalová
11. listopadu 2014 v 13:18
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem