Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Násilníkovi hrozí až deset let vězení. 

Uplynulý víkend byl na Jičínsku z pohledu policistů bohatý na události.
 
Pátek 12. prosince 2014
NAPADENÍ V JIČÍNĚ - Krátce před jednou hodinou ranní měl v jednom z jičínských barů fyzicky napadnout devětatřicetiletý muž o sedm let mladšího hosta, kterého měl hlavou udeřit do obličeje a to tak silně, až napadenému muži začala téct krev z nosu. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.  
 
158 - Po jedné hodině ranní vyjeli novopačtí policisté do ulice K Hájku, kde mělo v jednom z panelových domů dojít k napadení ženy. Hlídka na místě vše prověřila, ale žádné napadení nezjistila.  
 
PROBLÉMY S ŘIDIČEM KAMIONU - Nad ránem zaparkoval řidič kamionu na benzínové čerpací stanici v Robousích. Na tom by nebylo nic divného, kdyby nestál v prostoru pro osobní vozidla. I když ho obsluha požádala, aby místo uvolnil, přesto tak neučinil. Místo opustil až po příjezdu policejní hlídky, která věc vyřídila domluvou. 
 
AGRESIVNÍ HOST - Po šesté hodině ranní měl v jedné z jičínských heren řádit agresivní host, který zde měl napadat ostatní přítomné. Z tohoto důvodu byl vyveden obsluhou ven. To se mu zřejmě nelíbilo a neustále bouchal na dveře a přitom se domáhal opětovného vstupu. Nakonec si to přece jen rozmyslel a z místa odešel neznámo kam. 
 
ÚDAJNÝ KOUŘ - Před devátou hodinou dopolední oznámila na policii žena z Jičína, že vidí, jak se z okna protějšího bytu v ulici Kosmonautů valí kouř. Hlídka oznámení prověřila, ale žádný kouř nezaznamenala. Z tohoto důvodu se s oznamovatelkou znovu spojila a ta uvedla, že skutečně kouř viděla, ale teď, že už vidět není. Že by se někomu nepovedlo vánoční cukroví?
 
RODINNÉ NESHODY - V odpoledních hodinách řešili kopidlenští policisté rodinné neshody v Psinicích. Jednačtyřicetiletý muž zde měl slovně napadnout svoji matku, kterou měl ohledně nájmu častovat vulgárními výrazy. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
STŘELNÝ PRACH - Před osmnáctou hodinou se obrátila na policii žena z Konecchlumí s tím, že má doma po příbuzném dva kilogramy střelného prachu a neví co s ním. Na místo vyjela policejní hlídka, která po konzultaci s pyrotechnikem zjistila, že se jedná o prach, který je volně prodejný osobám od osmnácti let, a tudíž není nebezpečný.
 
POŽAR V DOMĚ - Večer došlo v Libáni k požáru dřevěného přístavku u jednoho z domů v ulici Českých bratří. Oheň, který s největší pravděpodobností vznikl od kamen a nepořádku kolem nich, se podařilo včas uhasit. Věc si na místě převzal vyšetřovatel hasičů.
 
MUŽ ŽEBRAL PENÍZE - Před dvacátou hodinou zamířili novopačtí policisté k jednomu ze supermarketů, kde měl žebrat bezdomovec. Osloveným to vadilo a vzhledem k tomu, že z něho měli nepříjemný pocit, tak mu raději nějaké drobné dali. Hlídka muži domluvila a vysvětlila, jak se má chovat.  
 
NAPADENÍ V HOŘICÍCH - Hořičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který v pozdních nočních hodinách fyzicky napadl na toaletě  jedné z heren čtyřiadvacetiletého hosta, kterému dal tzv. „čelovku“. V důsledku toho „vyrostla“ napadenému mladíkovi na čele velká boule. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
 
Sobota 13. prosince 2014
NEŠŤASTNÁ UDÁLOST -  vyjela krátce před jednou hodinou ranní rychlá záchranná služba spolu s jičínskými policisty do jedné z restaurací, kde mělo dojít k napadení mladé ženy. Hlídka na místě zjistila, že nešlo o útok, ale o nešťastnou událost. Ženu totiž jeden z hostů při odchodu z toalety omylem udeřil dveřmi a přitom jí způsobil zranění.  
 
RODINNÉ NESHODY - Před jednou hodinou ranní oznámila na policii žena z Hořic, že byla fyzicky napadena manželem. K celému incidentu uvedla, že se vracela z firemního večerku a manžel, se kterým je v rozvodovém řízení, jí nechtěl vydat děti a proto se s ním pohádala. K fyzickému útoku prý ale nakonec nedošlo.
 
VYMYŠLENÁ HISTORKA - Nad ránem se obrátil na polici třiačtyřicetiletý muž z Jičína s tím, že ho přítelkyně okradla o 2.500 korun. Policisté u oznamovatele provedli dechovou zkoušku, která u něj prokázala přes 2, 6 promile alkoholu. Nutno zdůraznit, že se jedná o muže, který velmi často a rád požívá alkohol, a poté vždy oznamuje vymyšlené historky, které se většinou týkají jeho přítelkyně. Ani v tomto případě to nebylo jiné.
 
OPILÝ MLADÍK - „Před domem leží nějaký muž a nehýbe se,“  uvedla oznamovatelka z Jičína, která takto upozornila policisty na mladíka, který ležel na sídlišti. Navíc dodala, že ho sleduje z okna, ale žádné zranění na něm nevidí. Nakonec mladík, který byl opilý,  ještě před příjezdem hlídky vstal, ale domů nešel, tam ho převezli policisté, kteří ho předali do rukou rodičů. Ti z něj asi měli radost.
 
NAPADENÍ V HERNĚ - Po osmé hodině ranní vyjeli jičínští policisté do jedné z heren v Hradecké ulici, kde měl třiačtyřicetiletý muž napadat ostatní hosty. Po příjezdu hlídky se uklidnil a nakonec z herny odešel.
 
POŠKOZENÉ BŘÍZY - Novopačtí policisté pátrají po neznámém vandalovi, který v Úhlejově poškodil dvě vzrostlé břízy. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
NÁSILNÍK NAPADL BÝVALOU PŘÍTELKYNI - Jako gentleman se rozhodně nechoval devětadvacetiletý muž v Popovicích, který v dopoledních hodinách fyzicky napadl v jednom z domů svoji bývalou přítelkyni. Ženu několikrát kopl do hlavy a dalších částí těla. I když byla útokem otřesena, přesto se jí podařilo z domu utéct. Dostala se ale jen za vrata, kde ji muž chytil za vlasy a přitom ji roztrhl kalhoty a kabát. Po chvíli se uklidnil, čehož žena využila a utekla na autobusovou zastávku, kde jí zastavil projíždějící řidič, který jí umožnil zavolat na policii. Mezitím útočník rozbil okno u jejího vozidla Škoda Octavia, ze kterého vzal štěně, které uzamkl v domě. Hlídka, která vyjela na místo, nejdříve kontaktovala ženu a poté u domu i násilníka, kterého policisté vyzvali k prokázání totožnosti. Muž jako by je vůbec neslyšel a rychlou chůzí vyrazil proti jednomu z policistů, který ho několikrát vyzval, aby se zastavil. Ten však do policisty strčil a oba následně ztratili rovnováhu a spadli na zem. Po chvíli vstali a muž začal policistům vyhrožovat, že si je najde a že si to s nimi vyřídí. Následně byl zadržen a převezen na policejní služebnu, kde proti němu bylo zahájeno trestní stíhání pro podezření z přečinů pokusu těžkého ublížení na zdraví, nebezpečného vyhrožování, výtržnictví, omezování osobní svobody, násilí proti úřední osobě a krádeže, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na deset let.
 
MUŽ SKONČIL VE VAZEBNÍ VĚZNICI - V dopoledních hodinách vypátrali jičínští policisté v jedné z ubytoven devětatřicetiletého muže, na kterého byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Z tohoto důvodu byl po provedených úkonech eskortován do Vazební věznice v Hradci Králové.
 
POŠKOZENY PLOT - Neznámý vandal řádil v Robousích, kde na benzínové čerpací stanici poškodil u LPG nádrží oplocení. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 2 tisíce korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
"POHŘEŠOVANÝ" FOTOAPARÁT - Jičínští policisté pátrali po neznámém pachateli, který měl v klubovně v Sedličkách odcizit z volně přístupné společenské místnosti digitální fotoaparát Nikon Coolpix černé barvy včetně paměťové karty. Nakonec se ukázalo, že k žádné krádeži nedošlo, neboť fotoaparát ležel na jiném místě.
 
ZTRACENÁ MANŽELKA - V odpoledních hodinách se obrátil na linku 158 muž z Jičína, který byl evidentně pod vlivem alkoholu. Uvedl, že postrádá manželku, která nepřišla domů. Vzápětí ale připustil, že se zřejmě někde zapovídala. Službu konající policista muži doporučil, aby se osobně dostavil na policii a pohřešování své ženy nahlásil. Na to nijak nereagoval a zavěsil.
 
Neděle 14. prosince 2014
ZÁBAVA K POHLEDÁNÍ - „Výbornou“ zábavu vymyslela  krátce po jedné hodině ranní trojice mladíků ve věku 18 a 19 let, která v Hořicích v Havlíčkově ulici skákala po zaparkovaných vozidlech Škoda Felicia, Peugeot 206, Škoda Octavia a Ford Fiesta. Kuráž jim dodávala hladina alkoholu, kterého měli v sobě víc než dost. Všichni tři jsou podezřelí z přečinů poškození cizí věci a výtržnictví, za což jim hrozí až roční vězení.  
 
ZRANĚNÝ MLADÍK - Krátce po druhé hodině ranní oznámil na linku 158 anonym, že se před diskotékou na Pecce nachází zraněný mladík. Policisté oznámení prověřili a zjistili, co se stalo. Dva mladíci se zde vzájemně napadali, čemuž chtěl zabránit třetí, který vstoupil mezi ně a přitom ho starší z nich neúmyslně udeřil pěstí do obličeje. Mladík následně ztratil rovnováhu, upadl na zem a přitom si rozrazil obočí. Následně byl rychlou záchrannou službou převezen do jičínské nemocnice. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.  
 
OPILÝ CYKLISTA - Nad ránem kontrolovala policejní hlídka v Milovicích opilého cyklistu, který měl v dechu přes 0,5 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti ho čeká ve správním řízení vysoká pokuta.
 
PÁTRACÍ AKCE - Několik desítek policistů, dobrovolných hasičů a městských strážníků zaměstnal po poledni devětačtyřicetiletý muž ze Sobotecka. Na benzínové čerpací stanici v Robousích ponechal na stolku dopis na rozloučenou s tím, že se přesně v poledne zabije. Dopis našla jedna z obsluhujících pracovnic, která zalarmovala policii. Policisté okamžitě rozjeli pátrací akci, která naštěstí dopadla dobře. Muž byl nalezen v nedalekém lesním porostu odkud byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice. 
 
TAJEMNÉ SÍLYVe večerních hodinách se obrátil na policii starší muž z Jičína s tím, že mu někdo v jeho nepřítomnosti chodí po domě a ničí mu majetek. Dále uvedl, že ho doma někdo sleduje, a proto žádal okamžitou instalaci bezpečnostních kamer. Nakonec se rozhodl, že si kamery pořídí sám a nechá si je ve svém domě nainstalovat. Hlídka i tak vše na místě zkontrolovala, ale žádné narušení ani poškození věcí nezjistila.
 
nprap. Hana Klečalová
15. prosince 2014 v 14:59
 
 

 

vytisknout  e-mailem