Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Čtyřletý hoch vyrazil do obchodního domu. Sám  

 
Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku relativní klid. Policisty zaměstnali hlavně opilí a zdrogovaní řidiči. A že jich nebylo málo. Osm pod vlivem alkoholu a dalších deset pod vlivem omamných a psychotropních látek. Rekordmanem byl pětapadesátiletý muž, který v Hořicích řídil osobní vozidlo Mazda RX 8 s 2,8 promile alkoholu. Za to mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

Pátek 7. června 2013
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Dopoledne zavítala do jednoho z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici nepoctivá zákaznice, která zde odcizila potraviny a drogistické zboží v celkové hodnotě 503 korun. Při krádeži ji přistihli pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o šedesátiletou ženu, která nejenže musela zboží vrátit, ale navíc dostala v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
Z OBCHODU ZMIZELY ŽVÝKAČKY - V dopoledních hodinách úřadoval v prodejně v Cholenicích neznámý zloděj, který využil nepozornosti prodavačky a v nestřeženém okamžiku odcizil ze stojanu 207 balíčků žvýkaček různých značek v celkové hodnotě 2.724 korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
HUSTÝ DÝM - Hustý dým, který se v odpoledních hodinách valil z kůlny ve Slatinách, vyděsil místní obyvatele. Na místo okamžitě vyjeli hasiči, kteří požár zlikvidovali. Příčinou  byla s největší pravděpodobností závada na elektroinstalaci.
 
NEURVALCI V PŠEVSI  - Jako gentlemani se rozhodně nechovali dva muži ve věku 49 a 33 let, kteří v odpoledních hodinách slovně napadli v prodejně v Pševsi starší zákaznici. Ženu častovali nevybíravými výrazy. Kopidlenští policisté případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití. 
 
POROUCHANÉ ZÁVORY - Krátce před sedmnáctou hodinou „zlobily“ na železničním přejezdu v Jičíněvsi závory, které se zvedaly ještě před projetím vlaku. Policisté věc oznámili přednostovi stanice v Kopidlně, který zjednal nápravu.
 
KRÁDEŽ NA UBYTOVNĚ - Po osmnácté hodině se obrátila na linku 158 žena z Jičína s tím, že jí někdo na ubytovně odcizil notebook. Když však na místo dorazili policisté, žena jim sdělila, že nic oznamovat nechce a že si vše vyřídí sama.
 
OPILCI POKŘIKOVALI NA ŽENU - V pozdních nočních hodinách vyjeli hořičtí policistédo ulice Pod Lipou, kde se parta mladíků chovala velmi hlučně a přitom vulgárně pokřikovala na majitelku jednoho z bytů, které se to pochopitelně nelíbilo. Policisté na místě zjistili, že se jedná o tři mladíky ve věku  18 až  23 let, kteří měli v dechu od 0,77 do 2,41 promile alkoholu. I když se „dušovali“, že na nikoho nepokřikovali, přesto jim policisté neuvěřili a případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
OPILÍ ŘIDIČI - Po dvaadvacáté hodině kontrolovala policejní hlídka v Hořicích osobní vozidlo Škoda Favorit, které řídil dvaadvacetiletý mladík. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 1 promile alkoholu. A tak kromě toho, že přišel o svůj řidičský průkaz, hrozí mu ve správním řízení tučná pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
 Dalšího opilého řidiče kontrolovali policisté krátce před půlnocí v Sobotce. Jednalo se o osmatřicetiletého muže, který řídil s více než 0,3 promile alkoholu osobní vozidlo Škoda Felicia combi. I jeho čeká za porušení zákona ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
Sobota 8. června 2013
STROM NA VOZOVCE  - Krátce před jednou hodinou ranní spadl u Staré Paky na vozovku strom. Na místo vyjeli hasiči, kterým se podařilo po několika minutách cestu opět zprůjezdnit.
 
OPILEC HLEDAL BATOH - Krátce po jedné hodině ranní se obrátil na policii muž ze Střevače s tím, že má problémy s opilým sousedem, který nechce opustit jeho dům. Na místě se policisté dozvěděli, že soused již byl na odchodu, ale najednou si vzpomněl, že nemá batoh, a odmítl bez něj odejít. Nakonec se ukázalo, že batoh zapomněl na jiném místě, které předtím navštívil.
 
ZÁVOD MOTOCYKLÛ - V dopoledních hodinách se konal v obcích Mladějov, Zámostí, Plhov, Hubojedy a Samšina závod malých motocyklů Jawa  50 ccm, který si vyžádal dočasné uzavření některých vozovek.  To se nelíbilo jednomu z řidičů, který okamžitě vytočil linku tísňového volání 158, kde policistům sdělil, že nesouhlasí s tím, aby byla silnice kvůli akci nějakých „vidláků“ uzavřena. Nakonec se uklidnil a po krátkém zdržení opět pokračoval v cestě. 
 
NEBYLA TO MUNICE - V dopoledních hodinách přijali policisté oznámení o nálezu předmětu připomínajícího nevybuchlou munici, který ležel na poli nedaleko Čejkovic. Na místo vyjel pyrotechnik, který bližším ohledáním zjistil, že se nejedná o munici, ale o část hasicího přístroje. 
 
NEDOROZUMĚNÍ NA BENZÍNCE - Před jedenáctou hodinou natankoval neznámý řidič u benzínové čerpací stanice v Robousích do vozidla Audi plyn a poté bez zaplacení ujel. Podle registrační značky se mělo jednat o řidiče z Dobrušky, kterého policisté zkontaktovali. Muž jim ale sdělil, že v Robousích nikdy nebyl a  plyn netankuje, protože jezdí na benzín. Policisté se tedy znovu obrátili na obsluhující pracovnici, která registrační značku upřesnila. Tentokrát se jednalo o řidiče z Jičínska, který mužům zákona uvedl, že plyn na benzínce skutečně tankoval spolu s benzínem a obsluha mu ho zřejmě zapomněla připočítat k ceně. Z tohoto důvodu se vrátil a dlužnou částku uhradil.  
 
KRÁDEŽ MOBILNÍHO WC - V dopoledních hodinách vyšetřovali sobotečtí policisté v obci Samšina krádež mobilní toalety TOI TOI, kterou neznámý pachatel odcizil ze soukromého pozemku. Majitel vyčíslil škodu na 35 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
MALÝ TULÁK SKONČIL NA POLICII - Krátce po poledni vyjeli jičínští policisté do jednoho z obchodních domů na autobusovém nádraží, kde si jedna z pracovnic všimla asi čtyřletého chlapce, který chodil sám po prodejně. Dostal se až do oddělení hraček, kde si hrál s autíčky. Vzhledem k tomu, že chlapce nikdo nesháněl, obrátila se pracovnice na policii. I když byl hoch výřečný a vůbec se nebál, přesto nedokázal policistům sdělit, kde má rodiče. A tak začala velká pátrací akce po mamince a tatínkovi. Trvalo dlouhé tři hodiny, než se je podařilo policistům najít. Byli doma a vůbec netušili, že jejich syn odešel. Domnívali se, že spí. Nakonec ale vyšlo najevo, že spali oni a hoch, který se zřejmě nudil, si odešel hrát do nedalekého obchodního domu. Vzhledem k tomu, že zde při rozbalování autíček způsobil škodu ve výši jeden tisíc korun, nezbude rodičům nic jiného než ji uhradit.
 
BLESKOVÁ POVODEŇ - Prudký liják zatopil krátce před čtrnáctou hodinou vozovku u viaduktu ve Staré Pace. Voda naštěstí vystoupala jen do výšky 5 až 10 cm, a tak nebylo nutné silnici uzavírat.
 
KRÁDEŽ ZBOŽÍ - Před šestnáctou hodinou úřadoval v jednom z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici nepoctivý zákazník, který zde odcizil vodku v hodnotě 120 korun. Při krádeži ho přistihli pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o sedmnáctiletého mladíka, který nejenže musel odcizené zboží vrátit, ale navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
PES HONIL SRNU V JIČÍNĚ - V podvečerních hodinách vyjeli jičínští policisté do Hradecké ulice, kde měl údajně pes honit zraněnou srnu. Hlídka ovšem žádného psa ani srnku nenašla.
 
OPILEC SBÍRAL SÍLU NA CESTU K DOMOVU - Večer se v Hořicích poblíž samoobsluhy povaloval silně opilý muž, vedle kterého ležel bílý pes. Přivolaní policisté na místě zjistili, že se jedná o místního občana, který si „ustlal“ na trávě, kde sbíral síly na další cestu domů. Po několika minutách se zvedl a pokračoval i se psem  do místa  svého bydliště.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Před půlnocí si stěžovala na lince 158 žena ze Staré Paky na silně opilého muže, který měl rušit noční klid. Policisty žádala, aby okamžitě sjednali nápravu, neboť má dvě děti a ty nemohou spát. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o místního občana, kterému policisté vysvětlili, jak se má v pozdních nočních hodinách chovat.
 
POŠKOZENÉ VOZIDLO - Jako „černá ruka“ řádil ve večerních hodinách čtyřicetiletý muž ve Střevači. Nejdříve u jednoho z rodinných domů bouchal na okno, poté na parapetu poškodil květináč a nakonec u vedle stojícího osobního vozidla propíchl pneumatiku. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 2.500 korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.
 
Neděle 9. června 2013
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - V časných ranních hodinách si stěžovalo několik občanů z Jičína na hlasitou hudbu, která vycházela otevřenými dveřmi z jedné z restaurací na náměstí Svobody. Policisté věc vyřídili na místě domluvou. Obsluha hudbu ztišila a dveře zavřela.  
 
OPILÝ MLADÍK SKONČIL V NEMOCNICI - O několik minut později vyjeli novopačtí policisté do Lázní Bělohradu, kde na lavičce ležel silně opilý dvaadvacetiletý mladík, který měl navíc zdravotní potíže. Z tohoto důvodu na místo vyjela i rychlá záchranná služba, která mladíka převezla do nemocnice.
 
HLUK V JIČÍNĚ - Před druhou hodinou ranní vyjeli jičínští policisté do Ruské ulice, kde si místní občané stěžovali na rušení nočního klidu. Hlídka ovšem na místě žádný hluk nezaznamenala.
 
OVCE NA SILNICI - V ranních hodinách se měly mezi Miletínem a Lázněmi Bělohradem pohybovat po silnici ovce. Policisté celý úsek zkontrolovali, ale žádné ovce nenašli.   
 
ŘÍDIČ NADÝCHAL PŘES 0,3 PROMILE - V dopoledních hodinách řídil třiapadesátiletý muž v  Hořicích osobní vozidlo Ford Cougar. Na tom by nebylo nic divného, kdyby ovšem neměl v dechu přes 0,3 promile. Řidič, který s naměřenými hodnotami souhlasil, přišel o svůj řidičský průkaz. Navíc ho čeká ve správním řízení vysoká pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
UHYNZLÉ RYBY - Na uhynulé ryby v rybníku Čejčák upozornila v dopoledních hodinách na lince 158 náhodná chodkyně. Službu konající policista předal informaci porybnému, který se o ryby postaral.  
 
nprap. Hana Klečalová
11. června 2013 v 12:07 

 

vytisknout  e-mailem