Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Uplynulý víkend byl na Jičínsku z pohledu policistů poměrně klidný. 

Pátek 6. května 2016

RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Krátce před jednou hodinou ranní zamířili novopačtí policisté do Lázní Bělohradu, kde z bytu v ulici K. V. Raise vycházela hlasitá hudba. Po příjezdu hlídky se na uvedené adrese nacházely tři osoby, kterým policisté domluvili a vysvětlili, jak se mají chovat vůči sousedům, aby nerušili jejich spánek.

PARTNERSKÉ NESHODY - Po třetí hodině ranní se obrátila na policii žena z Kopidlna s tím, že před jejím domem stojí bývalý manžel, který je opilý a hází jí do oken kamínky. Hlídce následně muž sdělil, že chtěl pouze u své bývalé ženy přespat. Vzhledem k tomu, že mu odmítla poskytnout přístřeší, odešel na vlakové nádraží, kde počkal na první spoj. 

POBÍHAJÍCÍ PES - V ranních hodinách pobíhal po silnici mezi Ostroměří a Podhorním Újezdem pes, který tak ohrožoval bezpečnost silničního provozu. Policisté oznámení prověřili, ale nikde  psa nenašli.

STÁDO KRAV - O několik hodin později zaměstnalo novopacké policisty stádo krav, které uteklo z ohrady u  Horní Nové Vsi. Jednalo se o padesát krav, které se naštěstí nedostaly na silnici, ale pouze se pohybovaly po louce. Nakonec se majiteli podařilo všechny zahnat zpět do ohrady. K žádné škodě na majetku nedošlo.

NESPRÁVNÉ PARKOVÁNÍ - Po poledni upozornil na lince 158 muž z Libáně na vozidla, která byla nesprávně zaparkovaná v ulici Komenského. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o pět vozidel, jejichž řidiči zaparkovali v zákazu stání. Policisté vše zadokumentovali a následně předali k vyřízení místně příslušnému správnímu orgánu.

POŽÁR SLÁMY - Po třinácté hodině došlo u Starých Smrkovic k požáru balíků slámy. Oheň pohltil 2500 balíků v hodnotě nejméně čtvrt milionu korun. Na místo vyjeli hasiči, kteří požár zlikvidovali. Případ si na místě převzal vyšetřovatel hasičů.        

NESHODY S BÝVALÝM PŘÍTELEM - V odpoledních hodinách se obrátila na policii žena z Úlibic s tím, že jí vyhrožuje a osočuje ji bývalý přítel, se kterým se rozešla.  Na místo vyjeli policisté, kteří zjistili, že muž, který si přijel pro svoje věci a přitom se pohádal se svojí bývalou partnerkou, již v domě není. Z tohoto důvodu ho  telefonicky kontaktovali a ten jim uvedl, že si pro svoje osobní věci přijede, kdy bude chtít. Vzhledem k tomu, že nedošlo k protiprávnímu jednání, více se případem policisté nezabývali.

KONĚ A KOZEL NA KOLEJÍCH - V odpoledních hodinách se měli pohybovat po železniční trati u obce Semínova Lhota dva koně a kozel, kteří utekli majiteli. Policisté okamžitě předali informaci výpravčímu, který se snažil zastavit přijíždějící vlak. Nakonec to nebylo nutné, neboť koně trať opustili a po chvíli je následoval i kozel. Vzhledem k tomu, že se policisté marně snažili kontaktovat jejich majitele, nezbylo jim nic jiného než  trojici zvířat monitorovat a v případě nutnosti z kolejiště vyhnat. Vlaky v daném úseku jezdily s maximální opatrností. Před sedmnáctou hodinou byla veškerá opatření zrušena.

KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Po osmnácté hodině mělo dojít v jednom ze supermarketů v Jičíně v Hradecké ulici k napadení pracovníka ostrahy. Na místo vyjeli policisté, kteří  zjistili, že na pracovníka zaútočila neznámá žena, která mu vyčítala, že prý kvůli němu skončil její přítel ve vězení, a přitom mu dala facku. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

CHODEC BEZ BEZPEČNOSTNÍCH PRVKŮ - Na svoji bezpečnost nedbal neznámý muž, který měl jít před třiadvacátou hodinou po silnici ve směru od Úlibic na Jičín a přitom údajně na sobě neměl žádné reflexní prvky. Navíc měl ničit na patnících podél silnice odrazová světla. Hlídka celý úsek projela, ale neobjevila ani muže, ani poškozená odrazová světla.

Sobota 7. května 2016

ROZBITÉ DVEŘE - Novopačtí policisté pátrají po neznámém vandalovi, který v noci rozbil v Lázních Bělohradě skleněnou výplň dveří u jednoho z domů v ulici T. G. Masaryka. Majitel vyčíslil škodu na jeden tisíc korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

SPLAŠENÝ KŮŇ - V ranních hodinách pobíhal ve Žlunicích osedlaný kůň,  který evidentně někomu utekl. Policisté následně zjistili jeho majitelku, která uvedla, že se jí při vyjížďce splašil a utekl do Sekeřic. Nakonec se jí ho podařilo chytit,  a tak mohla ve vyjížďce pokračovat. Ke zranění jezdkyně ani koně nedošlo.  

NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - Na lup do jednoho ze supermarketů v Hořicích se v odpoledních hodinách vydal dvaadvacetiletý místní mladík, který zde odcizil zboží v hodnotě 1.158 korun. Při krádeži ho odhalil jeden z pracovníků prodejny, který ho zadržel a následně vše oznámil na linku 158. Policisté věc na místě vyřídili blokovou pokutou ve výši 500 korun.

ZÁVODNÍCI V HOŘECÍCH - Slunečné počasí vylákalo v odpoledních hodinách motorkáře na silniční okruh v Hořicích, kde si zřejmě „hráli“ na závodníky.  Vzhledem k tomu, že jezdili velmi rychle, neměli pro ně  ostatní řidiči pochopení a vše oznámili na linku 158.  Policisté oznámení prověřili, ale nikde motorkáře nezastihli.

POŽÁR POPELNICE - Po sedmnácté hodině došlo v objektu jedné z firem v Nové Pace k požáru plechové popelnice na směsný odpad. Na místě zasahovali hasiči, kteří požár uhasili. K žádné škodě na majetku nedošlo.

Neděle 8. května 2016

HÁDKA MEZI MUŽEM A ŽENOU - Krátce po jedné hodině ranní přijali policisté oznámení o napadení v obci Tužín. Hlídka na místě zjistila, že se v jednom z rodinných domů pohádala pětatřicetiletá žena se svým o dva roky mladším kamarádem. Jejich slovní potyčka se ovšem zvrhla ve vzájemné fyzické napadení. Nutno podotknout, že oba byli opilí. Muž měl v dechu 0,91 promile a žena   0,71 promile alkoholu. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

MANŽELSKÉ NESHODY - Po čtvrté hodině ranní vyjeli jičínští policisté do ulice K. Vika, kde mělo dojít k hádce mezi partnery. Důvodem sporu měla být údajná nevěra muže, který zde měl být u své nové přítelkyně, a jeho manželka ho zde hledala. Na pomoc si dokonce vzala i dva svědky. Po bouřlivé výměně názorů se situace mezi manželi uklidnila. Vzhledem k tomu, že nedošlo k protiprávnímu jednání, více se případem policisté nezabývali.

DĚTI NA ČTYŘKOLKÁCH - Po poledni zamířili kopidlenští policisté do Běchar, kde mělo několik dětí jezdit po silnici na čtyřkolkách. Hlídka na místě zjistila, že děti nejezdily na silnici, ale pouze na soukromém pozemku.

OPILÝ ŘIDIČ - Před třináctou hodinou kontrolovala policejní hlídka v Nové Pace ve Štikovské ulici osobní vozidlo Ford Mondeo, které řídil padesátiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala 0,44 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu policisté zadrželi řidičské oprávnění a zakázali další jízdu. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.

POBÍHAJÍCÍ PES - V odpoledních hodinách měl ve Třtěnicích volně pobíhat pes, který měl ohrožovat děti. Z nebezpečného psa se nakonec „vyklubalo“ štěně, které se vysmeklo majiteli z vodítka. Ten ho ještě před příjezdem hlídky chytil. Věc na místě policisté vyřídili domluvou.

PES SKONČIL V RESTAURACI - Další pes měl nebezpečně pobíhat v Ostroměři u hlavní silnice. Nakonec skončil pod dozorem v jedné z místních restaurací, kde si ho převzal starosta obce.

PÁD SMRKU - Po patnácté hodině spadl na silnici u Staré Paky vzrostlý smrk. Na místo vyjeli hasiči, kteří strom rozřezali a následně odstranili. Poté již byla vozovka zcela průjezdná.

NAPADENÍ V OSTROMĚŘI - Hořičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který měl ve večerních hodinách v Ostroměři fyzicky napadnout osmapadesátiletého muže. Útočníkovi se zřejmě nelíbilo, že muž prováděl na zahradě postřik stromů a něco na něj pokřikoval. Poté přišel až k němu a několikrát ho měl udeřit pěstí do obličeje. Napadený muž utrpěl zranění, se kterým byl ošetřen v jičínské nemocnici. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

ODSTAVENÉ VOZIDLO -  Po jednadvacáté hodině mělo stát v Sobotce uprostřed vozovky v Krátké ulici osobní vozidlo Škoda Felicia, které bránilo v provozu. Hlídka oznámení prověřila, ale žádné vozidlo, kvůli kterému by byla vozovka neprůjezdná, se zde nenacházelo.

por. Hana Klečalová, DiS.
10. května 2016 v 14:52

vytisknout  e-mailem