Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku z pohledu policistů relativní klid. 

Pátek 31. října 2014
POŠKOZENÉ VOZIDLO - V noci řádil v Jičíně neznámý vandal, který v ulici J. Š. Kubína poškodil zaparkované vozidlo Škoda Fabia RS. Vůz "vyzdobil" rýhami a navíc nezjištěným předmětem poškodil zámek levých předních dveří. Majitel vyčíslil škodu na 4.900 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
KRÁDEŽ ALKOHOLU - Krátce po osmé hodině ranní zavítal do jedné z prodejen v Sobotce šestadvacetiletý muž, který zde odcizil lahev sektu. Lup si schoval do rukávu a poté, aniž by zboží uhradil, prodejnu opustil. Venku pak lahev, ze které upil, odložil v nedalekém příkopu, kde se mu převrhla. Sobotečtí policisté následně muže zajistili a přitom zjistili, že to nebyla jeho první krádež, ale že již byl v posledních třech letech za obdobnou trestnou činnost pravomocně odsouzen. Z tohoto důvodu si vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže, za což mu hrozí až tři roky vězení.
 
KRÁDEŽ NAFTY - Novopačtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který v noci vnikl na soukromý pozemek v Bukovině u Pecky, kde u odstaveného lesáckého traktoru odstranil víko palivové nádrže, ze které pak odčerpal 30 litrů motorové nafty. Majitel vyčíslil škodu na nejméně jeden tisíc korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
NEZAPLATIL A ODJEL - Krátce před desátou hodinou dopolední natankoval u benzínové čerpací stanice v Jičíně řidič do osobního vozidla Seat benzín v hodnotě 200 korun, a aniž by pohonné hmoty uhradil, z místa odjel. Policisté následně vozidlo vypátrali a od třiatřicetiletého řidiče zjistili, že údajně zapomněl benzín zaplatit. Přislíbil, že dluh vyrovná, což také učinil.
 
POTYČKA V  JIČÍNĚ - Do konfliktu s řidičem autobusu se dostal v odpoledních hodinách mladý muž v Jičíně. Řidiči se nelíbilo, že muž v Šafaříkově ulici přebíhal vozovku před jeho autobusem, a otevřeným oknem mu slovně vyčinil. Muž si to ovšem nenechal líbit a rovněž mu něco "veselého" odpověděl. Řidič zřejmě jeho slova "neunesl" a následně muže na autobusovém nádraží udeřil pěstí do nosu. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
PRÁZDNÉ NÁDRŽE - Nejméně 182 litrů motorové nafty zmizelo ze dvou pracovních strojů v Ostroměři. Neznámý pachatel překonal u obou vozidel víčka palivových nádrží, ze kterých pak naftu odčerpal. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 8 tisíc korun. Po pachateli pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přečin krádeže, za což hrozí až dva roky vězení.
 
Sobota 1. listopadu 2014
PES U DOPRAVNÍ ZNAČKY - Krátce před jednou hodinou ranní se obrátil na policii řidič osobního vozidla s tím, že si všiml u Pševse psa, který byl uvázán u dopravní značky. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o psa pracovníka bezpečnostní agentury, který zde střežil zařízení na opravovaném mostu.
 
PROHRANÉ PENÍZE - Krátce po třetí hodině ranní si udělal šestatřicetiletý cizinec v jedné z heren v Jičíně z výherního automatu boxovací pytel.Prohrál totiž 7 tisíc korun, které chtěl zpět. To se mu pochopitelně nepodařilo a navíc na zařízení způsobil škodu ve výši 15 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin poškození cizí věci, za což pachateli hrozí až jeden rok vězení.
 
NEPRAVDIVÉ OZNÁMENÍ - Nad ránem vyjeli jičínští policisté na Špici, kde měl neznámý vandal vytahat patníky, které měl poházet po silnici. Hlídka ovšem žádné patníky poházené na silnici nenašla.
 
MUŽ NA KOMÍNĚ - Na horolezce si zahrál v dopoledních hodinách neznámý muž v Lázních Bělohradě, který v objektu jedné z firem vylezl na tovární komín. Chvíli zde poseděl a poté ještě před příjezdem hlídky slezl dolů. Kdo byl oním hazardérem, již policisté nezjistili.
 
KRADEŽ CIGARET - Krátce před polednem navštívil jednu z prodejen v Jičíně na Žižkově náměstí asi dvacetiletý mladík, který u pokladny požádal o 17 krabiček cigaret různých značek. Muž se zdál pokladní podezřelý, a proto se ho dotázala, zda má vůbec na zaplacení. Mladík jí sdělil, že ano, ažádal další cigarety. V okamžiku, kdy se žena k němu otočila zády, uchopil tašku s  cigaretami a z prodejny utekl. Po pachateli pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
RODINNÉ NESHODY - V podvečerních hodinách se obrátila na policii žena z Dobré Vody s tím, že mají doma zabíjačku a syn, který se opil, ji napadl. Policisté zjistili, že mladík kromě matky, kterou povalil na zem, napadl i dalšího člena rodiny. Vzhledem k tomu, že se choval agresivně a v dechu měl přes 2,4 promile alkoholu, skončil v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové.
 
Neděle 2. listopadu 2014
OSOBY NA LEŠENÍ NEBYLY -  krátce před druhou hodinou ranní měly v Nové Pace na sídlišti lézt u jednoho z panelových domů po lešení dvě neznámé osoby. Hlídka již na místě nikoho nezastihla.
 
OPILEC ZA VOLANTEM - Sobotečtí policisté kontrolovali po druhé hodině ranní v ulici Na Celné osobní vozidlo Hyundai Lantra, které řídil čtyřiadvacetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,9 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti hrozí řidiči ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
KRÁDEŽ BUNDY - Neznámý zloděj řádil na diskotéce v Milovicích, kde během večera odcizil volně odloženou koženkovou bundu v hodnotě jeden tisíc korun. Po pachateli pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
KRÁDEŽ OBCHODĚ - V ranních hodinách zavítal do jednoho ze supermarketů v Jičíně pětatřicetiletý muž, který zde odcizil alkohol a drogistické zboží v hodnotě 1.310 korun. Lup si uložil pod bundu a poté se vydal k pokladně, kde uhradil jen část nákupu. To, co měl uložené pod bundou, se snažil pronést bez zaplacení. Daleko se však nedostal. Za pokladní zónou ho zadržel pracovník ostrahy, který vše oznámil na policii. Jičínští policisté případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
MANŽELSKÉ NESHODY - V dopoledních hodinách zamířili hořičtí policisté do Cerekvice nad Bystřicí, kde mělo dojít k manželským neshodám. Silně opilý muž měl slovně napadnout manželku, které měl navíc vyhrožovat. Vzhledem k tomu, že útočník nebyl schopen výslechu, neboť měl v dechu přes 2,5promile alkoholu, skončil v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové. Tím to pro něj ale neskončilo. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
NEPRAVDIVÉ OZNÁMENÍ - Zajímavé oznámení učinil po poledni čtyřiačtyřicetiletý muž z Jičína. Údajně si chtěl od bezdomovkyně, která přebývá pod mostem u Popovic, koupit kotě. Žena mu ale prý žádné kotě neprodala a navíc mu měla odcizit peněženku s dvoutisícovou hotovostí. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se oznámení nezakládá na pravdě. Od oznamovatele, který měl v dechu přes 2,5 promile alkoholu, se dozvěděla, jak to ve skutečnosti bylo. Muž totiž peněženku ztratil a domníval se, že když oznámí její odcizení, tak mu ji policisté najdou. To se ale zmýlil. Nakonec mu nezbylo nic jiného než si ztracenou peněženku najít sám.
 
VLOUPÁNÍ DO STODOLY - V odpoledních hodinách vyjeli hořičtí policisté do Sylvárova Újezdu, kde se neznámý pachatel vloupal do stodoly. Uvnitř pak odcizil elektrický prodlužovací kabel. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 3 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
nprap. Hana Klečalová
5. listopadu 2014 v 15:35

vytisknout  e-mailem