Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Policisty zaměstnaly rodinné i partnerské neshody. 

Pátek 29. dubna 2016

RYCHLÁ JÍZDA - V odpoledních hodinách se hořičtí policisté zaměřili na údajně „šíleného motocyklistu“, který se měl u Hořic prohánět na krosovém motocyklu. I přes veškerou snahu se ho policistů nepodařilo nikde zastihnout.

NEFUNKČNÍ ZAŘÍZENÍ - Před sedmnáctou hodinou upozornil jeden z  řidičů na nefunkční zabezpečovací zařízení na železničním přejezdu v Sedličkách, přes který prý  projel vlak a přitom nebyly spuštěné závory a ani nesvítilo červené výstražné světlo. Policisté kontaktovali výpravčího, který uvedl, že se jednalo o závadu, kterou již pracovníci odstranili. Dále jim sdělil, že strojvedoucí měli za povinnost snížit před přejezdem rychlost na nejvýše 10 km/h a houkat. Policisté nezjistili, že by došlo k porušení zákona.

KRÁDEŽ KOLA  - Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který odcizil na vlakovém nádraží ze stojanu na kola uzamčené pánské horské kolo Amulet. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na 4.900 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

POTYČKA V HOŘICÍCH - Před dvacátou hodinou zamířili hořičtí policisté do Havlíčkovy ulice, kde mělo dojít k potyčce několika osob. Hlídka oznámení prověřila, ale nikoho na místě ani v blízkém okolí nenašla.

OPILÝ MUŽ - V pozdních nočních hodinách ležel na lavičce v Nové Pace v Tyršově ulici notně opilý muž, kterého policisté probudili a převezli domů, kde se o něj postarala rodina.

PÁTRÁNÍ PO MUŽI - Po třiadvacáté hodině pátrali hořičtí policisté ve spolupráci s městskými strážníky po devětapadesátiletém muži, který odešel z domu a nepodal o sobě žádnou zprávu. Hledali ho v restauracích, u příbuzných, na vlakovém i autobusovém nádraží, ale nikde ho nenašli. Až druhý den ráno přišla dobrá zpráva. Strážníci muže našli na vrchu Gothard, kde seděl na lavičce. Vzhledem ke zdravotnímu stavu, byl převezen do hořické nemocnice.

POTYČKA NA POUTI - Před půlnocí se obrátila na policii opilá žena z Hořic s tím, že se na pouti na Gothardě popralo několik mužů. Po příjezdu hlídky již bylo „po všem“ a k žádným potyčkám už nedocházelo. Případ šetří policisté zákona jako přestupek proti občanskému soužití.

Sobota 30. dubna 2016

NAPADENÍ V JIČÍNĚ - Krátce před jednou hodinou ranní oznámil na linku 158 muž, že byl v jedné z jičínských heren bezdůvodně napaden. Na místo vyjeli městští strážníci, kterým muž nebyl schopen sdělit, co se vlastně stalo. A nebylo se co divit. V dechu měl totiž 2,5 promile alkoholu. A tak mu strážníci  doporučili, aby se na policii obrátil, až bude střízlivý.

OPILÝ ŘIDIČ - Po sedmé hodině ranní kontrolovala policejní hlídka v Hořicích osobní vozidlo Volkswagen Sharan, které řídil šestatřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala 0,48 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu policisté zakázali další jízdu a zadrželi řidičské oprávnění. Vzhledem k tomu, že se jednalo o cizince, uložili mu policisté kauci ve výši 10 tisíc korun. Navíc mu ve správním řízení hrozí vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

PARTNERSKÉ NESHODY - V ranních hodinách se obrátila na policii mladá žena z Hořic s tím, že ji napadl přítel, který ji měl i přes její odpor „táhnout“ za ruce na nádraží. Dále uvedla, že přitom upadla na zem a způsobila si drobné oděrky na noze. Případ policisté šetří jako přestupek proti občanskému soužití.

SILNIČNÍ KONTROLA - Po osmé hodině ranní zastavila policejní hlídka v Hořicích opilého pětadvacetiletého řidiče osobního vozidla Ford Focus, který měl v dechu 0,52 promile alkoholu.  Z tohoto důvodu se musel rozloučit se svým řidičským oprávněním.  Navíc mu za jízdu pod vlivem alkoholu hrozí ve správním řízení pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

POŠKOZENÁ NÁDRŽ - Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Podůlší poškodil u zaparkovaného vozidla Škoda Felicia palivovou nádrž. Z té pak částečně odcizil a částečně nechal uniknout 30 litrů benzínu. Majitel vyčíslil škodu na 1.340 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

ZFETOVANÝ ŘIDIČ - Dopravní policisté kontrolovali v dopoledních hodinách v Hořicích osobní vozidlo Audi A6, které řídil dvaadvacetiletý mladík. Provedená dechová zkouška u něj sice dopadla dobře, zato test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl pozitivní na amfetamin. Mladému řidiči, kterému policisté zadrželi řidičské oprávnění, hrozí ve správním řízení pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.

VLOUPÁNÍ DO CHALUPY - Hořičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který se na Vřesníku vloupal do jedné z rekreačních chalup. Uvnitř vše prohledal, věci ze skříní vyházel na zem a jediné, co si nakonec odnesl, byla lahev slivovice. Majitelka vyčíslila škodu na 1.200 korun. Případ šetří policisté jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

POŽÁR SLÁMY - Po třinácté hodině došlo  v obci Bačalky k požáru slámy. Na místo vyjeli hasiči, kteří požár uhasili, a policisté, kteří se od majitelky dozvěděli, že k žádné škodě nedošlo, neboť se jednalo o bezcenné balíky určené k likvidaci. Případ si na místě převzal vyšetřovatel hasičů.

ŠPATNÉ PARKOVÁNÍ - V podvečerních hodinách upozornil na lince 158 muž z Dětenic na řidiče autobusu, který zaparkoval v křižovatce a blokoval tak dopravu. Na místo vyjeli kopidlenští policisté, kteří věc vyřešili v blokovém řízení. Řidič poté s autobusem odjel.

NEPRAVDIVÉ OZNÁMENÍ - Po osmnácté hodině se obrátil na policii muž ze Semil s tím, že má v Nové Pace přítelkyni, kterou prý její dcera zavřela doma a nechce ji pustit.  Policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že je oznamovatel opilý. Od jeho přítelkyně se pak dozvěděli, že je doma a hlídá  vnouče. Dále uvedla, že nemá na přítele čas, což on nechce pochopit a požaduje, aby za ním přijela. Sama nechtěla s policisty jejich vztah řešit.

ČERNÝ DÝM - Večer upozornil muž, který se nepředstavil, na černý kouř, který viděl za obcí Střevač. Dále uvedl, že tam zřejmě někdo pálí čarodějnice a do ohně asi  hodil i pneumatiky. Policisté vyjeli na místo, ale žádný černý kouř neviděli. Z tohoto důvodu se snažili telefonicky kontaktovat oznamovatelem, ten ale telefon nezvedal.

PÁLENÍ ČARODĚJNIC - Sobotečtí policisté vyjeli ve večerních hodinách do Jičínské ulice, kde nájemníci jednoho z domu pálili v bezprostřední blízkosti dvou stromů čarodějnice. Policisté všem na místě řádně domluvili a vysvětlili zásady bezpečného zakládání ohňů. Nájemníci poté oheň uhasili. Naštěstí k žádné škodě na majetku  nedošlo.

RUŠENÍ NOČNÍH KLIDU - Po dvaadvacáté hodině zamířili hořičtí policisté do Dobré Vody, kde mělo dojít k rušení nočního klidu. Na svědomí to měl mít jeden z místních občanů, který si nahlas pouštěl hudbu, což se nelíbilo sousedům. Policisté věc na místě vyřídili domluvou. Muž následně uvedl, že si dá příště pozor, aby hlasitou hudbou nikoho nerušil.

Neděle 1. května 2016

HLUČNÁ DISKOTÉKA - Krátce před jednou hodinou ranní si stěžoval majitel rodinného domu v Sobotce na hluk, který vycházel z nedaleké diskotéky. Policisté, kteří vyjeli na místo, vyzvali pořadatele, aby si na diskotéce a před ní zjednali pořádek a ztišili hudbu. Poté již byl klid.

NEPRAVDIVÉ OZNÁMENÍ - Po jedné hodině ranní oznámil na linku 158 anonym, že nějaký muž mlátí v baru v Nové Pace ženu. Hlídka, která okamžitě vyjela na místo, zjistila, že jsou v baru všichni opilí a nikdo o žádném napadení nic neví. Rovněž nikdo netušil, kdo volal na policii.  

SRAŽENÁ SRNA - Srážku s vozidlem nepřežila nad ránem na čtyřpruhu u Úlibic srna, která zůstala ležet v příkopu. Policisté kontaktovali hospodáře místního mysliveckého sdružení, který se o mrtvé zvíře postaral.

RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Po druhé hodině ranní mělo dojít na Rovni k rušení nočního klidu. Podle oznamovatelky si měl někdo nahlas pouštět hudbu. Policisté oznámení prověřili, ale žádný hluk ani hlasitou hudbu nikde nezaznamenali.  

PARTNERSKÉ NESHODY - V časných ranních hodinách vyjeli jičínští policisté do Vitiněvsi, kde řešili partnerské neshody. Opilý muž měl bouchat své přítelkyni na dveře, což se jí nelíbilo. Nakonec se ukázalo, že se oznámení nezakládá na pravdě. Oba partneři totiž nejdříve popíjeli alkohol a poté se pohádali. Žena následně chtěla, aby její přítel odešel, což on odmítl. Policisté oběma řádně domluvili a vysvětlili, jak se mají k sobě chovat. Muž nakonec změnil názor a dům opustil.  

URÁŽKY V KOPIDLNĚ - Kopidlenské policisty zaměstnaly v dopoledních hodinách sousedské neshody, které vyvrcholily slovním napadením. Hlavní aktérky, starší cizinka a její sousedka, se vůbec nešetřily a vzájemně se vulgárně urážely. Policisté případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.

STRACH ZE PSŮ - V odpoledních hodinách se obrátil na policii muž z Libáně s tím, že se bojí jít na zahradu, protože na něj za plotem dorážejí dva sousedovi psi, kteří v minulosti plot porušili a utekli. Dále uvedl, že se jedná o rotvajlery. Hlídka oznámení prověřila a přitom zjistila, že se jedná o nový plot, který má betonovou podezdívku. Navíc psi nedoráželi na muže, ale na jeho kočku. V tomto případě nedošlo k žádnému protiprávnímu jednání.

ZÁVODNÍCI V HOŘICÍCH - Po patnácté hodině měla skupina motocyklistů „závodit“ na okruhu v Hořicích, což se pochopitelně nelíbilo místním občanům, kteří žádali o zjednání nápravy. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří však motorkáře nezastihli.

NESHODY V SOBOTCE - V podvečerních hodinách řešili sobotečtí policisté neshody mezi bývalými manželi. Osmapadesátiletý muž měl obtěžovat svoji bývalou partnerku, po které požadoval vysvětlení důvodu jejich rozvodu. Ženě bylo jeho jednání nepříjemné a považovala ho za schválnost vůči své osobě. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

por. Hana Klečalová DiS.
3. května 2016 v 23:10

 

vytisknout  e-mailem