Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - "Ztracený" vozík plný pytlů brambor. 

 

 Během uplynulého víkendu zaměstnali policisty hlavně řidiči, kterým se „nechtělo“ platit za pohonné hmoty.

Pátek 11. října 2013
HLUČNÝ SYNEK - Krátce před jednou hodinou ranní se obrátila na linku 158 žena ze Sobotky s tím, že má problémy se synem, který se vrátil z restaurace domů, je hlučný a nechce se uklidnit. Na místo vyjela policejní hlídka, která mladíkovi domluvila a vysvětlila, jak se má chovat.
 
SLEČNA SKONČILA NA ZÁCHYTCE - Nad ránem zaměstnala novopacké policisty notně opilá třiadvacetiletá slečna. Krátce po třetí hodině ranní se dostavila spolu se svým psem rotvajlerem, který byl bez košíku a vodítka , na služebnu s tím, že ji v jedné z místních heren napadl barman. Velmi nesrozumitelně žádala, aby ho policisté okamžitě zatkli a „zavřeli“. I když jí vysvětlovali, že musí věc nejdříve prošetřit, trvala na svém a navíc je začala hrubě urážet. Mezitím se na služebnu dostavila její matka, kterou policisté vyrozuměli, aby si vyzvedla psa. K tomu už ale nedošlo, neboť slečna i její čtyřnohý kamarád z oddělení utekli. Našli ji až o několik minut později  před  hernou, kde velmi nebezpečně vstupovala do vozovky a na výzvy policistů nijak nereagovala. Nakonec mladou ženu hlídka převezla s téměř 1,7 promile alkoholu do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové a psa si odvedla její matka. Policisté navíc v herně zjistili, že ne barman ji, ale ona jeho napadla a přitom mu měla vyhrožovat, že ho udá na policii. Případ šetří muži zákona  jako přestupky proti pořádku ve státní správě a územní samosprávě a proti veřejnému pořádku.
 
NEODJEL SCHVÁLNĚ - Po deváté hodině dopolední natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích řidič do nákladního vozidla motorovou naftu za 2.500 korun a poté bez zaplacení odjel. Po několika minutách se ale vrátil a dluh vyrovnal. Jak se nakonec ukázalo, řidič neodjel schválně, ale jen zapomněl pohonné hmoty uhradit.
 
NATANKOVAL A POTÉ UJEL BEZ ZAPLACENÍ - To se ovšem nedá říci o řidiči bílé Suzuki, který o hodinu později natankoval u další benzínové čerpací stanice v Robousích 14 litrů benzínu a poté bez zaplacení odjel. Ten, už se ale nevrátil. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
ZMATENÝ CIZINEC - Další řidič „exceloval“ u benzínové čerpací stanice v Budčevsi, kde do vozidla Suzuki Splach natankoval 34 litrů benzínu a poté se snažil bez zaplacení odjet. To se mu ovšem nepodařilo, neboť mu  jeden z zákazníků zabránil v odjezdu. Obsluhující pracovník pak vše oznámil na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o třiaosmdesátiletého cizince, který byl velmi zmatený a nechápal, co na benzínce dělá. Nakonec se zmínil o svých známých, kteří se o něj určitě postarají. A nemýlil se. Policisty, kteří je kontaktovali, požádali, aby muži zajistili taxi na hranici s Německem, kde si ho převezmou. Dále slíbili, že dluh na benzínové čerpací stanici uhradí a jeho vozidlo převezou domů. Svůj slib splnili a v neděli 13. října dluh uhradili a s vozidlem odjeli.
 
ROZBITÁ VÝLOHA - V noci řádil v Jičíně na Husově ulici neznámý vandal, který u jednoho z obchodů rozbil výkladní skříň. Majitel vyčíslil škodu na 4 tisíce korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
Sobota 12. října 2013
POSPREJOVANÁ ZEĎ - Ráno vyjeli sobotečtí policisté do Jičínské ulice, kde v noci neznámý vandal posprejoval černou barvou  pískovcovou podezdívku u jednoho z domů, kterou „vyzdobil“ různými nápisy a geometrickými obrazci.
 
NEUKÁZNĚNÝ MOTORKÁŘ - Na neznámého motocyklistu na „crossové mašině“, který si udělal závodní dráhu z lesních cest nedaleko Vřesníku, upozornila v dopoledních hodinách na lince 158 houbařka. I když na místo okamžitě vyjela hlídka, přesto již nikde motocyklistu nenašla.
 
POŠKOZENÉ DVEŘE - Vlastním očím nemohla uvěřit majitelka domu v Libáni, která v dopoledních hodinách zjistila, že má poškozené vstupní dveře. Na svědomí je má neznámý vandal, který rozbil skleněnou výplň a poškodil zámek. Celková škoda byla vyčíslena na 4 tisíce korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.
 
POSED V PLAMENECH - Pět let stál na poli nedaleko Samšiny zastřešený myslivecký posed, který v odpoledních hodinách „lehl popelem“. I přes rychlý zásah hasičů oheň posed zcela zničil. Sobotečtí policisté zjišťují, proč k požáru došlo. Případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
ODPOJENÝ VOZÍK - Přívěsný vozík plný pytlů brambor "ztratil"  krátce před sedmnáctou hodinou  v Nové Pace u pivovaru řidič vozidla Škoda Favorit. Nutno zdůraznit, že odpojení vozíku  vůbec nepostřehl a pokračoval v jízdě dál. Naštěstí vše zaznamenal  náhodný kolemjdoucí, který celou událost oznámil na linku 158. Policisté následně kontaktovali majitele vozíku, který se pro něj vrátil.
 
NEPRAVDIVÝ TELEFONÁT - V pozdních nočních hodinách upozornil na lince 158 muž z Hořic na mládež, která v jednom z barů popíjí alkoholické nápoje. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se v baru nachází čtyři mladiství, u kterých provedla dechové zkoušky. Ani jeden z nich nebyl pod vlivem alkoholu. Co oznamovatele k telefonátu vedlo, se již nepodařilo zjistit.
 
Neděle 13. října 2013
SPOR O SLEČNU - Údajně spor o slečnu vyvrcholil v neděli krátce po druhé hodině ranní napadením na toaletě v jedné z libáňských heren. Pětatřicetiletý muž zde měl fyzicky napadnout svého o osm let mladšího soka, kterého měl několikrát udeřit do obličeje a dalších částí těla. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
KRÁDEŽ TRUBEK - Neznámý zloděj řádil v jednom z opuštěných objektů v  Železnici, kde odcizil 40 metrů měděného topenářského potrubí. Celková škoda byla vyčíslena na 1.500 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
KRÁDEŽ KABÁTU A KABELKY - Jičínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který v  časných ranních hodinách úřadoval v jednom z barů. Využil nepozornosti jedné z návštěvnic a  v nestřeženém okamžiku jí odcizil z lavice u stolu kabelku a kabát v celkové hodnotě téměř 4 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
PARTNERSKÉ NESHODY - V ranních hodinách se obrátila na policii žena z Hořic s tím, že ji fyzicky napadl přítel, který nechce opustit její dům. Po příjezdu hlídky si vše rozmyslela a uvedla, že si problém vyřeší sama bez přítomnosti policistů.
 
POSTAČILA DOMLUVA - V podvečerních hodinách vyjeli novopačtí policisté do jedné z místních  restaurací, kde měl jeden z hostů fyzicky napadnout druhého. Nakonec se ukázalo, že šlo jen o slovní konflikt, který si vyřešili sami ještě před příjezdem hlídky. I tak muži zákona oběma domluvili a vysvětlili,  jak se mají na veřejnosti chovat.
 
nprap. Hana Klečalová
15. října 2013 v 12:50

 

vytisknout  e-mailem