Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Záchytky "praskaly ve švech" 

Uplynulý víkend byl na Jičínsku ve znamení kontrol dodržování zákazu prodeje „tvrdého alkoholu“. Policisté zkontrolovali přes 400 provozoven, kde kromě několika drobností nezjistili žádné velké nedostatky.

 
Pátek 14. září 2012
ROZBITÉ ČELNÍ SKLO - V dopoledních hodinách se  obrátila na policii řidička osobního vozidla s tím, že má od kamene, který u Nové Paky odlétl od nákladního vozidla, rozbité čelní sklo. Dále uvedla, že se chtěla s řidičem nákladního vozidla domluvit na náhradě škody, ale ten se s ní údajně odmítl bavit. Po příjezdu policejní hlídky řidič změnil názor, a tak nic nebránilo  sepsání škodní události.
 
ŘIDIČE ČEKÁ PŘÍSNÝ TREST - Po desáté hodině dopolední kontrolovala policejní hlídka u Úlibic osobní vozidlo Chevrolet Avero, které řídil čtyřiatřicetiletý muž. Řidič se podrobil dechové zkoušce, která byla negativní. To se ovšem nedá říci o testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl naopak pozitivní. A tak policisté řidiči zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičské oprávnění. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
PÁD MUŽE - Štěstí v neštěstí měl krátce po dvanácté hodině dělník v Kopidlně, který při demolici domu spadl z výšky tří metrů. Podle prvotních informací si měl způsobit poranění hlavy, zad a páteře, ale nakonec se ukázalo, že jeho zranění jsou pouze povrchová.
 
ŠLO O NEDOROZUMĚNÍ - Po patnácté hodině vyjeli novopačtí policisté do cukrárny, kde měl jeden ze zákazníků tropit výtržnosti. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o nedorozumění. Muž nakonec sám provozovnu opustil.
 
NESHODY MEZI BÝVALÝMI MANŽELI - V podvečerních hodinách řešili kopidlenští policisté neshody mezi bývalými manželi v Drahorazi. Muž, který byl silně pod vlivem alkoholu, obtěžoval bývalou manželku tím, že ji bouchal na okna a přitom ji hrubě urážel. Vzhledem k tomu, že ve svém jednání pokračoval i před zasahujícími policisty, kteří ho několikrát důrazně vyzvali, aby svého jednání zanechal, skončil na protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové, kde mu v dechu naměřili 2,24 promile alkoholu. 
 
OPILÁ ŘIDIČKA - V noci kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Ruské ulici osobní vozidlo Škoda Octavia, které řídila dvaadvacetiletá slečna. Policisté ji vyzvali k provedení dechové zkoušky, která u ní prokázala přes 0,3 promile alkoholu. A tak nejenže se musela rozloučit se svým řidičským průkazem, ale navíc ji čeká ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
NESLUŠNÉ CHOVÁNÍ - Krátce před půlnocí rušil jednadvacetiletý mladík v Jičíně v Denisově ulici noční klid a navíc močil na veřejném prostranství. O mladíka, který se zjevně neuměl chovat, se postarali městští strážníci, kteří mu uložili blokovou pokutu.
 
Sobota 15. září 2012
OPILCE NIKDO NECHTĚL - Krátce před jednou hodinou ranní zaměstnal hořické policisty silně opilý muž, který ležel na křižovatce ulic Blahoslavova a Klicperova. Policisté zjistili, že se jedná o místního, šedesátiletého občana, který se „takto zřídil“ na chovatelské zábavě. Kolik toho vypil policisté nezjistili, neboť dýchnout do přístroje bylo nad jeho síly. Vzhledem k tomu, že nebyl schopen chůze ani komunikace, rozhodli policisté o jeho umístění v protialkoholní záchytné stanici v Hradci Králové. Zde ale nastal problém, neboť veškerá lůžka už byla opilci obsazena. Další „záchytky“ měli  buď zavřeno, nebo už byly také přeplněné. V té chvíli se nabízela otázka, kam s ním. A tak policisté nejdříve muže převezli do jeho bydliště, kde jim však nikdo neotevřel. Další cesta vedla k jeho bratrovi, který s ním však má špatné zkušenosti, a tak ani zde policisté neuspěli. Nakonec se o něj postarala jeho třiaosmdesátiletá matka, která z něj měla určitě radost.
 
KDE JSOU KRÁLÍCI ? - V ranních hodinách se obrátila na policii žena z Mladějova s tím, že postrádá dva králíky, které jí někdo během noci odcizil z chléva. Hodnotu obou ušáků žena vyčíslila na jeden tisíc korun. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
ZA NAFTU SE PLATÍ - Po čtrnácté hodině natankoval neznámý řidič u benzínové čerpací stanice v Budčevsi do osobního vozidla Škoda Octavia  téměř 37 litrů motorové nafty a poté bez zaplacení ujel. Majiteli benzínky tak způsobil škodu ve výši 1.347 korun. Po drzém řidiči pátrají kopidlenští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
ROZZLOBENÝ CYKLISTA - Krátce po čtrnácté hodině se obrátil na policii cyklista, kterému se nelíbilo, že ho v Butovsi předjíždějí velkou rychlostí motocykly Pionýr. Dále uvedl, že se zřejmě jedná o nějaký závod, který probíhá za běžného provozu. Policisté zjistili, že se jedná o povolený závod a  závodníci neporušili žádná pravidla silničního provozu.
 
ZTRACENÝ MOBIL - Velmi neopatrně si počínal v odpoledních hodinách jeden z návštěvníků festivalu Jičín - město pohádky, který si na Valdštejnově náměstí zapomněl u stánku s občerstvením mobilní telefon Nokia 800 v hodnotě 9.500 korun. Jaké bylo jeho překvapení, když se pro něj po chvíli vrátil a zjistil, že už zde neleží. Telefon se zřejmě hodil nepoctivému nálezci, který si ho ponechal. Tímto jednáním se ovšem dopustil přečinu zatajení věci, za což mu hrozí až rok vězení.
 
KRÁDEŽ JÍZDNÍHO KOLA - O tom, že zloději jízdních kol „neodpočívají" se přesvědčila v odpoledních hodinách starší žena z Jičína, která si krátce před patnáctou hodinou uzamkla své kolo Apache Arrow černé barvy ve stojanu před jedním z obchodních domů v Hradecké ulici. Když se po patnácti minutách vrátila, tak zjistila, že jí kolo v hodnotě téměř 12 tisíc korun někdo odcizil. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
ZLODĚJ SI PŘIŠEL PRO BLESKOSVOD - Neznámý zloděj úřadoval i ve Hřmeníně, kde z budovy bývalé školy demontoval a následně odcizil měděný bleskosvod. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 4.100 korun. Kdo má krádež na svědomí zjišťují sobotečtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
Neděle 16. září 2012
LINKA 158 - Krátce před druhou hodinou ranní se obrátila na policii žena z  Dětenic s tím,  že ji někdo kopl do   dveří. Policisté, kteří vyjeli na místo, již nikoho  nezastihli.
V ranních hodinách si stěžovala na lince 158 starší žena ze Železnice na přítele své bývalé snachy, který údajně nechává svítit venkovní světla kolem domu a ona pak musí hradit vysoké účty za elektřinu. Policisté případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
ZLODĚJI JABLEK - Krátce po poledni chytil majitel sadu ve Starých Hradech dva zloděje, kteří mu odcizili několik pytlů jablek. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná jednapadesátiletého muže a devětatřicetiletou ženu. Policisté oba hříšníky vyřešili blokovou pokutou ve výši 500 korun pro každého z nich.
 
RODINNÉ NESHODY - V odpoledních hodinách došlo i na sousedské a rodinné neshody. Nejdříve si stěžovala žena z Libáňska na svého souseda, který jí měl postříkat neznámou látkou trávu. Nakonec si vše rozmyslela a nic oznamovat nechtěla.
Následně vyjeli muži zákona do Češova, kde došlo k rozepři mezi bývalými manželi. Předmětem sporu byly věci, které si chtěla žena odvézt do svého současného bydliště. To se zřejmě nelíbilo jejímu bývalému manželovi a jeho současné přítelkyni a konflikt byl na světě. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití a proti majetku.
 
VYŘIZOVÁNÍ ÚČTU - Další neshody na sebe nenechaly dlouho čekat. Krátce po dvacáté hodině se obrátila na policii sedmačtyřicetiletá žena, kterou měla v Libáni napadnout manželka jejího kolegy. Údajně kvůli tomu, že ji jednou svezl ze zaměstnání domů, což se jeho choti nelíbilo a přišla si to s ní vyřídit. Ženu nejdříve častovala hrubými urážkami a poté jí dokonce dala facku. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
nprap. Hana Klečalová
17. září 2012 v 14:42

 

vytisknout  e-mailem