Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

Chcete vědět, jaký víkend měla pardubická policie, čtěte dále 

V pátek okolo půl deváté hodiny ranní nám na linku 158 telefonoval muž, který oznámil, že jeho matku zřejmě okradl podvodník. A co se stalo? Do domu v Havlíčkově ulici přišel muž, který se 62leté ženě přestavil jako elektrikář. Prošel celý byt a z něj odcizil peněženku s finanční hotovostí a doklady, což poškozená zjistila až když byl muž pryč. Na místo vyjeli policisté, kteří celou událost nyní prověřují. Policisté apelují na občany a především seniory, buďte obezřetní, nepouštějte si do domu cizí lidi. Pokud k Vám přijdou pracovníci z jakékoliv firmy (plyn, elektro, voda, sociální služby apod.) nechte si předložit jejich průkazy a ověřte si telefonicky na příslušných organizacích, zda jsou to opravdu jejich zaměstnanci. Další z možností je ta, že pokud se Vám dopředu někdo ohlásí na revizi apod., požádejte kamaráda, kamarádku, sousedy či někoho z rodiny, aby s Vámi v době kontroly byli v bytě. Policisté z preventivní skupiny jezdí za seniory, pořádají různé přednášky, ale i přesto se stále setkáváme s lidmi, kteří si podvodníky pustí do bytu a ty je bezostyšně okradou. Více o podvodech vůči seniorům si můžete přečíst zde.

Z holické ulice Komenského nám telefonoval muž, že před vjezdem do jeho garáže stojí vozidlo Ford. Na místo jeli věc vyřešit policisté z Obvodního oddělení Holice.

O tom, že u polabinského rybníku Bajkal roste strom, který je ve špatném stavu, nás na lince 158 informoval všímavý občan. Na místo se jeli podívat policisté Obvodního oddělení Pardubice 2, kteří tuto skutečnost nahlásili odboru životního prostředí pardubického magistrátu.

Sousedské vztahy řešili policisté z Přelouče v obci Sopřeč. Jednomu místnímu občanovi údajně vadilo, že soused staví plot a dlouho mu to trvá. Ano, i takové oznámení musejí policisté přijmout a vyjet na místo věc prověřit.

Do obce Litošice byli přeloučtí policisté přizváni k otevření rodinného domku. V něm měl bydlet starší muž, který si ale v poledne nepřevzal oběd a nereagoval na sousedy. Ti začali mít o seniora strach, tak přivolali záchrannou službu. Po příjezdu na policistů na místo byl dům otevřen, muž opravdu potřeboval pomoc lékaře, takže si ho převzala záchranná služba. Policisté posléze dům zajistili a o události vyrozuměli rodinné příslušníky.

Z pardubických Polabin volala o pomoc jedna žena. Její přítel jí měl údajně kopat do dveří a vyhrožovat, že pokud neotevře, dveře vyrazí. Na místo přispěchali policisté hlídkové služby a Obvodního oddělení Pardubice 2, kteří na místě věc v poklidu vyřešili.

Jako přestupek proti občanskému soužití šetří policisté z Lázní Bohdaneč napadení na ubytovně cizinců v obci Křičeň.

V pátek v nočních hodinách telefonoval na linku 158 muž, že na ulici Bělehradské v Polabinách řádí na dětském hřišti výtržníci a že demolují lavičky. Na místo vyjeli polatinští policisté, kteří však žádné výtržníky nenašli a nezjistili ani žádnou škodu na uvedených lavičkách.

O půlnoci z pátku na sobotu bylo na linku 112 a posléze i 158 oznámeno, že v prostoru kolejiště vlakového koridoru Česká Třebová – Pardubice se pohybuje muž. Operační důstojníci neprodleně informovali výpravčího Českých drah a na místo s pardubickými policisty okamžitě vyjel i psovod. Místo však bylo prohledáno s výsledkem negativním.

V Žáravicích na Přeloučsku se měli před restaurací prát dva muži. Po příjezdu policistů na místo však vše bylo vyřešeno domluvou a s chladnou hlavou.

Prověřit zranění muže vyjížděli policisté a kriminalisté do obce Svítkov v sobotu krátce před polednem. Zjistili však, že muž na svém pozemku upravoval jakýsi reklamní poutač a část padajícího plechu z poutače ho zranila. Vzhledem k tomu, že se zde nejednalo o podezření z trestného činu ani přestupku, výjezd policisté pouze zaevidují.

Všímavý místní občan volal na linku 158 a oznámil, že v ulici Na Ležánkách se u jednoho z opuštěných domů pohybuje podezřelý muž. Policisté oddělení hlídkové služby na místo vyjeli a zjistili, že onen „podezřelý“ muž je synem majitele a do domu se stěhuje.

O víkendu jsme také monitorovali průběh předvolebních shromáždění v Holicích a Pardubicích a zajišťovali hladký průjezd fotbalových fanoušků. Naštěstí se vše obešlo bez jakéhokoliv narušení veřejného pořádku a bez výtržností.

1. května 2009
por. Bc. Markéta JANOVSKÁ
tisková mluvčí


 

vytisknout  e-mailem