Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Policisté na Jičínsku měli plné ruce práce. 

Během uplynulého víkendu měli policisté na Jičínsku napilno. Řešili přestupky i přečiny a v neposlední řadě je zaměstnaly i rodinné neshody.

Pátek 18. listopadu 2016

KRÁDEŽ NAFTY - V dopoledních hodinách  zamířili kopidlenští policisté do Dětenic, kde neznámý pachatel vnikl do objektu jedné z firem, kde ze zaparkovaného nákladního vozidla Daf odcizil 512 litrů nafty v hodnotě 14 tisíc korun. Následně z vedle stojícího vozidla Daf odčerpal dalších 530 litrů nafty v hodnotě 14.500 korun. U obou vozidel poškodil při krádeži sání a plovák nafty včetně hadiček a elektrického kabelu. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 47 tisíc korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přečiny krádeže a poškození cizí věci, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

PŘEKÁŽKA NA SILNICI - Před polednem údajně ležel na obchvatu Jičína nějaký velký předmět, který tvořil překážku v silničním provozu. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která celý úsek zkontrolovala, ale žádný předmět na silnici nenašla.

UJEL BEZ ZAPLACENÍ - Krátce po poledni natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích neznámý řidič do vozidla Volkswagen Transporter benzín v hodnotě 550 korun a poté bez zaplacení ujel. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.

PODVOD V PRODEJNĚ - Po dvacáté hodině zavítal do jednoho ze supermarketů v Jičíně mladý cizinec, který si v oddělení s ovocem a zeleninou navážil česnek, který opatřil lístkem s údajem o jeho váze a ceně. K takto zváženému zboží ještě přidal dalších 0,6 kg česneku v hodnotě 79 korun a vydal se k pokladně, kde jeho podvod odhalila bystrá pokladní,  která vše oznámila na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o osmadvacetiletého muže, který nejenže musel zboží doplatit, ale navíc dostal pokutu ve výši 300 korun.

POŠKOZENÝ ZÁMEK U DVEŘÍ - Novopačtí policisté pátrají po neznámém vandalovi, který vnikl do objektu jedné z firem v ulici Na Horce, kde u jedné z budov poškodil zámek vstupních dveří. Majitel vyčíslil škodu na 3.500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

OSLI NA SILNICI - Krátce po patnácté hodině se obrátil na policii řidič osobního vozidla s tím, že ve směru od Zelenecké Lhoty na Libáň kráčí stádo šesti oslů, které nelze předjet, protože zvířata jdou vedle sebe a zabýrají  celou šíři vozovky. Kopidlenští policisté kontaktovali majitele stáda, který osly vyhnal ze silnice a odvedl je domů. 

KLIČKUJÍCÍ VOZIDLO - Po šestnácté hodině upozornili na lince 158 řidiči na osobní vozidlo Škoda Felicia, které mělo jet z Všestar na Hořice a přitom nebezpečně kličkovat přes celou silnici. Hlídka celý úsek  zkontrolovala, ale uvedené vozidlo nikde nenašla.

NEVYPLACENÁ VÝHRA - Před půlnocí se obrátila na policii žena z Jičína s tím, že v jedné z heren vyhrála částku 13 tisíc korun, kterou jí obsluha odmítla vyplatit, což se jí pochopitelně nelíbilo, a chtěla nápravu. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že jí obsluha peníze nevyplatila, protože tak vysokou částkou nedisponovala, ale výherkyni vypsala stvrzenku s tím, aby si pro peníze přišla následující den. Vysvětlení ženě postačilo a více od policistů nežádala.

Sobota 19. listopadu 2016

POBÍHAJÍCÍ ŠTĚNĚ - Po desáté hodině dopolední mělo v Libáni pobíhat štěně labradora, které údajně chytalo kolemjdoucí za nohavice. Kopidlenští policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že si psa, který se vyvlékl z vodítka, již majitel odchytil. Vzhledem k tomu, že k žádnému zranění nedošlo ani škodě na majetku nedošlo, vyřídili věc policisté na místě domluvou.

HON U JEŘIC - Po patnácté hodině si stěžoval muž z Jeřic na myslivce, kteří měli v blízkosti obce hon, a broky údajně létaly až na domy na návsi. Hlídka vše prověřila a přitom nezjistila, že by došlo ke škodě na majetku. Po skončení honu již oznamovatel nic řešit nechtěl.

POŽÁR SLOUPU - Po šestnácté hodině došlo k požáru elektrického sloupu na železniční trati Sobčice–Jičín. Hasiči, kteří požár uhasili, zjistili, že k události došlo vlivem technické závady.

OPILÝ  MUŽ - Krátce před sedmnáctou hodinou zamířili jičínští policisté do Čelišovy ulice, kde se měl nacházet agresivní muž. Nakonec se z agresivního muže vyklubal „nešťastník“, který nemá zrovna lehké období. Možná i z toho důvodu se opil, a když chtěl jít venčit psa, tak upadl na schodech a nemohl vstát. Vzhledem k tomu, že si s  ním dcera nevěděla rady, zavolala záchranku. Mezitím se na místo dostavil jeho kamarád, který mu pomohl na nohy, a společně pak psa vyvenčili. A tak přítomnost policistů a záchranky byla nakonec zbytečná.

POŠKOZENÝ PLOT - Před osmnáctou hodinou oznámil na linku 158 muž z Nové Paky, že mu nějaký opilec poškodil plot a branku, do kterých kopal. Dále uvedl, že byl holohlavý a že odešel směrem k železničnímu mostu. Policisté na místě zjistili, že muž plot ani branku nepoškodil, pouze je umazal. I když se muže snažili policisté najít, přesto ho nikde nenašli.

VRAK NA NÁMĚSTÍ - V podvečerních hodinách mělo několik mladíků snědé pleti skákat v Kopidlně na náměstí po zaparkovaném osobním vozidle Opel. Hlídka na místě zjistila, že jde o nepojízdný vrak, jehož  majitel přislíbil, že ho odstraní. Mladíci stačili ještě před příjezdem hlídky z místa utéct.

KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Po dvacáté hodině zavítal do jednoho ze supermarketů v Hořicích nepoctivý zákazník, který v oddělení cukrovinek odcizil jedenáct čokolád v celkové hodnotě 1.045 korun. K jeho smůle ho při krádeži přistihli pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o dvacetiletého mladíka, který se musel se sladkostmi rozloučit. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.

NAPADENÍ V BĚLOHRADĚ - Ve večerních hodinách se obrátila na policii osmiletá dívenka s tím, že ji na náměstí  v Lázních Bělohradě mlátí velký kluk. Na místo vyjeli novopačtí policisté, kteří zjistili, že se dívka pohádala se svými šestnáctiletými kamarády kvůli Facebooku. Nakonec se udobřili a dívka již nic s policisty řešit nechtěla. 

Neděle 20. listopadu 2016

158 - Před jednou hodinou ranní oznámil na policii muž ze Železnice, že bydlí nad jednou z restaurací, ve které je již zavřeno, a přesto se někdo dobývá dovnitř, prý zloděj.   Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která zjistila, že je restaurace otevřená, a tudíž se nejedná o vloupání.

POŠKOZENÁ VÝLOHA - Jičínští policisté pátrají po neznámém vandalovi, který krátce před třetí hodinou ranní rozbil u jedné z prodejen na Žižkově náměstí výlohu. Majitel vyčíslil škodu na 1.500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

NAPADENÍ V SOBOTCE - V dopoledních hodinách měl v Sobotce napadnout nejdříve slovně a poté i fyzicky sedmadvacetiletý muž svoji přítelkyni. Údajně ji měl udeřit pěstí do hlavy a poté do ní strčit tak, až upadla na zem. Policisté, kteří vyjeli na místo, muže zajistili, a vzhledem k tomu, že měl v dechu 2,11 promile alkoholu, převezli do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

OPILEC V BĚLOHRADĚ - Po sedmnácté hodině se měl v Lázních Bělohradě „motat“ opilý muž, který údajně nečekaně vstupoval do vozovky a zastavoval přitom vozidla. Na jeho jednání upozornila na lince 158 jedna z projíždějících řidiček. Na místo vyjeli novopačtí policisté, kteří muže našli spícího v trávě. Jednalo se o místního občana, kterého následně doprovodili domů, kde ho předali manželce.

NEZNÁMÝ VANDAL - Během dne řádil v Jičíně neznámý vandal, který na parkovišti před jednou z firem poškrábal nezjištěným předmětem osobní vozidlo Škoda Roomster, čímž majiteli způsobil škodu ve výši nejméně 2.500 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.

PORANĚNÝ DANĚK - Po osmnácté hodině ležel na silnici mezi Miletínem a Lázněmi Bělohradem zraněný daněk. Policisté okamžitě vyrozuměli hospodáře místního mysliveckého sdružení, který se o zvíře postaral.

NEPOCTIVÍ ZÁKAZNÍCI - Krátce před dvacátou hodinou navštívili jeden ze supermarketů v Jičíně na autobusovém nádraží dva cizinci ve věku 21 a 23 let. Na tom by nebylo až tak nic divného, kdyby ovšem nepřišli krást. Starší z nich odcizil zboží za téměř 900 korun a mladší pak za 49 korun. Přivolaní policisté věc na místě vyřídili v blokovém řízení. Poté, co oba muži zboží vrátili, odešel starší s pokutou ve výši jeden tisíc korun a druhý dostal pokutový blok na částku 500 korun.  

RODINNÉ NESHODY - Po dvaadvacáté hodině zamířili novopačtí policisté do Podlevína, kde mělo dojít k rodinným neshodám. Dvacetiletý mladík měl slovně a poté i  fyzicky napadnout svoji matku, do které měl strkat a vulgárně ji urážet. Po příjezdu hlídky byl na místě relativní klid. Policisté na místě zjistili, že napadení měla předcházet vzájemná rodinná hádka. Vzhledem k tomu, že se žena cítila ze strany syna a manžela utiskovaná, rozhodla se vše oznámit. Nakonec od policistů nic nepožadovala s tím, že se nejdříve poradí se svým právním zástupcem.

NESHODY MEZI PARTNERY - V pozdních nočních hodinách se obrátila na policii žena z Lázní Bělohradu s tím, že jí manžel vyhodil věci z domu. Hlídka na místě zjistila, že oznamovatelka celý den popíjela alkohol, což se nelíbilo jejímu manželovi a se slovy, aby se odstěhovala, jí vyhodil z bytu dvě tašky, které vzal později zpět. Nutno podotknout, že manželé mezi sebou mají déletrvající spory. Oznamovatelka nakonec připustila, že na linku 158 volala jen proto, že potřebovala radu, jak má manželskou krizi vyřešit. Policisté ženu odkázali na odborníky, kteří jí pomohou zvládnout,

mjr. Hana Klečalová
22. listopadu 2016 v 15:25

 

vytisknout  e-mailem