Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

Policisty nejvíce zaměstnali opilci 


Během uplynulého prodlouženého víkendu vyšetřovali policisté několik trestných činů a přestupků, dohlíželi nad veřejným pořádkem a v neposlední řadě se zaměřili i na dodržování pravidel v silničním provozu.

V pátek 14. listopadu našli majitelé domu v Jičíně v Husově ulici na chodbě spícího muže. Zdál se jim podezřelý, a tak jeho pobyt oznámili na policii. Hlídka, která na místo vyjela, zjistila, že se jedná o sedmadvacetiletého muže z Plzně, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání. A tak od pátku již nespí po chodbách domů, ale ve věznici v Hradci Králové, kam ho policisté eskortovali.
V dopoledních hodinách řešili muži zákona partnerské neshody v Popovicích. Mladá žena si stěžoval na svého druha, který ji nadával, a když ho požádala, aby odešel z jejího domu, tak nechtěl. Věc na místě policisté vyřešili domluvou.
Po desáté hodině dopolední se nemohl dostat majitel do své sklepní kóje v Jičíně v Sokolovské ulici. Nejdříve se domníval, že má porouchaný zámek, ale po příjezdu policistů se dozvěděl krutou pravdu. Do jeho kóje se totiž vloupal neznámý zloděj, který uvnitř odcizil jízdní kolo Author, lyže, brusle, cyklistické rukavice a další věci vše v celkové hodnotě 60 tisíc korun.
Dále vyjeli muži zákona do Popovic, kde řešili další rodinné neshody. V tomto případě nechtěla žena pustit svého bývalého manžela domů. Nakonec se přece jen dohodli a přítomnost hlídky na místě již nepožadovali.
Následně dopravní policisté vyšetřovali několik  nehod, ke kterým došlo v Jičíně, v Miletíně, v Železnici a před půlnocí ještě v Sobotce.

V sobotu 15. listopadu vyjeli muži zákona do Libáně, kde mělo dojít dvě hodiny po půlnoci k fyzickému napadení jednoho z hostů. Nakonec se na místě ukázalo, že napadený muž obtěžoval hosty a personál. Z tohoto důvodu ho pracovník ochranné služby vyvedl ven před hernu, přičemž došlo k jejich vzájemnému fyzickému kontaktu a ke zranění hosta. Ten byl na vlastní žádost převezen záchrannou službou na lékařské ošetření do nemocnice v Jičíně.
O hodinu později kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v ulici U Trati osobní motorové vozidlo Kia Shuma, které řídil jednadvacetiletý muž. Jakmile otevřel dveře, bylo jasné, že se před jízdou posilnil alkoholem. To také potvrdila provedená orientační dechová zkouška, která v jeho dechu odhalila 0,89 promile alkoholu. A tak nejenže muž přišel o svůj řidičský průkaz, ale navíc musel pokračovat pěšky, neboť mu muži zákona zakázali další jízdu.
V  ranních hodinách „ si ustlal“ na hlavní silnici v Jičíně v Raisově ulici silně opilý muž. Hlídka na místě muže probudila a vysvětlila, že ještě není ve své posteli. Ten nakonec vstal a odešel do nedaleké ubytovny, kde v současné době bydlí.
Na chování svého přítele si postěžovala v dopoledních hodinách mladá žena z Jičíně. Ten se nejdříve ve sklípku „nezřízeně“ opil a poté se doma „pustil“ do své přítelkyně. Častoval ji hrubými narážkami a po chvíli jako velký hrdina přešel do fyzického útoku. Ženu několikrát udeřil pěstí do hlavy a dalších částí těla. Ta nakonec byla nucena vyhledat lékařské ošetření.
Další případ fyzického napadení řešili policisté na Hořicku. Mladý pán zde napadl nejdříve svoji matku a poté i tetu. Nakonec se obě ženy daly dohromady a na oplátku zase ony napadly jeho, přičemž mu způsobily drobné zranění. Po incidentu byl mladík z rozhodnutí lékaře převezen do léčeny v Hradci Králové.
Na podivné chování řidiče fordu na obchvatu Jičína upozornil v podvečerních hodinách jeden z motoristů. Řidič totiž svojí jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, kdy chvílemi jezdil bez rozsvícených světel, poté zase bezdůvodně zpomalil nebo naopak zrychlil jízdu.
Na pravděpodobné týrání dětí upozornila žena z Jičína. Z vedlejšího bytu totiž slyšela velký hluk a mužský hlas, který křičel na děti. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která zjistila, že se chlapci doma honili, kdy jeden z nich upadl na zem a přitom si rozrazil hlavu. Nato jejich otec zareagoval a ostřeji chlapcům domluvil.
Před půlnocí ještě muži zákona vypátrali v Lužanech na ubytovně třicetiletého muže ze severní Moravy, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátraní po pobytu a osmnáctiletou dívku z okresu Jičín, po které bylo rovněž vyhlášeno pátrání.
Neděle 16 .listopadu byla ve znamení opilců.
Hned dva z nich zkoušeli trpělivost obsluhy baru v Hořicích. Nechtěli totiž zaplatit útratu. Nakonec se však přece jen umoudřili a účet ještě před příjezdem hlídky uhradili.
Poté oznámil na linku 158 účastník diskotéky Boháňka, že jeho kamaráda fyzicky napadla skupinka mladíků, dle jeho vyjádření, snědé pleti. Hlídka na místě už našla jen napadeného mladíka, který byl převezen na ošetření do nemocnice v Jičíně. Skupinka útočníků stačil včas utéct. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
Další opilec úřadoval v jedné z heren v Kopidlně, kde prokopl dveře. Hlídka, která na místo vyjela, už mladíka nezastihla. Před odchodem však obsluze slíbil, že škodu uhradí. Teď záleží pouze na něm, jestli své slovo dodrží. V opačném případě budou policisté věc řešit jako přestupek proti majetku.
Kvůli pomalé obsluze řádil další opilý host v herně v Nové Pace. Policisté na místě zjistili, že se jedná o jim dobře známou postavu, se které jsou neustále problémy. V tomto případě muž obtěžoval hosty a napadal personál jen proto, že se mu zdálo, že obsluhuje pomalu.
Skvělý nápad dostala skupina bikerů v Sobotce, která uspořádala v odpoledních hodinách exhibici na svém hřišti v blízkosti vlakového nádraží. Tento nápad však nesdílel jeden ze sousedů, který si hned na policii stěžoval. Vadil mu totiž hluk dětí a hlasitá hudba. Hlídka, která na místo vyjela, však žádné protiprávní jednání nezaznamenala.
Odpoledne si ještě majitelka bytu v Jičíně v Nové ulici nedopatřením zabouchla byt. Dovnitř ji pomohli až přivolaní hasiči. Do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží se vydal šestnáctiletý mladík, který zde ovšem nenakupoval, ale kradl. I když si zboží za bezmála 70 korun domu neodnesl, přesto s prázdnou neodešel. Na cestu totiž dostal pokutu ve výši 500 korun.

Sváteční pondělí 17. listopadu bylo oproti víkendu klidné.
V ranních hodinách oznámila na linku 158 žena, že jí v jednom z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží odcizil neznámý zloděj peněženku. Nakonec se ukázalo, že k žádné krádeži nedošlo, ale že si ji žena zapomněla doma.
Následně vyjeli muži zákona do Chomutic, kde neznámý zloděj odcizil z objektu sušičky internetový zesilovač. Svým jednáním znemožnil několika uživatelům přístup k internetu.
Velkou smůlu měl po poledni devětadvacetiletý řidič osobního vozidla Peugeot, který na sebe svojí velmi nejistou jízdou v Nové Pace upozornil policejní hlídku. Už jak otevřel dveře, bylo policistům jasné, že má „něco upito“. A nemýlili se. Řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, která u něj přítomnost alkoholu potvrdila. A tak neježe přišel a řidičský průkaz, ale navíc i o možnost pokračovat v jízdě dál.
V odpoledních hodinách se ještě vydali policisté spolu se svými služebními psy na kontrolu chatových oblastí na Staropackých horách, Jahodnici a v okolí Nové Paky.

vytisknout  e-mailem