Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIĆÍNSKO - Obcí projížděl rychle, neměl doklady a nadýchal.  

Během uplynulého víkendu prověřovali policisté několik desítek oznámení, šetřili přestupky a přečiny a v neposlední řadě ze věnovali i řidičům, kteří se nebojí usednout za volant pod vlivem alkoholu či drog.

 
Pátek 10. ledna 2014
POŠKOZENÉ OKAPNIČKY - V ranních hodinách vyrazili hořičtí policisté do Jeřic, kde neznámý pachatel poškodil na balkonu u jedné z budov měděné okapničky. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 20 tisíc korun. Pachateli za přečin poškození cizí věci hrozí až roční vězení.
 
KRÁDEŽ MOBILNÍHO TELEFONU - V dopoledních hodinách řádil v budově jedné ze středních škol v Hořicích neznámý zloděj, který vnikl do šatny, kde z neuzamčené skříňky odcizil mobilní telefon Sony Ericson v hodnotě nejméně 4 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku. 
 
ODCIZENÉ REGISTRAČNÍ ZNAČKY - Během noci odcizil neznámý pachatel v Jičíně registrační značky z vozidla Škoda Octavia, které bylo zaparkované před jedním z domů v Prachovské ulici. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 500 korun. Po pachateli pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
SOUROZENECKÉ NESHODY - Sobotečtí policisté řešili v odpoledních hodinách neshody mezi sourozenci v Markvarticích. Dvacetiletý mladík zde měl nejdříve slovně a poté i fyzicky napadnout svoji o čtyři roky mladší sestru. Údajně ji měl vulgárně urážet a navíc ji měl udeřit pěstí do obličeje. Případ policisté šetří jako přestupek proti občanskému soužití.  
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Po dvacáté hodině vyjeli jičínští policisté na Lidické náměstí, kde se měla pohybovat podezřelá skupinka mladíků, která měla být příliš hlučná. Policisté však na místě nikoho, kdo by narušoval občanské soužití, nezastihli.
 
 
Sobota 11. ledna 2014
HLUČNÁ SKUPINKA - Další hlučná skupinka osob se měla pohybovat v sobotu krátce po jedné hodině ranní ve Valdicích. Ani v tomto případě nikoho muži zákona nenašli.

BYL ŘIDIČ OPILÝ ? - Po třetí hodině ranní se obrátil na linku 158 jeden z řidičů s tím, že si u Konecchlumí všiml osobního vozidla Škoda Favorit, které mělo „kličkovat“ ze strany na stranu. Hlídka, která vyjela na místo, však žádné podezřelé  vozidlo nepotkala.
 
KONTROLA OBJEKTÛ - Nad ránem zkontrolovali policisté chatovou oblast v Jinolicích a vlakové i autobusové nádraží v Jičíně. Žádné porušení zákona nezjistili.

OTEVŘENÉ VOZIDLO - Krátce před šestnáctou hodinou vyjela hlídka jičínských policistů do ulice U Stadionu, kde na parkovišti stálo nezajištěné vozidlo Škoda Superb combi. Po chvíli se k němu dostavil majitel, který se velmi omlouval s tím, že vůz zapomněl uzamknout.  Vzhledem k tomu, že k žádnému poškození ani odcizení věcí z vozu nedošlo, vyřídili věc policisté na místě domluvou.

POŽÁR AUTODÍLNY - V podvečerních hodinách došlo ve Starém Místě k požáru autodílny. Přivolaným hasičům se podařilo po několika minutách dostat oheň pod kontrolu a následně uhasit. Předběžná škoda byla vyčíslena na 400 tisíc korun. Co bylo příčinou požáru, zjišťují policisté.

HOŘÍCÍ KONTEJNER - Černý dým vyděsil krátce po devatenácté hodině obyvatele jičínského sídliště. Na nám. Václava Čtvrtka totiž hořel plastový kontejner na papír. Škoda byla vyčíslena na 12 tisíc korun. Co bylo příčinou požáru, šetří policisté, kteří případ zaevidovali jako přestupek na úseku požární ochrany.

NEZEPLATIL ÚTRATU - Neskutečně drze si počínal devatenáctiletý mladík v jedné z jičínských restaurací, kde si ve společnosti dalších dvou osob objednal různé nápoje v hodnotě 321 korun, které ovšem neuhradil. Na základě provedeného šetření muži zákona zjistili, že se jednalo o bývalého zaměstnance, kterému nezbude nic jiného, než zkonzumované nápoje uhradit.

NECHTĚLO SE MU DO VĚZENÍ - Do vězení se evidentně nechtělo čtyřiačtyřicetiletému muži z Kopidlenska, který měl na základě rozsudku Okresního soudu v Hradci Králové nastoupit v dubnu loňského roku do výkon trestu odnětí svobody, což neučinil. Schovával se na jedné z ubytoven v Libáni, kde ho ovšem policisté vypátrali a po provedených úkonech převezli do Vazební věznice v Hradci Králové. Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí další trest odnětí svobody až na tři roky.

HÁDKA PARTNERÛ - Krátce před třiadvacátou hodinou vyrazila hlídka jičínských policistů do ubytovny v Hradecké ulici, kde se měl údajně jeden z ubytovaných pořezat na rukou. Na místě muži zákona zjistili, že se jedná o sedmatřicetiletého muže, který se sice chtěl po hádce s přítelkyní pořezat, ale nakonec si to rozmyslel. Hlídce sdělil, že se pokusí problémy s přítelkyní vyřešit v klidu jiným způsobem.

KRÁDEŽ KOLA - Novopačtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který v pozdních nočních hodinách odcizil ve Školní ulici pánské horské kolo Merida v hodnotě 4.500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

 
Neděle 12. ledna 2014
KRÁDEŽ PENĚŽENKY - Krátce po třetí hodině ranní se obrátil na policii dvaadvacetiletý mladík s tím, že mu někdo na diskotéce v Jičíně odcizil z pravé kapsy kalhot peněženku, ve které měl hotovost, osobní doklady a platební kartu. Celkovou škodu vyčíslil na téměř 2 tisíce korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

VANDAL POŠKRÁBAL VOZIDLA - Novopačtí policisté pátrají po neznámém vandalovi, který v Gebauerově ulici poškrábal u čtyř zaparkovaných vozidel lak. Celková škoda byla vyčíslena na 12 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přečin poškození cizí věci, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

OPILÝ ŘIDIČ - Po poledni kontrolovala policejní hlídka v Pševsi osobní vozidlo Peugeot 306, které řídil dvaatřicetiletý muž. Hlídka řidiče zastavila z důvodu rychlé jízdy, neboť projížděl obcí rychlostí  72 km v hodině. Navíc neměl při sobě občanský ani řidičský průkaz a k tomu všemu byl opilý. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,7 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti hrozí řidiči ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

MANŽELSKÉ NESHODY - V podvečerních hodinách zaměstnaly policisty manželské neshody v malé obci na Hořicku. Muž zde měl nejdříve slovně a poté i fyzicky napadnout svoji manželku. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.

MĚLI ZAVŘENO, TAK SE POMSTIL - Ve večerních hodinách vyjeli jičínští policisté na Valdštejnovo náměstí, kde měl neznámý muž u jedné z provozoven s rychlým občerstvením poškodit nápis s otevírací dobou. Policisté na místě zjistili, že se jedná o opilého dvaatřicetiletého muže, který se jim snažil svoje chování vysvětlit. Údajně si chtěl v občerstvení koupit jídlo, ale když zjistil, že už je zavřeno, i když ještě nebyl konec otevírací doby, rozčílil se, vzal nožík a tímto nápis poškodil. Policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití, naměřili muži v dechu přes 1,8 promile alkoholu.


nprap. Hana Klečalová
14. ledna 2014 v 13:15

 

vytisknout  e-mailem