Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Hádky střídaly usmíření. 

Během uplynulého víkendu přijali policisté na Jičínsku několik desítek oznámení, prověřovali přečiny i přestupky a v neposlední řadě je zaměstnaly neshody mezi blízkými.

Pátek 5. února 2016

OBTĚŽOVÁNÍ V JIČÍNĚ - Krátce po jedné hodině ranní oznámila na linku 158 starší žena z Jičína, že jí někdo nejméně hodinu hlasitě ťuká na dveře u bytu. Policisté, kteří vyjeli na místo, dům prohledali, ale nikoho podezřelého nenašli. Ženu upozornili, že pokud by se ťukání opakovalo, aby se znovu obrátila na policii.

POSPREJOVANÝ VLAK - Nad ránem řádil v Hořicích neznámý vandal, který na vlakovém nádraží posprejoval dva vagóny. Případ šetří hořičtí policisté jako přečin poškození cizí věci.

POŠKOZENÉ VOZIDLO - Neznámý vandal řádil v noci na pátek v Jičíně v Železnické ulici, kde ze zaparkovaného vozidla Renault Mégane odcizil stěrače a polil přední kapotu neznámou tekutinou. Majitelka vyčíslila škodu na 500 korun. Případ šetří policisté jako přestupky proti majetku a proti občanskému soužití.

ZAPADLÉ VOZIDLO - V dopoledních hodinách zapadl na silnici mezi obcemi Moravčice a Robousy sypač. Vozovka se tak rázem stala neprůjezdnou. Až po patnácté hodině se podařilo vozidlo vyprostit a silnice byla opět průjezdná.

SOUSEDSKÉ NESHODY - Po desáté hodině dopolední se obrátil na policii muž z Holína s tím, že má neshody se sousedem, který ho obtěžuje. Spor prý mají posledních čtrnáct dní, kdy se ho soused snaží navštěvovat, s čímž on nesouhlasí. Od policistů, kteří vyjeli na místo, pouze požadoval, aby sousedovi domluvili a vysvětlili mu, že si nepřeje, aby ho navštěvoval.

MĚNILI AŽ ŽENU OKRADLI - Před polednem zavítali dva muži snědé pleti do obchodu ve Starých Smrkovicích. Hubenější z nich požádal o cigarety, které chtěl zaplatit pětitisícovou bankovkou. V okamžiku, kdy mu obsluhující pracovnice vrátila nazpět, požádal, zda by mu nemohla vrátit eura. Když dostal zamítavou odpověď, ztratil o cigarety zájem a vrátil je i s penězi prodavačce. Ta si je bohužel nepřepočítala a vrátila mu jeho pětitisícovou bankovku. Až po jejich odchodu zjistila, že ji muž okradl o tři tisíce korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku. Policisté upozorňují obchodníky, aby byli zvláště při podobných transakcích maximálně opatrní a obezřetní.

NESHODY V JIČÍNĚVSI - Po třinácté hodině zamířili kopidlenští policisté do Jičíněvse, kde si majitelka vozidla Renault Mégane stěžovala na svého známého. Prý jí nechtěl vrátit klíče od jejího vozu, který chtěla odtáhnout k likvidaci. Nakonec se muž umoudřil a klíče jí vydal. Další přítomnost policistů již nebyla nutná.

158 - V odpoledních hodinách oznámil na linku 158 majitel jedné z garáží v Jičíně v Máchově ulici, že má poškozené boční okno. Policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že neznámý pachatel rozbil dvě luxfery. Majitel vyčíslil škodu na jeden tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.

MANŽELSKÉ NESHODY - Před osmnáctou hodinou si stěžovala žena z Nové Paky na manžela, který ji neustále obtěžuje, bouchá jí na okno a něco huláká. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o manžele, kteří jsou v rozvodovém řízení. Muž chtěl údajně řešit jejich majetkové poměry, což žena odmítla, a tak jí bouchal na okno. Ke zranění ani ke škodě na majetku nedošlo. Případem se policisté více nezabývají.

PODIVÝN OBCHÁZEL PŘÍBYTKY - Ve večerních hodinách se pohyboval v Sylvárově Újezdu podivín, který měl obcházet domy a oťukávat okenice. V jednom případě vnikl na neoplocený pozemek, kde u domu bouchal na okna a následně dělal za dveřmi „bu, bu, bu“. Po příjezdu policejní hlídky se již nikdo na místě nenacházel.

HÁDKA MEZI PARTNERY - Po dvacáté hodině došlo v Jičíně k hádce mezi partnery, kdy opilý muž měl vyhrožovat své manželce. Nakonec se ukázalo, že šlo jen o slovní rozepři. Oba se poté domluvili, že muž přespí u svého kamaráda a druhý den se spolu usmíří. Věc vyřídili policisté na místě domluvou.

ZDROGOVANÝ ŘIDIČ - Krátce před půlnocí kontrolovala policejní hlídka v Hořicích v Barákově ulici osobní vozidlo Škoda Felicia, které řídil zdrogovaný osmadvacetiletý muž. Provedený test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl totiž pozitivní na cannabis. Řidiči za jízdu pod vlivem drog hrozí ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

Sobota 6. února 2016

ZRANĚNÝ CYKLISTA - Krátce před jednou hodinou ranní ležel před železničním přejezdem u Valdic zraněný cyklista. Na místo vyjeli kromě záchranné služby i policisté, kteří zjistili, že se jedná o pětačtyřicetiletého muže. Provedená dechová zkouška u něj prokázala 2,2 promile alkoholu. Zraněný nakonec nebyl, a navíc uvedl, že na kole nejel, ale že ho prý pouze vedl.

SPOR NA UBYTOVNĚ - Nad ránem se strhla hádka na jedné z ubytoven v Nové Pace, kde měl pár snědé pleti plivat a urážet spolubydlící. Nakonec se ukázalo, že došlo pouze ke slovní rozepři. Údajně napadená žena měla totiž problémy s nájemníkem, který zde měl bydlet „načerno“, což se jí nelíbilo. Policisté následně ženu odkázali na provozovatele ubytovny, aby věc vyřešil.

OPILEC NA SILNICI - Po druhé hodině ranní oznámil na linku 158 muž, že se za Novou Pakou ve směru na Studenec pohybuje po silnici velmi opilý muž. Dále uvedl, že s ním vydrží na místě do příjezdu policie. Hlídka následně zjistila, že se jedná o místního sedmačtyřicetiletého muže, kterého raději odvezla domů.

ODSTAVENÉ VOZIDLO - Před čtvrtou hodinou ranní se obrátil na policii muž z obce Brada s tím, že na jeho neoploceném pozemku stojí vozidlo, se kterým nechce jeho řidič odjet. Policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že zde řidič zastavil kvůli poruše. Nakonec se mu podařilo s vozidlem alespoň popojet mimo pozemek.

POŠKOZENÉ DVEŘE - Neznámý vandal řádil v noci na sobotu na Dachovech, kde u jedné z restaurací poškodil dveře. Majitel vyčíslil škodu nejméně 500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

NALAZENÝ PES - Před polednem pobíhal v Hořicích u lesa pitbul, který evidentně hledal svého majitele. Naštěstí se ho ujal náhodný kolemjdoucí, který s ním vydržel tak dlouho, dokud si pro něj majitel nepřišel.

ODCIZENÝ MOBIL - Po čtrnácté hodině se obrátil na policii muž z Jičína s tím, že mu „jeden týpek“ odcizil v herně mobilní telefon, se kterým odešel do svého bytu nad hernou. Vzhledem k tomu, že na zvonění nereagoval a neotevřel ani své přítelkyni, která se obávala o jeho život, vyjeli na místo hasiči, kteří byt otevřeli. Muž, který byl silně opilý, se omlouval, že neslyšel zvonek, protože tvrdě spal. Mobilní telefon pak vrátil jeho majiteli s tím, že si ho vzal omylem, protože se domníval, že je jeho.

ÚTĚK PSŮ - Před sedmnáctou hodinou přijali kopidlenští policisté oznámení o krádeži dvou psů v Libáni, které měl neznámý pachatel odcizit ze zahrady rodinného domu. Nakonec se ukázalo, že „ovčáky“, psa a fenku nikdo neodcizil, ale že ze zahrady utekli sami.

KRÁDEŽ PROJEKTORU - V podvečerních hodinách řádil na Pecce neznámý pachatel, který vnikl do jednoho z ubytovacích objektů, kde odcizil Xbox 360 Slim se dvěma ovladači a projektor Benq. Majitelka vyčíslila škodu na 26 tisíc korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.

Neděle 7. února 2016

MANŽELSKÉ NESHODY - Před jednou hodinou ranní oznámil muž z Lázní Bělohradu, že ho slovně napadla manželka, která ho obvinila z toho, že je pod vlivem drog. Z hlasu bylo zřejmé, že je přinejmenším pod vlivem alkoholu. Na místo zamířili novopačtí policisté, kteří zde zastihli manžele, jejich syna a jeho kamaráda,, jak v dobré náladě a družné debatě popíjejí alkohol. Nechápavě kroutili hlavou s tím, že netuší, kdo mohl na policii volat.

POŠKOZENÉ VOZIDLO - Po jedné hodině ranní se obrátila na linku 158 žena ze Sobotky, že ji neznámý vandal rozbil u vozidla Fiat Punto zadní okno. Policisté na základě provedeného šetření zjistili, že okno rozbil šestatřicetiletý muž, který byl velmi agresivní. Nakonec se uklidnil a s hlídkou spolupracoval. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

VÝTRŽNICTVÍ V LIBUNI - Jako neurvalec se zachoval po třetí hodině ranní šestatřicetiletý muž v Libuni, který se vrhl na zaparkované vozidlo Fiat, ve kterém seděly tři slečny. Následně otevřel dveře a jednu z nich se snažil vytáhnout za hlavu ven, což se mu nakonec nepodařilo, a tak alespoň pěstí udeřil do střechy vozu a rozbil zadní sklo. V dalším jednání mu pak zabránil jeho kamarád. Hlídce následně uvedl, že mu někdo na zábavě odcizil bundu s osobními věcmi a on se domníval, že to byla dívka z vozidla. Případ šetří sobotečtí policisté jako přečin výtržnictví, za což muži hrozí až dva roky vězení.

KONTROLA V LIBÁNI - Nad ránem se měl v okolí jedné z firem v Libáni pohybovat opilý mladík, který se měl podezřele zajímat o zaparkovaná vozidla. Na místo vyjeli kopidlenští policisté, kteří zjistili, že se jedná o mladého muže, který zde čekal na svého kamaráda, až půjde z práce domů. Dle všeho nebyl opilý a v žádném případě se o vozidla nezajímal.

OPILEC NEPOČKAL - Po dvacáté hodině se povaloval v Jičíně u sochy rybáře nedaleko rybníka Kníže opilý muž, který tvrdil, že je zbitý. I když na místo okamžitě vyjeli policisté, přesto se již muž nikde nenacházel. Dle svědků měl zmobilizovat všechny síly a odejít domů.

NESHODY V NOVÉ PACE - „Veselo“ bylo večer v jednom z domů v Nové Pace, kde měl opilý podnájemník rozbít dveře. Incidentu předcházela hádka s jeho známými, se kterými popíjel. Ti ho nakonec vykázali, což se mu pochopitelně nelíbilo. Urazil se a bouchl za sebou dveřmi. Přitom nechtěně přiskřípl ruku jednomu ze zúčastněných. V tomto případě nedošlo k protiprávnímu jednání.

por. Hana Klečalová
9. února 2016 v 12:02

vytisknout  e-mailem