Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Při "sklizni" hrachu je přistihl majitel  

Uplynulý víkend byl na Jičínsku z pohledu policistů relativně klidný.
 
Pátek 28. června 2013
VANDAL VE VALDICÍCH - Ráno vyjeli jičínští policisté do Valdic, kde neznámý pachatel rozbil u novostavby domu výplň vstupních dveří a poškodil kliku. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 3 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
VLOUPÁNÍ DO CHATY - V dopoledních hodinách zaměstnal policisty neznámý zloděj, který se vloupal do rekreační chaty na Svinčici. Uvnitř vše nejdříve řádně prohledal a poté v zadní části odcizil elektrickou napařovací žehličku. Majitel vyčíslil škodu na téměř jeden tisíc korun.  
 
VÝTRŽNOSTI V PARKU - Krátce po patnácté hodině vyjeli jičínští policisté do zámecké zahrady, kde měl opilý mladík tropit výtržnost. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o hádku dvou kamarádů, kterým domluvila a vysvětlila, jak se mají na veřejnosti chovat.
 
KRÁDEŽ HRACHU - Neseli,  přesto sklízeli. Řeč je o sedmatřicetiletém muži a stejně staré ženě, kteří se na poli nedaleko Robous zvaném „U žirafy“ pustili do sklizně hrachu. Do igelitové tašky stačili natrhat pět kilogramů hrachových lusků a pak  je odhalil majitel pole,  který vše oznámil na policii. Povedené dvojici  nezbylo nic jiného, než otrhané lusky v hodnotě 250 korun předat majiteli pole. Navíc oběma hrozí ve správním řízení vysoká pokuta.
 
PODEZŘELÝ NÁLEZ - V podvečerních hodinách oznámil na linku 158 řidič, že si všiml na autobusové zastávce nedaleko hradu Kost dvou sudů s neznámou látkou. Policisté, kteří vyjeli na místo, zjistili, že se jedná o dva prázdné kanystry, které zde někdo odložil.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Ve večerních hodinách se obrátila na policii žena z Lužan s tím, že se na autobusové zastávce nachází skupinka podnapilých mladíků, která tropí velký hluk. Policisté však na místě nikoho nezastihli.
 
Sobota 29. června 2013
ROZTRŽKA NA NÁDRAŽÍ - V ranních hodinách vyjeli hořičtí policisté na autobusové nádraží, kde měl údajně zfetovaný mladík ohrožovat boxerem muže. Nakonec se ukázalo, že se jedná o rodinnou záležitost mezi synem a otcem, kterou si po vzájemné dohodě sami vyřešili.
 
VLOUPÁNÍ DO CHALUPY - Krátce po osmé hodině ranní zjistil majitel rekreační chalupy v Bílsku, že se mu někdo vloupal do obytné části domu. Hlídka na místě zjistila, že se do chalupy zloděj nedostal,  „pouze“ poškodil dřevěná dvířka u kůlny. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
HOSTÉ NECHTĚLI ZAPLATIT - O tom, že není host jako host, se přesvědčil majitel jednoho z hotelů v Jičíně. Skupina cizinců zde totiž nechtěla uhradit ubytování. Po příjezdu hlídky si hosté vše rozmysleli a dlužnou částku uhradili. 
 
SLEČNĚ SE NECHTĚLO DOMÛ - Krátce před polednem oznámil na policii v Nové Pace otec čtrnáctileté slečny, že se dcera nevrátila v noci domů. Dle jeho slov se měla pohybovat ve společnosti o rok mladší kamarádky v Libáni nebo Popovicích. Policisté provedli šetření na obou  místech, ale dívky nikde nenašli. Ty se pak v podvečerních hodinách vrátily samy domů.
 
SOUSEDSKÉ NESHODY - V odpoledních hodinách došlo v malé obci na Jičínsku k hádce mezi sousedkami, která vyvrcholila fyzickým napadením. Starší z žen oslovila mladší sousedku s tím, že nebude poslouchat štěkot jejího psa. Na dotaz, kam si má psa dát, jí měla žena odvětit, že třeba na záchod. Tím nabrala rozepře na „obrátkách“ a vzápětí nato měla mladší z žen urazit přítele své sousedky. Ta si to pochopitelně nenechala líbit a vydala se za ní domů, kde ji měla udeřit do obličeje. Případ šetří jičínští policisté jako přečin porušování domovní svobody. 
 
VÝTRŽNOSTI V JIČÍNĚ - Na hlučnou skupinku mladíků, která měla krátce před sedmnáctou hodinou močit v Jičíně na Husově ulici, upozornil na lince 158 anonym. Hlídka na místě žádné podezřelé mladíky nenašla.
 
ZBYTEČNÁ SMRT - V objektu bývalého statku na Libáňsku vyhasly pod hromadou suti životy dvou mužů ve věku 24 a 49 let. Kriminalisté teď zjišťují, proč muži objekt navštívili a co bylo příčinou pádu štítové stěny, která je zasypala.  
 
KRÁDEŽ LAVIČKY - Večer se obrátil na linku 158 majitel restaurace v Kopidlně s tím, že mu někdo odcizil lavičku bez opěradla s kovovými nožkami pro 3-4 osoby. Kdo má krádež na svědomí, teď zjišťují policisté.
 
OSLAVA NAROZENIN - Pro hlučnou oslavu narozenin neměli před půlnocí pochopení obyvatelé domu v Jičíně na Lidickém náměstí. Hlídka, která vyjela na místo, vyzvala oslavence, aby hudbu ztlumil, což také udělal. Poté již byl naprostý klid. 
 
Neděle 30. června 2013
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Na rušení nočního klidu si stěžovala v neděli krátce po jedné hodině ranní žena z Pecky, které se nelíbil hluk vycházející z prostoru hradu, kvůli kterému nemohla spát. Muži zákona na místě zjistili, že se jedná o víkendovou akci, kterou obec povolila do dvou hodin do rána. Policisté se snažili o této skutečnosti oznamovatelku vyrozumět, ale marně. Žena zřejmě přece jen usnula.
 
POŠKOZENÉ DVEŘE - V dopoledních hodinách vyjeli jičínští policisté do Dlouhé ulice, kde neznámý vandal poškodil vstupní dveře u jednoho z domů. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.
 
ÚDAJNĚ POŠKOZENÉ VOZIDLO - V dopoledních hodinách mělo dojít v Jičíně v Husově ulici  k poškození laku na osobním vozidle. Muži zákona na místě zjistili, že k žádnému poškození nedošlo, neboť lak byl opotřebován běžným provozem. 
 
UVĚZNĚN VE VLASTNÍM BYTĚ - S žádostí o pomoc se obrátil na linku 158 muž z Jičína, který zůstal uvězněný ve svém bytě. Zalomil se mu totiž klíč v zámku a on tak nemohl dveře odemknout. Policisté zkontaktovali hasiče, kteří pak muže odkázali na zámečníka.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - V odpoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Ohařicích osobní vozidlo Škoda Felicia, které řídil čtyřiadvacetiletý mladík. Provedená dechová zkouška na alkohol u něj byla sice negativní, zato test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl pozitivní na cannabis. Z tohoto důvodu „přišel“ mladík o řidičské oprávnění a navíc ho čeká správní řízení. Za jízdu pod vlivem zakázaných látek mu hrozí vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
KOUŘEM OBTĚŽOVALA SOUSEDY - V podvečerních hodinách zasahovali policisté v malé obci na Novopacku, kde majitelka jednoho z rodinných domů pálila na dvoře „bordel“ a zakouřila tak celou vesnici. Hlídka ženě domluvila a ta poté oheň uhasila.
 
KRÁDEŽ KOLA - Ve večerních hodinách vyšetřovali novopačtí policisté krádež horského kola, které neznámý pachatel odcizil v Lázních Bělohradě. Po půlhodinovém pátrání zjistili, kdo má krádež na svědomí. Jednalo se o dvaadvacetiletého mladíka z nedaleké vesnice, který již měl kolo doma. Vzhledem k tomu, že již byl za obdobnou trestnou činnost v posledních třech letech pravomocně odsouzen, vyslechl si ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinu krádeže, za což mladíkovi hrozí až tři roky vězení. 
 
SKAUTI SE MUSELI PŘESTĚHOVAT - Před dvaadvacátou hodinou si rozložila skupinka polsky hovořících skautů stanový tábor na panelové cestě nedaleko Čálovic. Na místo vyjeli sobotečtí policisté, kteří táborníkům vysvětlili, že se nacházejí v chráněné krajinné oblasti, kde nemohou svévolně stanovat a odkázali je do nedalekého kempu. Tam se také přestěhovali.
 
MANŽELSKÉ NESHODY - V noci zaměstnal hořické strážce zákona opilý muž, který fyzicky napadl manželku a s malým synem se pak zamkl v ložnici. Po příjezdu hlídky své chování přehodnotil a s manželkou se dohodl. Poté již byl naprostý klid.
 
nprap. Hana Klečalová
2. července 2013 v 07:10
 

 

vytisknout  e-mailem