Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Opilec na záchytku nejel, byla plně obsazená. 

Během uplynulého víkendu přijali policisté na Jičínsku několik desítek oznámení, šetřili přestupky i přečiny a v neposlední řadě je zaměstnaly i rodinné neshody.
 
Pátek 27. února 2015
PŘEVRÁCENÝ AUTOMAT - Nad ránem vyjeli novopačtí policisté do jedné z heren v Lázních Bělohradě, kde opilá návštěvnice upadla na výherní automat a převrátila ho. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o pětatřicetiletou ženu, která měla v dechu přes 1,7 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že automat nepřevrátila schválně a ani žádnou škodu nezpůsobila, nebudou se policisté případem dále zabývat.  
 
ZMATENÝ MUŽ - Krátce před pátou hodinnou ranní se pohyboval u železničního přejezdu v Sobotce zmatený a dezorientovaný muž. Policisté zjistili, že se jedná o dvaapadesátiletého muže z Mladé Boleslavi, který se šel údajně večer projít a došel až do 25 kilometrů vzdálené Sobotky, kde ho našla policejní hlídka. Muže si následně převzali příbuzní, kteří se o něj postarali. 
 
PÁLENÍ ROŠTÍ - V odpoledních hodinách se obrátil na policii muž z Libáňska s tím, že někdo na Záhubech bez povolení kácí stromy a pálí roští. Hlídka zjistila, že stromy kácí jeden z místních občanů, který má povolení od obecního úřadu a věc navíc nahlásil na hasičům. Povolené měl i pálení roští a s tím spojený úklid místa těžby. Nutno zdůraznit, že oznamovatel o hodinu později volal znovu s tím, že se na odpovědných místech dozvěděl, že se nesmí vypalování provádět, neboť je protizákonné. Jak policisté zjistili, ani v tomto případě k žádnému porušení zákona nedošlo.
 
ÚDAJNÉ NAPADENÍ - V podvečerních hodinách oznámila na linku 158 žena, že jejího bratra měl někdo fyzicky napadnout v Jičíně na vlakovém nádraží. Policisté oznámení prověřili, ale muže uvedeného jména na nádraží nenašli. Na podnět ženy ještě zkontrolovali autobusové nádraží, kde se muž rovněž nenacházel. Oznamovatelka nakonec uvedla, že se pokusí bratra najít sama a v případě, že byl napaden, tak se s ním dostaví na služebnu.
 
MUŽ V PŘÍKOPU - Ve večerních hodinách vyjeli policisté spolu s rychlou záchrannou službou na oznámení do Střevače, kde měl v příkopu ležet opilý muž. Na místě se od muže dozvěděli, že vedl kolo, zavrávoral a následně spadl do příkopu, ze kterého se nemohl dostat ven. Vzhledem k tomu, že do příkopu spadl sám, více se případem policisté nezabývali. 
 
ZRANĚNÝ PES - Po jednadvacáté hodině ležel na silnici v Sobotce zraněný pes, kterého s největší pravděpodobností porazilo nějaké vozidlo. Hlídka kontaktovala jak majitele psa, tak i veterináře, který vzhledem k rozsáhlému zranění psa utratil.
 
PARTNERSKÉ NESHODY - V pozdních nočních hodinách řešili novopačtí policisté partnerské neshody ve Staré Pace. Žena měla požádat svého přítele, aby odešel z domu, neboť s ním už nechce žít. S tím on ale  nesouhlasil a ženu slovně napadl. V tomto případě postačila ze strany policistů domluva.
 
Sobota 28. února 2015
BEZDOMOVEC U VÝPARNÍKU - Nad ránem kontrolovali kopidlenští policisté v ulici U Cihelny mladíka, který se u jednoho z domů ohříval u výparníku. Jednalo se o bezdomovce, kterému byla zima, a tak se rozhodl, že zde přečká noc. Policisté mu vysvětlili, že zde nemůže zůstat a aby se přesunul na jiné místo, což také učinil.
 
PŘEPLNĚNÉ ZÁCHYTKY - Po šesté hodině ranní zamířili hořičtí policisté do Lukavce, kde měl opilý muž bouchat na dveře u jednoho z domů. Po příjezdu hlídky se už ale válel na silnici. Jednalo se o dvaačtyřicetiletého občana z Chomutic, který měl nakonec velké štěstí. Policisté se ho totiž rozhodli z důvodu opilosti převézt do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové. Tam měli ale „plno“. A protože „plno“ bylo i na záchytce v Pardubicích, nezbylo mužům zákona nic jiného, než ho převézt do místa jeho bydliště, kde se o něj postarala rodina.
 
ZRANĚNÉ PRASE - Před osmou hodinou ranní leželo na silnici za obcí Ohaveč ve směru na Mladou Boleslav zraněné domácí prase. Policisté zjišťovali, komu prase patří a navíc  kontaktovali hospodáře mysliveckého sdružení s tím, aby se o zvíře postaral. Ten však čuníka nikde nenašel. Prase s největší pravděpodobností z místa uteklo.
 
PODEZŘELÝ MUŽ - V ranních hodinách upozornil policisty jeden z řidičů na zarostlého muže, který se měl s batohem na zádech pohybovat u železničního přejezdu v Ostroměři, kde měl navíc zastavovacím terčem zastavovat vozidla. Dále uvedl, že má na sobě asi policejní uniformu a reflexní vestu. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že se jedná o pracovníka firmy, která přes komunikaci převážela zeminu, a muž zde řídil dopravu. Dle hlídky byl řádně označen a dopravu řídil bezchybně.
 
ZTRACENÝ MOBIL - Jičínští policisté pátrají po nepoctivém nálezci, který měl v odpoledních hodinách najít  na lesní cestě u Butovse mobilní telefon Samsung Galaxy Core a ponechat si ho. Majitel, který zde mobil ztratil, vyčíslil jeho hodnotu na 3.500 korun. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.
 
KRÁDEŽ DŘEVA - Hořičtí policisté překvapili v odpoledních hodinách v lese u Lískovic čtyřiapadesátiletého muže, který zde bez jakéhokoliv povolení řezal cizí dřevo, které průběžně nakládal do svého vozu. Muži zákona kontaktovali lesního hospodáře, který dřevo ohodnotil na částku 500 korun. Policisté věc vyřídili na místě blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.
 
ŽENA V PÁTRÁNÍ - V odpoledních hodinách vypátrali novopačtí policisté v ulici U Teplárny pětadvacetiletou ženu z Rychnovska, po které bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Dlouho ji ale policisté „nezdržovali“. Po provedených úkonech byla totiž opět volná.
 
PÁLENÍ ODPADU - Ve večerních hodinách vyjeli policisté spolu s hasiči do Kbelnice, kde pětapadesátiletý muž pálil odpad. Hasiči požár uhasili a případ se dále zabývají.
 
OPILÝ HOST - S opilým hostem si nevěděla rady v pozdních nočních hodinách obsluha jedné z restaurací v Jičíně. Jednalo se o dvaatřicetiletého cizince, který se nejdříve opil a poté začal řešit osobní problémy se svojí bývalou přítelkyní. Vzhledem k tomu, že byl hlučný, dostala obsluha strach, aby nezačal napadat další hosty a vše raději oznámila na policii. Policisté věc vyřídili na místě domluvou.
 
OPILEC ZA VOLANTEM -  - Krátce po třiadvacáté hodině kontrolovala policejní hlídka na Pecka osobní vozidlo Chevrolet Aveo, které řídil nebo se spíše snažil řídit dvaapadesátiletý muž. Byl totiž opilý, což potvrdila provedená dechová zkouška, která u něj prokázala neuvěřitelných 2,41 promile alkoholu. Ve voze navíc seděla jeho manželka, která se s ním kupodivu nebála vydat na cestu. Muži hrozí za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky až roční vězení.
 
Neděle 1. března 2015
ZAHOŘENÍ SAZÍ - V ranních hodinách vyjeli policisté spolu s hasiči do Sedliček, kde z komína rodinného domu šlehaly plameny. Podle prvotních informací se měly v domě nacházet pouze dvě malé děti, což, jak se nakonec ukázalo, nebyla pravda. Uvnitř domu byla pouze jeho majitelka. Požár, který hasiči uhasili, nenapáchal naštěstí žádnou škodu.
 
NEŠTĚSTÍ VE VALDOVĚ - V dopoledních hodinách vyjeli novopačtí policisté do Valdova, kde devětačtyřicetiletý muž kácel strom, který na něj spadl. Těžce zraněný muž byl transportován leteckou záchrannou službou do Fakultní nemocnice v Hradci Králové, kde večer svým zraněním podlehl.
 
PROBLÉMY S BÝVALÝM MANŽELEM - Po poledni se obrátila na  kopidlenské policisty mladá žena s tím, že ji její bývalý manžel opakovaně obtěžuje a vulgárně uráží. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
 
OPILÝ ŘIDIČ -Krátce po desáté hodině dopolední kontrolovala policejní hlídka v Jičíně osobní vozidlo Volkswagen Passat Variant, které řídil osmatřicetiletý cizinec. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,4 promile alkoholu. Z tohoto důvodu se musel řidič rozloučit se svým řidičským průkazem a navíc ho čeká ve správním řízení vysoká pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
NEPRAVDIVÉ OZNÁMENÍ - V odpoledních hodinách oznámil na linku 158 muž ze Sobotky, že jsou v Lipové ulici špatně zaparkovaná vozidla. Hlídka oznámení prověřila a zjistila, že se nezakládá na pravdě. Proč muž oznámení učinil, již policisté nezjišťovali.
 
nprap. Hana Klečalová
3. března 2015 v 12:19

vytisknout  e-mailem