Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - K vloupání nedošlo, vetřelcem byl kocour. 

Uplynulý víkend na Jičínsku patřil milovníkům motocyklových závodů. V Hořicích se konal 52. ročník závodu 300 zatáček Gustava Havla, který i přes nepřízeň počasí přilákal několik tisíc návštěvníků. Letošní ročník patřil z pohledu policistů, pokud jde o krádeže a případné výtržnosti,  k těm klidnějším.  
 
Pátek 16.května 2014
KRÁDEŽ PENĚŽENKY - Odpoledne přišla o svoji peněženku starší žena v Hořicích. Neznámý pachatel využil její nepozornosti a peněženku, kterou měla uloženou v tašce v košíku na jízdním kole, jí odcizil. Majitelka vyčíslila škodu na nejméně 2.300 korun. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
POŠKOZENÉ VOZIDLO - Neznámý vandal řádil v Nové Pace v Krkonošské ulici, kde poškrábal zaparkované vozidlo Škoda Roomster. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 4 tisíce korun. Po pachateli pátrají novopačtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
KRÁDEŽ PIVA - Zřejmě milovník pivního moku úřadoval v dopoledních hodinách v jednom z domů v Jičíně na nábř. Irmy Geisslové. Na chodbě domu totiž odcizil dvě pivní přepravky s 30 lahvemi piva. Majitel vyčíslil škodu na téměř 500 korun. Kdo má krádež na svědomí, a kde piva skončila, zjišťují jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
ODSTAVENÉ VOZIDLO - Před polednem zamířili kopidlenští policisté na Libáňsko, kde mělo nedaleko Křešic stát v nepřehledné zatáčce osobní vozidlo Škoda 136 L. Oznámení se ovšem nezakládalo na pravdě, neboť vozidlo na silnici nepřekáželo.  
 
OPILÝ HOST - Krátce před polednem se obrátila na linku 158 obsluhující pracovnice jednoho z barů v Jičíně s tím, že ji fyzicky napadl podnapilý host. Policisté, kteří vyjeli na místo, zjistili, co se stalo. Hostem byl cizinec, který nemohl najít svoji  peněženku a domníval se, že ji ztratil v baru. Z tohoto důvodu nechtěl bar opustit a žena se ho bála. Nakonec pochopil, že musí hledat ztracenou peněženku někde jinde a odešel.
 
RODINNÉ NESHODY - V podvečerních hodinách vyjeli novopačtí policisté do Pražské ulice, kde řešili rodinné neshody. Vše začalo slovní rozepří mezi synem a jeho rodiči, kteří ve vypjaté situaci raději odešli z domu. Po příjezdu hlídky se syn uklidnil a rodiče již více situaci řešit nechtěli.
 
KONĚ NA SILNICI - Dva koně, bílý a hnědý blokovali po osmnácté hodině silnici u Ústí u Staré Paky. Stáli uprostřed vozovky a vzájemně se drbali na hřbetech. Vůbec jim nevadilo, že řidiči, kteří nemohou projet, na ně troubí. Po chvíli se přece jen uvolili a vozovku opustili. 
 
Sobota 17. května 2014
PARTNERSKÉ NESHODY - Krátce před osmou hodinou ranní obrátila na policii žena z Jičína s tím, že na ni zazvonil bývalý manžel, a když mu otevřela, tak jí vzal klíče od bytu a odešel. Nakonec se ukázalo, že mezi nimi došlo k drobnému nedorozumění, které si vyřešili sami.
 
VLOUPÁNÍ DO RESTAURACE - Během noci se vloupal neznámý pachatel do jedné z restaurací v Hořicích v Husově ulici, kde odcizil cigarety a alkohol v celkové  hodnotě téměř 7 tisíc korun. Po pachateli, kterému za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení, pátrají hořičtí policisté.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Krátce před osmnáctou hodinou kontrolovala policejní hlídka v Červené Třemešné osobní vozidlo Renault Mégane, které řídil dvaašedesátiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 1,6 promile alkoholu. Z tohoto důvodu se musel rozloučit se svým řidičským průkazem. Za jízdu v opilosti mu navíc hrozí až roční vězení.
 
HLUK V HOŘICÍCH - Na „túrování“ motocyklů si stěžoval po dvacáté hodině muž z Hořic, který kvůli tomu nemohl uspat děti. Na místo se vydali městští strážníci, kteří zjistili, že se jedná o exhibici motocyklů, která je povolena do dvaadvacáté hodiny.
 
ZFETOVANÝ ŘIDIČ - Ve večerních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Hořicích v Šalounově ulici osobní vozidlo Citroen Saxo, které řídil dvacetiletý mladík. Policisté ho vyzvali k provedení dechové zkoušky na alkohol, která byla negativní. To se ovšem nedá říci o testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na amfetamin. Z tohoto důvodu mu policisté zadrželi řidičské oprávnění a zakázali další jízdu. Ve správním řízení navíc řidiče čeká několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel a vysoká pokuta.
 
PROBlÉMY S HOSTEM - Po dvaadvacáté hodině se obrátil na policii opilý muž z Kopidlna s tím, že má doma silně opilého známého a neví, jak se ho má zbavit. Nakonec se host sám zvedl a dům opustil.
 
Neděle 18. května 2014
VYTOPENÝ BYT - Po druhé hodině ranní oznámila na linku 158 žena z Jičína, že jí soused, který bydlí nad ní, vytopil byt. I když jí službu konající policista vysvětlil, že se musí obrátit na pojišťovnu, přesto trvala na tom, aby policisté celou událost zadokumentovali. Na místě pak muži zákona zjistili, že u sousedů prasklo vodovodní potrubí a tím došlo k vytopení jejího bytu. Vzhledem k tomu, že nedošlo k protiprávnímu jednání,  policisté se dál případem nezabývali.
 
KOCOUR VETŘELCEM - Po osmé hodině ranní oznámil na policii muž z Jičína, že se mu někdo vloupal do bytu. Vetřelcem byl kocour, který využil příležitosti a otevřeným oknem, které zapomněl majitel zavřít, vnikl dovnitř, kde po sobě zanechal stopy.  Po několika minutách volal muž znovu s tím, že má pro policisty další případ k šetření. Tentokrát zjistil vodu ve sklepě. I v tomto případě nešlo o protiprávní jednání, ale pouze o vlhký sklep.
 
NOVÍ NÁJEMNÍCI - Sobotečtí policisté vyjeli krátce po deváté hodině ranní do místního lesoparku, kde se v opuštěné chatce měli zdržovat bezdomovci. Na místě zkontrolovali dva muže, kterým pobyt v chatce povolili pracovníci městského úřadu pod podmínkou, že budou okolí chatky a celý les udržovat v čistotě. Což jak se zdá, skutečně plní. 
 
RODINNÉ NESHODY - „Manžel mě slovně i fyzicky napadá,“ oznámila krátce po třinácté hodině žena z Jičína. Jak se později ukázalo, její slova se až tak nezakládala na pravdě. S manželem se pohádala ohledně úklidu, ale o fyzickém útoku nemohla být ani řeč. Po příjezdu hlídky se navíc oba domluvili a už nic oznamovat nechtěli.
 
ŘIDIČ POD VLIVEM DROG - V odpoledních hodinách zkontrolovali hořičtí policisté v Husově ulici osobní vozidlo Škoda 120, které řídil šestadvacetiletý muž. Test na přítomnost alkoholu dopadl u řidiče dobře, což se ovšem nedá říci o testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Ten byl pozitivní na cannabis. A tak kromě toho, že řidič přišel o svůj řidičský průkaz, čeká ho ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.  
 
SBĚR HLEMÝŽĎÛ - Před polednem zkontrolovali kopidlenští policisté na Kamensku dva muže, kteří se velmi podezřele pohybovali v blízkosti opuštěného domu. Během kontroly muži zákona zjistili, že zde sbírají hlemýždě. Zřejmě počítali s velkou „úrodou“ a tak si na ně vzali rovnou káru.
 
HAVÁRIE MOTOCYKLU - Krátce po šestnácté hodině jel šestatřicetiletý řidič na motocyklu BMW 1200 ve směru od Libáně na Zeleneckou Lhotu. Při průjezdu levotočivé zatáčky zřejmě dostal smyk, který nevyrovnal, a následně spadl s motocyklem na zem. Alkohol u motocyklisty, který utrpěl lehké zranění, byl vyloučen dechovou zkouškou. Celková škoda byla vyčíslena na 41 tisíc korun.
 
SPOR O PENÍZE - Manžel bije ženu. Tak znělo oznámení, na které v  podvečerních hodinách vyjeli jičínští policisté do ulice Přátelství. Nakonec se ukázalo, že k žádnému fyzickému napadení nedošlo. Spor, který vznikl ohledně peněz, si manželé vyřešili sami a další přítomnost policistů nepožadovali.
 
PARTY NA UBYTOVNĚ - Po dvaadvacáté hodině se „otřásala v základech“ ubytovna v Jičíně v Hradecké ulici. Obyvatelé zřejmě něco slavili, což se pochopitelně nelíbilo lidem ze sousedství, kteří nemohli spát. Vzhledem k tomu, že mnozí z nich museli ráno vstávat do práce, nebylo divu, že se obrátili na  linku 158. Policisté věc na místě vyřešili domluvou.
 
 
nprap. Hana Klečalová
19. května 2014 v 15:35

vytisknout  e-mailem