Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Policisty zaměstnaly hlavně rodinné a partnerské neshody. 

Během uplynulého víkendu přijali policisté několik desítek oznámení, prošetřovali přečiny a přestupky a v neposlední řadě je zaměstnali opilci a  partnerské neshody.

Pátek 15. ledna 2016

PLYN V DOMĚ - Krátce po osmé hodině ranní vyděsil obyvatele jednoho z panelových domů v Jičíně v ulici Na Jihu plyn, který byl cítit na chodbě. Na místo vyjeli policisté i hasiči, kteří zjistili, že majitel jednoho z bytů zapnul plynový sporák a přitom zapomněl zapálit hořák. Plyn pak „zamořil“ celý byt a společnou chodbu. Naštěstí nebyl nikdo zraněn a ani nedošlo ke škodě na majetku.  Dům následně postačilo pouze vyvětrat.

ZTRACENÉ PENÍZE - V dopoledních hodinách se obrátila na policii starší žena z Jičína s tím, že jí určitě někdo odcizil peníze a doklady, protože je nemůže najít. Hlídka na místě zjistila, že by se mělo jednat o padesát tisíc korun, které měla mít seniorka uložené v kabelce. Nakonec se ukázalo, že k žádné krádeži nedošlo. Žena totiž zapomněla, že peníze půjčila příbuznému, a i doklady později našla.

KONFLIKT V HOŘICÍCH - Před polednem došlo v jednom z domů v Hořicích v Havlíčkově ulici ke konfliktu mezi majitelem bytu a nájemníkem, který se chtěl odstěhovat, aniž by měl uhrazený dluh na nájmu. S majitelem se měl domluvit na tom, že mu nechá jako zástavu za nesplacený dluh automatickou pračku. Svůj slib ale nedodržel a snažil se byt opustit i s pračkou. Nakonec se oba ještě před příjezdem policistů domluvili a nicprostřednictvím policie už řešit nechtěli.

PARTNERSKÉ NESHODY - V podvečerních hodinách vyjeli jičínští policisté do malé obce na Jičínsku, kde mělo dojít k neshodám mezi bývalými manželi. V jednom z rodinných domů měl muž údajně obtěžovat svoji bývalou ženu, které měl i vyhrožovat. Když ovšem hlídka přijela na místo, okamžitě v domě zhaslo světlo a na bouchání a zvonění nikdo nereagoval. Policisté se ovšem nedali a neustále se pokoušeli obyvatele domu přimět k otevření. Po několika minutách skutečně oba otevřeli dveře.  Dělali, jako že se zrovna probudili, a nechápali, proč policisté přijeli. Prý v domě k žádnému napadení nedošlo, a to ani k slovnímu, natož fyzickému. Je tedy otázkou, proč vůbec někdo žádal příjezd hlídky, když o její přítomnost nebyl zájem.             

POŽÁR SAZÍ - Po devatenácté hodině došlo u jednoho z rodinných domů v Nové Pace v ulici Na Strži k požáru komínu, ve kterém „chytly“ saze. Oheň se naštěstí nerozšířil a po chvíli uhasl. Věc na místě vyřídili přivolaní hasiči.

OPILÝ ŘIDIČ - Ve večerních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Nové Pace v ulici J. Hory osobní vozidlo Mercedes Benz, které řídil pětačtyřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala 0,64 promile alkoholu. Z tohoto důvodu se musel rozloučit se svým řidičským průkazem a navíc mu hrozí ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

ŽENSKÝ KŘIK - V noci vyjeli jičínští policisté do ulice Přátelství, kde se měl z jednoho z bytů ozývat ženský křik a tupé rány. Muži zákona oznámení prověřili, ale nikdo jiný než oznamovatel žádný křik neslyšel.

PARTNERSKÉ NESHODY - Krátce před půlnocí zamířili kopidlenští policisté do Libáně, kde mělo dojít k partnerským neshodám. Vše se mělo odehrát v jednom z rodinných domů v Jičínské ulici, kde měl mladý muž sprostě nadávat své přítelkyni, kterou měl snad i udeřit. Po příjezdu hlídky ale ani jeden z nich nechápal, kdo policii zavolal. Prý se vůbec nehádali a ani se fyzicky nenapadali. Ten den už to byl několikátý zbytečný výjezd policistů.

 

Sobota 16. ledna 2016

OPILEC NA SILNICI - Krátce po sedmého hodině ranní se měl  „motat“ u Čejkovic opilec, který tak ohrožoval svůj život a zdraví.  Policisté oznámení prověřili, ale žádného opilce nenašli.

SILNIČNÍ KONTROLA - V odpoledních hodinách kontrolovali kopidlenští policisté v Dětenicích osobní vozidlo Škoda Felicia, které řídil opilý dvaapadesátiletý muž. Provedená dechová zkouška totiž u něj prokázala 0,64 promile alkoholu. Řidič na svoji obhajobu uvedl, že večer předtím vypil dvě piva a dvě odlivky slivovice. Za jízdu v opilosti mu hrozí ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

HLUK V CEREKVICI - Po dvacáté hodině kdosi házel v Cerekvici nad Bystřicí petardy a tím měl rušit psy. Na místo vyjeli městští strážníci, kteří ale nikoho, kdo by házel petardy, nenašli. 

MUŽ V ČERNÉM - V noci upozornil jeden z řidičů na muže v „černém“, který se měl pohybovat mezi Libuní a Újezdem pod Troskami. Hlídka zjistila, že se jedná o třiašedesátiletého muže, kterému policisté domluvili a vysvětlili, proč jsou u chodců důležité reflexní prvky.

RVAČKA NA UBYTOVNĚ - Několik minut před půlnocí se měla v jedné z jičínských ubytoven strhnout rvačka tří mužů. Nakonec vyšlo najevo, že muži nebyli tři, ale dva, a že se pouze hádali. Věc policisté na místě vyřídili domluvou.

Neděle 17. ledna 2016

158 - Odpoledne zavítal do jedné z restaurací v Libáni v Jičínské ulici silně opilý muž, který téměř nekomunikoval. Vzhledem k tomu, že se obsluha bála, že až odejde, tak by mohl někde umrznout, oznámila vše na linku 158.  Policisté se ale na místě od muže dozvěděli, že se přišel do restaurace ohřát a popovídat si se známými, což se prý nelíbilo obsluze, která ho vyzvala k odchodu. Muž odešel, ale až poté, co mu policisté domluvili.

KRÁVA NA SILNICI - Po sedmnácté hodině zamířili novopačtí policisté na Pecku, kde se měla po silnici ve směru od Vřesníku potulovat kráva, která se zřejmě vzdálila z nedaleké louky. Než však muži zákona dojeli na místo, stačila stračena zmizet.

PARTNERSKÉ NESHODY - „Napadla mě přítelkyně,“ oznámil krátce po třiadvacáté hodině na linku 158 muž z Nové Paky a jedním dechem dodal, že je zraněn na hlavě. Nakonec se ukázalo, že to s napadením nebylo tak „horké“. Nelítaly facky, ale pouze ostrá slova, a to v okamžiku, kdy se oba vrátili domů z restaurace a začali se hádat ohledně placení nájmu. Nakonec se uklidnili a další přítomnost policistů nepožadovali.

por. Hana Klečalová DiS.
19. ledna 2016 v 15:24

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem