Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - V kočárku leželo cizí dítě 

 Uplynulý víkend byl na Jičínsku nabitý událostmi. Policisté prověřovali několik desítek oznámení, šetřili přestupky a přečiny a v neposlední řadě je zaměstnali řidiči, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu. V „lepším“ případě skončili v „rukou“ policistů, v tom horším pak například na zahrádce rodinného domu. Jako osmadvacetiletý  řidič osobního vozidla Opel Vectra, který v pátek 23. března časně ráno narazil ve Starých Hradech s téměř 2,2 promile alkoholu do oplocení domu, plynové přípojky a okrasné túje.
 
Pátek 23. března 2012

O PODOMNÍ PRODEJCE SE POSTARALI PRACOVNÍCI CELNÍ SPRÁVY - I krátce před devátou hodinou ranní vyjeli sobotečtí policisté do Libošovic, kde posádka vozidla Volkswagen Golf obcházela dům po domu a nabízela motorové pily. Policisté zjistili, že se jedná o cizince, kteří neměli k prodeji povolení. Z tohoto důvodu si věc na místě převzala celní správa.

NALEZENÝ KOČÁREK - Po třinácté hodině se obrátila na policii mladá žena z Jičína s tím, že jí někdo z chodby panelového domu v ulici Pod Lipami odcizil kočárek včetně příslušenství. Po několika minutách volala znovu, že kočárek našla její sestra na  Husově třídě  s cizím dítětem, které vezl asi dvacetiletý muž. Spolu s ním šla asi čtyřicetiletá žena a tři další děti. Oba nejdříve tvrdili, že kočárek koupili, poté že jim ho věnovala známá a nakonec ho nechali na místě a rychle odešli.  
 
PŘEKÁŽKY NA SILNICÍCH - Odpoledne oznámil na linku 158 řidič osobního vozidla, že na obchvatu Jičína leží na silnici plastová bedna. Na místo vyjela policejní hlídka, která překážku v silničním provozu odstranila, což mohl učinit i projíždějící řidič.  Další překážka se objevila na kruhovém objezdu v Havlíčkově ulici, kde pro změnu ležely na vozovce kameny. I   v tomto případě „zůstal“ úklid na policejní hlídce.
 
VLOUPÁNÍ DO STODOLY - Po šestnácté hodině vyjeli policisté do Těšína, kde se neznámý pachatel vloupal do stodoly. Uvnitř odcizil motorovou pilu Husqvarna a dvoje nůžky na stříhání stromků. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 4 tisíce korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
KRÁDEŽ PLOTU - Ve večerních hodinách vyšetřovali muži zákona ve Vršcích krádež dřevěného plotu, který neznámý pachatel odcizil od jednoho z rekreačních domků. Zloději, který svým jednáním, způsobil škodu ve výši 4 tisíce korun, hrozí ve správním řízení bloková pokuta.
 
SLEČNÁM SE NECHTĚLO DOMÛ - Krušnou noc připravily svým rodičům dvě třináctileté slečny z Nové Paky.  Nepřišly totiž večer domů. Údajně se měly zdržovat na chatě ve Staré Pace, kde však nebyly, a ani o sobě nepodaly žádnou zprávu. Jejich mobilní telefony byly nedostupné, a tak se zoufalí rodiče ve večerních hodinách obrátili o pomoc na policisty, kteří pak procházeli místa, kde by se mohly zdržovat. Úspěšní byli až po půlnoci, kdy obě dívky našli v jednom z bytů ve Staré Pace. Po nezbytných úkonech si je převzali rodiče, kteří  je jistě za nepovolený „výlet“ nepochválili.
 
Sobota 24. března 2012
KRÁDEŽ KOLA - Hodinu po půlnoci oznámil na lince 158 mužský hlas, že mu někdo odcizil jízdní kolo, které měl uzamčené před jednou z restaurací v Nové Pace. Jednalo se o pánské kolo Apache Santa Fe, jehož hodnotu majitel vyčíslil na téměř 4 tisíce korun. Po pachateli pátrají novopačtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
ROZBITÉ OKNO -  Neznámý vandal úřadoval v noci na sobotu v Hořicích, kde v Táboritské ulici rozbil u zaparkovaného vozidla Opel Vectra čelní sklo. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na 3 tisíce korun. V tomto případě se jedná o přestupek proti majetku.
 
PATNÍKY SKONČILY NA SILNICI  - Další vandal úřadoval v Jičíně, kde v Revoluční ulici vytahal několik plastových patníků, které naházel na vozovku. Přivolaná hlídka vše uklidila a silnice se opět stala plně průjezdnou.
 
NEPRÛJEZDNÁ CYKLOSTEZKA - Na „rozježděnou“ cyklostezku v jičínské  lipové aleji upozornil v ranních hodinách na lince 158 anonym. Policisté zjistili, že zde probíhá revitalizace stromů, při které pomocná vozidla uvedenou cyklostezku přejíždějí. Po ukončení prací bude opět uvedena do původního stavu.  
 
OPILÝ ŘIDIČ - V odpoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Hořicích vozidlo Ford Transit, které řídil sedmatřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 1,1 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu policisté zadrželi řidičské oprávnění a zakázali další jízdu. Za jízdu v opilosti mu teď hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.
 
POKÁCENÉ STROMY - Po desáté hodině dopolední se obrátila na policii majitelka rekreačních chaty v obci Pařezská Lhota s tím, že zřejmě někdo neoprávněně vykácel část lesa, se kterým sousedí. Policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že k žádné krádeži nedošlo. Stromy vytěžil majitel pozemku, který navíc uvedl, že se v následujících dnech na paseku vrátí a uklidí větve,  které po něm zůstaly i na příjezdové cestě.
 
NEPRAVDIVÉ OZNÁMENÍ - Řešit údajné napadení vyjeli v  dopoledních hodinách hořičtí policisté k jedné z místních čerpacích stanic. Na místě zjistili, že došlo pouze k hádce dvou mužů ohledně nesplaceného druhu. Nakonec si oba vše mezi s sebou vyjasnili a další přítomnost policistů nepožadovali.
 
PES VBĚHL CYKLISTOVI DO CESTY  -  Poraněným zápěstím skončil odpolední výlet pro jednadvacetiletého cyklistu z Hořicka. Krátce po čtrnácté hodině mu v Domoslavicích zcela nečekaně vběhl do cesty pes, se kterým se střetl. Následně upadl na zem a přitom utrpěl zranění, se kterým byl ošetřen v jičínské nemocnici. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti pořádku ve státní správě a územní samosprávě.
 
HÁDKA O MAJETEK -  Po čtrnácté hodině se obrátila  o pomoc na policii žena z malé obce na Jičínsku s tím, že jí sestra odmítá vydat občanský průkaz otce, který leží v nemocnici. Dále uvedla, že ji slovně uráží a napadá a není s ní žádná domluva. Na místo vyjela policejní hlídka, která zjistila, že hlavním důvodem jejich sporu není otcův občanský průkaz, ale majetek, který si obě ženy chtěly rozdělit.  Kupodivu po příjezdu policistů se ani jedna z nich už o napadení nezmínila. Nakonec muži zákona  ženám vysvětlili, jak   mají ohledně majetku dále  postupovat.
 
SOUSEDSKÉ NESHODY - V odpoledních hodinách řešili muži zákona sousedské nehody v Pařezské Lhotě. V tomto případě se jedná o dlouhodobé spory ohledně vlastnictví cesty. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
ZTRACENÝ NÁKLAD - Nemilé překvapení čekalo na řidiče vozidla, který ve večerních  hodinách zaparkoval v Úlibicích a přitom zjistil, že během jízdy z Liberce ztratil z přívěsného vozíku dřevotřískovou desku o rozměru 200x75 cm. Okamžitě se obrátil na policii, aby zjistil, zda náklad při pádu nepoškodil jiné vozidlo. Naštěstí se tak nestalo, a tak si mohl řidič oddechnout. Kde přesně deska spadla a kdo se o ni postaral, se policistům zjistit nepodařilo.   
 
OSLAVA NAROZENIN - Oslava narozenin babičky se vymkla ve večerních hodinách z rukou sedmadvacetiletému mladíkovi ve Vysokém Veselí. Opil  se  a poté začal urážet přítomné hosty a demolovat zařízení bytu. Na místo vyjela policejní hlídka, která mladíkovi naměřila v dechu téměř 2 promile alkoholu. Vzhledem k jeho opilosti nezbylo policistům nic jiného, než ho zajistit a převézt do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové.
 
HOST NEBYL OZBROJEN - Krátce před třiadvacátou hodinou oznámil na lince 158 muž z malé obce na Sobotecku, že v místní restauraci sedí host, který má určitě při sobě pistoli. Dále uvedl, že ji sice neviděl, ale myslí si, že ji má schovanou pod oblečením.  Muži zákona hosta zkontrolovali a přitom zjistili, že u sebe žádnou zbraň nemá, i když ji jako držitel zbrojního průkazu nosit může.
 
MLADÍCI LEZLI NA LEŠENÍ - Na dva mladíky, kteří před půlnocí vylezli v Jičíně na Žižkově náměstí na lešení u jednoho z domů, upozornil na lince 158 mužský hlas. Oba nakonec stačili ještě před příjezdem hlídky z místa utéct.
 
Neděle 25. března 2012
ROZBITÁ VÝLOHA - V noci  úřadoval v Jičíně neznámý vandal, který v Tyršově ulici rozbil výlohu. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 2 tisíce korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
OPILÝ MUŽ SKONČIL V RYBNÍKU - Přemíra vypitého alkoholu málem stála život sedmašedesátiletého muže, který se před čtvrtou hodinou vracel z Dětenic domů do sousední vesnice. Cestou totiž spadl do rybníka, kde si ho naštěstí všiml jeden z projíždějících řidičů, který ani na chvíli nezaváhal a okamžitě ho z vody vytáhl. Zachráněný muž nakonec skončil v jičínské nemocnici, kam byl převezen rychlou  záchrannou službou.
 
NEPRAVDIVÉ OZNÁMENÍ - Krátce po páté hodině ranní se obrátila na linku 158 žena z Lázní Bělohradu s tím, že se pohádala s manželem, který ji navíc zbil. Policisté na místě zjistili, že k žádnému fyzickému napadení nedošlo. Ženě, která byla pod vlivem alkoholu, totiž vadilo, že si její muž vzal společné peníze a odešel neznámo kam.
 
KRÁDEŽ STROMKÛ - V ranních hodinách vyjeli muži zákona do Úlibic, kde neznámý pachatel odcizil ze soukromého pozemku 60 kusů jednoletých šlechtěných jabloní v celkové hodnotě 4.200 korun. Po zloději pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
ZLODĚJE PŘILÁKALA KABELKA - V odpoledních hodinách se vloupal neznámý pachatel v Holíně do osobního vozidla Škoda Felicia, které bylo zaparkované před místním hřbitovem. Uvnitř odcizil dámskou kabelku, kterou si majitelka vozu ponechala na podlaze před předním sedadlem. Spolu s ní tak přišla o osobní doklady a další písemnosti. Celková škoda byla vyčíslena na 1.500 korun. Zloděje zřejmě obsah kabelky moc nenadchl, a tak ji raději před Újezdem pod Troskami odhodil do příkopu, kde byla ještě téhož dne nalezena. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže.
 
ŘIDIČ MĚL V DECHU PŘES 0,3 PROMILE - Krátce po jednadvacáté hodině kontrolovala policejní hlídka v Nové Pace osobní vozidlo Škoda 130 Rapid, které řídil čtyřiatřicetiletý muž. Policisté řidiče vyzvali k  provedení dechové zkoušky, která u něj prokázala přes 0,3 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti ho ve správním řízení čeká několikatisícová pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
nprap. Hana Klečalová
27. března 2012 v 12:54

 

vytisknout  e-mailem