Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO -Traktorista musel čekat, až mu uvolní závory. 

Uplynulý víkend byl na Jičínsku nabitý událostmi.
 
Pátek 23. srpna 2013
POŽÁR KÛLNY - V ranních hodinách  došlo v Jičíně v Nové ulici k požáru kůlny. Na místo vyjeli jak policisté, tak ihasiči, kterým se podařilo oheň včas uhasit. Požár vznikl zřejmě od lepenky, kterou majitel objektu večer svářel. Případ si tak na místě převzal vyšetřovatel hasičů. 
 
SOUSEDSKÉ NESHODY - V dopoledních hodinách řešili policisté sousedské neshody v malé obci na Hořicku. Předmětem sporu se stala avie, kterou jeden ze sousedů odtáhl, neboť mu překážela ve stavbě plotu. Jeho jednání fotograficky zadokumentoval další ze sousedů, což se muži pochopitelně nelíbilo. Chytil „fotografa“ za rameno a přitom mu z ruky vytrhl  fotoaparát, který hodil na zem. Po chvilkovém strkání  napadený muž vše oznámil na policii. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
DRZÍ CESTUJÍCÍ - Krátce po šestnácté hodině oznámil na linku 158 řidič autobusu, že pro opilost a nevhodné chování vyloučil v Ostroměři z přepravy tři cestující, kteří ovšem nechtějí vozidlo opustit. Vzápětí se ozval znovu s tím, že již vystoupili na autobusové zastávce a on pokračuje v jízdě na Hradec Králové. Na místo vyjeli policisté, kteří osoby zkontaktovali. Jednalo se o dva mladíky ve věku 20 a 24 let a jejich dvacetiletou kamarádku. Všichni tři byli značně pod vlivem alkoholu. Slečna měla v dechu přes 0,95 promile a mladí muži  pak 1,02 a 2,17 promile alkoholu. Sami uznali, že si vykázání z autobusu zasloužili, neboť se vůči řidiči a ostatním spolucestujícím nechovali zrovna vzorně.
 
OSLI NA SILNICI - V podvečerních hodinách se po silnici mezi Libání a Zeleneckou Lhotou pohybovalo stádo oslů bez majitele, které tak ohrožovalo ostatní účastníky silničního provozu. Policistům se nakonec podařilo majitele vypátrat.   
 
OPILÝ ŘIDIČ - V pozdních nočních hodinách kontrolovala policejní hlídka ve Vesci osobní vozidlo Volkswagen Golf, které řídil opilý třicetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,7 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti hrozí řidiči ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

POŠKOZENÉ ELEKTRICKÉ VEDENÍ - Rozzářená obloha jako při ohňostroji upoutala krátce před třiadvacátou hodinou pozornost obyvatel v Železnici. Nešlo ovšem o ohňostroj, ale o nešťastnou náhodu. Mladý traktorista, který podmítal pole, zavadil při otáčení kovovým rámem o betonový sloup s dráty vysokého napětí, které částečně spadly na zem. V důsledku toho došlo k výpadku elektrického proudu.  

HÁDKA O VÝHRU - Krátce před půlnocí se obrátil na policii muž z Nové Paky s tím, že mu jeho známý nechce vrátit peníze. Policisté na místě zjistili, že oznamovatel chtěl po známém, který vyhrál ve výherním automatu, aby mu výhrou splatil dluh. Ten měl však jiné představy o tom, jak s výhrou naloží, a k uhrazení dluhu se neměl. Vzhledem k tomu, že se policisté těžko s oznamovatelem domlouvali, neboť byl silně pod vlivem alkoholu, doporučili mu, aby nejdříve vystřízlivěl a až poté učinil na služebně oznámení. 
 
Sobota 24. srpna 2013
BITKA NA UBYTOVNĚ - Před jednou hodinou ranní zaměstnaly policisty dvě ženyz jedné z jičínských ubytoven. Mladší z nich, třiadvacetiletá měla slovně napadnout o osm let starší spolubydlící a jejího přítele. Sprostě oba urážela, což si žena nenechala líbit a „vlepila“ jí facku. Ta útok opětovala a pěstí se jí „trefila“ nad oko. Obě ženy  poté vyběhly ven, kde mladší z nich upadla a poranila si přitom kotník. Obě dámy nakonec vyhledaly lékařské ošetření. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
VYKÁZANÉ OSOBY - „Veselo“ bylo i v jednom z jičínských klubů, kde se pro změnu „bojovalo“ půllitrem. I v tomto případě se jednalo o ženy, které si tímto způsobem vyřizovaly účty. Dvaatřicetiletá žena měla půllitrem udeřit do týla o rok mladší známou. Ta si to nenechala líbit a o všem informovala ochranku. Než mu stačila vše sdělit, čelila útoku podruhé. Tentokrát ji měl napadnout devětadvacetiletý přítel útočnice. Nejdříve ji měl tahat za vlasy a poté udeřit pěstí do obličeje. Vyhazovač, který byl incidentu přítomen, všechny zúčastněné z diskotéky vykázal ven. Hlídka, která byla na místo přivolána, provedla u vykázaných dechovou zkoušku. Všichni tři měli přes 1,3 promile alkoholu. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
UZAVŘENÉ ZÁVORY - Do svízelné situace se dostal nad ránem řidič traktoru, který se po druhé hodině ranní vracel z pole a přitom „narazil“ na uzavřený železniční přejezd. Vzhledem k tomu, že nemohl pokračovat v jízdě, obrátil se na policii. Muži zákona zjistili, že se jedná o jeden z polních železničních přejezdů, které se v noci trvale uzavírají. Jejich otevření je nutné si vždy předem vyjednat na příslušné železniční stanici. Nakonec vše dobře dopadlo, policisté zkontaktovali odpovědného pracovníka, který závory uvolnil.
 
PROBLÉMY S OPILOU PŘÍTELKYNÍ -  - Po třetí hodině ranní se obrátil na policii muž z Pecky s tím, že si neví rady s přítelkyní, která se vrátila domů opilá a dělá „kravál“. Než stačili policisté dojet na místo, volal znovu, že se už uklidnila, a tudíž přítomnost hlídky není nutná.   
 
MRTVÁ SRNA - Na mrtvou srnu, která ležela v příkopě u hřbitova v obci Vrchovina, upozornil v odpoledních hodinách náhodný kolemjdoucí. Operační důstojník předal informaci hospodáři místně příslušného mysliveckého sdružení, který se o zvíře postaral.
 
PARTNERSKÉ NESHODY - Po šestnácté hodině se obrátil na policii muž z Jičína s tím, že jeho přítelkyně odešla v pátek ráno z domu a nechala mu dvě děti na hlídání. Vzhledem k tomu, že má jít do práce, dostal se tak do neřešitelné situace. O několik minut později se ozval znovu. Uvedl, že je jeho přítelkyně v zaměstnání, a od policistů žádal, aby jí zavolali a řekli, ať jde domů. Policistům se ovšem nepodařilo  ženou telefonicky zkontaktovat. Poté se již více neozval.
 
ZDROGOVANÝ MLADÍK - Během dne se několikrát obrátil na policii muž z Nové Paky s tím, že ho někdo pronásleduje a on se bojí. Vzhledem k tomu, že byl pod vlivem drog, skončil na základě rozhodnutí lékaře v léčebně.
 
POCHOD JIČÍNEM - V odpoledních hodinách se jednotky uniformované a neuniformované policie připravovaly na předem ohlášený pochod Dělnické strany sociální spravedlnosti, který byl v Jičíně naplánovaný na patnáctou hodinu. Výchozím místem byla Husova třída, kde se sešlo kolem 60 příznivců strany.  V 15:30 se vydali směrem na Žižkovo náměstí a dále Valdickou bránou na Valdštejnovo náměstí,  kde se několik řečníků podělilo s přítomnými o své názory. Po půl hodině shromáždění skončilo a dav se rozdělil do několika skupinek, které postupně navštěvovaly jednu restauraci za druhou. Policisté jejich pohyb po městě monitorovali až do večerních hodin.
 
KRÁDEŽ KOLA - Před sedmnáctou hodinou vyšetřovali jičínští policisté krádež jízdního kola, které neznámý pachatel odcizil z volně přístupného pozemku v ulici Maršála Koněva.  Majitelka vyčíslila škodu na nejméně 300 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
OPILÁ DÍVKA - Krátce před jednadvacátou hodinou oznámila na linku 158 žena z Dětenic, že se před jejím domem válí na chodníku opilá dívka. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o dvacetiletou slečnu z Prahy, která spolu se svými kamarády navštívila místní pivnici. Přátelé  ji zde ovšem nechali a sami odjeli. Policisté z tohoto důvodu kontaktovali její matku, která si dívku převzala.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Hodinu před půlnocí oznámil na linku 158 muž ze Sobotky, že se na náměstí pohybuje skupinka podnapilých mladíků, kteří jsou velmi hluční a tím ho ruší. Vzhledem k tomu, že se na náměstí konal jarmark s povolenou večerní hudební produkcí, musel se volající smířit s tím, že až do půlnoci bude na náměstí hluk.
 
Neděle 25. srpna 2013
OPILÁ ŽENA S DÍTĚTEM V RESTAURACI - po jedné hodině ranní vyjeli hořičtí policisté do jedné z místních restaurací, kde se měla nacházet opilá žena s šestiletým synem. Hlídka na místě už ale ženu ani její dítě nezastihla.
 
POROUCHANÝ ZÁMEK - Do nepříjemné situace se dostal v odpoledních hodinách majitel rodinného domku v Robousích, který se nemohl dostat do domu, kde měl v kuchyni zapnutý elektrický sporák. Zapadl mu totiž zámek, který nemohl otevřít. Problém mu nakonec pomohli vyřešit hasiči, kteří  dveře otevřeli.
 
PES NA SILNICI - Velký hnědý pes měl v odpoledních hodinách pobíhat po silnici ve směru od Hradce Králové na Hořice a tím ohrožovat silniční provoz. Hlídka, která daný úsek silnice prověřila,  však nikde psa nenašla. 
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - Ve večerních hodinách zavítal do jednoho ze supermarketů v Nové Pace nepoctivý zákazník, který zde odcizil pět krabiček cigaret v celkové hodnotě 340 korun. Daleko se však s lupem nedostal. Za pokladní zónou ho zadrželi pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o dvacetiletého mladíka, který kromě toho, že musel zboží vrátit, dostal v blokovém řízení pokutu ve výši 500 korun.
 
MANŽELSKÉ NESHODY - V pozdních nočních hodinách oznámila na linku 158 žena z malé obce na Jičínsku, že byla fyzicky napadena manželem, který se vrátil domů. Hlídka zjistila, že šlo o vzájemné napadení. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

nprap. Hana Klečalová
28. srpna 2013 v 14:21

vytisknout  e-mailem