Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Zloděj si ze sušárny odnesl vyprané prádlo 

Během prodlouženého víkendu prověřovali policisté několik desítek oznámení, věnovali se řidičům, kteří se nebojí usednout za volant pod vlivem alkoholu či drog, a v neposlední řadě je zaměstnaly rodinné a sousedské neshody.
 
Čtvrtek 27. září 2012
NEDOROZUMĚNÍ NA BENZÍNCE - Krátce po šesté hodině ranní natankoval neznámý řidič na benzínové čerpací stanici v Budčevsi do vozidla Chrysler Pacifica 90 litrů LPG v hodnotě 1.605 korun. U pokladny poté uhradil pouze několik drobností, které zde zakoupil. Až po jeho odjezdu obsluhující pracovník zjistil, že řidič plyn neuhradil. Nakonec se ukázalo, že šlo pouze o nedorozumění. Řidič totiž  hradil útratu kreditní kartou a nevšiml si, že pokladní LPG nezaúčtoval. Řidič přislíbil, že se následující den vrátí a dluh uhradí.  
 
KRÁDEŽ V KANCELÁŘI - V ranních hodinách vnikl neznámý pachatel v Jičíně do budovy jedné z firem v Železnické ulici, kde si z neuzamčené kanceláře odnesl notebook HP Elitebook černé barvy a z odložené kabelky pak peněženku, ve které se nacházela hotovost, stravovací poukázky, platební karty, osobní doklady a další písemnosti. Celková škoda byla vyčíslena na 31 tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečiny krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
ŘETĚZOVÁ NEHODA - Krátce po třinácté hodině došlo v Ostroměři k řetězové dopravní nehodě, při které nebyl naštěstí nikdo zraněn.  Řidič nákladního vozidla Volvo zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost a narazil do před ním stojícího vozidla Opel Zafira, které odhodil na vozidlo Fiat Ducato, a to ještě narazilo do vozidla Mercedes-Benz. Při nehodě utrpěli lehké zranění řidič fiatu a spolujezdec z oplu. Alkohol byl u řidičů vyloučen dechovou zkouškou, celková škoda byla vyčíslena na 320 tisíc korun.
 
VANDAL POŠKRÁBAL VOZIDLO - Neznámý vandal úřadoval v Hořicích, kde v Havlíčkově ulici poškrábal nezjištěným předmětem lak u osobního vozidla Citroën Xsara Picasso. Po pachateli pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přečin poškození cizí věci.
 
ZE SUŠÁRNY ZMIZELA TRIKA - V odpoledních hodinách šetřili jičínští policisté krádež oblečení, které neznámý pachatel odcizil ze společné sušárny v jednom z panelových domů v ulici U Stadionu. Majitelka, která přišla o vypraná trika, kalhoty a další svršky, vyčíslila škodu na téměř 2 tisíce korun. Pachateli za přestupek proti majetku hrozí ve správním řízení několikatisícová pokuta.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - V podvečerních hodinách navštívil jednu z prodejenv Jičíně na autobusovém nádraží dvacetiletý mladík, který zde odcizil dámská a dětská trika, mikiny, svetry a další oblečení v celkové hodnotě 3 tisíce korun. S lupem, který si uložil do batohu, se poté vydal k pokladně. I když se mu podařilo projít bez zaplacení, přesto vyhráno neměl. Za pokladní zónou ho totiž zadržely dvě prodavačky, které vše oznámily na policii. Mladíkovi za přestupek proti majetku hrozí ve správním řízení vysoká pokuta.
 
ZLODĚJ ODCIZIL PENĚŽENKU - Neskutečně drze si počínal neznámý pachatel, který v  odpoledních hodinách vnikl do neuzamčené chalupy v Lužanech. Z odložené kabelky v ložnici odcizil dámskou peněženku, ve které se kromě hotovosti nacházela i platební karta s vyznačeným PIN kódem. Nečekaný objev okamžitě zloděj využil a prostřednictví  karty neoprávněně vybral několik tisíc korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
Pátek 28. září 2012
KRÁDEŽ KOLA - Během dne  úřadoval v Mlázovicích neznámý pachatel, který v ulici Na Závisti odcizil neuzamčené horské kolo. Majitelka vyčíslila škodu na 4.900 korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
KONĚ NA SILNICI - V odpoledních hodinách pobíhalo po silnici v Roškopově několik koní. Hlídka na místě kontaktovala majitele, který je zahnal zpět do ohrady. 
   
SOUSEDSKÉ NESHODY - Po osmnácté hodině vyjeli novopačtí policisté do Chotče, kde řešili sousedské neshody. Předmětem sporu měly být letité neshody ohledně škody po požáru. Policisté obě strany vyslechli a doporučili jim, aby vše řešily v  občanskoprávní řízení. 
 
PROLÉMY S OTCEM - Ve večerních hodinách se obrátila na policii žena z malé obce na Novopacku s tím, že má problémy s otcem, který  nechce opustit její pronajatý  dům. Dále uvedla, že se ho bojí, neboť je agresivní. Hlídka se na místě od oznamovatelky dozvěděla, že mu sama dovolila, aby si občas přivedl kamarády, se kterými mohl v přízemí domu popíjet. Teď si to již nepřeje a policisty žádala, aby ho z domu vykázali. Muž nakonec dům  opustil sám.  
 
Sobota 29. září 2012
OPILÝ ŘIDIČ - Před jednou hodinou ranní kontrolovala policejní hlídka v Dětenicích osobní vozidlo Trabant 601, které řídil jednadvacetiletý mladík. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,7 promile alkoholu. Z tohoto důvodu se musel rozloučit se svým řidičským průkazem a navíc ho čeká ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
BYT VZHÛRU NOHAMA - V časných ranních hodinách se obrátil na policii muž z Jičína s tím, že se po delší době vrátil do místa svého bydliště a přitom zjistil, že má celý byt zpřeházený a pryč jsou peníze i přítelkyně. Po příjezdu hlídky už nic řešit nechtěl s tím, že se s přítelkyní spojí a vše si vyřeší sami mezi sebou.
 
ZTRACENÁ PENĚŽENKA - Před polednem oznámila na lince 158 žena z Jičína, že jejímu příteli někdo  v nočním klubu odcizil mobilní telefon a osobní doklady. Dále uvedla, že až přítel vystřízliví, tak se sám na policii dostaví. Ve večerních hodinách skutečně na policii přišel. Uvedl, že mu nikdo nic neodcizil, ale že vše ztratil na nezjištěném místě.
 
NALEZENÝ BATOH - Krátce po třinácté hodině našla majitelka rodinného domu ve Štikově na zahrádce brašnu, ve které se nacházely dva mobilní telefony a fotoaparát. Policisté následně zjistili, že batoh patří dvaačtyřicetileté ženě z Prahy, která si ho převzala.
 
NATANKOVAL A UJEL - Po čtrnácté hodině odcizil neznámý mladík v Nové Pace registrační značku z vozidla Škoda Favorit, které bylo zaparkované  v ulici U Studénky. Následně naskočil do vozidla Volkswagen Passat a odjel. O několik minut později  zastavil stejný passat u benzínové čerpací stanice v Lázních Bělohradě, kde řidič natankoval 28 litrů benzínu za 1.030 korun, a poté bez zaplacení ujel. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
NEPOCTIVÝ ZÁKAZNÍK - V odpoledních hodinách zavítal do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží nepoctivý zákazník, který zde odcizil balíček masa v hodnotě 180 korun. K jeho smůle ho při krádeži odhalil pracovník bezpečnostní služby, který vše oznámil na policii. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o devětatřicetiletého muže, který nejenže musel zboží vrátit, ale navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
OPILCE ČEKÁ ZÁKAZ ŘÍZENÍ - V noci zaměstnal policisty dvaadvacetiletý mladík, který v Lázních Bělohradě řídil osobní vozidlo MCC Smart. Provedená dechová zkouška totiž u něj prokázala přes 0,6 promile alkoholu. Za jízdu v opilosti teď čeká mladíka ve správním řízení  vysoká pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.                              
 
V neděli 30. září 2012
SOUSEDSKÉ NESHODY - Krátce před jedenáctou hodinou řešili kopidlenští policisté sousedské neshody v Cholenicích, které vyvrcholily slovním napadením. Jeden ze sousedů měl druhého upozornit na to, aby nezavážel pozemek, který mu nepatří. To se dotyčnému vůbec nelíbilo a spor byl na světě. Hlídka, která vyjela na místo, oběma stranám řádně domluvila a vysvětlila, že nadávkami a urážkami nic vyřeší.
 
MÍSTO PRÁCE SBÍRALA HOUBY - Před třináctou hodinou se obrátila na policii žena z Pecky s tím, že ji na koupališti slovně napadl jistý muž. Hlídka na místě zjistila, že se jednalo o jejího zaměstnavatele, který ženě pouze vytýkal, že sbírá v pracovní době houby, navíc na pozemku, který patří jemu. Policisté věc vyřídili na místě domluvou.
 
OPILEC SKONČIL V PŘÍKOPU - V odpoledních hodinách ležel v silničním příkopu ve Staré Pace muž, který se nehýbal. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o muže z nedaleké obce, který nejenže byl pod vlivem alkoholu, ale navíc byl velmi špinavý. Policistům sice tvrdil, že jde na vlak, ale nakonec šel zřejmě domů z důvodu znečištěného oděvu pěšky.  
 
ZA BENZÍN SE MUSÍ PLATIT - Odpoledne natankoval u benzínové čerpací stanice v Milovicích neznámý řidič do vozidla Volvo 43 litrů benzínu a poté bez zaplacení ujel. Po řidiči, který na benzínce dluží 1.530 korun, pátrají hořičtí policisté. Za přestupek proti majetku hrozí řidiči ve správním řízení několikatisícová pokuta. 
 
POŽÁR STOHU - V pozdních nočních hodinách došlo za obcí Veselská Lhota k požáru slámy. Na místě zasahovaly tři hasičské sbory, kterým se podařilo oheň zlikvidovat. I tak živel napáchal škodu na pšeničné slámě za nejméně 90 tisíc korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přečin poškození cizí věci.
 
nprap. Hana Klečalová
1. října 2012 v 15:31

vytisknout  e-mailem