Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Rvačka v miletínské restauraci 

Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku celkem klid.  Policisté přijali na lince 158 několik desítek oznámení, prováděli šetření přestupků a přečinů  a v neposlední řadě je zaměstnali opilí řidiči.
 
Pátek 2. března 2012
 
KRÁDEŽ KOLA - V ranních hodinách  odcizil neznámý pachatel v Nové Pace  horské kolo Author modré barvy v hodnotě 2 tisíce korun. Krátce po činu byl na uvedeném kole kontrolován osmnáctiletý mladík, který se ke krádeži přiznal. A tak kromě toho, že musel kolo vrátit, dostal v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun. Snad si bude příště pamatovat, že krást se nemá.
 
PŘÍLIŠ DRAHÝ ZÁMEK - Krátce po poledni se obrátila na policii žena z Jičína s tím, že se zřejmě stala obětí podvodníků.  Uvedla, že ji oslovili dva muži, kteří jí nabídli výměnu zámku u vstupních dveří do bytu. Mělo se jednat o bezpečnostní zámek v hodnotě 10 tisíc korun, s jehož cenou žena souhlasila.  Po skončení práce jim celou částku uhradila. Až po jejich odchodu se ženě začala  zdát cena předražená a navíc jí zarazilo, že  neobdržela fakturu, kterou s ní sepsali. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že k žádnému protiprávnímu jednání nedošlo.
 
KRÁDE DŘEVA - Po poledni vyjeli muži zákona do obce Zliv, kde neznámý „dřevorubec“ pokácel na soukromém pozemku vzrostlou vrbu, kterou poté rozřezal a dřevo odcizil. Majitel vyčíslil škodu na 500 korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.
 
OPILEC OBTĚŽOVAL ZÁKAZNÍKY - Notně opilý muž obtěžoval v  odpoledních hodinách v  jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží ostatní zákazníky, které urážel. Po příjezdu hlídky svého jednání zanechal a okamžitě prodejnu opustil.
 
KRÁDEŽ PILY - Ve večerních hodinách vyjeli novopačtí policisté do Komenského ulice, kde mělo dojít ke krádeži motorové pily. Dle oznamovatele ji měl z garáže, která je volně přístupná ostatním nájemníkům domu, odcizit neznámý pachatel. Hlídka však na místě zjistila, že k žádné krádeži nedošlo. Pilu totiž odnesl otec oznamovatele do sklepa domu  a synovi to nesdělil.  
 
VÝROSTCI POKŘIKOVALI HANLIVÉ VÝROKY - Skupinka mladíků snědé pleti měla krátce po devatenácté hodině pokřikovat u jednoho z domů v  Nové Pace urážlivé výroky na adresu  jeho nájemníků. Policisté, kteří vyjeli na místo, však už nikde podezřelou skupinku nenašli.
 
ODPADKY SKONČILY NA KORBĚ VOZU - Vlastním očím nemohl uvěřit majitel vozidla Ford Ranger, který na korbě vozu, se kterým parkoval za obcí Čálovice,  našel vysypané odpadky. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
OHŇOSTROJ OMÍTKU NEPOŠKODIL - Před dvacátou hodinou se obrátila na policii žena z Hořic s tím, že někdo na náměstí odpaluje rachejtle, které jí dopadají na dům a poškozují tak omítku. V tomto případě nešlo o žádné individuální odpalování rachejtlí, ale o povolený ohňostroj na oslavu znovuotevření jednoho z místních supermarketů. Nešlo tedy o rachejtle, ale o speciální pyrotechniku, která fasádu nemohla poškodit.
 
Sobota 3. března 2012
RVAČKA V MILETÍNĚ - Krátce po půlnoci  vyjela policejní hlídka do jedné z restaurací v Miletíně, kde jeden z hostů vulgárně urážel servírku, po které nakonec hodil půllitr piva. Ženy se zastal další z hostů, který chtěl konflikt urovnat. To se však útočníkovi nelíbilo a nastala „mela“, do které se údajně zapojilo dalších osm štamgastů.   I když byl po příjezdu hlídky v restauraci relativní klid a k žádným potyčkám již nedocházelo, přesto vše policisté zadokumentovali a případ šetří jako podezření z přečinu výtržnictví.
 
POLICISTÉ ZASTAVILI OPILÉHO ŘIDIČE - Po druhé hodině ranní kontrolovala policejní hlídka v Kbelnici osobní vozidlo Peugeot 206, které řídil čtyřiadvacetiletý muž. Provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 0,5 promile alkoholu. Z tohoto důvodu mu policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Na jak dlouho, o tom teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
POLICISTÉ ROZDÁVALI POKUTY - V ranních hodinách upozornil na lince 158 anonym  na dva muže, kteří měli v malé obci na Hořicku krást v objektu bývalé firmy staré koleje. Hlídka na místě zkontrolovala čtyři muže. Každý dostal v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
KRÁDEŽ PENĚZ - V dopoledních hodinách  vyjeli muži zákona do malé obce na Kopidlensku, kde vyšetřovali krádež peněženky s několikatisícovou hotovostí, kterou neznámý pachatel odcizil v kuchyňce místní klubovny. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.  
 
PÁD ZE ŽEBŘÍKU - Po šestnácté hodině zamířila policejní hlídka na Pecku, kde mělo dojít k pádu muže z půdy. Policisté na místě zjistili, že jeden z místních chalupářů sestupoval z půdy po žebříku a v okamžiku, kdy se domníval, že stojí na posledním stupínku, udělal krok do prázdna a spadl z_výšky 60 cm na zem. Přitom si poranil nohu, a byl proto převezen do Oblastní nemocnice v Jičíně.
 
Neděle 3. března 2012
AGRESIVNÍ PACIENT - Hodinu po půlnoci řádil v nemocnici v Hořicích silně opilý muž, který měl tržnou ránu v obličeji. Vůči lékaři, který ho ošetřoval, se choval agresivně a odmítavě. Policistům, kteří vyjeli na místo, muž uvedl, že si zranění způsobil cestou z restaurace, když upadl na zem. Po ošetření  nemocnici opustil. Daleko se však nedostal. V Riegrově ulici opět  několikrát upadl na zem a vzhledem k tomu, že nebyl schopen další chůze, nezbylo policistům nic jiného, než ho převézt do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové.
 
POŽÁR DOMU - Krátce po jedné hodině ranní došlo k požáru bývalé hájovny na Doubravě. Oheň, který zachvátil kromě domu i přilehlou kůlnu, likvidovali jak profesionální, tak dobrovolní hasiči. Hořičtí policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu poškozování cizí věci. Předběžná škoda byla vyčíslena na jeden milion korun.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - V podvečerních hodinách se vydal do jednoho z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici sedmašedesátiletý zákazník, který v oddělení uzenin odcizil salámy v hodnotě 82 korun. Při krádeži ho však odhalili pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. A tak nejenže se musel salámů vzdát, ale navíc dostal v blokovém řízení pokutu ve výši jeden tisíc korun.
 
 nprap. Hana Klečalová
 5. března 2012 v 15:55
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem