Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Pardubický kraj - název

Policie České republiky – KŘP Pardubického kraje

Víkendové zpravodajství

Prosněžený víkend ve znamení dopravních nehod 

V průběhu prosněžených víkendových dnů přijali policisté 29 oznámení o podezření z trestných  činů a zaevidovali 47 přestupků. Operačním důstojníkům  telefonovalo na tísňovou linku  158 celkem 331 občanů, ale pouze 117 telefonátů bylo využitelných pro další  policejní práci.

Skupina dopravních nehod měla v průběhu víkendu velmi napilno a zpracovala 43 dopravních  nehod. Při nehodách došlo k pěti lehkým zraněním. Způsobená škoda dosáhla částky téměř 2 miliony korun.

Oznámením o poškozeném vozidle na náměstí v Dašicích se zabývali policisté v pátek okolo 16. hodiny. Na místě zjistili, že během čtvrteční noci neznámý pachatel poškodil blatník u osobního automobilu Hyundai. Majitelce vozidla vznikla škoda ve výši 4.500.

Během páteční noci došlo k postříkání fasád dvou domů na ul. Hlaváčova. Terčem “uměleckého“ útoku se stala nejenom fasáda, ale i obklady a venkovní žaluzie. Majitelům domů  pachatel způsobil škodu ve výši 5.000 korun. Věc je v šetření policistů jako podezření z trestného činu poškozování cizí věci.

V sobotu odpoledne přijali policisté na linku 158 anonymní oznámení o dvou volně pobíhajících psech. Policisté úsek mezi obcemi Třebosice a Staré Jesenčany  prověřili, ale žádné psi bez majitelů nenalezli.

Krátce po 22. hodině sobotní bylo policistům oznámeno, že na ulici Československé armády v Pardubicích leží muž, který je pravděpodobně podnapilý. Přivolaní policisté silnou podnapilost potvrdili a muže, který si ustlal na promrzlé zemi, převezli na protialkoholní záchytnou stanici. Službu konající lékař rozhodl o jeho umístění na záchytce do vystřízlivění. 

Policejní hlídka z Přelouče prověřovala v sobotu dvacet minut po 22. hodině oznámení od starší ženy.  Tato uvedla, že ji pravděpodobně děti kopou do dveří, budí ji a nedají ji pokoj. V domě ani v ulici policisté nezjistili žádné chuligány, které by se bavili obtěžováním starších občanů.

Novým způsobem zábavy neznámého pachatele se v neděli zabývali policisté v panelovém domě na Palackého třídě. Ten totiž na vchodové dveře jednoho z bytů nastříkal pravděpodobně pepřový sprej. Majiteli bytu tato schválnost, která silně zapáchala, neunikla a policisté si věc převzali k šetření jako přestupek proti občanskému soužití. 

Ulice zasypané sněhem neodradili nenechavce od zájmu o jízdní kola. K prvnímu případu došlo v průběhu páteční noci na náměstí Dukelských hrdinů, kdy si pachatel za cíl vybral pánské jízdní kolo připevněné lankovým zámkem k zábradlí u schodiště. Majiteli vznikla škoda ve výši 700 korun. Dámské jízdní kolo uzamčené u stojanu před obchodním domem na Palackého třídě odcizil lapka krátce po nedělní 10. hodině. V tomto případě způsobil pachatel škodu 3.000 korun.

pprap. Lukáš Maier
vrchní asistent

vytisknout  e-mailem