Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Člen ostrahy dostal loktem do obličeje 

Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku z pohledu policistů relativní klid. Nejvíce je zaměstnali opilí řidiči a rodinné neshody.
 
Pátek 26. dubna 2013
POŽÁR ODPADU - Krátce před druhou hodinou ranní vyjeli hořičtí policisté spolu s hasiči do ulice Čelakovského, kde došlo k požáru odpadu. Naštěstí oheň, který hasiči zlikvidovali, nezpůsobil žádnou škodu na majetku.
 
NÁKUPNÍ KOŠE NA CHODNÍKU - V dopoledních hodinách se obrátil na linku 158 občan z Nové Paky s tím, že se před jeho domem ve Staropacké ulici nacházejí dva nákupní vozíky, které zřejmě neznámý šprýmař odtáhl z nedalekého nákupního centra. Policisté věc oznámili vedoucímu prodejny, který vozíky odklidil.
 
OHNIŠTĚ U POPOVIČEK - Krátce před šestnáctou hodinou vyděsil obyvatele Popoviček hustý černý dým, který vycházel od nedalekého lesa. Na místo okamžitě vyjeli policisté, kteří našli už jen malé spáleniště. Zřejmě někdo z místních zde pálil domácí odpad.
 
BEZOHLEDNÝ ŘIDIČ - Na řidiče vozu Renault Clio, který svojí bezohlednou jízdou ohrožoval v Železnici ostatní účastníky silničního provozu, upozornil řidič nákladního vozidla, kterého neukázněný šofér takřka vytlačil ze silnice. Navíc měl řidič bezdůvodně přibrzďovat a tak omezovat ostatní účastníky provozu. Bohužel se hlídce, která na místo vyjela,  nepodařilo řidiče najít. 
 
NEURVALÍ MLADÍCI - Krátce před dvaadvacátou hodinou zavítali do jednoho z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici tři podnapilí mladíci. Jeden z nich bezdůvodně napadl pracovníka ostrahy, kterého udeřil loktem do obličeje. Muž utrpěl zranění, se kterým byl ošetřen v Oblastní nemocnici v Jičíně. Povedená partička pak rychle prodejnu opustila. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti veřejnému pořádku. 
 
OPILÝ ŘIDIČ - V pozdních nočních hodinách kontrolovala policejní hlídka v Jičíně v Revoluční ulici osobní vozidlo Škoda Felicia, které řídil šestapadesátiletý muž. Že s ním není něco v pořádku, zjistili  policisté hned, jak vystoupil z vozu. Z jeho dechu byl silně cítit alkohol a byl nápadně rudý v obličeji. Provedená dechová zkouška nakonec u něj prokázala přes 0,6 promile alkoholu. Z tohoto důvodu se musel muž rozloučit s řidičským oprávněním. Navíc ho čeká ve správním řízení „tučná“ pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
Sobota 27. dubna 2013
VLOUPÁNÍ DO DÍLNY - V ranních hodinách vyjeli policisté do obce Podkost, kde šetřili krádež nářadí. Neznámý pachatel vnikl během noci na soukromý pozemek, kde z dílny odcizil ruční kotoučovou brusku,  elektrickou příklepovou vrtačku Narex, balíček elektrod a další věci. Majitel vyčíslil škodu na téměř 5 tisíc korun. Případ šetří sobotečtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
ÚRAZ MOTOROVOU PILOU - Práce s motorovou pilou se stala osudnou padesátiletému muži, který v dopoledních hodinách vyřezával v Nové Pace  náletové dřeviny. Přitom si zřejmě neodbornou manipulací způsobil  zranění na noze, které si vyžádalo lékařské ošetření.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - V odpoledních hodinách zavítal do jednoho ze supermarketů v Jičíně v Hradecké ulici čtyřicetiletý muž, který zde odcizil zboží v hodnotě 408 korun. K jeho smůle ho při krádeži odhalili pracovníci bezpečnostní služby, kteří vše oznámili na policii. Hlídka věc vyřídila na místě blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.
 
ZAKOUSNUTÁ SLEPICE - Krátce po patnácté hodině se obrátil na policii muž z Hořic s tím, že mu sousedův pes zakousl slepici. Její hodnotu vyčíslil na 900 korun včetně vajec, která by mu ještě snesla. Dále uvedl, že  soused neoprávněně používá jeho dvě dřevěné kozy, kdy jeden den užívání jedné kozy vyčíslil na pět korun. A aby toho nebylo málo, tak mu prý navíc někdo odcizil zahradní solární světýlko a polámal deset narcisů. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupky proti majetku a proti občanskému soužití.
 
OTEVŘENÉ DVEŘE - V podvečerních hodinách vyjeli sobotečtí policisté do Libuně, kde mělo dojít na dvoře jedné z rekreačních chat k vloupání do dřevníku. Policisté na místě zjistili, že se jedná o starší záležitost, kterou již šetří. Majitelka si jen zapomněla dřevník zajistit a soused, který si otevřených dveří všiml, vše oznámil na policii. Hlídka se na místě s majitelkou dohodla na dalším postupu.
 
RODINNÁ OSLAVA - Před půlnocí si stěžovala na sousedy žena z Libáně, které se nelíbilo, že již od odpoledních hodin oslavují a jejich bujará nálada nebere konce. Hlídka, která vyjela na místo, sousedům domluvila a vysvětlila, co znamená noční klid.
 
Neděle 28. dubna 2013
OPILÝ MUŽ SKONČIL V NEMOCNICI - Krátce po jedné hodině ranní vyjeli policisté spolu se záchrannou službou do obce Blata, kde v budově rekreačního zařízení upadl vlivem vypitého alkoholu  jednašedesátiletý muž na zem a přitom si způsobil těžké zranění. Záchrannou službou byl následně převezen do Oblastní nemocnice v Jičíně. Vzhledem k tomu, že si zranění způsobil sám, nebudou se policisté  případem dále zabývat.
 
RODINNÉ NESHODY - Nad ránem se obrátila na policii žena z Dobré Vody s tím, že se jejím manžel, se kterým je v rozvodovém řízení, vrátil domů opilý. Dále uvedla, že si přeje, aby z domu odešel. Hlídka na místě zjistila, že manželé zatím nemají majetkové vyrovnání. Muž nebyl prý týden doma a žena si mezitím zabrala jeho ložnici, s čímž pochopitelně nesouhlasil. Policistům nakonec nezbylo nic jiného než situaci vzít do vlastních rukou a každému určit místnost, kde zůstane do rána. Poté již byl naprostý klid.
 
ZABLOKOVANÁ VRATA - Velký šedivý pes se potuloval v dopoledních hodinách v Hrobičanech. Nakonec si lehl před vrata jedné z chalup a nechtěl se hnout. Majitelé se tak nemohli dostat na dvůr, a proto se obrátili na policii. Hlídka vše oznámila starostovi obce, který přislíbil, že se o psa postará.
 
SILNIČNÍ KONTROLA - Krátce po poledni kontrolovala policejní hlídka v Ohavči osobní vozidlo Dacia Sandero, které řídil čtyřiasedmdesátiletý muž. Ani v tak vysokém věku se řidič nebál usednout za volant pod vlivem alkoholu. Policisté mu totiž v dechu naměřili přes 0,7 promile. Za jízdu v opilosti čeká řidiče ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
ROZCHOD PARTNERÛ - V  podvečerních hodinách oznámil na linku 158 muž z Jičína, že mu bývalá přítelkyně, která se odstěhovala z jeho bytu, zřejmě omylem odnesla i jeho oblečení a boty. Vzhledem k tomu, že se jí nemohl dovolat, obrátil se na policii. Muži zákona nakonec se slečnou, která byla pod vlivem alkoholu, hovořili. Dozvěděli se od ní, že žádné věci nevzala, ale že se podívá, až bude mít čas. Muž poté hlídce poděkoval s tím, že se už s bývalou přítelkyní domluví sám.
 
PES HONIL ZVĚŘ - Pes, který před devatenáctou hodinou honil v  lese nedaleko Nové Paky zvěř, skončil v rukou strážců zákona. Čtyřnohého tuláka chytil jeden z místních občanů, který ho dovedl na policejní stanici, kam si pro něj přišla jeho majitelka. Vzhledem k tomu, že pes žádnou škodu nezpůsobil, postačila ze strany policistů domluva.  
 
CO SKRÝVAL KONTEJNER - Několik mužů snědé pleti vybíralo večer v Dětenicích velkoobjemový kontejner. Věci, které se jim nelíbily, rozhazovali kolem kontejneru. Nakonec s prázdnou odjeli osobním vozem Škoda Fabia. Daleko se však nedostali. Cestou je zastavila policejní hlídka, která muže vrátila zpět ke kontejneru,  kde museli vše uklidit. Teprve poté mohli pokračovat v další cestě.
 
NATANKOVAL A POTÉ UJEL - Po dvacáté hodině natankoval u benzínové čerpací stanice v Milovicích řidič do osobního vozidla Mercedes-Benz 83 litrů benzínu a poté bez zaplacení ujel. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
 
nprap. Hana Klečalová
29. dubna 2013 v 15:24

vytisknout  e-mailem