Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Černý víkend na Jičínsku 

Při tragické nehodě, ke které došlo v sobotu večer na železničním přejezdu u Kovače, zemřel šestačtyřicetiletý řidič osobního vozidla Peugeot 406 a jeho dvaačtyřicetiletá spolujezdkyně. V neděli pak došlo k požáru hospodářské budovy na Kamensku u Kopidlna, kde se škoda vyšplhala na 3 miliony korun.
 
Pátek 3. února 2012
KRÁDEŽ KOTLE - V ranních hodinách šetřili novopačtí policisté krádež pařákového kotle na zabíjačky, který neznámý pachatel odcizil ze společných prostor jednoho z bytových domů v Bukovině. Hodnota kotle byla vyčíslena na nejméně 4 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
OZNAMOVATELKA SI VŠE ROZMYSLELA - Ženský hlas upozornil po poledni na lince 158 na muže, který  měl vézt do sběrny druhotných surovin v Ostroměři kradené železo. Hlídka na místě zkontrolovala osmnáctiletého mladíka, který měl na káře naložené staré rezavé trubky. Vzhledem k tomu, že se policisté chtěli od oznamovatelky dozvědět další informace k údajné krádeži, snažili se s ní telefonicky spojit. Žena však už  s muži zákona komunikovat nechtěla a navíc  uvedla, že  o žádné krádeži nic neví a prý ani na policii nevolala.
 
Z PODVODNÍKÛ SE VYKLUBALI PRODEJCI - Dva muži obcházeli  po čtrnácté hodině  v Jičíně v ulici Na Jihu domácnosti a nabízeli  levnější odběr elektrické energie. Vzhledem k tomu, že se jednomu z oslovených zdáli podezřelí, oznámil vše na policii. Hlídka na místě dvojici zkontrolovala a zjistila, že se jedná o skutečné prodejce elektrické energie. Zda nabízeli levnější produkt, než jejich konkurence, muži zákona nezjišťovali.
 
DÝM VYDĚSIL MAJITELE DOMU - Hustý dým se valil v odpoledních hodinách ze střechy rodinného domu v Kacákově Lhotě. Vyšetřovatel hasičů, který si případ  na místě převzal, zjistil jako jednu z možných příčin prasklý komín.
 
HÁDKA KVÛLI ALKOHOLU - Ve večerních hodinách řešili muži zákona rodinné neshody v malé obci na Jičínsku. Hádka vznikla kvůli penězům na alkohol, které nechtěla žena svému choti dát. To ho zřejmě natolik rozběsnilo, že ji kromě urážek i několikrát udeřil. Po příjezdu hlídky se muž uklidnil a svého jednání zanechal. Jakmile však policisté odjeli, situace se opakovala. Tentokrát ale zůstalo jen u slovního napadení. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
PATRNERSKÉ NESHODY - Alkohol hrál hlavní roli i v partnerských neshodách v Hořicích. I v tomto případě požadoval muž po své přítelkyni peníze na alkohol. Žena mu však žádné nechtěla vydat, a tak ji udeřil takovou silou do stehna, až jí způsobil modřinu. Policisté věc zadokumentovali jako přestupek proti občanskému soužití.
 
 
Sobota 4. února 2012
NATANKOVAL A UJEL - Ráno natankoval na čerpací stanici v Robousích asi pětatřicetiletý řidič do vozidla Mazda téměř 19 litrů benzínu v hodnotě 700 korun a poté bez zaplacení odjel. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
 
PROBLÉMY S PŘÍTELEM - V dopoledních hodinách oznámila na lince 158 žena z malé obce na Sobotecku, že se pohádala se svým přítelem. Službu konající policista nemohl neslyšet vulgární výrazy a  dohady ohledně klíčků od vozidla a domácnosti. Na místo vyjela policejní hlídka, která se od oznamovatelky dozvěděla, že je vše v naprostém pořádku, že si s přítelem  vše ujasnili a další pomoc od policie nežádá. I tak ji muži zákona poučili, že pokud by se situace opakovala, aby se obrátila na linku tísňového volání.
 
STAROST O KONĚ - Před desátou hodinou dopolední se obrátila na policii žena s tím, že si v malé obci na Staropacku všimla tří zubožených koní, které jsou bez potravy a ve špatném zdravotním stavu. Dle jejího vyjádření měli požírat vlastní výkaly. Hlídka na místě zjistila, že se oznámení nezakládá na pravdě. Koně v žádném případě nevykazovali známky týrání, nebyli zanedbaní a vzhledem k tomu, že se na pozemku nacházel seník, měli potravy dost.
 
ZLEDOVATĚLÁ VOZOVKA - Na zledovatělý povrch vozovky u Studeňan upozornil před polednem na lince 158 jeden z projíždějících řidičů. Hlídka na místě zjistila, že náledí vzniklo v důsledku tání sněhu na stráni u silnice O nebezpečný úsek se nakonec postarali pracovníci správy a údržby silnic. 
 
NAPADENÍ MEZI BRATRY - Krátce před dvanáctou hodinou se obrátil na policii muž s tím, že ho v Sobotce fyzicky napadl jeho bratr. Byl velmi rozrušen a dále policistům sdělil, že až se vrátí z jičínské nemocnice, tak vše oznámí na  služebně v Sobotce. Pochopitelně se nedostavil a navíc policistům, kteří ho poté telefonicky kontaktovali, uvedl, že nic oznamovat nechce a nebude. To  že původně volal, bylo prý  proto, že mu „ujely nervy“.
 
KRÁDEŽ ŽELEZA - V odpoledních hodinách vyjeli muži zákona do Ostružna, kde neznámý pachatel odcizil v rekreačním středisku od volně přístupné chaty čtyři železné trubky, svazek betonářského drátu a elektromotor. Celková škoda byla vyčíslena na nejméně 2 tisíce korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
ALKOHOL K MATCE NEPATŘÍ - Velmi nezodpovědně se zachovala matka malého dítěte v Jičíně  která po celý den popíjela alkohol a večer pak byla tak  opilá, že se nemohla o svého potomka starat. Naštěstí se o něj postaral jeho otec, který s ním zůstal v bytě a matka odešla spát ke své sousedce. Případem se již zabývají sociální pracovnice.
 
PÁD Z KOLA - Krátce před půlnocí upozornil anonym na muže, který ležel s rozbitou hlavou v Jičíně v ulici Českých bratří. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o totálně opilého místního bezdomovce, který spadl z kola a přitom se poranil na hlavě. Muž byl poté převezen rychlou záchrannou službou na ošetření do jičínské nemocnice.
 
 
Neděle 5. února 2012
MUŽ NENADÁVAL, ALE SPAL - několik minut po půlnoci zaměstnala policisty žena z malé obce na Kopidlensku. Jako už několikrát  v minulosti oznámila, že ji slovně napadl bývalý manžel, který  řádí v domě „jak černá ruka“. Po příjezdu hlídky stála žena venku a její bývalý muž tvrdě spal. Co ji k takovému oznámení vedlo, policisté nezjistili.
 
KRÁDEŽ KABELKY - V ranních hodinách vyšetřovali kopidlenští policisté v herně v Libáni krádež kabelky, kterou neznámý pachatel odcizil z lavičky u stolu. Majitelka  kromě dokladů přišla o hotovost, mobilní telefon a další věci. Celková škoda byla vyčíslena na 4.250 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Před jednou hodinou ranní se obrátil na policii muž ze Staré Paky s tím, že jeho sousedé tropí velký hluk, bouchají, křičí a on nemůže spát. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o hlučnější rodinu, které domluvila a vysvětlila, co znamená noční klid.
 
PES SE CHTĚL OHŘÁT V HOSPODĚ - Zima zřejmě zahnala po druhé hodině ranní toulavého vlčáka do jedné z hospod v Sobotce. V okamžiku, kdy se obsluha snažila vetřelce vyhnat ven, začal být agresivní. Z tohoto důvodu raději vše oznámila na policii. Pes nakonec na hlídku nepočkal a z hospody utekl směrem k vlakovému nádraží, kde se jeho stopy ztratily.
 
POŽÁR BÝVALÉHO VEPŘÍNA -  Před osmou hodinou ranní vyjeli kopidlenští policisté na Kamensko, kde došlo k požáru bývalého vepřína. I přes okamžitý zásah hasičů napáchal oheň dle vyjádření majitele škodu ve výši nejméně 3 miliony korun. Policisté případ šetří jako podezření z případu poškozování cizí věci.
 
RVAČKA MEZI PŘÍBUZNÝMI - Večer pak policisté zamířili  do Popovic, kde se měla v jednom z bytů strhnout rvačka mezi příbuznými. Po příjezdu hlídky se všichni jako mávnutím kouzelného proutku usmířili a další přítomnost policistů nežádali.
 
nprap. Hana Klečalová
6. února 2012 v 14:50

vytisknout  e-mailem