Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - "Jednoruký bandita" nechtěl vyplatit výhru 

Uplynulý víkend byl ve znamení dopravních nehod. Sníh, náledí a v jednom případě i alkohol měly na svědomí 12 dopravních nehod, při kterých bylo sedm osob lehce zraněno. Celková škoda byla vyčíslena na bezmála 900 tisíc korun.

 
Pátek 13. ledna 2012
VLOUPÁNÍ DO PRODEJNY - V ranních hodinách vyjeli policisté v Nové Pace do Krkonošské ulice, kde se neznámý pachatel vloupal do prodejny se sportovním oblečením. Z prodejny a z  výlohy odcizil mikiny, kalhoty, čepice, rukavice a další oblečení v celkové hodnotě 130 tisíc korun. Za přečin krádeže hrozí pachateli trest odnětí svobody až na pět let.
 
KDE SKONČILY DŘEVĚNÉ PALETY ? - Padesát dřevěných palet zmizelo během noci z odstavného parkoviště v Sobotce ve Spyšovské ulici. Kdo má jejich krádež na svědomí a k jakému účelu pachateli posloužily, teď zjišťují sobotečtí policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
Z AUTOJEŘÁBU ZMIZEL HÁK - Další zloděj úřadoval ve Vidonicích, kde  ze zaparkovaného autojeřábu Tatra 148 odcizil hák v hodnotě téměř 5 tisíc korun. I v tomto případě se jedná o přestupek proti majetku.
 
NEVÍTANÍ NÁJEMNÍCI - Dva nevítaní nájemníci se objevili v dopoledních hodinách v jednom z panelových domů v Jičíně v ulici Kosmonautů. Jednalo se o bezdomovce a jeho čtyřnohého kamaráda, kteří si zabrali místnost v suterénu domu. Na jejich přítomnost upozornil na lince 158 majitel jednoho z bytů. Z tohoto důvodu na místo vyjela policejní hlídka, která však muže ani jeho psa nezastihla. Oba zřejmě stačili ještě před příjezdem policistů dům opustit.
 
PODEZŘELÝ OBCHODNÍK - Po poledni měl v Cerekvici nad Bystřicí obcházet domácnosti podezřelý muž s nabídkou výhodnějšího odběru elektrické energie. Zazvonil i u bytu starší ženy, které se ovšem jeho jednání zdálo podezřelé a proto vše oznámila na policii. Hlídka na místě provedla šetření, ale podezřelého prodejce nikde nezastihla.
 
SEDĚL ZA VOLANTEM OPILEC ? - Po šestnácté hodině oznámil na linku 158 anonym, že v Jičíně v Dělnické ulici nasedá do vozidla Peugeot 406 zjevně opilý řidič, který se chytá odjet. Než stačila hlídka dojet na místo, byl už pryč.
 
 
ANONYM NEMĚL PRAVDU - O hodinu později přijali policisté obdobné oznámení, tentokrát z Nové Paky. V tomto případě se mělo jednat o řidiče dodávky, který stál na autobusovém nádraží. Hlídka, která vyjela na místo,  řidiče zkontrolovala, ale výsledek provedené dechové zkoušky byl negativní.
 
KRÁDEŽ VÍKA Z KANÁLU -  Po dvacáté hodině vyšetřovali kopidlenští policisté krádež kovového víka  s rámem, které neznámý pachatel odcizil z kanálové vpusti v Kozojedech. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti majetku.
 
DRZÁ NÁVŠTĚVA - Ve večerních hodinách vyjeli muži zákona do Staré Paky, kde si majitel bytu nevěděl rady s opilým známým, který ho přišel navštívit. Nejenže byl na něj drzý, ale navíc mu i vyhrožoval. A tak policisté opilci  domluvili a vysvětlili, jak se má na návštěvě chovat. Muž poté  dobrovolně byt opustil.
 
Sobota 14. ledna 2012
VLOUPÁNÍ DO BUŇKY - Neznámý zloděj úřadoval v noci v Jičíně v  průmyslové zóně, kde se vloupal do stavební buňky. Zda uvnitř něco odcizil, bude předmětem dalšího šetření. I tak byla škoda na poškozených dveřích vyčíslena na nejméně 4 tisíce korun. 
 
OPILÝ MUŽ MĚL PROBLÉMY S ARTIKULACÍ - Po třetí hodině ranní se obrátil na policii silně opilý muž, který tvrdil, že byl v Jičíně na Valdštejnově náměstí napaden. Hlídka, která za  oznamovatele vyjela, zjistila, že má v  dechu přes 2,7 promile alkoholu. Vzhledem k tomu, že velmi obtížně artikuloval a policisté mu téměř nerozuměli, doporučili mu, aby vše oznámil, až bude střízlivý. Muž kupodivu pochopil a přislíbil, že až vystřízliví, tak se dostaví na služebnu. Zatím tak neučinil.
 
NATANKOVAL A ODJEL BEZ ZAPLACENÍ - V dopoledních hodinách natankoval řidič na čerpací stanici v Milovicích do osobního vozidla Opel Corsa 15 litrů benzínu a poté bez zaplacení odjel. Není vyloučeno, že pohonné hmoty pouze zapomněl zaplatit. V takovém případě určitě dluh ve výši 500 korun uhradí. 
 
CIZINEC UKRADL TYČINKU - Po patnácté hodině zavítal do jednoho z obchodních domů v Jičíně na autobusovém nádraží devětatřicetiletý cizinec, který zde odcizil čokoládovou tyčinku. Hlídka věc vyřídila na místě blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.
 
NESHODY BÝVALÝCH MANŽELÛ - V podvečerních hodinách se obrátila na policii mladá žena, které měl před jednou z heren v Jičíně v Hradecké ulici vyhrožovat její bývalý manžel. Hlídka na místě zjistila, že mezi oběma došlo ke slovnímu konfliktu, během kterého muž na ženu vytáhl nůž. Případ šetří jičínští policisté  jako přestupek proti občanskému soužití. 
 
PŘED JÍZDOU ANI "DVOJKU" ČERVENÉHO - Po sedmnácté hodině kontrolovala policejní hlídka v Hořicích v Husově ulici osobní vozidlo Renault Megane, které řídil osmapadesátiletý muž. Během kontroly se řidič podrobil dechové zkoušce, která u něj prokázala přes 0,2 promile alkoholu. Na dotaz policistů, zda před jízdou požil alkoholické nápoje, muž uvedl, že měl dvě deci červeného vína a dále, že třikrát denně užívá léky na vykašlávání. O osudu řidiče, který se musel na místě rozloučit se svým řidičským průkazem, teď bude rozhodovat příslušný správní orgán.  

RODINNÉ NESHODY - Večer přišly na řadu rodinné neshody. Po devatenácté hodině si stěžovala na lince 158 žena z malé obce na Jičínsku na přítele její dcery, který ji měl slovně napadnout. Hlídka na místě kontaktovala oznamovatelku, která byla zjevně pod vlivem alkoholu. Vzhledem k tomu, že nakonec nic oznamovat nechtěla, postačila v tomto případě ze strany policistů domluva.  
 
AUTOMAT NECHTĚL VYPLATIT VÝHRU - Před dvacátou hodinou oznámil na policii muž krádež peněz, ke které mělo dojít v jedné z heren v Libáni. Policisté na místě zjistili, že mu peníze, které měl vyhrát nad automatem, nikdo neodcizil, pouze mu je „jednoruký bandita“ nechtěl vyplatit. Dle správce automatů mu měla být částka ve výši 400 korun vyplacena až následující den.
 
Neděle 15. ledna 2012
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU -  Na rušení nočního klidu si stěžovali hodinu po půlnoci nájemníci jedné z  ubytoven v Kopidlně. Policisté, kteří vyjeli na místo, případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití.
 
NA VINĚ BYLA ZŘEJMĚ ŽÁRLIVOST - Po páté hodině ranní vyjeli muži zákona v Jičíně do ulice Sladkovského, kde mělo dojít ke konfliktu mezi druhem a družkou. Muž, který měl v dechu přes 1,4 promile alkoholu, měl napadnout svoji o dva roky mladší družku, která pro změnu „nadýchala“ přes 2 promile alkoholu. Příčinou sporu byla údajně žárlivost a výchova jejich dcery. Mezi oběma došlo nejdříve ke slovní rozepři, která vyústila ve vzájemné fyzické napadení. Ženu, která si stěžovala na bolest ramene, převezla rychlá záchranná služba na ošetření do jičínské nemocnice. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Z DISKOTÉKY ROVNOU DO NEMOCNICE -  Z diskotéky na Pecce rovnou do jičínské nemocnice převezla rychlá záchranná služba  silně opilého šestnáctiletého mladíka. Policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti ochraně před alkoholismem a jinými toxikomaniemi, zjišťují, kdo mladíkovi alkohol podal.
 
PARTNERSKÉ NESHODY - V ranních hodinách řešili muži zákona partnerské neshody v Jičíně v ulici Českých bratří, kde měl muž nejdříve slovně a poté i fyzicky napadnout svoji družku. Co bylo příčinou sporu zjišťují jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti občanskému soužití. 
 
KRÁDEŽ JÍZDNÍHO KOLA - V dopoledních hodinách odcizil neznámý pachatel v Jičíně u jednoho z obchodních domů na autobusovém nádraží uzamčené horské kolo. Majitel vyčíslil škodu na nejméně 3 tisíce korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
 
                                                                              nprap. Hana Klečalová

vytisknout  e-mailem