Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Popíjení piva završil nápoj s jedem na myši 

Během uplynulého víkendu se na Jičínsku "kradlo jak o život". Mizela auta i jízdní kola, vysychaly palivové nádrže a nájezdu zlodějů nebyly ušetřeny ani stodoly, chalupy a dokonce ani stan v kempu.
 
Pátek 11. května 2012
VLOUPÁNÍ DO KIOSKU - V noci na pátek řádil v Jičíně neznámý zloděj, který se na stadionu vloupal do kiosku. Jednalo se zřejmě o stejného pachatele, který se vloupal i do nedalekého stánku s občerstvením. V obou případech se zajímal hlavně o peníze a alkohol. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 30 tisíc korun. Po pachateli pátrají jičínští policisté, kteří oba případy šetří jako přečin krádeže.
 
KRÁDEŽ KOL - V odpoledních hodinách odcizil neznámý pachatel v Nové Pace v Krátké ulici horské kolo Toscana Gent, které stálo před jednou z prodejen, a v Kumburské ulici pak ze stojanu pánské jízdní kolo Merida. Hodnota obou kol byla vyčíslena na 23 tisíc korun. Pachateli za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení.
 
KRÁDEŽ V OBCHODĚ - Po čtrnácté hodině zavítala do jednoho z obchodů v Hořicích třicetiletá žena, která zde odcizila čokolády, sladké pečivo a dvě balení kávy v celkové hodnotě 687 korun. I když byla přesvědčená, že ji nikdo při krádeži neviděl, opak byl pravdou. Po celou dobu ji totiž sledoval pracovník bezpečnostní služby, který vše oznámil na policii. Policisté věc na místě vyřídili blokovou pokutou ve výši jeden tisíc korun.
 
ZTRACENÁ DÍVKA - Po sedmnácté hodině se obrátila na linku 112 jistá Petra s tím, že se ztratila někde u Nové Paky, když šla navštívit svoji kamarádku. Vzhledem k tomu, že službu konající policista slyšel ve sluchátku zvuk přejezdového zabezpečovacího zařízení, požádal ji, aby došla až k přejezdu, podle kterého by pak mohl zjistit, kde se přesně nachází. Poté se dívka ještě několikrát ozvala a přitom upřesňovala směr svého pohybu. Nakonec policistům uvedla, že už kamarádku našla a proto už od policie další pomoc nežádá. Otázkou je, zda se slečna skutečně ztratila, nebo si vše vymyslela.
 
NEBEZPEČNÝ KOKTEJL - Ve večerních hodinách zaměstnal policisty a záchrannou službu pětatřicetiletý muž ze Sobotky. Po celodenním popíjení piva si doma namíchal "koktejl" s jedem na myši, který vypil. Naštěstí vše zaregistrovala jeho přítelkyně, která mu včas podle návodu na obalu s jedem poskytla první pomoc. Po příjezdu záchranné služby byl muž stále při vědomí a nevykazoval známky otravy. Možná i proto, že měl v dechu přes jedno promile alkoholu. Na dotaz, proč si nebezpečné pití namíchal, nedokázal odpovědět, zřejmě si jed spletl s rozpustným nápojem.
 
OPILÍ ŠTAMGASTI - Teplá noc vylákala mnohé štamgasty z restaurací ven, kde pak za velkého hlaholu popíjeli jedno pivo za druhým. Jako například v Nové Pace, kde se skupinka hostů natolik rozdováděla, že je musela přijet uklidnit policejní hlídka. V tomto případě postačila ze strany policistů domluva.
 
 
Sobota 12. května 2012
NESPOKOJENÝ HOST - V časných ranních hodinách vyjeli policisté do malé obce na Jičínsku, kde v místní restauraci došlo ke strkanici mezi hosty. Krátce před zavírací dobou se dožadoval čtyřiapadesátiletý host dalšího piva. Obsluhující pracovnice mu ovšem odmítla pivo natočit, což muže rozohnilo a začal ji sprostě urážet. Poté co se ženy zastal další z hostů, obrátil opilec pozornost na něj a v okamžiku, kdy se chtěl muž napít piva, zaútočil. Několikrát ho udeřil pěstí do obličeje a přitom půllitr, ze kterého pil, rozbil. Střepy pak muže pořezaly na tváři. Útočníka poté už chuť na pivo přešla a zbaběle utekl. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
VLOUPÁNÍ DO STANU - Před pátou hodinou ranní řádil v  kempu v Jinolicích neznámý pachatel, který se zde vloupal do stanu. Nezjištěným předmětem vyřízl do plátna otvor ve tvaru "L" a poté uvnitř odcizil batoh s oblečením a kosmetikou a dále tašku přes rameno, ve které se kromě svazku klíčů nacházely cigarety a další drobnosti. Celková škoda byla vyčíslena na bezmála osm tisíc korun. Po drzém zloději pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přečin krádeže.
 
KRÁDEŽ MOTOCYKLU - V dopoledních hodinách vyjeli muži zákona do Hořic, kde neznámý pachatel odcizil v Máchově ulici z neuzamčeného přístřešku motocykl Jawa 50 v hodnotě tři tisíce korun. Kdo má krádež na svědomí a kde pionýr skončil, vyšetřují hořičtí policisté.
 
NATANKOVAL A POTÉ UJEL BEZ ZAPLACENÍ - Neskutečně drze si počínal řidič osobního vozidla BMW červené barvy, který po čtrnácté hodině natankoval u čerpací stanice v Ostroměři 55 litrů benzínu v hodnotě 2.032 korun a poté bez zaplacení ujel. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti majetku, za což hrozí řidiči ve správním řízení několikatisícová pokuta.
 
 
KRÁDEŽ KOLA - Před patnáctou hodinou vyšetřovali jičínští policisté krádež jízdního kola, které neznámý pachatel odcizil z chodby domu v ulici Sv. Čecha. Majitel vyčíslil jeho hodnotu na téměř pět tisíc korun. I v tomto případě se jedná o přestupek proti majetku.
 
Neděle 13. května 2012
OPILÁ ŘIDIČKA - Krátce před jednou hodinou ranní kontrolovala policejní hlídka v Sobotce osobní vozidlo Škoda Felicia, které řídila devětatřicetiletá žena. Vzhledem k tomu, že policisté z jejího dechu cítili alkohol, vyzvali ji k provedení dechové zkoušky. Řidička nejdříve odmítla s tím, že před půlnocí vypila dvě skelničky vína a tudíž není nutné, aby dýchala. Nakonec si vše rozmyslela a s dechovou zkouškou souhlasila. Ta u ní prokázala přes 0,5 promile alkoholu. I když svého jednání velmi litovala, trestu neunikne. Ve správním řízení jí za jízdu v opilosti hrozí několikaměsíční zákaz řízení a peněžitý trest.
 
KRÁDEŽ NÁŘADÍ - Během noci se vloupal neznámý pachatel v Bartoušově do objektu jedné z firem, kde odcizil ruční elektrické nářadí. Celková škoda byla vyčíslena na nejméně 22 tisíc korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
VLOUPÁNÍ DO STODOLY - Další zloděj se pro změnu vloupal do stodoly ve Stříbrnicích, ze které si odnesl kompresor, nabíječku autobaterií, pluh a dále ze zaparkovaného vozidla odcizil osobní doklady majitele a malý technický průkaz. V tomto případě škoda přesáhla 58 tisíc korun. Za přečin krádeže hrozí pachateli až dva roky vězení.
 
VANDAL POŠKODIL ROSTLINY - Neznámý vandal řádil v noci v malé obci na Hořicku, kde na soukromém pozemku poškodil několik sazenic malin a ostružin. Rostlinám po jeho "nájezdu"zežloutly listy. Majitel vyčíslil škodu na téměř dva tisíce korun. Případem se zabývají hořičtí policisté.
 
ZTRACENÝ HOCH SE VRÁTIL K BABIČCE - Do velmi nepříjemné situace se dostala v odpoledních hodinách babička tříletého chlapce, který se jí ztratil na pouti v Hořicích. Naštěstí si ho včas všimla jedna z návštěvnic, která vše oznámila na policii. Než stačila hlídka vyjet na místo, byl už chlapec u své babičky, která si ho převzala.
 
RODINNÉ NESHODY - Naschvály vládly v podvečerních hodinách v jedné z jičínských rodin. V tomto případě se jedná o déletrvající spory, kdy tentokrát muž nechtěl pustit do bytu svoji manželku. V okamžiku, kdy se o případ začali zajímat městští strážníci, změnil názor a ženu do bytu pustil.
 
NEZNÁMÝ MUŽ ÚDAJNĚ KOPAL ŽENĚ DO DVEŘÍ - Po dvacáté hodině se obrátila na linku 158 žena z malé obce na Jičínsku s tím, že každou noc přelézá neznámý muž plot a kope do dveří. Hlídka, která vyjela na místo, vše zkontrolovala, ale žádné poškození plotu ani dveří nezjistila.
 
nprap. Hana Klečalová
14. května 2012 v 19:55

vytisknout  e-mailem