Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Muž po útoku na vozidlo předstíral záchvat. 

Pátek 8.dubna 2016

KRÁDEŽ PENĚZ - Krátce po osmé hodině ranní úřadoval neznámý pachatel v jičínské nemocnici. Nepozorovaně vnikl do místnosti pro zaměstnance, kde z odložené kabelky odcizil hotovost. Majitelka vyčíslila škodu na 230 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.

OPILÝ CYKLISTA - V dopoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka na čtyřpruhu ve směru od Nové Paky na Jičín čtyřiapadesátiletého cyklistu, který nejenže nerespektoval zákaz vjezdu cyklistů, ale navíc byl opilý. Provedená dechová zkouška totiž u něj prokázala 0,79 promile alkoholu. A tak kromě toho, že mu policisté zakázali další jízdu, hrozí mu ve správním řízení vysoká pokuta.

PARTNERSKÉ NESHODY - Krátce před třináctou hodinou se obrátila na policii žena z Hořic s tím, že ji fyzicky napadl opilý manžel, který jí navíc omezuje v pohybu. Hlídka na místě zjistila, že se manželé pohádali a muž dal přitom své choti facku. Oba se podrobili dechové zkoušce, která byla u ženy negativní. To se ovšem nedá říci o jejím  manželovi, který měl v dechu 0,59 promile alkoholu. Případ šetří hořičtí policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

NEBEZPEČNÁ JÍZDA - V odpoledních hodinách přijali policisté oznámení na řidiče kamionu, který měl v Ostroměři troubit a blikat dálkovými světly na před sebou jedoucí vozidlo, jehož řidiči se to pochopitelně nelíbilo. Policisté vše prověřili, ale řidiče kamionu, který měl jet směrem na Jičín, nikde nenašli.

NESHODY V HOŘICÍCH - Po šestnácté hodině zamířili hořičtí policisté do jednoho z bytů v Pelikánově ulici, kde řešili partnerské neshody. Vše začalo již v pátek večer, kdy měl opilý osmačtyřicetiletý muž napadnout svoji o čtyři roky mladší přítelkyni. Ta nakonec z bytu odešla s tím, aby se do následujícího dne vystěhoval. Vzhledem k tomu, že tak neučinil, obrátila se na policii. Po příjezdu hlídky byl muž klidný, a i když nejdříve odmítl byt opustit, nakonec si to rozmyslel a odešel. Oznamovatelka policistům poděkovala a více od nich nežádala.

POROUCHANÁ BABETA - Na údajně totálně opilého muže, který v podvečerních hodinách tlačil v Jičíně v Hradecké ulici babettu, upozornil jeden z řidičů. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o lehce opilého místního občana, který nepojízdnou babettu tlačil při okraji vozovky. Nutno zdůraznit, že se žádného protiprávního jednání nedopustil, a proto muži zákona věc dál neřešili.

VLOUPÁNÍ DO DOMU - Hořičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který se vloupal do jednoho z řadových domů v Hořicích v ulici Jablonského. I když uvnitř vše prohledal a věci ze zásuvek vyházel na zem, přesto zde nic neodcizil. Majitel vyčíslil škodu na 500 korun. Pachateli za přečin porušování domovní svobody hrozí až dva roky vězení.

ROZEPŘE V MLÁZOVICÍCH - Ve večerních hodinách se obrátila na policii žena z Mlázovic s tím, že má problémy s přítelem, který je agresivní a odmítá jí vydat klíče od vozidla. Nutno podotknout, že při hovoru byl v telefonu slyšet i hlas jejího přítele, který ale rozhodně agresivně nezněl. Policisté po příjezdu zjistili, že mezi oběma došlo pouze k drobné rozepři, kterou na místě vyřešili domluvou.

Sobota 9. dubna 2016

PARTNERSKÉ NESHODY- Krátce před jednou hodinou ranní zamířili jičínští policisté do Železnice, kde mělo dojít k partnerským neshodám. Opilý muž, který měl v dechu 1,27 promile alkoholu, řešil se svojí družkou její údajnou nevěru a přitom tak prudce bouchl prosklenými dveřmi, až se sklo vysypalo na zem.  Muž se poté, co mu hlídka domluvila, uklidnil a odešel spát.

NAPADENÍ V JIČÍNĚ - Po druhé hodině ranní zamířili jičínští policisté na autobusové nádraží, kde mělo několik mladíků slovně napadnout muže, který vše oznámil na linku 158.  Po příjezdu hlídky se na místě nacházel pouze oznamovatel, který ale nakonec nic řešit nechtěl.

158 - Nad ránem se obrátil na policii muž s Jičína s tím, že viděl dva mladíky a nějakou slečnu, jak mu v ulici Na Jihu hodili na vozidlo Peugeot 307 kontejner. Policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že mladíci  kontejner pouze posunuli a ten se pak o vůz opřel. K žádné škodě na majetku naštěstí nedošlo.

RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Tři mladíci ve věku 23 až 25 let rušili v časných ranních hodinách v Butovsi noční klid. Krátce před šestou hodinou se vraceli domů a přitom dělali hluk, který se nelíbil sousedům. Policisté mladíkům domluvili a vysvětlili, jak se mají na ulici chovat.

POBÍHAJÍCÍ PES - V dopoledních hodinách pobíhal v Dětenicích hnědý pes střední velikosti, který se evidentně ztratil svému pánovi. Na kolemjdoucí, kteří se ho snažili chytit, vrčel a štěkal. Nakonec se o něj postaral starosta obce.

NESHODY S PŘÍTELKYNÍ - Před polednem zaměstnaly novopacké policisty partnerské neshody, ke kterým došlo v ulici Legií. Jednatřicetiletý muž měl slovně napadnout svoji přítelkyni, které měl vyhrožovat fyzickou újmou. Policisté na místě zjistili, že se jedná o nevyrovnané jedince, kteří spolu žijí čtyři roky. Důvodem jejich sporu mělo být to, že žena přespala jinde než doma, což se nelíbilo jejímu partnerovi. Žena nakonec z bytu odešla s tím, že bude bydlet u kamarádky. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

NÁLEZ PENĚŽENKY - Po poledni se obrátil na linku 158 jeden ze zákazníků čerpací stanice v Ostroměři s tím, že zde našel peněženku, kterou odevzdal obsluze.  Ještě než na místo vyjela policejní hlídka, dostavil se na benzínku majitel peněženky, který si ji převzal.

Neděle 10. dubna 2016

RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Na hlučnou společnost, která  ve dvě hodiny ráno rušila sousedy v jednom z domů v Jičíně v Barákově ulici, upozornil na lince 158 anonym. Hlídka na místě provedla šetření a společnost vyzvala, aby se uklidnila. Poté již byl v domě naprostý klid.

HLUČNÁ OSLAVA NAROZENIN - Ve stejné době vyjížděli novopačtí policisté do Lázní Bělohradu, kde rovněž řešili rušení nočního klidu. V tomto případě se v jednom z bytů na náměstí konala oslava narozenin. Hosté si velmi nahlas pouštěli hudbu a tím rušili sousedy. Policisté přítomné vyzvali, aby hudbu ztišili, což také učinili.  Vzhledem k tomu, že nešlo o první rušení nočního klidu ze strany nájemce bytu, šetří případ policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

PODEZŘELÝ MUŽ - Po třetí hodině ranní oznámila na lince 158 žena z Jičína, že se jí do bytu dostává nějaký opilec. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která zjistila, že se jedná o šestačtyřicetiletého muže, který si vlivem opilosti spletl patra a dobýval se tak do cizího bytu. Policisté muži domluvili a následně ho nasměrovali ke správným dveřím.

OPILÁ SLEČNA - Nad ránem se pohybovala před diskotékou na Pecce opilá dívka, která měla na sobě jen slabé triko. Na tom by nebylo nic divného, kdyby ovšem venku nebyla zima a nepršelo. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o čtyřiadvacetiletou místní slečnu, o kterou se  postaral  její bratr.

VANDAL V HOŘICÍCH - Hořičtí policisté pátrají po neznámém vandalovi, který v ulici Strozziho poškodil u zaparkovaného vozidla Suzuki Swift zpětná zrcátka. Majitel vyčíslil škodu na 3 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

158 - V odpoledních hodinách volala několikrát na linku 158 žena z Miletína s tím, že ji někdo fyzicky napadl. Komunikace s ní však byla velmi obtížná, neboť dle hlasu bylo zřejmé, že je pod vlivem alkoholu. Při posledním hovoru žena uvedla, že už nic oznamovat nechce a že je v pořádku. Dále uvedla, že je na pouti v Miletíně, kde „něco“ popila.

POŠKOZENÉ ČELNÍ SKLO - Ve večerních hodinách se obrátil na policii muž z Pecky s tím, že mu podnapilý příbuzný rozbíjí vozidlo Audi 80. Novopačtí policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že mezi muži došlo ke slovní rozepři, při které si vzal do ruky opilý jednačtyřicetiletý příbuzný eternitovou šablonu a tou pak u vozu rozbil čelní sklo. Vzhledem k tomu, že poté předstíral záchvat, skončil v jičínské nemocnici, ze které putoval rovnou do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

PODIVNÉ OZNÁMENÍ - Večer zaměstnal hořické policisty muž z Miletína, který volal, že mu dva muži a žena vyhrožovali, že půjde „sedět“. Policisté následně na místě kontaktovali oznamovatele, který byl silně opilý a popřel, že by na linku 158 volal.
Stejně nesmyslně volal na linku 158 i muž z Kopidlna, kterého měl údajně někdo fyzicky napadnout. Blíže se ale k případu nechtěl vyjádřit. Nesdělil ani, kde se přesně nachází, a odmítl i lékařské ošetření. Proč tedy na policii volal, se nepodařilo zjistit.

por. Hana Klečalová DiS.
12. dubna 2016 v 15:22

 

vytisknout  e-mailem