Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Místo vzrostlých stromů našel jen pařezy 

Během uplynulého víkendu byl na Jičínsku z pohledu policistů relativní klid. Muže zákona zaměstnali hlavně opilci, zloději a výtržníci, kteří rušili noční klid. 

 
Pátek 13. července 2012
VANDAL POŠKODIL VOZIDLO - Neznámý vandal řádil v noci na pátek na Pecce, kde na soukromém pozemku poškodil zaparkované vozidlo Škoda Pick up, u kterého rozbil boční okno. Majitel vyčíslil škodu na 1.500 korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
ODSTAVENÉ VOZIDLO - Před osmou hodinou ranní se obrátil na policii řidič s tím, že před Starým Místem stojí na krajnici osobní vozidlo Škoda Favorit, které není označené. Policisté na místě zjistili, že zde favorita z důvodu poruchy odstavil majitel.
 
KAMION ZABLOKOVAL KRUHOBVÝ OBJEZD - Další porouchané vozidlo blokovalo dopravu v Nové Pace. V tomto případě se jednalo o kamion, který řidiče „zradil“ na kruhovém objezdu ve směru na Starou Paku. Vzhledem k tomu, že se začaly tvořit dlouhé kolony vozidel, vyjela na místo policejní hlídka, která řídila provoz kyvadlově. Po několika minutách se podařilo nepojízdné vozidlo odtáhnout a kruhový objezd se tak stal opět plně průjezdným.  
 
KRÁDEŽ PENĚŽENKY - Během dne úřadoval v jedné z firem v Soběrazi zloděj, který v šatně z batohu odcizil peněženku s hotovostí a platební kartou. Majitel vyčíslil škodu na 1.700 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
 
VOLNĚ POBÍHAJÍCÍ PSI - V odpoledních hodinách pobíhali ve Vysokém Veselí dva psi, kteří utekli svému páníčkovi.  Nakonec se podařilo oba chlupáče odchytnout a uvázat k boudě. Případem se zabývá místní obecní úřad.
 
OTRAVA ALKOHOLEM TO NEBYLA - Po osmnácté hodině se povaloval na silnici v Robousích silně opilý muž. Po příjezdu rychlé záchranné služby muž vstal a pokračoval klátivou chůzí k domovu. Vzhledem k tomu, že nejevil známky otravy alkoholem, nebyl jeho převoz do nemocnice nutný.
 
LHÁT SE NEMÁ - Před jednadvacátou hodinou se obrátil na linku 158 muž s tím, že ho na nádraží v Lázních Bělohradě napadlo několik mužů, kteří ho údajně bili pěstmi. Jemu se naštěstí podařilo utéct a schovat. Hlídka, která vyjela na místo, zjistila, že lhal. V době, kdy čekal na vlak, projel kolem nádraží řidič, kterému měl oznamovatel v minulosti poškodit pneumatiky. Ze  strachu z odvety si vymyslel, že ho řidič napadl, což nebyla pravda.  Nakonec za přítomnosti hlídky nastoupil do vlaku a odjel směrem na Jičín.
 
STRACH MÁ VELKÉ OČI - Krátce po dvaadvacáté hodině oznámil na policii značně opilý muž, že před jednou z restaurací v Hořicích tropí parta mladíků výtržnost. Od policie žádal, aby okamžitě zjednala nápravu, neboť chce odejít bezpečně domů. Hlídka na místě zjistila, že oznamovatel volal preventivně, neboť se bál, že by ho mladíci mohli napadnout. Ti ale odešli domů, a tak jeho obavy byly zbytečné.
 
VETŘELCE NENAŠLI - Před půlnocí vyjela policejní hlídka do jedné z firem v Hořicích, kde vrátný při obchůzce zaznamenal pohyb cizích osob. Policisté celý areál zkontrolovali, ale žádného „vetřelce“ nenašli. 
 
NATANKOVAL A PAK UJEL BEZ PLACENÍ - V noci natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích neznámý řidič do osobního vozidla, pravděpodobně značky Opel, 45 litrů benzínu v hodnotě 1.650 korun a poté bez zaplacení ujel. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.
 
Sobota 14. července 2012
KONTROLA RESTAURACE - V ranních hodinách vyjeli hořičtí policisté spolu s městskými strážníky do jedné z místních restaurací, kde mělo několik hostů tropit výtržnost. Muži zákona na místě zjistili, že k žádnému narušení veřejného pořádku nedošlo.
 
VANDAL POŠKODIL AUTO - Neznámý vandal řádil v noci v Hořicích, kde v Komenského ulici poškodil zaparkované vozidlo Renault Laguna, u kterého poškrábal kapotu a rozbil boční okno. Majitel vyčíslil škodu na 5 tisíc korun. Po neznámém vandalovi pátrají hořičtí policisté, kteří případ šetří jako přečin poškození cizí věci.
 
MÍSTO STROMÛ NAŠEL JEN PAŘEZY - Vlastním očím nemohl uvěřit majitel lesa na Pařezské Lhotě, který místo vzrostlých smrků našel jen pařezy. Stromy pokácel a odvezl neznámý pachatel, který tak majitel způsobil škodu ve výši 3.500 korun. Případ šetří jičínští policisté, jako přestupek proti majetku.
 
ZBĚDOVANÝ LABRADOR - Před desátou hodinou dopolední pobíhal po silnici mezi obcemi Dětenice a Prodašice zřejmě nemocný labrador, který vypadal velmi zbědovaně. O jeho výskytu policisté informovali starostu obce, který přislíbil, že se o psa postará.
 
ZA BENZÍN SE PLATÍ - V odpoledních hodinách natankoval u benzínové čerpací stanice v Jičíně neznámý řidič do vozidla Škoda Favorit zelené barvy přes 8 litrů benzínu a poté bez zaplacení ujel. Zůstal po něm dluh ve výši 300 korun. Neznámému řidiči za přestupek proti majetku hrozí ve správním řízení několikatisícová pokuta.
 
VYSOKÝM NÁKLADEM ZABLOKOVAL VIADUKT - Po třinácté hodině upozornil na lince 158 řidič na kamion, který vysokým nákladem blokoval před viaduktem v  Nové Pace provoz. Hlídka, která vyjela na místo, již nikde vozidlo nezaznamenala.
 
STOP - Červený nápis STOP na policejním voze ukončil před sedmnáctou hodinou jízdu pětadvacetiletého řidiče, který jel v Řehči osobním vozidlem Opel Astra. I když provedená dechová zkouška u něj byla negativní, přesto nebyl řidič ve „své kůži“. Byl neklidný, měl zarudlé oči a bledý obličej. Z tohoto důvodu se podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní. A tak se  musel rozloučit se svým řidičským oprávněním a navíc mu policisté  zakázali další jízdu. Na jak dlouho, o tom bude rozhodovat příslušný správní orgán.
 
PENÍZE NEDOSTAL, TAK ŘÁDIL - V odpoledních hodinách se obrátil na policii muž z Jičína s tím, že ho slovně napadl syn, který po něm chtěl peníze a ošetření rozlomeného zubu. Když mu nechtěl peníze dát, začal ho syn vulgárně urážet a vyhrožovat mu se zaťatou pěstí. Navíc v obývacím pokoji poškodil dřevěný stolek. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
KRÁDEŽ KOLA - Krátce po dvacáté hodině úřadoval v Jičíně na vlakovém nádraží neznámý pachatel, který zde odcizil jízdní kolo Rock Machine modré barvy v hodnotě nejméně 3 tisíce korun. Kdo má krádež na svědomí a kde kolo skončilo, teď zjišťují jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
RUŠENÍ NOČNÍHO KLIDU - Po dvaadvacáté hodině vyjeli policisté do Pševse, kde měl jeden z místních občanů rušit hlasitou hudbou noční klid. Hlídka však na místě žádný hluk nezaznamenala.
 
PARTNERSKÉ NESHODY - Poté policisté pokračovali do Dětenic, kde řešili partnerské neshody. Muž nechtěl svoji přítelkyni, se kterou se pohádal, pustit do bytu. Hlídka věc vyřídila na místě domluvou.
 
Neděle 15. července 2012
HLUČNÁ HUDBA - Po jedné hodině ranní vyjeli muži zákona v Hořicích do Otakarovy ulice, kde si jeden u místních občanů stěžoval na hlučnou hudbu. Hlídka na místě však žádné  rušení nočního klidu nezjistila.
 
OPILEC SKONČIL NA ZÁCHYTCE - Ve večerních hodinách ležel před jednou z restaurací v Hořicích jednapadesátiletý muž, který byl tak opilý, že nemohl chodit natož komunikovat. Vzhledem jeho stavu nezbylo policistům nic jiného, než ho převézt do protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové, kde zůstal až do vystřízlivění.
 
NEBYLA TO NEMOC, ALE OPILOST  - Dalším, kdo skončil na záchytce, byl šestatřicetiletý muž z Hořicka. Krátce před půlnocí seděl na lavičce v Ostroměři a stěžoval si na „zvýšený cukr a špatnou motoriku“. Z tohoto důvodu vyjela na místo rychlá záchranná služba. Lékař, který muže vyšetřil, konstatoval, že až na to, že je silně opilý, je jinak zcela zdráv.  A tak s téměř 2,8 promile alkoholu putoval do protialkoholní záchytné stanice, kde ho po vystřízlivění čekal účet za pobyt ve výši 2 tisíce korun.  
 
SKLENICE LÉTALY VZDUCHEM - V pozdních nočních hodinách zasahovali policisté v restauraci ve Slatinách, kde hádka s přítelkyní proměnila pětadvacetiletého hosta v běsnící živel. Notně posilněn alkoholem házel půllitry na zem, vulgárně urážel hostinskou a přitom ještě zvládl rozbit okno. Policisté muže vyzvali k  provedení dechové zkoušky, která u něj prokázala 1,16 promile alkoholu. Navíc se přiznal k tomu, že kouřil marihuanu. Celková škoda, kterou svým jednáním způsobil, byla vyčíslena na  4.800 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku a proti občanskému soužití, za což muži ve správním řízení hrozí až několikatisícová pokuta.  
 
nprap. Hana Klečalová
16. července 2012 v 15:45

vytisknout  e-mailem