Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Policisty zaměstnali nedisciplinovaní řidiči a opilí občané. 

Během prodlouženého víkendu přijali policisté na Jičínsku několik desítek oznámení, prověřovali přestupky i přečiny a v neposlední řadě se věnovali řidičům, kteří mnohdy usedli za volant pod vlivem alkoholu.

 

Pátek 25. března 2016

SOUSEDSKÉ NESHODY - Krátce po páté hodině ranní se obrátil na linku 158 muž z Jičína s tím, že ho opilý soused ohrožuje tyčí a on nemůže jít do zaměstnání. Policisté na místě kontaktovali oznamovatele, od kterého se dozvěděli, že již soused odešel domů. Vzhledem k tomu, že ho fyzicky nenapadl, nechtěl, aby se policisté více věcí zabývali.

ZMĚNA SKRÝŠE - V dopoledních hodinách oznámila na policii žena z malé obce na Jičínsku, že měla v domě zloděje, který jí z kapsy kabátu odcizil několikatisícovou hotovost. Nakonec se ukázalo, že o peníze nepřišla. Zapomněla totiž, že je ukryla na jiném místě.  

NEBEZPEČNÁ JÍZDA - Na pilota F1 si zřejmě hrál nezjištěný řidič osobního vozidla Audi Q7, který měl po deváté hodině svojí bezohlednou jízdou ohrožovat na trase mezi Hořicemi a Jičínem ostatní účastníky silničního provozu. Dle řidičů měl jet velmi rychle a prý se je i snažil „vybržďovat“. Policisté oznámení prověřili, ale uvedené vozidlo nikde nezaznamenali.

POŠKOZENÝ POROST - V dopoledních hodinách se obrátil na policii majitel lesa v Úbislavicích s tím, že mu někdo pokácel několik náletových dřevin a další poškodil. Novopačtí policisté oznámení prověřili a přitom zjistili, že si majitel vedlejšího pozemku objednal těžbu dřeva lesní technikou a při kácení stromů došlo nedopatřením k částečnému poškození uvedených dřevin. Vzhledem k tomu, že se majitelé obou pozemků dohodli na vyrovnání a policisté nezjistili, že by došlo ke spáchání přestupku ani trestného činu, více se případem nezabývali.

NÁVŠTĚVA Z RUSKA - Po čtrnácté hodině zamířili jičínští policisté do Radimi, kde řešili záhadný telefonát. Starší ženě měla volat nějaká Eliška z Ruska s tím, že k ní večer přijede na návštěvu. Vzhledem k tomu, že žena žádnou Elišku neznala, oznámila vše na policii. Hlídka na místě zjistila zajímavé skutečnosti. Nejenže byla oznamovatelka opilá, ale navíc hovor, který přijala, nebyl s největší pravděpodobností určen jí, ale šlo o omyl.

OPILÝ ŘIDIČ - Před patnáctou hodinou oznámila na linku 158 žena z Rohoznice, že jí opilý přítel vzal auto Škoda Felicia a i s jejich osmiměsíční dcerou odjel. O několik minut později se žena ozvala znovu s tím, že se již přítel vrátil. Policisté následně muže vyzvali k provedení dechové zkoušky, která u něj prokázala 1,68 promile alkoholu. Hlídce sdělil, že si prý jen zajel do města pro pivko. Za jízdu pod vlivem alkoholu mu hrozí až roční vězení.

POŠKOZENÝ POZEMEK - Jičínští policisté vyjeli v podvečerních hodinách do Nemyčevse, kde měl někdo jezdit traktorem  po soukromém pozemku  a přitom měl poničit novou sadbu. Hlídka se na místě spojila s majitelem pozemku, který uvedl, že k žádné škodě nedošlo, pouze ho rozzlobilo, že se mu někdo otáčel traktorem na pozemku. Věc prý oznámil jen z preventivních důvodů. 

PODEZŘELÍ MLADÍCI - Ve večerních hodinách upozornila žena z Jičína na opilé mladíky, kteří měli po sídlišti jezdit v osobním voze Škoda Octavia RS. Hlídka vozidlo zkontrolovala a přitom zjistila, že řidič není pod vlivem alkoholu ani drog.

NAPADENÍ V NOVÉ PACE - Před půlnocí se mělo několik opilých hostů napadat v jedné z restaurací v Nové Pace v Kotíkově ulici a přitom dokonce měla čtyřiačtyřicetiletému muži téct krev. Hlídka na místě zjistila, že k žádnému fyzickému napadení nedošlo a muž si zranění způsobil sám. Byl totiž silně opilý. V dechu měl 2,89 promile, a protože neudržel rovnováhu, upadl na zem, a přitom se zranil.  Následně byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice.

 

Sobota 26. března 2016

POBÍHAJÍCÍ PES - V ranních hodinách se měl v Kopidlně v Jičínské ulici pobíhat po silnici kříženec husky, který údajně nebyl agresivní. Policisté kontaktovali starostku obce, která zajistila odchyt uvedeného psa.

SPÍCÍ BEZDOMOVEC - V dopoledních hodinách upozornila obsluha jedné z restaurací v Jičíně na Husově ulici na spícího muže, který si ustlal u nich v suterénu. Na místo vyjeli policisté, kteří muže probudili a zjistili, že se jedná o bezdomovce. Poté, co mu domluvili,  odešel.

SPOR O PARKOVACÍ MÍSTO - Krátce po desáté hodině dopolední vyjeli jičínští policisté na autobusové nádraží, kde se před jedním ze supermarketů do sebe pustily dvě řidičky, které se dohadovaly ohledně parkovacího místa. Nakonec jedna z nich nevydržela a druhé u jejího vozidla ukopla rámeček s přední registrační značkou. Svým jednáním způsobila škodu ve výši 50 korun. Případ šetří jičínští policisté jako přestupek proti majetku.

DÍTĚ VE VOZIDLE - Do zoufalé situace se dostala mladá maminka, která po poledni ponechala ve voze Škoda Fabia, které zaparkovala  v Jičíně před supermarketem v Husově ulici své roční dítě, a  navíc uvnitř zapomněla  klíče. Než si vše uvědomila, vůz se uzamkl a ona se nemohla dostat dovnitř.  Z tohoto důvodu na místo vyjeli hasiči, kteří škodovku otevřeli. Policisté věc na místě vyřídili domluvou a ženě vysvětlili, že by neměla nechávat  dítě ve vozidle bez dozoru.

ŠARVÁTKA MEZI ÚČASTNÍKY POCHODU - Po třinácté hodině došlo na Prachově k potyčce mezi dvěma muži. Nakonec se ukázalo, že šlo jen o drobnou šarvátku mezi účastníky pochodu Za Rumcajsem, kteří byli znaveni nikoliv zdolanými kilometry, ale vypitým alkoholem. Nutno zdůraznit, že nebyli sami. Hlídka oběma řádně domluvila a vzhledem k tomu, že se zde nacházelo více takto "unavených" osob, věnovali policisté této lokalitě větší pozornost. K žádnému narušení veřejného pořádku už ale nedošlo.

SPOR KVŮLI ÚDAJNÉ NEVĚŘE - Ve večerních hodinách zamířili novopačtí policisté do Chotče, kde měl osmatřicetiletý muž  vyhrožovat dalšímu muži fyzickým napadením a  to z důvodu údajné nevěry. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.

BOUCHÁNÍ NA OKNO - Po dvacáté hodině se obrátila na policii žena z Ostroměře s tím, že jí neznámý muž ťuká na okno a ona se bojí. Hlídka, která vyjela na místo, zkontrolovala okolí domu, ale žádného podezřelého muže nenašla.

 

Neděle 27. března 2016

BUJARÁ OSLAVA - Oslava narozenin se krátce před jednou hodinou ranní vymkla z rukou dvěma mužům v Hořicích. V Riegrově ulici totiž nejdříve rozbili okno u jednoho z domů a poté vylezli na střechu kotelny, ze které jim dolů pomohli přivolaní hasiči.  Případ šetří hořičtí policisté jako přestupky proti občanskému soužití a majetku.  

DROGY A VOLANT NEJDOU DOHROMADY - V dopoledních hodinách kontrolovali policisté na Pecce na náměstí osobní vozidlo Renault Mégane, které řídil dvaatřicetiletý muž. Provedená dechová zkouška byla negativní, zato test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl pozitivní na cannabis. Z tohoto důvodu se musel řidič rozloučit se svým řidičským průkazem, a navíc ho čeká ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.

NAPADENÍ VE VRCHOVINĚ - Po patnácté hodině vnikla na Vrchovině fena německého ovčáka na soukromý pozemek, kde pokousala fenku pražského krysaříka, které způsobila zranění. Náklady na léčbu se vyšplhaly na téměř 4 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti veřejnému pořádku.

TEPLÉ POČASÍ DĚLÁ DIVY - V odpoledních hodinách upozornila na lince 158 žena z Lázní Bělohradu na staršího muže, který měl v parku u jezírka onanovat. Hlídka oznámení prověřila, a i když se jedná o lokalitu s velkým pohybem  osob, přesto nikdo jiný uvedeného muže neviděl. Hlídka opětovně kontaktovala oznamovatelku, která uvedla, že nic hlásit nechce, pouze to dala policii na vědomí.

 

Pondělí 28. března 2016

NAPADENÍ V KOPIDLNĚ - Nad ránem se obrátil na policii muž z Kopidlna s tím, že se na sídlišti pere několika osob. Oznamovatel byl zjevně pod vlivem alkoholu, hovořil velmi zmateně, až arogantně. Nakonec se ukázalo, že došlo pouze k rozepři mezi dvěma opilými muži, kteří hlídce sdělili, že až vystřízliví, tak se dostaví na služebnu.

OPILEC NA ULICI - Před sedmou hodinou ranní upozornil na lince 158 muž z Jičína na opilce, který se povaloval před věžákem v ulici Kosmonautů. Oznamovatel měl o něj strach, protože byla zima a on se bál, aby se mu něco nestalo. Jeho obavy byly ale zbytečné. Muž se totiž po chvíli probral a vrávoravým krokem odešel domů.

CYKLISTA NADÝCHAL 0,54 PROMILE - V dopoledních hodinách kontrolovala policejní hlídka na čtyřpruhu u Úlibic opilého jednašedesátiletého cyklistu, který měl v dechu 0,54 promile alkoholu. Muži, kterému policisté zakázali další jízdu, hrozí ve správním řízení vysoká pokuta.

POŠKOZENÉ VOZIDLO - Jičínští policisté pátrají po neznámém vandalovi, který v Tylově ulici poškodil zaparkované vozidlo Ford Fiesta, u kterého promáčkl sloupek a pravé zadní dveře. Majitel vyčíslil škodu na 3 tisíce korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku. 

PORANĚNÝ MUŽ - Po poledni vedl opilý padesátiletý muž ve Vidochově své kolo, přes které upadl na zem, a přitom se poranil v obličeji. Z místa byl následně převezen rychlou záchrannou službou do jičínské nemocnice.

PRÝ NATANKOVAL A UJEL BEZ PLACENÍ - V odpoledních hodinách natankoval řidič u benzínové čerpací stanice v Jičíně do vozidla Škoda  Octavia benzín za 1.500 korun a dle obsluhy z místa ujel bez zaplacení. Policisté následně kontaktovali majitele vozidla, který uvedl, že si po natankování zakoupil u pokladny cigarety a vše hradil platební kartou. Obsluha mu zřejmě zapomněla připočítat i odebrané pohonné hmoty. Dále uvedl, že se na čerpací stanici vrátí a vzniklý dluh uhradí.

POŽÁR TRÁVY - Po osmnácté hodině došlo ve vyschlém rybníku u Sukorad k požáru suché trávy. Oheň, při kterém nebyl nikdo zraněn a ani nedošlo ke škodě na majetku, uhasili přivolaní hasiči.

por. Hana Klečalová DiS.
29. března 2016 v 12:02

vytisknout  e-mailem