Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Opilý řidič ujížděl hlídce.  

Uplynulý víkend byl na Jičínsku z pohledu policistů bohatý na události. Vyšetřovali přestupky i přečiny a v neposlední řadě je zaměstnaly požáry a neshody na ubytovnách.

Pátek 10. února 2017

UHYNULÁ SRNA -  V ranních hodinách  našel majitel rodinného domu v Nové Pace na zahradě uhynulou srnu. Její nález oznámil policistům, kteří o věci informovali hospodáře místního mysliveckého sdružení. Ten přislíbil, že se o uhynulé zvíře postará.

LEVNĚJŠÍ ENERGIE - Po třinácté hodině měli pracovníci jedné z energetických společností nabízet v Nové Pace občanům své služby, a to i přesto, že je ve městě zakázaný podomní prodej. Policisté oznámení prověřili a přitom žádné protiprávní jednání nezjistili.

158 -  V odpoledních hodinách stálo v Jičíně na parkovišti v ulici 17. listopadu osobní vozidlo Ford, které mělo mít otevřené zadní dveře. Na místo vyjela policejní hlídka, která zjistila, že je vozidlo uzamčené, pouze zadní dveře nebyly dovřené. Policisté je následně zajistili tak, aby nepřitahovaly pozornost kolemjdoucích.

POBÍHAJÍCÍ PES - Po patnácté hodině měl v Kopidlně v ulici Na Sklípku volně pobíhat stafordšírský teriér. Policisté oznámení prověřili, ale žádného volně pobíhajícího psa nenašli.

POŽÁR DOMU - Krátce po šestnácté hodině došlo v Kozojedech k požáru rodinného domu a stodoly. Na místo okamžitě vyjeli hasiči, kteří  požár po několika hodinách uhasili. Škoda byla vyčíslena na 100 tisíc korun. Věc si na místě převzal vyšetřovatel hasičů.

NEOZNAČENÝ CHODEC - Na svoji bezpečnost rozhodně nedbal muž, který se  před osmnáctou hodinou vydal pěšky ze Samšiny na Jičín. Na tom by nebylo až tak nic nebezpečného, kdyby měl ovšem na sobě reflexní prvky. Měl však na sobě pouze tmavé oblečení, kvůli kterému nebyl ve tmě téměř vidět.  Policisté následně chodce zkontrolovali a vysvětlili mu, jaké vybavení musí mít při pohybu mimo obec.

NESHODY V LIBÁNI - V podvečerních hodinách mělo dojít na jedné z ubytoven v Libáni k neshodám mezi nájemníky. Jednalo se o cizince, kteří byli pod vlivem alkoholu a vzájemně si bouchali na dveře pokojů. Po příjezdu hlídky již byl na místě klid.

MODRÉ MAJÁKY - Před dvaadvacátou hodinou se obrátil na policii všímavý občan s tím, že v Lužanech za hřištěm blikají na polní cestě modré majáky, což se mu zdálo velmi podezřelé. Policisté zjistili, že se jednalo o hasičské vozidlo.

OPILÝ HOST - Večer vyjeli jičínští policisté do ulice 17. listopadu, kde měl agresivní opilý host ničit zařízení restaurace. Údajně se tak choval proto, že mu obsluha nechtěla kvůli jeho opilosti nalít další alkohol. Naštěstí se ho ujali kamarádi, kteří ho odvedli domů. Poté již byl na místě klid.

OBAVY V POPOVICÍCH - Před půlnocí měl neznámý muž bouchat železnou tyčí na okna jednoho z rodinných domů v Popovicích. Vzhledem k tomu, že se majitelka bála, požádala o pomoc sousedy, kteří se vydali muže hledat. Nikde ho ale nenašli. Na místo vyjeli i policisté, kteří se nakonec dozvěděli, že šlo o nedorozumění, a tak se více věcí nezabývali.

Sobota 11. února 2017

NEOSVĚTLENÝ CYKLISTA - Krátce před jednou hodinou ranní se mezi Holínem a Jičínem pohyboval neosvětlený cyklista, který tak ohrožoval nejen sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. Hlídka následně cyklistu zkontrolovala a přitom zjistila, že byl osvětlen pouze částečně. Nesvítilo mu totiž kvůli poruše přední světlo. Policisté věc na místě vyřídili domluvou. 

SRAŽENÁ SRNA - Po druhé hodině ranní ležela na výjezdu z Tetína ve směru na Lázně Bělohrad sražená srna.  Hlídka o nálezu informovala hospodáře místního mysliveckého sdružení, který odklizení srny zajistil.

NAPADENÍ V JIČÍNĚ - Nad ránem zamířili jičínští policisté do Denisovy ulice, kde měla před diskotékou napadnout skupina osob dva mladíky. Po příjezdu hlídky se již útočníci na místě nenacházeli. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití. 

KRÁDEŽ RZ - Novopačtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Jeronýmově ulici odcizil ze zaparkovaného vozidla Renault Kangoo registrační značky včetně plastového rámečku. Majitel vyčíslil škodu na 500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.

POŠKOZENÝ KOMÍN - V podvečerních hodinách upozornili občané na jiskry, které létaly z komína, a na kouř, který vycházel zpod střechy domu v Nové Pace v Lomnické ulici, kde žijí sociálně slabší občané. Na místo vyjeli hasiči a policisté, kteří zjistili, že se jedná o dům, který nemá revizi komínu a kvůli kterému zde již několikrát zasahovali. Z tohoto důvodu hasiči zakázali obyvatelům domu používat do odstranění závady topná tělesa. Ke zranění osob ani ke škodě na majetku nedošlo.

OBAVY O BABIČKU - Před osmnáctou hodinou se obrátil na policii muž z Hořic s tím, že má strach o svoji babičku, která bydlí na náměstí Jiřího z Poděbrad a která mu nezvedá telefon. Dále uvedl, že se s babičkou nepohodl, kdy ho vyhodila z domu a on teď bydlí ve spacáku pod mostem. Hlídka následně prověřila bydliště ženy, která však nebyla doma. Od sousedů se policisté dozvěděli, kde se v současné době nachází. Seniorka se před vnukem schovala a v žádném případě si nepřála, aby byl informován o jejím současném bydlišti.  

DOMNĚLÁ KRÁDEŽ - Ve večerních hodinách oznámil muž na linku 158, že na parkovišti na okraji Jičína zřejmě někdo krade  naftu ze zaparkovaného nákladního vozidla. Muž tak soudil podle stop, které byly kolem vozidla. Policisté vše zkontrolovali, ale žádné protiprávní jednání nezjistili. 

Neděle12. února 2017

SILNIČNÍ KONTROLA - Ani  červený nápis STOP na služebním vozidle nezastavil krátce před pátou hodinou ranní řidiče osobního vozidla Škoda Felicia v Nové Pace, který místo aby zastavil, šlápl na plyn a snažil se hlídce ujet. Daleko se ale nedostal. Po několika stech metrech totiž havaroval. Jednalo se o devatenáctiletého mladíka, který byl notně opilý. V dechu mu policisté naměřili 1,09 promile alkoholu. A nejen to, navíc zjistili, že má do července letošního roku vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel a k tomu si škodovku „půjčil“ bez dovolení jejího majitele. Mladík si ještě téhož dne vyslechl ve zkráceném přípravném řízení podezření z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného užívání cizí věci, za což mu hrozí až dva roky vězení. 

VZNÍCENÉ SAZE - V dopoledních hodinách došlo v jednom z rodinných domů ve Vrchovině k vznícení sazí v komíně. Oheň v tomto případě nezpůsobil žádnou škodu.

PES V PŘÍKOPĚ - Před polednem oznámil na linku 158 anonym, že v příkopu nedaleko odbočky na Keteň leží mrtvý pes, který nemá obojek. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o tzv. "voříška" o jehož úklid se postarali pracovníci správy a údržby silnic.

por. Hana Klečalová, DiS.
14. února 2017 v 18:37

vytisknout  e-mailem