Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

Liška zlikvidovala téměř celý chov slepic 

Poslední říjnový víkend byl z pohledu jičínských policistů nabitý událostmi.
V pátek 24. října vyjeli muži zákona v ranních hodinách do Jičíněvse, kde během noci odcizil dosud neznámý pachatel z pracovního stroje několik desítek litrů nafty.
Následně natankoval u benzínové čerpací stanice v Robousích asi pětadvacetiletý řidič do vozidla Škoda 105 L téměř 7 litrů benzínu. U pokladny pak zaplatil pouze bagetu, ale k natankovanému benzínu se neměl. Následně z místa odjel směrem na Jičín. Na benzínce po něm zůstal dluh ve výši 200 korun.
V odpoledních hodinách zadržela policejní hlídka v jedné z firem v Jičíně pětatřicetiletého, celostátně hledaného muže z Prahy. O svoji svobodu se ovšem bát nemusel, neboť byl po provedených úkonech opět volný.
Ve večerních hodinách  upozornil jeden z řidičů na nebezpečnou jízdu zřejmě opilého řidiče v obci Veliš, který zde málem naboural do plotu. Hlídka, která na místo vyjela, už řidiče nikde nezastihla.
Dále vyjeli řešit partnerské neshody do Libáně. Na místě zjistili, že se jedná o pár ze Slovenské republiky, který se před odjezdem domů pohádal. Vzhledem k tomu, že cestovali autobusem, byli oba z preventivních důvodu rozsazeni. Žena byla usazena v přední části a muž  v zadní části autobusu. Jen tak se dalo zabránit jejich dalšímu konfliktu mezi nimi.
V Nové Pace ležel před dvaadvacátou hodinou na silnici v blízkosti pivovaru podnapilý cyklista. Z místa byl nakonec převezen na ošetření do jičínské nemocnice.
Po půlnoci se vydal notně opilý muž ze Staré Paky domů. Komplikace v jeho cestě nastala v okamžiku, kdy měl přejít lávku přes potok. I když se moc snažil, přesto se na lávku netrefil a skončil v potoku. Naštěstí si ho všiml náhodný chodec, který ho z vody vytáhl. Silně podchlazený opilec skončil v péči lékařů.

Sobota 25. října byla o poznání rušnější. Od ranních hodin přijímali policisté jedno oznámení za druhým. Nejdříve vyjeli do Hořic, kde u benzínové čerpací stanice natankoval řidič do osobního vozidla Honda Accord, červené barvy, několik desítek litrů benzínu a z místa bez zaplacení ujel.
Poté prováděli šetření v Nové Pace, kde se neznámý pachatel vloupal v Achátové ulici do sklepní kóje a kolárny jednoho z domů. V Hořicích si pro změnu zabouchl majitel dveře svého bytu a v nedalekém  Lukavci zase odcizil neznámý zloděj pískovcovou sochu Madony s dětmi.
V odpoledních hodinách nakupoval neznámý pachatel ve skladu jednoho z obchodních domů v Jičíně v Hradecké ulici, kde celkem nepozorovaně odcizil několik kartonů alkoholu Fernet Stock v hodnotě přes 8 tisíc korun. Zřejmě si už dělal zásoby na oslavu konce roku.
V podvečerních hodinách to vřelo mezi hosty na romské svatbě v Hořicích. Hlídka, která na místo vyjela, zjistila, že se hosté pouze hádali. Jeden z nich měl navíc zdravotní problémy, a tak skončil v rukou lékaře. Věc byla na místě vyřízena domluvou.
Následně vyjeli řešit sousedské neshody do Vršců a poté je zaměstnali opilci v Radimi. Několik hostů se opilo v místní restauraci a v okamžiku, kdy je hostinský vyprovázel ven, upadl jeden z nich na zem, což ho velmi popudilo. To, že spadl, ani nikoho nepřekvapilo. Byl totiž úplně opilý, a tak nejenže nemohl chodit, ale navíc nemohl ani mluvit.
Po jednadvacáté hodině přijali policisté oznámení na lince 158, že v jednom z barů v Jičíně v Ruské ulici mělo dojít k napadení hosta psem . Nakonec ale všechno bylo jinak. Hlídka, která na místo vyjela, zjistila, že si psa údajně poznal jeden z opilých hostů a chtěl ho zpět. Jeho současný majitel však tvrdil, že psa zakoupil v České Lípě, a že je jeho. Notně opilý oznamovatel nakonec uvedl, že bude věc řešit, až vystřízliví.
Další opilci se pro změnu „kočkovali“ v baru v Nové Pace a ještě víc opilá barmanka se jich bála. Ve čtyři hodiny ráno ještě došlo k zahoření kontejneru v Jičíně v ulici Pod Lipami. Na místě zasahovali místní hasiči, kteří dýmající kontejner uhasili.

V neděli 26. října oznámila v dopoledních hodinách mladá žena, že jí někdo před prodejnou v Nové Pace odcizil psa, který měl na krku látkový obojek s plastovou přezkou. Velmi se o něj bála, protože v blízkosti prodejny se měli pohybovat nějací bezdomovci. Nakonec vše dobře dopadlo. Pes se vrátil domů, ale bez vodítka, pouze s obojkem.
Následně muži zákona vyjeli k několika dopravním nehodám, a to do Sobotky, Kopidlna a Na Špici. Po poledni požadoval pomoc od policie muž z Jičínska, který volal anonymně na linku 158. Uvedl, že jeho dvůr navštěvuje liška, která mu téměř zlikvidovala celý chov slepic, kdy z 18 mu ponechala pouze 4. Dále uvedl, že je velmi drzá a vůbec se nebojí. Po policistech požadoval jediné, a to, aby ji zastřelili.

vytisknout  e-mailem