Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Víkendové zpravodajství

JIČÍNSKO - Uplynulý víkend byl z pohledu policistů relativně klidný. 

Pátek 6. června 2014
KRÁDEŽ NAFTY - V noci na pátek vnikl neznámý pachatel do objektu jedné z firem ve Staré Pace, kde ze dvou zaparkovaných traktorů odcizil 140 litrů motorové nafty. Majitel vyčíslil škodu na téměř 5 tisíc korun. Případ šetří novopačtí policisté jako přestupek proti majetku.
 
V odpoledních hodinách se obrátilo na policii několik řidičů s tím, že před obcí Ohařice leží na silnici pytel cementu. Hlídka na místě zjistila, že se nejedná o cement, ale o balík izolace, který zřejmě někdo ztratil. Muži zákona následně překážku z vozovky odstranili.  
 
Po sedmnácté hodině měl neznámý pachatel okrást v jednom z hořických supermarketů staršího zákazníka, kterému měl vzít peněženku s několikatisícovou hotovostí. Nakonec se ukázalo, že muži  peněženku nikdo neodcizil, ale že si ji doma založil.
 
Ve večerních hodinách oznámil na linku 158 muž z Hořicka, že mu sousedovi psi lezou na pozemek a dáví mu zde slepice. Dále uvedl, že se nedá se sousedem mluvit a že věc přijde osobně oznámit.  
 
Krátce před dvaadvacátou vyjeli jičínští policisté do ulice Na Jihu, kde měl na silnici ležet opilý cyklista.  Hlídka na místě zjistila, že se jedná o místního mladíka, který si pádem z kola poranil koleno. Z tohoto důvodu byl převezen rychlou záchrannou službou na ošetření do nemocnice.
 
Po třiadvacáté hodině upozornila na lince 158 majitelka jedné z rekreačních chat v obci Pařezská Lhota, že u sousedů zastavilo cizí vozidlo, ze kterého vystoupili dva muži a podezřele se pohybují kolem jejich chaty. Policisté zjistili, že se jedná o dvaatřicetiletého muže a jeho o čtyři roky mladší partnerku, kteří nebyli přímo u chaty, ale pouze v její  blízkosti, kde se rozhodli přenocovat. 
„Někdo leze v Nové Pace na komín u teplárny,“ oznámil před půlnocí mužský hlas na lince 158. Hlídka však na místě nikoho nezastihla a ani v jeho okolí žádný pohyb nezaznamenala.
 
Sobota 7. června 2014
VLOUPÁNÍ DO SKŘÍNĚK -  krátce před jednou hodinou ranní vyjeli jičínští policisté do Průmyslové ulice, kde se v jedné z firem vloupal neznámý pachatel do šesti šatních skříněk. -V jedné z nich odcizil batoh, ve kterém se nacházela peněženka s hotovostí, osobními doklady, platební kartou a dalšími písemnostmi. Na chodbě navíc odcizil jízdní kolo Author Relax stříbrno-modré barvy. Po pachateli, kterému za přečin krádeže hrozí až dva roky vězení, pátrají jičínští policisté.
 
Notně opilý jednatřicetiletý muž z Nové Paky, který nad ránem vycházel z místního baru, evidentně nezvládl chůzi po schodech, upadl a přitom se poranil na hlavě. Následně byl převezen rychlou záchrannou službou do nemocnice.
 
V ranních hodinách se obrátil na policii muž z malé obce nedaleko Jičína s tím, že má problémy se sousedem. Údajně něco pálil v kamnech a kouřem pak „dusíl“ část obce. Ze strany souseda to považoval za schválnost, neboť to nebylo poprvé. Případ šetří policisté jako přestupek proti občanskému soužití.
 
V noci odcizil neznámý pachatel na železniční trati mezi obcemi Nemyčeves a Jičíněves 300 metrů dlouhý telekomunikační kabel, čímž došlo k přerušení telefonního spojení mezi železničními stanicemi. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 20 tisíc korun. Případ šetří policisté jako přečin krádeže, za což pachateli hrozí až dva roky vězení.
 
V dopoledních hodinách řešili hořičtí policisté neshody mezi bývalými partnery, kteří žijí ve společné domácnosti. Spor, který údajně vznikl ohledně praní prádla, vyvrcholil fyzickým napadením, při kterém muž hodil po své bývalé ženě  plech na pečení a hrníček od kávy. Ta utrpěla zranění, které si vyžádalo lékařské ošetření. Případ šetří muži zákona jako přestupek proti občanskému soužití.
 
Hořičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Erbenově ulici vnikl na soukromý pozemek, kde se vloupal do kůlny. Uvnitř odcizil zahradní hadici a kovadlinku. Za přečiny krádeže a porušování domovní svobody hrozí pachateli až dva roky vězení.
 
Silně opilý jednatřicetiletý muž měl ve večerních hodinách poškodit v Jičíně na Větrově zaparkované vozidlo Renault Trafic, ze kterého měl odtrhnout černou plastovou lištu. Na dotaz, proč vozidlo poškodil, muž uvedl, že již dva dny požívá alkoholické nápoje a že to byl „momentální asociální nápad“ a že určitě škodu ve výši 800 korun nahradí. Nutno zdůraznit, že s požíváním alkoholu nelhal, neboť provedená dechová zkouška u něj prokázala přes 2,5 promile alkoholu. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
Neděle 8. června 2014
 
SILNIČNÍ KONTROLA -  krátce po jedné hodině ranní kontrolovala policejní hlídka v Zámezí osobní vozidlo Seat Ibiza, které řídil čtyřiadvacetiletý mladík. Policisté ho vyzvali k provedení dechové zkoušky, která u něj prokázala téměř 1 promile alkoholu. Pozitivní měl i test na přítomnost omamných a psychotropních látek. A nejen to. Muži zákona totiž zjistili, že není držitelem řidičského oprávnění. Mladíka čeká ve správním řízení vysoká pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
Neznámý zloděj řádil nad ránem v jednom z barů v Jičíně v Revoluční ulici, kde ze dvou odložených kabelek odcizil peníze. Po pachateli pátrají jičínští policisté, kteří případ šetří jako přestupek proti majetku.
 
Hořičtí policisté pátrají po neznámém pachateli, který  po čtvrté hodině ranní vnikl v Husově ulici do jedné z provozoven, kde ze zásuvky odcizil drobné mince, čímž způsobil škodu ve výši 500 korun. Případ šetří policisté jako přestupek proti majetku.
 
V dopoledních hodinách upozornila na lince 158 žena z Cerekvice nad Bystřicí na souseda, který měl vozit na vedlejší pozemek odpad, což se jí nelíbilo. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o trávu, kterou si soused vozí na svůj vlastní pozemek. 
 
Ve večerních hodinách natankoval u benzínové čerpací stanice v Kopidlně neznámý řidič do vozidla Citroën Xsara téměř 34 litrů benzínu a poté bez zaplacení ujel. Jediné, co po něm zbylo, je dluh ve výši 1.211 korun. Případ šetří kopidlenští policisté jako přestupek proti majetku.
 
Hořičtí policisté zastavili v pozdních nočních hodinách v Maixnerově ulici osobní vozidlo Volkswagen Polo, které řídil zfetovaný čtyřiadvacetiletý mladík. Za jízdu pod vlivem amfetaminu mu hrozí ve správním řízení vysoká pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.
 
nprap. Hana Klečalová
10. června 2014 v 16:11
 

 

vytisknout  e-mailem